Przed zmianą felg nie było hałasu ?
Podmień lewą na prawą na chwilkę i sprawdź.
no to przód na tył ;)
Pierwsze co to myślałem, że łożysko.
Printable View
Przed zmianą felg nie było hałasu ?
Podmień lewą na prawą na chwilkę i sprawdź.
no to przód na tył ;)
Pierwsze co to myślałem, że łożysko.
można tak? bo oponki kierunkowe są założone.
Oczywiście przed założeniem felg nie było hałasu
koledzy pomozcie co myslicie o takich felgach do AR 145?
ALU BROCK !!! 9 CALI !!! 4X98 !!! FIAT !!! 750 Zł (626227768) - motoAllegro
FIAT ALFA LANCIA 4x98 16'' (630000000) - motoAllegro
ja myślę, że do BMW albo golfa który ma kapcie wystające poza nadkola to może i ok.
Widzisz szerokość? 9cali. To nie do naszego auta.
sądziłem że w pl takich felg nie ma, a jednak :D
Alfa Romeo 145 1.9JTD 105KM SUPER OKAZJA! ! !, 2000r., 1910cm3, 105KM - otoMoto
cudneee...
na Allegro te felgi widziałem tylko w rozstawie na 5 śrub a tu proszę... śliczne są!
noo ta alfa z polski nie pochodzi :D ciekawe czy by tak poszedl na zamiane?? :) a ja gdzieś widziałem takie felgi :D i to na sprzedaż :) niestety były tylko 1 dzień :(
kolego Wojtas a co sie z opona w lewym tyle stało ze na takiej fajnej czerwonej Alfina dzisiaj stała ?? :) pozdrawiam ;)
wilczasty i loco145 - jakie macie śruby do tych felg ?
thing lookaj co znalazlem :D ALFA ROMEO 145, 146 FELGI ALUMINIOWE 15" (640099500) - motoAllegro i to na nasz rozstaw :D
co do tych srob to mam raczej normalne jak do stalowek chyba :)
Jadąc sobie w niedziele do reala, miałem przygodę... ominąłem coś na drodze wyglądającego jak mały woreczek z czymś w środku, zauważyłem w ostatniej chwili, podjeżdżam pod real, wysiadam z Alfy i słyszę syczy coś... :mad: dobrze ze miałem dojazdówkę w bagażniku, po ściągnięciu koła okazało się że mam coś wbitego w oponę, wygląda jak gwóźdź, muszę w tygodniu wybrać się do wulkanizacji :/
loco gdybyś miał do stalówek to dawno już byś z nami nie rozmawiał :)
Musisz mieć dłuższe śruby, do alusów.
no wlaśnie ze sruba od alu jaka mam jedna szpilke bo ukrecili mi gwint w piaście i niestety jedna sruba w przedniej feldze jest wieksza ale na długość jest krotsza niż pozostałe... mam tez jedna ktora wydaje sie byc dłuzsza od innych az za dluga ;/ wiec nie wiem czy sa to śruby idealnie pod alu czy do stalówek. ale auto fabrycznie wyjechało na alusach wiec chyba dali tam inne sruby:D (jeszcze koła nie zgubiłem) <lol> ptfu ptfu ptfu ;)
prosze! następny komplet telefonów :D
Alfa Romeo 145QV / 146ti + Bridgestone ER300 15'' (639532439) - motoAllegro
Jak pięknie wygląda 146 na nich:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2009/05/79.jpg
Koledzy czy felgi 4x98 7J ET30 bedą pasować do 145/6 ?
Ja też mam pytanie o ET :
-czy fiatowskie felgi z odsadzeniem 43 będą pasować do 145-tki ?
(której ET wynosi 49,5) ?
Ja też się przyłącze z pytaniem, mam od poprzedniego właściciela alusy 15 x 7 et 35 rozstaw 4x100 założone na pierścieniach i śrubach pływających.
coś w tym stylu http://www.allegro.pl/item790805429_...ny_195_50.html
Czy jazda na tym jest bezpieczna??
o tych śróbach pływających czytałem że ponoć tak ;) napewno jest to bezpieczniejsze niż dokręcanie śrób na hamca sposobem "a jednak wejdzie" :/zresztą było to gdzieś na forum już pisane ;) dobrze poszukaj :P
Czy 145ka w konfiguracji z felgami ET35 7,0x16" bedzie tarła oponami o nadkola\błotniki? Jeśli tak, to jaki profil opony należałoby zastosować, żeby było ok.
45 max
ja mam 55 przy 15" i trochę obciera.
Tez mam teraz 195/55R15 i nie odnosze wrażenia, żeby przycierały :) Chciałbym założyć wieksze ATT i mam wątpliwości co do tego czy felga nie będzie za szeroka - dla J7,0x16"ET35 bedą dobre oponki 205/45R16?
Limited 500 na J7,5x16" Zendera miało chyba gumy 215/40R16.
mam pytanko czy takie fele wejda do 145 na srubach plywajacych?? rozstaw 4x100, ET39,szerokość 7,5j oponki 205/45
Ja mam 4x100 na zwyklej srubie i 205/45/17 nic nie trze, delikatnie musialem rant blotnikow tylnich podciac bo tarlo a eraz to nic juz
Panowie mam pytanie :D czy felgi stalowe o rozmiarze 14 wejda do 145 JTD ?czy nie beda obcieraly o dociski?? zima tuz tuz ,a ja dalej na letnich :/
DeeS u mnie nie wejda :D ale ja mam kombinacje z przodu na hamulach :p
dojazdowke chcialem raz zalozyc :D nie ma szans ani z przodu ani z tylu przynajmiej u mnie :)
QV bodajże też ma zaciski większe albo i takie same jak w JTD i z tego co mi wiadomo bylo to 15' minimum...
---------- Post dodany o godzinie 11:57 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:56 ----------
Michale jakie masz ET na swoich felgach ?? i masz jakies dystanse pozakładane czy cus???:)
Dystanse? Nie mam a et 38
To jutro polece i zmierze wielkosc tarczy :D czy ja czasem nie mam zadnych przerobek :D iebde wiedzial jakie felgi wsadzic :D
Dzieki :D
Ja mam pytanie o następującą konfigurację, ponieważ szykuję się przejść nią na 15":
AR 145 1.6 TS 97r obecnie na stalowych 14".
Pod uwagę biorę opony 195/50/15 i felgi 15" ET 35 i szerokość 6,5"
Czy ten zestaw będzie tarł, czy wszystko będzie ok? Prosiłbym o szybką odpowiedź, z uwagi, że na dniach chciałbym się już obkupić :)
Link do felg: http://www.allegro.pl/item863592087_...white_red.html
Będzie Ok a nie chcesz moze nabyc, firmowych felg Toora 15 cali 7 cali szerokości ET35 z oponami Goodyear hydragrip 195/50/15 82V za 1100 zł komplet ze śrubami? Opony mają po 7 mm bieżnika
ja mam moje 15 do sprzedania. 195/50 opony yokochama tylne stan bdb przednie dst
http://www.allegro.pl/item905480592_...speedline.html
Znalazłem, prezentuja sie super na autku. Widziałem kiedys zdjecia.
mam zamiar kupic 16 ale nie wiem czy to nie przesada, 15 maja sporo miejsca .. 17 to pomylka i tak dumam juz od jakiegos czasu czy moze 16.. ?
chce wsadzic TSR druids http://www.felgi-opony.com/felgi/alu...8,2_7_208.html