No właśnie! Teraz tylko pytanie dlaczego? Czy jest tak dlatego że wygląda tak jak wygląda, czy raczej dlatego, że po prostu nie jest to Audi A6 (lub cokolwiek innego z segmentu E).
Printable View
No właśnie! Teraz tylko pytanie dlaczego? Czy jest tak dlatego że wygląda tak jak wygląda, czy raczej dlatego, że po prostu nie jest to Audi A6 (lub cokolwiek innego z segmentu E).
Gwoli już takiego komentarza na boku naszej dyskusji: jeśli już miałbym na poważnie zmieniać markę na coś kompletnie innego (nie wliczając w to szalone pomysły typu Holdena VXR8), to poważnie można sie zastanawiać nad Teslą. Mrzonki? - niekoniecznie, bo Elon Musk zapowiada rewolucję w samochodach elektrycznych. Źródłem sukcesu ma być rzekomo nowa bateria, która ma się ładować znacznie szybciej niż dotychczasowe ... a jeśli to prawda to chętnie się na to załapię. 100km 6-7 razy tańsze od benzyny, cena samochodu porównywalna do innych w swoim segmencie a przyspieszenie podstawowego modelu porównywalne do obecnych sportowych wersji samochodów osobowych.
Ciekawe jaką rewolucję (czy może raczej "rewolucję") szykuje nam Elon Musk.
Gdzieś w czeluściach fejsbuczka znalazłem coś takiego: https://www.facebook.com/ilovelancia...134714/?type=1. Fajnie by było. :D
Może lekko nie na temat ale.... . Ogłoszono, że prezydentem Ferrari od 13 października zostaje Sergio Marchionne. Jednocześnie ma być zaprezentowany program dla poszczególnych składników FAC.
Ciekawą opinię usłyszałem w Bologne -"Alfa nie będzie z nikim konkurować ona ma być inna. To na niej będą wzorować się projektanci i basta". Ciekawe co z tego wyjdzie.
Ciekawe. Jeszcze wczoraj czytałem, że nie planuje obsadzić siebie na tym stanowisku. Tutaj oficjalne oświadczenie.
AR, mam nadzieję, że będzie inna i że na niej będą wzorować się projektanci - ale jeśli chodzi o design i związane z nim rozwiązania. Poczekamy, zobaczymy :)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...014/09/139.jpg
PS Bologne czy Bologna? :)
Dobrze zauważyłeś Kolego - Bologna.
Premiera 24 czerwca! http://icsphotography.it/2014/09/alf...o-del-marchio/
Dziś w Bolonii odbyła się prywatna aukcja starych samochodów, było kilka perełek. Ciekawostką była wystawiona nowa 159 sw (12km). Poszła za 80k Euro. Sam nie wiem co o tym sądzić.
W Modenie zaś widziano, jak przyjechały w stelażach, nowe nie zidentyfikowane karoserie. Coś zaczyna się kręcić koło nowej alfy, mówią tu na miejscu, że dawno nie było tak aby wszystko trzymać w tajemnicy.
Wątpię, zeby ktoś to kupił i miał jeździć. Auto raczej zostanie schowane głęboko w ciepłym i suchym magazynie... a za kilka/kilkanaście lat ktoś zarobi grubą kasę na takim rarytasie.
No pytanie tylko, czemu nie kupił takiego auta 3-4 lata temu jak było za połowę tej kwoty :D
Ale wiecie... równie dobrze mogę się mylić, bo przecież kto bogatemu zabroni?
No właśnie chyba jednak 24 czerwca 2015 :D
Ale sama w sobie AR nie wrzuciła takiej informacji na swoim FB profilu... ani nigdzie indziej nie moge znalezc. Trzeba jeszcze chwilkę poczekać, ale w każdej plotce jest dużo prawdy :)
mc007 podesłał link: http://icsphotography.it/2014/09/alf...o-del-marchio/
Ale jaki to rarytas? Bartonki można kupić za 100 tys. zł z dużym spokojem, to myślę, że 159 może nigdy do takiej ceny nie dobić... 164 V6 potrafią teraz kosztować po 5 tys. zł.
Hmmm, z ciekawości zerknąłem na autoscouta i za 80 tys. EUR można mieć w tej chwili Giulię SS:
http://www.autoscout24.eu/Details.as...000000&asrc=st
159 raczej nigdy nie wyląduje w tych rejonach.
159sw o której napisałem była czystą nówką, pewnie ktoś przegapił czas i nie kupił do kolekcji. Coś mówili o 75 z Holandii, ale jeden z gości bardzo ją krytykował mówił coś o blachach (może to o tej). Współczesne samochody nie staną się takimi perełkami jak te lat 50/60-tych. [Ciekawe (dla mnie oczywiście) było to iż za żadnego z kolekcjonerów nie dał bym 5 złotych. Miałem okazje zobaczyć jedną z kolekcji w "piwnicy" 16 m pod ziemią, 80 samochodów a "facet" do miasta jeździ pandą (kanciastą) z 85 roku.] W kuluarach mówili o pokazie GULII jeszcze w 2014 i sprzedaż pod koniec 2015 roku. Nie ma oficjalnych komunikatów, więc trzeba opierać się na plotkach.
Na mobile.de mozna znalesc kilka "nówek" 159 z przebiegiem do 100km i cena okolo 30 tys € i wyzej.
Sent from my Iphone using Tapatalk
Z ciekawości zainteresuję się dlaczego była taka cena. Tu są lepsi fachowcy niż ja. Co do Gulli to mówi się o nowym silniku benzynowym do 2.0. Pod zakładami w Modenie koczują paparazzi, w sobotę podobno mają wieść prototypy na tor.
Marek156 w jakich ty kręgach się obracasz, że masz tak urozmaicone życie :)
Mam tą samą chorobę co Ty a ponad to trzeba coś na "starość" robić. Jak nie można samemu mieć kolekcji to trzeba mieć przyjaciół.
Taka ciekawostka o Giulii:
http://www.auto-swiat.pl/nowa-alfa-g...05-lecie/yqntg
Wygląda na to, że plotki się potwierdzają. Tylko że od premiery do salonu jeszcze trochę pewnie trzeba będzie poczekać...
Nooo, zgodnie z planami AR do jesieni 2015.
Napewno tak nie bedzie wygladac nowa gulia. Gdzies ktos w necie dawal zdjecie jezdzacej pomazanej "Testowej" giuli, wygladala zarabiscie acz kolwiek nie tak jak ta co krazy w siedzi :)
No to mieszają. Ja już prawie zdecydowany na 159 w przyszłym roku a tu, kurde prowokacja...
No chyba tak zrobię :)
Tydzień temu w Jerez de la Frontera, podczas fiesty, mocno wcięty inżynier z zespołu projektantów AR powiedział mi, że testują już Julię, premiera koniecznie ma się odbyć w lipcu za rok albo w czerwcu (to by się zgadzało z informacjami prasowymi). Jednak wyrażał obawy, czy praca pod presją daty nie odbije się na jakości.
Zauważyłem go, bo miał koszulkę z z malutkim logo AR, ale nie miałem pojęcia co za gość. Pogadaliśmy tak sobie, życzliwie i nic. Po jakichś dwóch godzinach znów go zobaczyłem przy jakimś stoliku, kompletnie już wciętego. No i wtedy dał się pociągnąć za język. Nie sądze, aby blefował, bo dobór argumentów, słownictwo. fakty itd wskazywały na mocnego zawodowca w branży.
Acha, o Sergio mówił: Serginho:))
Produkcję Pandy wstrzymują, raczej bym się szykował na co najwyżej otwarcie Muzeum Alfy z ostatnim produkcyjnym modelem: 4C :D.
W sumie żaden nius, ale na coś może wskazywać.
Nie mogę sie doczekać pierwszych zdjęć (nawet szpiegowskich) testowanego modelu w docelowym nadwoziu.
http://facet.pl/?p=13895 pewnie bylo ale i tak wrzuce xD
To rzeczywiście mocny zawodowiec, skoro rzekomo dał się tak ciągnąć za język...:) Może by nam wywiadu na trzeźwo udzielił?
Poza tym auto ma mieć premierę za 9 miesięcy a on niby twierdzi, że pośpiech może się odbić na jakości. Przecież na takim etapie samochody już dawno powinny jeździć i być testowane w różnych warunkach, co wyklucza zmiany w ich budowie, wykonaniu itd. Skoro premiera jest zaplanowana na czerwiec, to produkcja zacznie się co najmniej w kwietniu i kontrahenci już dawno produkują podzespoły. Wiele na takim etapie nie da się zmienić. Jeśli coś skopali, to już jest po fakcie.
Belfer, piszesz tak jakby to dotyczylo niemca i niemieckiego samochodu a nie wloskiego;)
Piszę tak, bo takie są realia. Nie ma aż tak dużych różnic w procesie wprowadzania konkretnego modelu na rynek. Co innego mrzonki i planowanie a co innego realizacja projektu. W czasie testowania aut wprowadza się pewne zmiany ale na 9 miesięcy przed sprzedażą to nawet dużo lepiej zorganizowani Niemcy wiele by nie narobili.
Jeśli ktoś liznął trochę praktycznej strony tworzenia aut, to niektóre posty z tego lub poprzedniego tematu o Giulii są dla niego przynajmniej niepoważne... Dla przykładu podam tylko, że wiele razy mam do czynienia z elementami aut, które zostały wyprodukowane ponad pół roku przed wprowadzeniem danego modelu do sprzedaży! Do tego dochodzi jeszcze kwestia opracowania technologii produkcji, testów jakościowych na stanowiskach producenta oraz w konkretnych autach.
Wystarczy przeanalizować historię Giulietty lub 4C, żeby sobie wyrobić zdanie o tym, na jakim etapie powinna już być Giulia, skoro za niedługo ma być wprowadzona na rynek.
Belfer napisał:"Wystarczy przeanalizować historię Giulietty lub 4C, żeby sobie wyrobić zdanie o tym, na jakim etapie powinna już być Giulia, skoro za niedługo ma być wprowadzona na rynek."
Obawiam się ,że w czerwcu 2015 Gulia może być co najwyżej pokazana ,a nie wprowadzona na rynek.
Jest 105 lecie marki w czerwcu więc zrobią pokaz z wielką pompą że niby premiera i tyle. Zdaje się 4C spider też miała "premierę" z pół roku temu i wciąż jej nie produkują?
Jeśli jakieś auto tej klasy ma premierę, jako wersja końcowa, to musi już być wtedy w fazie produkcji. Jest jeszcze opcja, że pokażą prototyp ale to by było już przegięcie...
Jeśli tak miałaby wyglądać Giulia jak na tych wizkach powyżej, to by było extra i faktycznie wskazywałaby nowe najlepsze trendy w stylizacji samochodów.