spokojnie ogarniesz to w 10 sekund - sam dodawałem 45.000 :-)
Printable View
Witam serdecznie
Jestem tu nowy i wiec klaniam sie nisko wszystkim Alfoholikom
do tej pory moim srodkiem transportu byl motocykl
moja ukochana yamaha
gdby nie zima jedzilbym caly rok
no ale sorry taki mamy klimat i jak jest zima musi byc zimno
dlatego przyszedl czas na zakup auta
po tym przydlugim wstepie przechodze do rzeczy
zawracam sie do Was z wielka prosba o pomoc w zakupie alfy gt
znam sie na motocyklach na samochodach wogole a kto jak nie Wy milosnicy i pasjonaci tej marki ktorzy znaja swoje ukochane maszyny jak nikt inny moze mi polecic i doradzic
bylem ogladac jedna gt i mimo ze jestem zielony w temacie aut to szybko ucieklem z komisu bo bylo ona w tak dramatycznym stanie ze szok
jesli ktos z Was widzial jakies ciekawe oglosenie ktorym warto siezainteresowac lub byl wlasnie i ogladal cos i nie poleca to niech takze napisze
Jony88 i szkodnik widze ze swietnie ze soba wspolpracuja
dzieki panowie zaoszczedziliscie mi drogi bo tez sie wybieralem ogladac te gt
jeli ktos moze pomoc bardzo prosze niech pisze bo nie tylko ja szukam auta wiec mozecie pomoc wielu osobom
napisz jeszcze jaki budżet - będzie jaśniej
zasobnosc mojej sakwy nie jest imponujaca
17 max 18 tys
bo tak z 2 kola chce zostawic na jakies wymiany rozrzadu oleju i takich tam rzeczy ktore trzeba zrobic zaraz po zakupie
a nie 1cm?no tamtej przebieg po vinie tomek sprawdził i juz dokładnie niepamietam ale,wychodziło ze krecony i to juz prawdopodobnie we włoszech,a co do spachli to staram sie kupic w orginale,chociaz niewiem czy to ma sens,bo byle kto potem zawadzi i tyle bedzie z orginału:)co do przebiegu to chciałbym wiedziec czy ma 100 czy 200,czy 300:)zeby niebyło ze 600 przekrecony na 200,a to ze masz 65 wszystko mozliwe:)co mam nieuwierzyc:)
swieze ogloszenie
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-1-9-...C32092099.html
prosze o opinie
no chyba ze juz ktos zdazyl oblukac
- - - Updated - - -
przegladam te ogloszenia i nie da sie nie zauwazyc ze w olkuszu to jest kolo krakowa jest poprostu jakies zatrzesienie ar
no handlarz pisze ze zajmuje sie sprowadzaniem glownie alf oraz fiatow ze sie specjalizuje w tym
gt jest ofert 4 sztuki dwie ponizej 20 kola te dwie troche drozsze
slyszal ktos cos o tym handlarzu? boo handlarzach z plocka juz zdazylem sie naczytac ale o tym z olkusza nic mi nie wiadomo
ktos ma jakies przemyslenia w tej kwestii?
Olkusz to taki lokalny podkrakowski syf, kiła i mogiła auto - handlowa. Odpowiednik wielkopolskiego Gniezna tudziez innych garazo picusiów - cwaniakow. Zreszta jedz, zobacz sam, jesli masz w miare blisko.
nie mam daleko bo okolo 100 km ale jechac tam tylko po to zeby jutro z podkulonym ogonem przyznac Wam racje na forum to chyba lepiej bedzie jak zorganizuje wyprawe do alwerii po to
odeglosc podobna wiec jutro nie bo kurna przesadny jestem ale w weekend pojade obadac sprawe
no chyba ze ktos ma blizej i zrobi wczesniej?
Chyba lepiej samemu dokonac ogledzin, bo kazdy ma inne priorytety. Jeden nie widzi wad, a drugi szuka idealu, ktory mozna spotkac w salonie z nowymi autami.
bylem widzialem a teraz Wam opowiem wiec zasiadzcie wygodnie w fotelu i sluchajcie
auto ma bardzo ladny kolor
mimo ze nie stoi na ulumach tylko na blaszankach z kolpakami to pierwsze wrazenie robi bardzo pozytywne
ale tylko pierwsze
nie mialem miernika lakieru ale nawet laik zauwazy ze z prawa strona a szegolnie blotnik ktory jest okropnie zrobiny byla naprawiana
szyba od strony kierowcy zyje wlasnym zyciem i otwiera sie jak chce opuszcza sie ile chce i zadko kiedy sie domyka do konca
przebieg mozecie wlozyc miedzy bajki
siedzenia mocno wysiedziane fotel kierowcy sie kolysze
skora nie jest nigdzie rozerwana szwy trzymaja ale skora jest spekana i w kiepskim stanie
obudowa kolumny kierownycy slabo srecona koleboce sie i jeszcze srubka mi wypadla jak ruszylem zeby dopasowac w odpowiedniej plaszcyznie
ten element tapicerki ktory znajduje sie pod kolumna kierownicy przykrecony na jedna srubke
wsadzilem reke pod wycieraczke i mokro
albo prali i nie wysuszyli dokladnie albo bella nabiera wody
wczolgalem sie pod auto i zobaczylem brazowy kolor ktory byl wszedzie
korozja wszechobecna
ksiazka serwisowa auta jest owszem ale brak w niej wpisow nie ma ani jednego
a na koniec hit dnia
jazda probna
zostaniesz przewieziony przez wlasciciela komisu
sam nie siadziesz za kierownica i nie masz mozliwosci przejechania chocby metra
to szkoda ze niemyliłem sie to juz lepiej wypada ta z pod kielc:)
Juz na zdjeciu wyglada tak, ze chyba tylko desperat chcialby takie auto ogladac ;)
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-jtd-...C31828740.html
uwaga kolejna mina!!! zeby zaoszczedzic drogi innym, wystarczy ze juz ja sie w weekend najezdzilem
18 calowe felgi w tragicznym stanie opony lyse prawie druty wystaja lampa od strony kierowcy z woda w srodku lakier na zderzaku popekany
prog od strony pasazera zgiety
korozji niewiele w srodku ladna skora w bardzo dobrym stanie
czuc stechlizna i paierosami w aucie
silnik z zapoceniami i co zwrocilo moja uwage to kable od instalacji elektrycznej wziete chyba z lampek choinkowych bo jakies takie dziwne nie orginalne te kable owiniete jakas kolorowa izolacja nie wiem o co kaman ale niezle druciarstwo ktos uskutecznil
widział ktoś tą
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-jasn...C31652281.html ?
http://allegro.pl/alfa-romeo-gt-jtdm...961622033.html jak chcesz 30 wydac to ta lepsza,o tamtej z linku co wstawiłes,ktos juz kiedys pisał jaki ulep
wlasciciel ma alfe a chce z niej zrobic na sile ferrari
no nie tedy droga
Jeśli jest tak jak koleś pisze w aukcji to oferta wygląda na bardzo dobrą. Wersja Q2 + felgi z Q2 (szpera licz 2000, za felgi kolejne 2000). Do tego opony zimowe i letnie na 18 ( w zależności od stanu kosztują dużo kasiory). FMIC 1200 zł. Dodatkowe zegary to lipa, ale można wywalić. Sprzęgło 1000zł z robotą , do tego hamulce, rozrząd... Jak dla mnie kolor genialny :)
To wygląda na dobrą ofertę- jak zawsze wychodzi na miejscu.
Pozdr.
To samochód krajcoka
Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy ;)
Ale ja nie wskazuje jako podstawe do zakupu tylko faktu ze to autko od kogos z forum
Opisalem co wg mnie jest sensowne w tym ogloszeniu i tyle
ok rozumiem
zgadzam sie w tej kwesti ze ogloszenie jest sensowne
zyczylbym sobie zeby wszyscy tak sumiennie redagowali ogloszenia
nie jestem fanem az tam mocnego tuningu bo z gt nigdy nie zrobmy ferrari
chcesz miec szybsze auto kup sobie subaru ktore bez przerobek ma wiecej koni albo forda focusa rs ktory ma 305 koni po wyjechaniu z fabryki bez zadnych przerobek
a nie ar gt w dieslu 150 koni na sile przerabiac na bolid f1
tomoja opinia ale sa gusta i gusciki i kazdy ma prawo do swojej opini
- - - Updated - - -
nie potwierdzam nie zaprzeczam ;)
Wzrost mocy niewiele wiekszy niz po mocnym programie - gdzie Ty tu widzisz mocny tuning?
To auto jest zestrojone tak, zeby dawac wiecej satysfakcji niz seria, nie jest wysilone, nadaje sie do normalnej, codziennej jazdy (pali mniej niz seria), ma moment nie rozwalajacy przeniesienia, ma takie krzywe, ze nie ma efektu zdychania powyzej 3500 rpm. Ma zapas 20-30 KM, jesli ktos chce sie lapac z 3.2.
Szanowny Pan Belfer widze ze wzial sobie za punkt honoru mnie pouczac i na kazdym kroku starac sie przytrzec mi nosa
.................................................. .......
ja rozumiem ze afla jest najlepszym i najpiekniejszym autem i zadne audi mercedes subaru ani zadne inne nie dorowna najcudowniejszemu autu jakim jest ar
to co robi Krajcok ze swoim autem to jego sprawa i jego pieniadze i nic mi do tego
ja mam inne zdanie i je wyrazilem
Krajcok mi odpisal
ja jego argumenty rozumiem
przekonuje mnie to co zrobil ze swoim autem
widac kolega krajcok potrafi prowadzic merytoryczna rozmowe na argumenty
a nie uszczypliwosci jak szanowny pan Belfer
koniec końców jak dla mnie oferta bardzo dobra - i coś mie sie widzi że jak ktoś szuka GT to się nią zainteresuje
no ale na pewno nie ci którzy szukają za 13, 16 czy "nawet" 21
ale kupiec myślę będzie w miarę szybko...
To jest zwykła analiza Twoich postów. Szukasz ideału i krytykujesz, każde auto, które oglądałeś choć niektórych nawet na żywo nie widziałeś... Proponuję Twoje pseudo analizy mojego życia prywatnego schować sobie tam, gdzie masz słownik poprawnej polszczyzny (czyli w dość niedostępnym miejscu sądząc po Twoich postach) a Twoje "flustracje" brakiem idealnej GT za śmieszne pieniądze wyładuj może na onecie, bo taki poziom teraz prezentujesz.
Nie podobało się auto Krajcoka to można było napisać, że nie szukasz takiego a nie krytykować.
pragne Ci przypomniec ze sam mi oferowales alfe za jak to nazwales smieszne pieniadze jedna za 16 tys druga za 18 tys
na dowod mam e-mail z Twoja oferta sprowadzenia owych samochodow
teraz juz wiem dlaczego mnie tak atakujesz
zly jestes ze nie kupilem auta od Ciebie
szanowny pan belfer siedzi przed komputerem i oglada strony mobile.de i autoscout24 czyli ogloszenia tureckich komisow w niemczech
jedzie po najtansza oferte wcale nie najlepsza i chce uszczesliwic mnie autem ktore sam moge jechac i przyprowadzic
wszystkie auta o ktorych pisalem widzialem osobiscie
poza jednym ktore ogladal moj brat na moja prosbe
moje opisy nie sa wyssane z palca na podstawie zdjec tylko na podstawie ogledzin na zywo
temat auta krajcoka zakonczmy raz na zawsze
powtarzam raz jeszcze ze nie krytykuje ani jego auta ani jego gustu
wyrazilem swoja opinie
jest roznica miedzy krytyka a wyrazaniem swojej opini
jesli ktos tej subtelnej roznicy nie dostrzega no to trudno
gdybym chcial przeznaczyc na auto 30tys to juz dawno bym kupil auto od krajcoka wywalilbym jedynie te zegary na slupku i mialbym piekne auto
wymiana pogladow z krajcokiem przekonala mnie ze auto faktycznie bylo tuningowane z wielkim wyczuciem zeby nie przesadzic a uzyskac efekt
nie bylo jego zamiarem robienie na sile najwiekszej mocy ilosci koni tylko cos zupelnie innego co mi odpowiada i przekonuje mnie jego sposob myslenia
jesli dwie osoby prowadza merytoryczna dyskusje potrafia dojsc do porozumieni
niestety z szanownym panem belfrem jest to niemozliwe
- - - Updated - - -
pragne Ci przypomniec ze sam mi oferowales alfe za jak to nazwales smieszne pieniadze jedna za 16 tys druga za 18 tys
na dowod mam e-mail z Twoja oferta sprowadzenia owych samochodow
teraz juz wiem dlaczego mnie tak atakujesz
zly jestes ze nie kupilem auta od Ciebie
szanowny pan belfer siedzi przed komputerem i oglada strony mobile.de i autoscout24 czyli ogloszenia tureckich komisow w niemczech
jedzie po najtansza oferte wcale nie najlepsza i chce uszczesliwic mnie autem ktore sam moge jechac i przyprowadzic
wszystkie auta o ktorych pisalem widzialem osobiscie
poza jednym ktore ogladal moj brat na moja prosbe
moje opisy nie sa wyssane z palca na podstawie zdjec tylko na podstawie ogledzin na zywo
temat auta krajcoka zakonczmy raz na zawsze
powtarzam raz jeszcze ze nie krytykuje ani jego auta ani jego gustu
wyrazilem swoja opinie
jest roznica miedzy krytyka a wyrazaniem swojej opini
jesli ktos tej subtelnej roznicy nie dostrzega no to trudno
gdybym chcial przeznaczyc na auto 30tys to juz dawno bym kupil auto od krajcoka wywalilbym jedynie te zegary na slupku i mialbym piekne auto
wymiana pogladow z krajcokiem przekonala mnie ze auto faktycznie bylo tuningowane z wielkim wyczuciem zeby nie przesadzic a uzyskac efekt
nie bylo jego zamiarem robienie na sile najwiekszej mocy ilosci koni tylko cos zupelnie innego co mi odpowiada i przekonuje mnie jego sposob myslenia
jesli dwie osoby prowadza merytoryczna dyskusje potrafia dojsc do porozumieni
niestety z szanownym panem belfrem jest to niemozliwe
Z psychoanalizy to Ty kariery nie zrobisz. Twoje analizy są co najmniej żałosne. Co mi niby chcesz udowodnić?! Nie masz żadnego mail'a tylko kilka PM w których dokładnie opisałem Ci stan 2 GT z jawnymi mankamentami (stąd niskie ceny). Wszystko Ci pasowało ale stwierdziłeś, że szukasz czarnej lub ciemnej. Teraz natomiast nagle oglądasz auta identyczne, jak ja Ci zaoferowałem z tym, że nie w takim stanie, jak stojąca u mnie w garażu a potem "sflustrowany" krytykujesz każde inne auto. Typowe bicie piany i zawracanie ludziom głowy.
Chciałeś kupić, napisałem Ci, że jestem w Niemczech i będę miał 2 ciekawe GT. Zrezygnowałeś i to nic złego. Tylko po co taka krytyka innych aut, których nie widziałeś albo są w śmiesznych cenach i nikt rozsądny nie będzie po nich wymagał ideału.
Szukaj dalej albo jedź sobie kilka tysięcy km do Niemiec, kup sobie auto od Turka i potem będziesz błyszczał na forum, jaki sprytny jesteś. Ocenę moich GT zostaw dla siebie bo, jak na razie to tylko Twoje puste pisanie przy prawie zerowej wiedzy...
tlumacze ci ze ogladalem te srebne auto bo zostalem o to poproszony
ja tez prosze innych zeby nie jechac daleko
daltego jak mnie poproszono to tez pojechalem i obejrzalem a telefonicznie przekazalem swoja opinie
czy to tak kurna trudno zrozumiec
wysylasz mnie do turka po auto a ty od kogo kupiles jak nie od turka
poczekamy az naprawisz te wady nie bede pisal jakie i wystawisz ogloszenie tych super alf
Z tym Turkiem to Ty sobie coś uroiłeś, więc to Twój problem. Od kogo ja kupiłem wiem dobrze. Jeśli auto będzie sprzedawane to bez żadnych tajemnic, wiec nie demonizuj bo naprawdę za mało widziałeś i dużo za mało wiesz. Czy np uszkodzona skrzynia w aucie od pierwszego właściciela z pełną historią i w oryginalnym lakierze to coś strasznego? Wymienia się ją i po problemie. Pojedź sobie za granicę i tam cwaniakuj. Jak Cię nauczą pokory to wróć z perełką i wtedy pouczaj i krytykuj wszystkich.
no tak wiem ze wy wszyscy jestescie najmadrzejsi
nie mozna dyskutowac bo wszystko wiecie najlepiej i zadnych argumentow nie przyjmujecie
to tak jak z politykiem jaroslawem kaczynskim
wierzy w zamach smolenski bo tak i zadne argumenty dowody tego nie zmienia
zyj sobie w tym przekonaniu ze tylko typotrafisz kupic perelke za 12 kola i sprzedac ja w polsce za 18
a na forum cwaniakujesz ze za gt to musisz dac 25 najmniej bo inaczej nie kupisz nic godnego uwagi
Niby gdzie stoją w Niemczech te perełki po 12tys i gdzie ja napisałem, że GT musi kosztować 25 tys?! Jedź sobie po auto za np 3500 euro, dodaj wszystkie koszty i wtedy zacznij sam sprzedawać igły skoro to takie banalne a inni to banda handlarzy i kombinatorów.
Obejrzałeś kilka aut i uznajesz się już za alfę i omegę? Nawet po kilku postach widać, że wiedzę masz co najwyżej internetową a pouczasz innych i doradzasz, jak byś zęby na tych samochodach zjadł.
Ma racje ;) za 16 to kupisz ale GT z 1.8 TS w jakim tam stanie z niewielkim wkładem ( 2-3 tys zł + pakiet startowy ) i najpewniej nie z przebiegiem poniżej 200 tys. O bezwypadkosci zapomnij;)
Na zachodzie nikt samochodów w dobrym stanie technicznym za bezcen nie oddaje.
Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy ;)
Kolego, wielu z nas tutaj nauczyło się na własnej skórze, często ze łzami w oczach jak złotówki zostawały u mechanika, że Alfy Romeo tanio nie da się kupić, potem tylko tankować i jeździć. Nie ma na tym Świecie żadnego Niemca, Holendra, Austriaka czy Szweda co chciałby się pozbyć swojej Belli za niską kwotę, gdy auto jest w dobrym stanie technicznym. On jak nie sprzeda auta to je zajeździ, nie ma za przeproszeniem bólu dupy. Jak mu się sypie czy najczęściej - nabił już swoje setki tyś. km autem to się go wtedy taniej pozbywa i kupuje nowe. Na tanie auta każdy obywatel Europy zachodniej wie, że znajdzie kupca... jak nie Polska to Ukraina, Białoruś, Rumunia, Rosja... pozbędzie się trupa, niemal zawsze.
Gdy życzysz sobie od handlarza aby sprowadził Ci auto w należytym stanie to niestety przyjdzie Ci za nie zapłacić i to sporo. Facet za darmo także nie będzie robił sobie podróży krajoznawczej do Niemiec czy Holandii. To jest jego praca. Chyba, że kupujesz w stanie kiepskim, tanio i godzisz się na remont.
Rozglądam się od czasu do czasu za kolejną 156, także 1.8 TS, tym razem z końca produkcji, znalazłem kilka z przebiegami 65 - 90 tyś. km, jednak ceny są odpowiednie 5500 - 6900 EUR.
To czy zadecydujesz kupić od handlarza czy sam bezpośrednio to Twój wybór, chcesz dokonać zakupu po najniższej linii to jedź sam. Nikt Ci nie każe się godzić na ofertę firmy X czy Pana Y jak Ci cena nie pasuje, wolny rynek, masz wolyn wybór.
ale poniekąd robicie/my z fajnego ( do czasu ) tematu burdel i wzajemne pyskówki
a było całkiem nieźle...
- - - Updated - - -
tomito w ladny sposob mowisz o rzeczach oczywistych
ale to bezcelowe
kazdy z nas wie ze auto w 99% przypadku sprzedaje sie z powodu tego ze cos sie z nimi zaczyna dziac zlego i chcemy sie pozbyc
a kupujacy sie liczy z tym ze kupuje auto niedoskonale bo z jakiegos powodu wlasciciel sie pozbywa
1% przypadku jest taki ze wlasciciel pozbywa sie dobrego auta bo poprostu mu sie znudzil a ma kupe kasy i idzie po nowe do salonu bo nie chce jezdzic starym
po co chcesz wszsystkim wyjasniac rzeczy oczywiste
nie ma aut idelnych
zawsze jest cos do zrobienia
nie szukamy tu aut idealnych za mala kwote
szukamy auta ktore bedzie dobra baza do inwestycji ktore sa konieczne
nie bede inwestowal w auto ktore jest cale zgnite
ale w takie ktore ma jakies oznaki korozji a przy aucie 10 letnim to normalne gdzie ta korozja jest ale jej ogniska sa do opanowania czyli oczyszczenia i zabezpieczenia to takim autem warto sie zainteresowac
to samo z silnikiem sa rzeczy ktore da sie naprawic wymienic i auto znow bedzie jezdzilo jak powinno a sa silniki tak zajechane ze nic nie zrobisz obojetnie ile wydasz na to
to samo z karoseria
oczywiscie ze prawie kazde auto bylo w mniej lub bardziej naprawiane przez blacharza lakiernika
10 letnie auto bez najmniejszej ocieki stluczki wypadku to ewenement
nie licze ze znajde za 18 bezwypadkowa ale taka ktora mimo jakies przygody jezdzi prosto i nie sciaga a blache mozna naprawic poprawic pomalowac na nowo
- - - Updated - - -
kolega bocian znowu ma racje
czasem mam wrazenie ze to jest jedyna rozsadna osoba na tym forum
to nie miejsce na pyskowki