Ta jest np interesująca, ale cena już duża:
Kliknij
Printable View
Ta jest np interesująca, ale cena już duża:
Kliknij
A takie coś dzisiaj wypatrzyłem na allegro:
http://moto.allegro.pl/item387811851...klima_abs.html
Niby to co szukam, ale wg opisu liczba ujawnionych usterek długa, a tych nie ujawnionych i nieopisanych pewnie jeszcze dłuższa. Chyba dość duży hazard brać takie auto, no i naprawdę spora gotówka do włożenia po zakupie.
Odnośnie sugestii o innej wersji silnikowej to oczywiście 1.7 ie też jest brany pod uwagę. jednak z racji, że będzie to moja jedyna Alfa z bokserem (następna będzie już z V6) to zależało by mi na koronnej wersji 33 (wykluczając Q4 oczywiście) :D
no to jak ma być to korona wersja i tańsza niż 16v jeśli chodzi o części to może 1.7 QV 8v na gaźnikach,jak by nie było to jest topowa wersja i jeśli chodzi o parametry to wcale nie gorsza od 1.7 16v
chyba ktoś już wspominał o tej 33 która była bardzo krótko na allegro bo chyba z tego co pamiętam to niecałą dobę http://www.allegro.pl/item387501408_..._seria_2_.html
może nie jest to QV ale wydaje mi się że wygląda bardzo dobrze
Była oferowana w krajowych salonach nawet taka jedna stoi u mnie pod domem co prawda dziwna wersja bo rok 1991 cala buda i srodek normalny dla tego rocznika a silnik 1.3 na 2 gaznikach webera ;)Cytat:
Napisał fiergloo
Chciałem ponowić pytanie odnośnie Permanent4 wystawionej na allegro 8) Czy takie coś jest w ogóle warte uwagi :?: Cena mniej niż okazjonalna, ale stan z pewnością pozostawia do życzenia.
Podzwoń po sklepach i handlarzach, i sprawdź czy mają dostępne te części które są do wymiany i jakie są ich ceny. Będziesz wiedział wówczas czy jest sens ją kupować, czy nie wydasz na nią majątek później żeby ją doprowadzić do należytego stanu. No i jeszcze ciekawe jak wygląda blacharka, bo ze zdjęć nie można wszystkiego wywnioskować.
co sie dziwisz seria 3 miala montowane jeszcze dlugo silniki gaznikowe tzn az do wyczerpania zapasu na magazynie ;]Cytat:
Napisał stiker
Aż ślina z pyska cieknie!! też poszukuje już ponad rok 33 w super stanie....ale jest ciężko,już nawet starciłem nadzieje i pieniądze przeznaczone na zakup;/P
Jak by ktoś potrzebował,to mogę sie pozbyć paru szpargołów z 1.7 8v bo właśnie rozebrałem (ale nie za dużo bo muszę wmoją <3<3 coś wsadzić
Permanent4 chyba się sprzedał,może autor tego tematu go kupił?
ten permanent byl wart o wiele wiecej ;] bo to byla wersja Q4 ;]
I tak najfajniejsze w tym modelu na allego były fotele Recaro może ktoś posiada namiary na takie fotele bądź całą tapicerke do 33? byłbym zainteresowany
prawde mowiac nie sa one takie wspaniale bo to material ktory wogole nie oddycha i sie zaraz na nich pocisz w lato, wolalbym orginalny material recaro brac jak juz. Bo przy tym z aukcji tylna kanapa jak z imoli i tak samo boczki na drzwiach. A org recaro ma wszystko recaroCytat:
Napisał DaniioDTB
Oj nie jeszcze nie kupiłem :) Poprosiłem wystawiającego o więcej fotek, bo zacząłem się nad nią zastanawiać a tu chyba po wszystkim.Cytat:
Napisał DaniioDTB
tak alfa juz jest sprzedana na 100 % i nie ma co sie ludzicCytat:
Napisał Płotka
_zagiel_ bo sam ją kupiłeś :D i nie pytaj skąd wiem ;)
no tak po avatarze widać już kto się zainteresował tą 33 P4/Q4 ,mam nadzieje że nowy właściciel doprowadzi ją do jeszcze lepszego stanu,życzę powodzenia.
Chodź niestety to nie ja jestem właścicielem tej czerwonej 33 to się bardzo cieszę że na nasze forum trafiła kolejna 33:)
Płotka życzę powodzenia w dalszym poszukiwaniu 33 mam nadzieje że wkrótce trafi ci się dobra 33 i dobrze się nią zaopiekujesz:)
Same dobre wiadomości dzisiaj:nowa 33 na forum(i to jaka wersja) a ja dziś odebrałem nową pompę wodną więc jest nadzieja że wkrótce zniknie nie miły dźwięk z pod maski :)
_zagiel_ gratuluję zakupu tej 33 :) Może nie była w najlepszym stanie, ale to jest model unikatowy, a Ty skoro już masz doświadczenie z 33 to powinieneś tchnąć w nią drugą młodość. Czekam na fotografie na forum, gdy bella będzie już piękna i gotowa aby nam się zaprezentować :D
_zagiel_ zamilkł, czyżby cisza przed burzą?? :) Pewnie wyskoczy z czymś mega za jakiś czas i wszystkich zaskoczy, ale uchyliłby chociaż trochę rąbka tajemnicy ;)
Jak to jest z tą Alfą, popatrzyłem trochę na forum i niby się psuje ale tak samo jak każdy inny samochód. Jakie macie wrażenia po jeździe Alfą 33 i czy to dobre autko na pierwszy samochód ;) głównie to mnie interesuje bo jestem świeży :P Jak jest z częściami, czy są trudno dostępne ?
I błagam za nic nie piszcie mi że jak mam sobie kupować autko to Astra albo Golf bo prędzej umrę niż mam się poruszać ,,czymś takim'' ;)
Zwykle nie interesują mnie silniki (taki paradoks bo się szkole na mechanika) ale w silnik Alfy to mogę patrzeć godzinami wyczyściłbym go całego własną szczoteczką do zębów żeby lśnił :D
Która jednostka jest dobra? czy 1,4 wystarcza czy konieczne jest 1,7 :)
No i ogólnie polecacie czy nie? jeśli nie to jaką inną alfę polecilibyście takiemu zboczeńcowi jak mnie (oczywiście zboczenie na punkcie Alfy).
33 świetne auto :d nie psuje się jak się zagląda czasem "pod maske", na pierwsze auto 1.4 w zupełnosci wystarczy :d polecam system IAW moim zdaniem najlepszy w silnikach 1.4. Co do częsci zero problemu z cenami i dostępnością:D.
wygrzebane z katalogu z 95 roku:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...009/04/103.jpg
Witam wszystkich! Mam gorącą prośbę o pomoc w zakupie i późniejszej eksploatacji. Chcę kupić Alfę 33, będzie to już moja kolejna Alfa po 156, wiec mam już duże doświadczenie z marką natomiast z jednostkami tupu boxer - żadnego. na co zwracać uwagę, jaki silnik najlepszy, jakie są niepokojące objawy, ceny części, awaryjność itd. Poza tym przeglądałem allegro i jeśli chodzi o części nowe nie ma zbyt dużego wyboru...może macie jakieś dobre sklepy? Czy kupując 33 za 2 tysiące jest to złom na kółkach? zaznaczam tym samym że nie musi być w nie wiadomo jak dobrym stanie bo w moich planach jet doprowadzenie kupionego autka po trochu do perfekcji. Ma być to moja perełka:P
Bardzo proszę o podpowiedzi i opinie
Serdecznie pozdrawiam wszystkich Alfaholików!
Tematy się przewijały już w tym dziale:
Zakup 33 a możliwość zdobycia części
Najsłabsze strony 33
Polecam przejżeć równiez dział Garaż >> 33/164