Jak nie zbierzesz na lipiec ludzi - to twórz 2 listę na sierpień znacznie dłuższy czas na mobilizację może tą listę uda się zapełnić.
Printable View
Jak nie zbierzesz na lipiec ludzi - to twórz 2 listę na sierpień znacznie dłuższy czas na mobilizację może tą listę uda się zapełnić.
50 osób trudno zebrać w dodatku w wakacje. Może prościej mniejszymi grupami podczepiać się gdzieś pod trackday'e ogólnodostępne - ostatnio 4go czerwca był otwarty w Kielcach, głównie Evo i inne potwory, ale masa jazdy i na koniec 5 okrążeń pomiarowych (przejazdów w zasadzie bo z leśnym odc i na drogę) . Na Jastrzębiu pomiarów nie ma, ale jazdy też masa a w razie potrzeby rywalizacji jakiś ochotnik może czasem zmierzyć stoperem po prostu.
No wiem, ale to czerwiec był :) i chyba dłuższy czas od ogłoszenia.
1. 3voQ
2. Artek123
3. Gość nr. 1
4. Gość nr. 2
5. Bajon
6. Kolega Bajona :)
7. Tomek_KRK
8. Roonie
9. kylo1986
Z tym że w moim wypadku, wpadam na sam tor, bo wygospodarowanie 2 dni weekendowych dla mnie w wakacje jest nierealne. A i macie już ostatnie miejsce w klasyfikacji zajęte, bo mój wóz na gnojówkę to wolna krowa
ja niestety w lipcu nie dam rady :(
Panowie widzę, że spotkanie w gronie Alfoholików na torze Kielce 11.07.2015r. niestety nie dojdzie do skutku, ze względu na brak chętnych... potrzeba min. 30-40 osób, a jest 9... no szkoda, ale może innym razem się uda... w związku z powyższym i ,,goniącymi'' mnie terminami, 11.07 rezerwuje sobie na inne zajęcia... a tym samym gość nr. 1 i 2 również odpadają...
Rozmawiałem z SjSem właśnie i jeśli do Pt do 12:00 nie zbierzemy 20 osób to anulujemy termin a na przyszły rok całą organizację przeprowadzamy na jesieni i myślę, że dużo sprawniej będzie nam zaplanować podobną akcję z tak znacznym wyprzedzeniem.
Poza tym myślę iż termin czerwcowy będzie bardziej optymalny jako, że jest jeszcze przed okresem wakacyjnym.
a jaka jest Wasza opinia?
Też tak uważam.
W razie czego ja jestem chętny, dopiero wątek zauważyłem.
1. 3voQ
2. Artek123
3. Gość nr. 1
4. Gość nr. 2
5. Bajon
6. Kolega Bajona :)
7. Tomek_KRK
8. Roonie
9. kylo1986
10.tomi
Jeśli nie zbierze się grupa, a chcecie pojeździć to wpisujcie się na Classicautocup, ja na pewno będę w październiku w Kielcach, nie wiem czy pojadę do Torunia w sierpniu.
Można też zahaczyć o SuperOes w Kielcach.
Nie rozumiem, czemu lista w ostatnim poscie nie zawiera wszystkich z pierwszego postu?
Bo zawiera osoby chętne na tor, ale wcześniej była mowa o sierpniu.
Gadałem właśnie z SJSem jako, że mają Klienta na ten dzień i jest następująca opcja:
- połączony trening szkoleniowy st. 1-go i 2-go SJSu (czekam na plan szczegółowy) - akcja od 10:00-16:30 czyli jakieś 5-5,5h godzin szkolenia
- max. 10 osób - koszt 5k netto.
co Wy na to? ja bym się pisał.. ale czekam z ostateczną decyzją na szczegółowy plan.
Za tę kwotę ja odpadam, bo jest przesadzona - tyle kosztuje Poznań.
pytanie czego chcą "nauczać" bo wolałbym pojeździć cały dzień i wydać tyle z wachą etc.
I i II stopień mają na www.sjs.pl wywieszone co wchodzi w program. Podstawy. Ale jak ktoś się i tak chciał wybrać na te oba stopnie to jest jakaś alternatywa bo kupowane indywidualnie u nich drożej wychodzą i nie w jeden dzień.
No właśnie o to chodzi. 18.07 jest kolejna runda SuperOes, planuję się zapisać, koszt 150zł o ile dobrze pamiętam i masz jazdę bez szkoleń.
to idziemy w tę stronę:D
przysłali mi plan - nawet nie wklejam, bo jest delikatnie mówiąc żenujący.. przez telefon usłyszałem dużo więcej.. szkoda kasy..jedzmy na super oes.
Czyli rozumiem że jest opcja tydzień później :)
Tych opcji to trochę jest - Jastrząb za 250zł przynajmniej raz w miesiącu (najbliższy za tydzień 27 czerw i 4 lip ) , co jakiś czas trackday w Kielcach za 300 (na forach evo , subaru i racingforum ogłasza je Pancin) ale z tego co widziałem przeważnie w tygodniu albo przy takiej okazji jak Boże Ciało, na obu jazdy jest po uszy i więcej. Aha i trackday.org.pl - Ułęż i jeszcze inni organizatorzy tam. Ja tylko liznąłem te imprezy, ale byłem też na I i II stopniu SJS i na pewno na początek przydatne, ale jazdy znacznie, znacznie mniej.
Jastrząb i Ułęż można skorzystać z rad instruktora na miejscu (przynajmniej można było jak byłem). Na tym Kieleckim widziałem, że niektórzy mieli wynajętego indywidualnie instruktora dodatkowo odpłatnie, to jeśli chodzi o kwestie szkolenia się.
Na siescigam.pl w kalendarzu też trochę imprez "bez licencji, bez homologacji" występuje.
Na superOS to chyba za wiele się nie pojeździ - 5 przejazdów + 2-3 treningowe ? - jak ktoś ma na pod nosem Kielce to fajnie ale jechać na cały dzień, to raczej towarzysko i dla rywalizacji a nie najeżdżenia się.
O proszę, pojawił się termin 4 lipca w Kielcach - trening + pomiarowe przejazdy :
http://evo.org.pl/viewtopic.php?t=20428
ja akurat wtedy nie mogę, ale byłem niedawno na takim trackady'u i polecam gorąco. Alfy tam to rzadkość chyba, i na pewno dostaną od tych lancerów itp., ale może ktoś zaskoczy :) ?
qrde nie dam rady teraz ale fajna opcja..
Na tor nie dam rady przyjechać ale do myśliwskiej kto wie;)
Postaram się powitać was u "siebie"
Nie lepiej zapisać się na SuperOES w Kielcach i płacisz 150zł a nie 300zł?
A ile pojeździsz na superOS ? zdaje się 5 przejazdów raptem? na tym treningu zrobiłem około 100km czystego toru, a i tak dużo przerw robiłem, ilości przejazdów nie zliczę, odcinek leśny też otwarty i to w fajnej formie - można, ale nie trzeba w części treningowej, a i pomiary czasu na koniec na 5 przejazdach.
Na supeOS jest zdaje się coś koło 90 wozów, a na takim treningu było coś koło 35ciu.
Chyba bez porównania, zwłaszcza jak się dojeżdża większy kawałek do Kielc.
SuperOS to już raczej do rywalizacji typowo. A trening dla przyjemności i treningu.
Nie byłem to nie wiem i nie mam porównania ile się jeździ na poszczególnych imprezach ale w tym roku planuje się wybrać choć raz na Kielce.
Na superOS nie byłem, rozmawiałem/czytałem i tak wychodzi, że każde zawody to raczej niewiele przejazdów i czekanie na swoją kolejkę. Dlatego treningi są efektywniejsze. No i na początek (i nie tylko) potrzebny jest instruktor więc właśnie jakieś szkolenie SJS kolejne stopnie czy instruktor dostępny podczas treningu (jest na Jastrzębiu i w Ułężu(y) i ponoć w Poznaniu.
Chętnie się zagrzeje na torze: )
Ruszyły zapisy na SuperOes 18 lipca.
Ja już zapisany.
http://automobilklub.kielce.pl/pl/ka...unda-2015.html
. A mi komp padł.. W
Dodatkowy termin na Jastrzębiu ( www.torjastrzab.pl )- 25.07 - na razie pusto na liście
Ja odpadam w tym roku, a nawet za rok jak gdzieś polecę to i tak nie makaronem ;)
Panie Andrzeju jestem pod wrażeniem i nie mam zamiaru się z tobą nigdy ścigać ;)
Jutro może coś wkleję jak się wyśpię
O kurcze ale mi napisałeś ,zmieszany jestem :o Aha, ja wiem że stary jestem, ale ciiiisza ! nie musisz mi tego przypominać tak oficjalnie pisząc ;)
Mam nadzieję, że Jastrząb was obu nie zawiódł !
Ty chyba dostałeś najlepszy prezent, poza tym tobie wszystko wyszło, instruktor też wystawił ci Laurkę
Mi problemy zaczęły się na dojeździe, na dziś wiem że na takich oponach, bez chłodnicy oleju i nowej gumy do Turbo nie mam po co jechać. W następnym roku wszystko będzie gotowe. A co do masy to na serio S3 warzy ponad 1500 kilo, zgodnie z papierami 1550, ale na pewno jest więcej
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=178063&stc=1