kbarann masz numer w #1.
Jak nie będzie się podnosić do 1 siłownik do wymiany...
Printable View
kbarann masz numer w #1.
Jak nie będzie się podnosić do 1 siłownik do wymiany...
Jak dobre siłowniki to 1 sprężyna da rade?
Nie da rady.musza byc 2.
A skąd wiesz ze masz dobre silowniki? Moje tez trzymaly.ale okazalo sie ze juz nie mialy sily za którymś razem podniesc z dolu
A bo wiem że dadzą radę, jasnowidzem jestem ;) a tak poważnie to są nowe. :P sprężyny odbijając i w pewien sposób wyciskajac siłownik na siłę, nie skracają jego żywotności czasem? :)
Skoro masz nowe do musza dac rade...Zywotnosc raczej sue nie zmieni bo sprezyna pomaga podniesc..Martwił bym się bardziej zamkiem ktory musi trzymać klape
W sumie masz rację... Więcej zmartwień będzie po założeniu sprężyn niż pożytku... :)
Kurczę, u was po montażu też sie tak ciężko zamyka klapa? Bajer fajny, ale trochę nie rekompensuje ciężkiego zamykania ;p
Założyłem. Klapa niestety odskakuje tylko do połowy, dalej siłowniki nie dają rady...
Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 6030X
Kup 1 nowy silownik i będzie idealnie
Mam też wrażenie, że klapa lekko odstaje po zamknięciu... albo może to tylko złudzenie,przewrazliwienie :-P
Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 6030X
Witam ;)
Spotkał się ktoś z takim rozwiązaniem w Alfie GT?
Jeśli tak, to które sprężyny do tego podeszły?
Dokładnie mam to samo pytanko co MARUN w 147 siłowniki są dłuższe niż w GT i nie bardzo wiem jaki kolor i długość sprężyny zastosować może ktoś już przerabiał tema t z GT ?
Witam . Odnowię temat , bo mam pytanie o te sprężyny . Czy ktoś był by w stanie podać rozmiar tych sprężyn , ewentualnie producenta ? Przewertowałem całe 10 stron i nie znalazłem ( może przeoczyłem )
Sprężyny dostaniesz na stronie: impex-ready.pl
Napisz do nich maila o ofertę na sprężyny: 2S19045 oraz 1S19045, różnią się mocą, obie pasują do 147, nie pamiętam, które wybrałem, jednak wróciłem już do oryginalnej formy klapy :)
A czy po podaniu nr VIN auta, też będą w stanie wybrać pasujące?
Impex raczej nie dobierze po numerze VIN.
Do 147 pasuje na pewno Bordignon 2S 19045. Miałem już nawet ofertę od nich na mailu, ale jednak zrezygnowałem z planu samootwierającej się klapy.
Dzięki za odzew . Pisałem do tej firmy i bardzo szybko dostałem odpowiedź z ofertą . Dla zainteresowanych , cena z wysyłką około 30 pln . za dwie szt .
Jak masz siłowniki od nowości to doliczyć sobie zakup nowych..Bo nie podniosą klapy do góry same sprężyny...
Ja zauważyłem u siebie w starej belli jak wsadziłem sprężyny to mi trochę klapa się odkształciła więc do nowej już nie wsadzam, bo mi trochę szkoda.
A tak nawiasem mówiąc to jak bedzie zimno na dworze to z najlepszymi siłownikami klapa się sama nie podniesie.
Najlepszym rozwiązaniem było by wsadzenie jakiegoś elektrycznego siłownika ale nie widziałem takowych nigdzie w necie i pewnie byłoby to o wiele droższe niż sprężyny :P
Te dzyndzle w klapie się wkręca i wykręca, można tym regulować położenie klapy. Także możesz pozbyć się filcu ;)