Yyyyyyyyyyyy odpowiada do końca? Chyba końca gwarancji.
Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Yyyyyyyyyyyy odpowiada do końca? Chyba końca gwarancji.
Nie zatrzymuje się, ale zależnie od składu chemicznego stali proces ten zachodzi szybciej lub wolniej. Im bardziej szlachetna stal tym wolniej ją przeżera ...
Tu (w sankach) ewidentnie stal jest źle dobrana. Nie wiem jakie inne ma cechy konstrukcyjne, że zdecydowano się na taki stop (np. sprężystość, twardość), czy może po prostu cena... w każdym razie jeśli po paru latach przeżera ją na wskroś, to żadnych innych parametrów już "nie trzyma". Nawet powłoka lakiernicza nie została dobrana odpowiednio do warunków pracy tych sanek skoro na dzień dobry sama odpada płatami.
Szkoda gadać, cieszę się, że mogłem u siebie skorzystać z okazji i przy zdjętych sankach ogarnąć temat. :rolleyes:
Jak zobaczyłem, że jej regularna cena bez zniżek to ponad 8 000 zł, początkowo myślałem, że jest ze złota.Cytat:
czy może po prostu cena
Uzywke idzie Ogarnac za 1000 zl w dobrym stanie. Potem wypiaskowac i malowaniem proszkowym zalawic sprawe na zawsze :)
Niby gdzie idzie ogarnąć? Widzę tylko 2.4 Q4.
teoretyk. powodzenia - na allegro tylko do wersji 4x4, dzwoniłem po paru gościach i nie mieli nic do FWD. po znajomości od kolegi załatwiłem z demontażu bardzo ładną do mojej byłej 159 dla brata - jutro czyszcimy, porobimy poprawki a w piątek na auto będzie zakładana:
Załącznik 236523
Cześć Radsky. Dawno cię tutaj nie było.Cytat:
Można się pośmiać.
Widzę, że z każdym zbanowanym kontem uczysz się czegoś nowego... Najpierw nowe konta przestały zawierać w nazwie "radsky", potem przestałeś z miejsca bluzgać moderatorów...
Przy następnej okazji zrezygnuj z czterokropka i wytrzymaj z żalami tak gdzieś do 10-20 posta.
Niezły z niego frustrat.. Nie da się go zablokować po IP?
Z TOR-a skorzysta, albo PROXY. W dodatku może być za NATem i wtedy trzeba by było zablokować całą pulę adresów.
Wczoraj pisał z jeszcze innego konta, jaki to ten zbanowany był fajny bo dzięki niemu sanki sprawdził i w nówce sztuce nadają się na złom.
To nie jest frustrat, tylko mitoman i konfabulant. Wymyśla niestworzone historie o aucie które prawdopodobnie nie istnieje - bo ciągle coś się nie zgadza. Zakres dat produkcji jego pojazdu to 2007-2010. Ma też różne silniki - znaczy zawsze JTD, ale o różnej mocy. Od 120-150 KM. Miesza się w zeznaniach również w zakresie innych detali. Moim zdaniem to jakiś niedojrzały gówniarz z problemami emocjonalnymi - bo to już nawet nie jest trolling. Banować do skutku, w końcu się znudzi.
Pewnie wieczorem kolejna dawka śmieci z jego udziałem, ewentualnie z nowego konta (jeśli administracja zajmie się starym).
Ignorujcie zamiast opracowywać coraz to nowsze profile psychologiczne. Można używać "raportuj zły post" bez podjudzania do kolejnej paplaniny.
I już zaraportowane. :)
Wybacz zwłokę, ale nie każdy pracuje jako stróż nocny. Ludzie którym w życiu się udało w nocy śpią, albo się bawią.
jak dzieci, jak dzieci, jesteśmy jak dzieci ....
Teraz bez postów radsky trochę głupio to wygląda :D
Nie martw się za chwilę stworzy nowy profil będą nowe posty
Ale ja mam na myśli te posty które zostały po dyskusji z nim. Teraz wygląda jakbym raportował magila.
Hejka ,
ja nie o korozji ale blisko bo o śrubkach i sankach ,
Kto mi podpowie gdzie można kupić śruby którymi są przykręcone sanki , poszukuje jednej krańcowej tzn. od strony "budy" (są tam trzy śruby - dwa duże łebki i ta mniejsza gwiazdka ) Szukam gwiazdki ( bo już się trochę zmęczyła)
I dwie śruby które trzymają "cukierka" od wahacza
pozdro
Albo mierzysz śrubę i kupujesz w hurtowni np. Geobolt.pl, albo idziesz do ASO i kupujesz identyczną śrubę 10x drożej ;)
W sklepie tzw żelaznym kupiłem - bez problemu mają. Zwróć uwagę na Twardość - powyżej 10 by była
Ok dzięki , z tym że ja będę to musiał kupić przez internet gdyby ktoś kiedyś przy okazi zmierzył było by cool.
pozdro
Opiekunowie radsky'ego w psychiatryku chyba znowu stracili czujność, przez co chłopaczyna dostał się na moment do komputera z dostępem do netu.
Koleś naprawdę jest szurnięty..
Panowie, przestańcie zachowywać się jak dzieci... Jednej jak i drugiej strony czytać mi się już nie chce. O Merytorykę proszę... Naprawdę starczy już.
Cinas to nie my zaczęliśmy :stupid:;)
Ale wy skończcie...
Hehe dobrze tato już nie będę ;)
radksy jest niereformowalny, a sądząc po jego postach to gość ma naprawdę coś z deklem. Z drugiej strony chyba rzeczywiście słusznym jest nie wdawać się z kimś takim w dyskusję bo jak mówi stare przysłowie: " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem" Tylko Ban i nic więcej. Pozdro dla wszystkich Alfaholików
Panowie chciałbym zakonserwować sanki i tu moje pytanie , jakiego preparatu użyć ?
Wszystko jest w tym wątku. Od super nowoczesnych powłok, żywic do hameraida. Zależy też jak chcesz to zrobić. (zdejmować sanki, czy na aucie).
Tak na prawdę, czego byś nie użył, z przeznaczeniem na rdzę, to najważniejsze jest najpierw pozbyć się luźnej powłoki/rdzy. Potem możesz zabezpieczyć jakąś chemią. Choćby kortaninem.. no i na to jakaś farba. Byle dokładnie, w każdym zakamarku Albo bezpośrednio na rdzę (typu hammeraid) albo jakiś podkład i warstwa docelowa.
Jak sanki masz jeszcze w dobrym stanie to taka operacja wystarczy na długo (tak myślę), a jak są już duże wżery to lepiej zdjąć to, może pospawać, zapuścić coś do profili zamkniętych i dopiero pomalować.
Trochę mi to w niesmak bo po zrobieniu sprzęgła/wysprzęglika myślałem, że na razie koniec kosztów, a tutaj zerwane tuleje w dolnym wahaczu no i właśnie nieszczęsne sanki. Myślę je zdemontować, oddać do piaskowania i już w celu zoptymalizowania kosztów samemu zająć się nałożeniem odpowiednich preparatów. Tylko co polecacie zrobić krok po kroku?
2007 rok, chyba nie jest tak źle jak u niektórych.
Załącznik 250328
Załącznik 250329
Oszlifować z zewnątrz, nanieść farbę, przez otwory technologiczne wpuścić wosk do zabezpieczania profili. Oczywiście wszystko bez demontażu z auta.
Witam ,musze wymienić sanki w brzerze 2.4 jtd niestety nie idzie tego znaleźć na portalach aukcyjnych , czy od 1.9 jtd podejdą ? albo od innych alf 159 ? proszę o pomoc ,bo nie mogę się nigdzie doszukać tego ,będę baaaaardzo wdzięczny !
Cześć będę miał takie sanki z Brery 2.4 po renowacji (wypiskowane, zapodkladowane epoksydem i polakierowane )
Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka
podbijam pytanie ,, Karbon sprawdź pw i zadzwoń odnośnie szczegółów ,numer na pw wyslałem
własnie próbuje ogarnąć ten ePer i ciężko idzie ..albo ja taki jestem udany ..w jakiej kategorii mam tego szukać ?
eper jest problematyczny, z czasem nabiera się więcej wprawy. tu masz sanki:
dla modeli przedlift i 1 lift tu:
100 SILNIK I ZAWIESZENIA » 10002 -> ZEWIESZENIE ZESPOŁU NAPĘDOWEGO » 10002/00 ZAWIESZENIA ZESPOŁU NAPĘDOWEGO
np link do przedlifthttp://keyeper.pekidi.com/navi?CAT_C...&DRW_NUM=5%7C0
drugi lift inaczej tu:
100 SILNIK I ZAWIESZENIA » 10002 -> ZEWIESZENIE ZESPOŁU NAPĘDOWEGO » 10002-050 RAMA PRZEDNIA ZAWIESZENIA
tak na szybko poklikałem i wychodzi mi tak (podobnie jak pisałem, różnica tylko dla 3.2V6):
te same sanki 96520393 wchodziły do wszystkich 1.8MPI,1.9/2.2JTS/1.75TBi/1.9JTDm/2.0JTDm i 2.4 bez Q4
drugi rodzaj sanek 96520400 wpadał dla 2.4 Q4 i wszystkich 3.2V6 z/bez Q4
dodatkowo przed liftem podają jeszcze kolejny numer 51795449 też dla wszystkich 3.2V6.
oczywiście do tych numerów są jeszcze zamienniki, ale już mi się nie chciało sprawdzać, powyższe wystarczy do sprawdzenia kompatybilności.
PS.to co napiszę to moje gdybanie, może być jesze tak że w którąś stronę sanki są wystarczająco kompatybilne, przynajmniej z niektórymi silnikami/napędami ale to już taka spekulacja - z ePera tego się nie dowiesz
Panowie przeczytałem cały temat i jeszcze chciałem się upewnić... jeżeli nie ma wżerów a głównie nalot rdzy na tych sankach to jest możliwość konserwacji bez demontażu z auta? Dostęp do wszystkiego jest od spodu dobry czy lepiej coś zdemontować?