Bedzie jeszcze mozna kupic? Do jakich jednostek silnikowych to podchodzi?
Printable View
Bedzie jeszcze mozna kupic? Do jakich jednostek silnikowych to podchodzi?
Będzie można kupić.
Cena za podstawowy moduł. 184.5zł
Cena za moduł z wszystkimi funkcjami: 307.5zł
Ceny brutto.
20szt. Wysyłka w ciągu 1-2 tygodni.
Ilość ograniczona.
Edit:
Działa na wszystkich dieslach w 159/Brera. 1.9, 2.4, 2.0
Obydwie wersje mają "opening ceremony"
https://www.youtube.com/watch?v=-4S58DBZHbo
Jakie są dokładne różnice między modułem podstawowym a wypasionym?
Wersja LITE (Sygnalizuje rozpoczęcie wypalania automatycznie):
Wersja PRO = LITE + DTC (kody błędów, odczyt/kasowanie) + parametry poniżejCytat:
DPF/REG - % zapchania bądź regeneracji
LST - km od ostatniego wypalania
AVG - średnia wypaleń
ST - stan: ok/regeneracja
Cytat:
Korekty wtrysków - jednostki jak w MESie: mm3/w
MAFE - MAF Expected - Masa powietrza Oczekiwana - mg/w
MAFM - MAF Measured - Masa powietrza Mierzona - mg/w
MAPE - MAP Expected - Ciśnienie powietrza Oczekiwane - mbar
MAPM - MAP Expected - Masa powietrza Mierzone - mba
BATV - napięcie na akumulatorze - Volty
DPFT - temperatura DPFu - stopnie
ENGT - temperatura wody - stopnie
OIL - degradacja oleju, jak w MESie % - procenty
IQ - dawka paliwa, mm3 - jak w MESIE
RLE - RAIL Expected - ciśnienie paliwa oczekiwane - bar
RLM - RAIL Measured - ciśnienie paliwa mierzone - bar
AFR - dla zaawansowanych. Air Fuel Ratio. mg/mm3 (powietrze : paliwo).
Wartościowe wskazania są na biegach >4. Nie jest to typowy AFR z sondy -
inne jednostki. Jest to parametr który widzi ECU i na podstawie mapy
blokuje dymienie jak jest mało powietrza.
EOI - END OF INJECTION - koniec wtrysku względem TDC (Top Dead Centre, po polsku GMP - górne martwe położenie). Wartość na "+" to stopnie po TDC, "-" to przed. Google może wyjaśnić więcej. Również dla zaawansowanych. Wartościowe wskazania są na biegach >4. Jako ciekawostka dodam że można w łatwy sposób określić "jakość" modyfikacji - chip tuningu ;)
SOI - Start of Injection - początek wtrysku - stopnie - jak w MESie
INJT - czas wtrysku - mikrosekundy
!!!UWAGA!!!
DO DZIAŁANIA WYMAGANA JEST OBECNOŚĆ KIEROWNICY MULTIFUNKCYJNEJ
Witaj pisałem już kilka razy maila ale brak odpowiedzi - chciałbym moduł zaktualizować :) odpowiedz mi na mojego maiala lucek_lukasz :)
Mamy prawie gotową wersję dla TBi ;)
Szykujemy się na JTS'y powoli.
Witam. Gdzie mozna zamowic? Biore jeden !
znajomy ma combo jesteście w stanie wersję podstawową dopasować do opla??
Wyślij szczegółowe dane auta na priv.
W planach mamy rozszerzenie o inne marki.
Osoby zainteresowane zakupem proszę o uzupełnienie formatki i przesłanie na priv:
Nick:
email:
nr telefonu:
Auto [model]:
Rok produkcji:
B&M czy występuje [TAK/NIE]:
Silnik [pojemność, moc fabryczna]:
Wersja [PRO/LITE]:
Czekam na JTSa :)
Małe pytanko, czy jest możliwa opcja, aby wyświetlacz pokazywał bieg, na którym jedziemy - był już wątek z dyskusją na ten temat, ale umarł śmiercią naturalną, pomimo, że ktoś twierdził, że widział wyświetlacz z taką opcją.
ktos kiedys wspomnial(moze Ty) o funkcji obnizania lustetek bocznych podczas cofania(widok na krawężniki), jest to mozliwe? od kiedy pomalowalem felgi na customowy kolor i musze bardzo uwazac, czuje ze to bylaby fajna funkcja.
jakie parametry w tbi sa dostępne? mes np nie ma wszystkiego dla tbi-np brak knock countera(a jest w alfaobd i jest dla innych silnikow).
co z ewentualnymi updatami firmware-u, da sie robic zdalnie jak juz cos nowego wypuscisz?
Nie pomylilem sie. W AlfaOBD kupa (ze 20-30) parametrów/informacji jest porozsiewana pod innymi zakladkami.
Generalnie to co jest bardziej statyczna wartoscio (typu nie pod wykresy), jest w zakladce System Status, a zeby ciezej bylo znalesc to autor wrzucil czesc pogrupowane pod rozne grupy w Monitor Parameters, a inne (np knock-counter) wrzucil pod Read System Status, gdzies tam w srodku tekstu. W obu przypadkach o ktorych pisze parametry sa tylko raz zczytywane I wyswietlane jako log(text) ktory nie jest odswiezany do poki na nowo tego nie wywolasz.
Chyba wyjasnilem wystarczajaco ze screenshota juz nie musze wrzucac.
BTW, sam knock-countera najpierw tez nie znalazlem, a chcialem sprawdzic po jakims czasie uzywania czy siedzi na 0. Odpisal mi autor AlfaOBD jak go zapytalem czemu w TBI nie ma, a wiem ze jest dostepny (widzialem u Cinka na jego programie jak robil mi chipa). W MES nie ma knock-countera ani dla 159 ani dla GIulietty TBI, a jest dla innych benzyn (np sprawdzalem G 1.4TB) - im zas na ich forum zrobilem wpis z Feature Request, bo wyglada na to ze zapomnialo im sie.
A co z tymi lusterkami o których mówił Epsonix? Da radę takie coś ogarnąć?
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
A, z biegami?
no i co z updateami firmwar-u w przyszlosci - poprawki/nowe funkcje? da sie zrobic zdalnie, czy odsylac, czy brak mozliwosci?
Poszło PW!
Epsonix zdradza tajemnice a nie powinien :rolleyes:
Oficjalnie nie ma żadnych lusterek itd :)
Coś mi ten temat świta w pamięci ale nie pamiętam o co chodzi.
Benzyna + automat nie wyświetla biegów tak ?
W zwykłej formie raczej za żmudne by to było żeby ogarnąć. W zwykłej czyli Tak jak w qtronicu dieslu (ikonka w prawym dolnym rogu).
Ogólnie to coś się tam da wyświetlić.. Przemyślimy to.
Korelacje prędkości w stosunku do obrotów silnika mamy opracowane bo robiliśmy takie testy:
https://www.youtube.com/watch?v=qTxuw379gCc
P.S. Nie, nie będzie to dostępne.
Odsyłać.
Może się to zmieni w zależności od rozwoju projektu.
Nie, nie - benzyna, w moim przypadku JTS + manual :)
Była dyskusja, i ktoś chyba nawet wstawił obrazek z takimi zegarami, z jakiejś, o ile dobrze pamiętam, francuskiej edycji 159, gdzie w lewym dolnym rogu (tam gdzie w zimę wyświetla się śnieżynka) był numer biegu.
Moja jest tak cicha, pomimo podwójnego wydechu, że czasami sam nie wiem, na którym jadę biegu i dopiero spojrzenie na obrotomierz daje obraz sytuacji.
Wygląda super, poszła PW, może się jeszcze załapię :)
A czy ECU ma odczyt temperatury oleju?
[MENTION=4833]maly_777[/MENTION] na kiedy planujesz wersję dla JTS ??
Z ciekawości, czy dałoby się dodać w przyszłości wskazanie aktualnej prędkości na wyświetlaczu?
Namówię [MENTION=41699]mesque[/MENTION] to będzie nas trzech :D
Wchodzę w to ! :D
Ja również podtrzymuję swoje zainteresowanie modułem do JTS.
Mam rozumieć, że moduły PRO się skończyły. Powiedz proszę kiedy można spodziewać się kolejnych sztuk? I czy można się od razu ustawić w kolejce po jedna z nich? :-)
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
szybki PW, szybki TEL , szybki montaż i działaaaa
Wielkii szacun podziekowania
To mamy już czterech chętnych na moduł do JTS:
1. Magil
2. elritone
4. meskue
5. gwidonio
Wiadomo coś z modułami? ;) zebrało się 20 osób, a info nie ma o tym gdzie kasę posłać :) pozdrawiam
Tak jak pisałem. 1-2 tygodnie od tamtej daty. W przyszłym tygodniu będziemy wysyłać a do końca tego odpowiednie dane dostaniecie na maila.