Wyglada na to ze Orlen wchodzi do Alfy jako sponsor tytularny! Za nim oczywiście Kubica jako trzeci kierowca i prawdopodobnie kierowca wyścigowy od 2021.
Printable View
Wyglada na to ze Orlen wchodzi do Alfy jako sponsor tytularny! Za nim oczywiście Kubica jako trzeci kierowca i prawdopodobnie kierowca wyścigowy od 2021.
No pomijając fakt czy jest to dobre posunięcie czy nie, ale wydaje mi sie, że przez ewentualną obecność Kubicy w Alfie, świadomość marki w naszym kraju przynajmniej może ulec poprawie.
To super, mam cichą nadzieję że Kimi odejdzie na emeryturę na sezon 2021, i Robert będzie etatowym kierowcą, bo zasłużył facet na to.
Jeśli się potwierdzi, to bardzo dobra wiadomość. Kimi prawdopodobnie jednak odejdzie po sezonie 2020, jednak wcale nie jestem pewien, czy Antoni dociągnie sezon do końca.
Czyli już za pewnik można to przyjąć
No właśnie, dla mnie to w ogóle jest dziwna sprawa, że nie wykorzystują w sprzedaży tego że są w F1, dlaczego tego nie widać w salonach, jest tyle filmów na YouTube gdzie algami jeździ Raikkonenem, Giovinazzi, Vettel to powinno zapętlone lecieć na telewizorach, jakieś akcesoria wystawione, a tak mam wrażenie że ta kasa jest wydana bo wydana, a po przyjściu do salonu jakby w ogóle tego nie było
Tyle tylko, że i Orlen i Alfa Romeo są tu sponsorami tytularnymi - a bolid to Sauber - Ferrari.
A co do kierowców, to mając wbór między Kimim a Robertem stawiałbym na Kimiego.
No i nie mogę doczekać się ścianek Alfa-Orlenu z... Obajtkiem. Łał.
Super news! :) teraz czekać aż Orlen zrobi promocję na paliwo dla posiadaczy Alf ;)
jeśli FCA nie wykorzysta w Polsce potencjału marketingowego Kubicy, to już im nic nie pomoże. Zdaje się ze spadło im to całkiem znienacka na głowę, mam nadzieję że się ogarną, że zrobią z tego maszynkę marketingową....
Ja czekam na kolekcję Alf do zbierania na Orlenie :). Rzadko tam tankuję, ale teraz będę regularnie :).
Niech dadzą 75 i Giulię Berlinę :)
Mało tego - bolid Orlenu jeżdżący na paliwie od Shell'a. ;)
Co do 2021, to trochę już przesada. Nawet sam Robert nie wie czy będzie chciał iść w tę stronę... Nie wiadomo kompletnie nic na ten moment, jak będzie się układać współpraca, jak będzie działał bolid, jak Saubery będą konkurencyjne, itp. Poza tym RK teraz otwiera zupełnie nową ścieżkę pt. ściganie w DTM - nie robiłby tego, gdyby zamierzał ścigać się w 2021r. Niewiadomych w jego sytuacji jest tyle, że głowa mała, więc miejsca w Sauberze po 2020r to raczej mniejsze zmartwienie.
Btw. Ktoś coś słyszał o przedłużeniu pobytu Alfy w F1? Bo o ile pamiętam, to umowa z Sauberem opiewała na 3 lata, więc za rok team może nazywać się już zupełnie inaczej.
https://sokolimokiem.com/alfa-romeo-historia-w-f1/
i kolejne proszę
https://autokult.pl/36197,historia-a...ormule-1?amp=1
Się obudzili...
Jak Alfa przynajmniej w Polsce nie wykorzysta aspektu współpracy z Orlenem i Kubicą to ja już naprawdę nie wiem...
Sponsorem tytularnym Alfa Romeo byla w 2018 roku (w pierwszym sezonie po powrocie), wtedy nazwa brzmiala jak niegdys z BMW czyli BMW Sauber F1 Team (Alfa Romeo Sauber F1) od sezonu 2019 jest to Alfa Romeo Racing a od 2020 Alfa Romeo Racing Orlen - bo Orlen jest sponsorem tytularnym. Przejecie zespolów F1 jest czesto spotykana sytuacja, tak zrobil Mercedes przejmujac zespol Brown a wczesniej Honda a jeszcze wczesniej BAR.
- - - Updated - - -
beda mieli jedynie 50% szans na to zeby to zablokowac. F1 to jedyna sensowna reklama dla Alfa Romeo patrzac na tanczace samochody w TV.
Ja licze, ze Giviego wyrzuci w tym sezonie z siodla Alfy Kubica. W poprzednim sezonie Robert najczesciej spotykal kierowce Alfy (pomijajac kolege z zespolu Russella) na swojej drodze. Sadzac po roznicach w osiagach na korzysc Alfa Romeo to teraz gdy beda mieli porownywalne samochody jest prawdopodobne, ze Kubica moze miec lepsze czasy od Wlocha. I jesli tak by sie okazalo na sesjach piatkowych i testach Kubica moze zasiasc za sterami Alfa Romeo w wyscigu. Jeszcze w pazdzierniku 2019 szacowalem, ze Alfa bedzie najlepszym miejscem dla Orlenu (barwy) i Kubicy (znany zespol) i liczylem, ze tak to sie skonczy i jest. Teraz czekam na wysadzenie z siodla Gioviego i mozecie mowic na mnie nostradamus ;)
Formalnie owszem, ale to tylko nomenklatura. Alfa Romeo to tylko marka lokowana jako produkt przez FCA w F1.
Faktyczny zespół to Sauber, odpowiedzialny za bolid (nawet zachowali sposób oznaczania kolejnych bolidów: C37, C38) - z silnikiem tradycyjne dostarczanym przez podmiot zewnętrzny, tym razem ponownie... nie, nie, jak w czasach Brabhama i AR (1976-1979) przez tą ostatnią, a przez Ferrari.
Biorąc jednocześnie pod uwagę obecne problemy marki (ze sprzedażą, tworzeniem nowych modeli itd.) na historię analogiczną, jak z Mercedesem, nie ma co liczyć. Można się raczej zastanawiać, jak długo jeszcze - po fuzji z PSA - ten projekt przetrwa.
[lang=es]brum brum[/lang]
Silnik Ferrari pasuje bardziej do Alfa Romeo niż Saubera :). i prawdę powiedziawszy nie powinno to nam przeszkadzać. Oczywiście jest spore zagrożenie jeśli chodzi o przetrwanie projektu w świetle rentowności marki ale zauważmy, że projekt sam w sobie jest bardziej zabiegiem globalnym, koncernowym niż dotyczącym jednej marki. Równie dobrze mógłby się nazywać Abarth. Ferrari potrzebuje 2 zespołu biorąc pod uwagę fakt, że konkurencja korzysta na takim układzie. Przejmując zespół F1 bierzesz fabrykę i personel. Właściwie nie tworzy się nowych fabryk F1, zespoły raczej są przejmowane bo zawsze ktoś nie ma kasy i trafia się okazja aby przejąć zespół czasowo lub na wyłączność. Zbudowanie infrastruktury dla nowego zespołu F1 musiałoby się odbyć w momencie, w którym żaden z zespołów nie miałby problemów aby zostać autonomicznym ciałem w F1 a ktoś chciałby dojść do stawki a na dzisiaj takie rzeczy w F1 się nie zdążają zbyt często. Tak zrobił Mercedes, Renault, Red Bull, Force India BMW i właściwie 70% stawki. Mercedes w pierwszym sezonie jechał samochodem Hondy. Sam silnik z mojego punktu widzenia jest załatwiony przez Ferrari, nikt nie robi tego lepiej więc nie ma sensu wyważać otwartych drzw i trącić niepotrzebnie pieniądze skoro obie marki są bardzo pokrewne i nawet w samochodach użytkowych bywa, że technologia Ferrari również w Alfie się pojawia. To dobra droga moim zdaniem. Sauber będzie Sauberem jak będzie autonomiczny a teraz nie jest. Oficjalnie projekt Alfa Romeo Racing Orlen jest kontynuacja historii, której aktorem był Fangio czy mariaż z Brabhamem.
Termin prezentacji bolidu 2020 prawdopodobnie
https://powrotroberta.pl/2020/01/pre...19-lutego.html
C39 is coming...
https://www.youtube.com/watch?v=BOzBE_6Mh4Y
Raikkonem w reklamach podrywa jakąs laskę w Monaco, podjeżdżając Stelvio QV:)
A gdzie ten filmik bo YT na oficjalnym kanale AR nic nie ma
W sumie to mogliby ją w takim malowaniu zostawić :D https://pl.motorsport.com/f1/news/al...torze/4685151/