Rafal wachacze dostarcza organizator :) jak zawsze ;)
Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka
Printable View
Rafal wachacze dostarcza organizator :) jak zawsze ;)
Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka
Urlopu na cały zlot nie dostanę ale na pierwszy weekend raczej się pojawię :)
no ciekawie się zapowiada postaram się wpaśc choć na weekend
"Zonkilówka" do degustacji będzie? Jak tak to się piszę przynajmniej na jeden dzień :)
Chciałbym przyjechać i wszystkich poznać, Alfę mam dopiero od 4 miesięcy a już ją uwielbiam ;). Czy będzie możliwość przyjazdu z dziećmi?
Oj aż dwa razy sprawdzałam czy to na pewno tyle dni , ale tak!!!! SUEPER będzie się działo ..... :) to ja już zaczynam odkładać kasę he he .... wystawie skarbonkę w salonie z napisem ZBIERAM NA ZLOT !!!
Lokalne monopolowe odnotują rekordowe utargi . Oby udało mi a w zasadzie mojej kobicie pochytac urlop bo jak nie to ewentualnie długi weekend zaliczę. Też wybieram sie z 2,5letnim dzieciakiem.
Mogę przyjechać Golfem 8?
Czas zbierać fundusze :)
Czekam na cennik i szykuję walizki :D
Okolica bardzo ładna, i tak się składa, że od lat piję ŻYWCA :)
Ja się pisze choćbym furmanka miał przyjechac ale nic nie napisaliscie o cenach wiec rozumiem że Klub stawia :cool::cool:
najlepiej wziąć ze sobą dwie skrzyneczki i po kłopocie ... dla ludzi z północy - w Zawierciu jest Browar Na Jurze - macie po drodze ;) http://browarnajurze.pl/
Zawsze można do Żywca skoczyć :D
Chociaż ja ze sobą planuje zabrać ze dwie kasty Lecha Pilsa :)
Na miejscu bedzie super piwo czeskie - podobno :):)
albo i na week nie starczy :lol:
żebyściesięczasem :P
O ŻESZ to poszaleliście z tą ceną, nie ma opcji żeby ludzie przyjechali a miało pieknie byc.
O ŻESZ to poszaleliście z tą ceną, 900zl czyli 100zl/dobe to nie ma opcji żeby ludzie przyjechali a miało pieknie byc. Taką cene to musiałyby być trzy posiłki dziennie, desery i napoje bez limitów (tak przynajmniej było w zimie jak byłem w Szczyrku a to droższy sezon niż lato i płaciliśmy 75zl/os). Strasznie drogo i dlaczego Ci sponsorzy się nic nie dołożą, dziwne, po co sponsorzy skoro nie sponsoruja. Pozostaje więc opcja bez wyżywienia i noclegów ale to już nie to samo. Mimo to bede :D:D.
PS. Zapis Zadatek jest bezzwrotny jest nielegalny w świetle prawa tak dla scislosci.
Takie warunki postawil osrodek,75zl za os z wyzywieniem-taka opcja byla tylko dostepna.srodek sezonu i z tego co wiem Rafal rozpatrywal tez inne osrodki, tu bylo najkorzystniej.
Mnie tez sie nie podoba opcja z jedzeniem bo to tam schodzi na drugi plan [emoji14] ale co zrobic - nikt z nas sobie tego nie wymyslil.
Co do sponsorow to wiekszosc z nich funduje nagrody konkursowe oraz niektore atrakcje.
Uwierzcie,ze staramy sie by bylo jak najlepiej. Ale nie wszystko mozna przeskoczyc.
Co do zadatku - tak dokladnie jak madmax-y pisze - jest bezzwrotny,a zaliczka zwrotna.
Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
Koledzy z całym szacunkiem ale jestem prawnikiem z papierami :cool: więc raczej znam się na tym ciutke lepiej :eek: Zadatek jak najbardziej jest świadczeniem zwrotnym i to, uwaga, w dwukrotnej wysokości. Niespodzianka co ;). Dlatego pobiera się ZALICZKI nie zadatki bo jest bezpieczniej. Jeżeli usługobiorca z własnej winy nie skorzysta z usługi to zadatek przepada (też nie zawsze), natomiast jeśli usługa nie zostanie zrealizowana bądź zrealizowana nienależycie to zadatek musi zostać zwrócony w dwukrotnej wysokosci. Ale to jedynie gwoli wyjasnienia ;). Więc zalecam jednak zmienić słowko zadatek na zaliczka chyba że jesteście pewni że zlot sie odbedzie.
Jest jeszcze czas abuy ktoś zaproponował jakis zlot za mniejsza kase.
Nikt nie zarezerwuje ośrodka na 160 osób za free w środku sezonu - 4 osoby tak . w Szczyrku niema rowerków , tyrolki , ścianki wspinaczkowej spania i jedzenia oraz grila koncertu itp..w takiej cenie ! a to początek i jeśli pijawi sie sponsor to koszty zmaleją na koniec do zpłacenia tuż przed zlotem.
A wiadomo może jakie będzie wyżywienie i jakie pokoje.
a więc jako organizator informuje ze owy zadatek w/g regulaminu zlotowego (który jest do wglądu po opłaceniu całości) , zwanego również zaliczką bezwrotną o czym informuje przed przystąpieniem dobrowolnym w udziale w przedmiotowym zlocie jest bezwrotny/a!!! - też jestem prawnikiem :)
- - - Updated - - -
Odpowiadm domki typu brda 7 osobowe 2 pokoje 2 osobowe na górze i 1 3 odobowy na dole dzieci , które śpią z rodzicami i z nimi jedzą - bezpłatnie .
Proszę wejdz na stronkę neptuna i poczytaj
- - - Updated - - -
Wyżywienie - ustala sie na 3 tygodnie przed zlotem , w 2012 było chwalone i mnie smakowała - Neptun to nie Hotel ***** gwiazkowy!
O widzę że już cena zmalala, kto wie może do zlotu jeszcze nieco sie obnizy. Ogolnie swietna impreza bedzie.
PS. Czy jest tam bezpieczny parking bo raczej bede motocyklem o ile mozna.
Nie zmieniła się, tylko ja źle napisałem 900, a miało być 800. Przepraszam za błąd, nie bijcie :D
Skoro jesteś cumplu z tej samej branży to się przyczepie :rolleyes:
Regulamin musi być do wglądu przed umową :D I ta informacja nie ma mocy prawnej :rolleyes: Ale już nic nie mowie :P. Zeby bana nie dostac :P.
- - - Updated - - -
Sprawdz dokladnie moze 700 ma byc :D:D
Tak parkin zamykany niestrzeżony w myśl przepisów prawa o ochronie mienia.
- - - Updated - - -
Oczywiście można kazdym pojazdem - liczy sie dobra zabawa na zlocie
Arczi ,odbiegając już od przepisów ,od 11 lat są organizowane przeróżne zloty alfaholików i zawsze wpłaca się zadatek/zaliczkę jak kto woli to nazywać i nikt nigdy nie miał żadnego ale .Logiczne chyba jest ,że organizator takiej imprezy nie będzie zaliczkował z własnej kieszeni .Wystarczająco duuuużo czasu ,swojego własnego ,prywatnego, poświęca na to aby coś takiego zorganizować,abyśmy mogli się spotkać w większym gronie choć raz do roku .Co się tyczy ośrodka ,domki są rewelacyjne,jedzenie też dobre ,a jak by ktoś był jeszcze głodny to zawsze może udać się do pięknego lasu na jagody/borówki , grzybki lub jak będzie miał szczęście to i zająca złapie.Ośrodek położony jest nad jeziorem to i rybkę można złowić .Atmosfera zlotowa też rewelacyjna.
NIECH ŻYJĄ ORGANIZATORZY I ZLOTY do zobaczyska w sierpniu .Oczywiście zadatek wpłacimy :)
O ile na tym Klub nie zarabia to jasne że tak, po prostu o tym wspomniałem bo niestety ludzie sa różni i potem nie będzie jak kto woli to nazywać.
Chciałem jeszcze dopytać jak wybiore pelny pakiet to rozumiem że atrakcje mam już w cenie i mogę wypożyczać np kajak albo kort bez kosztow.
Cytat:
Opcja 1: nocleg + wyżywienie + atrakcje na terenie ośrodka - 800 zł
[QUOTE=Arczi;1772051]Skoro jesteś cumplu z tej samej branży to się przyczepie :rolleyes:
Regulamin musi być do wglądu przed umową :D I ta informacja nie ma mocy prawnej :rolleyes: Ale już nic nie mowie :P. Zeby bana nie dostac :P.
[COLOR=silver]- - - Updated - - -[/COLOR
To nie towar tylko dobrowolne uczestnictwo w zlocie bez nadzoru . więc jednak ja mam racje :)
Usługa to usługa nie towar więc nie masz i nie miałeś racji, za każdą imprezę odpowiada organizator i nie ma czegoś takiego jak dobrowolne uczestnictwo. Podpowiem też, że bez umowy nie ma zadatku tylko zaliczka. Ale zostawmy to, podyskutujemy na zlocie przy alkoholu :D:D.
Panowie nie zaśmiecajmy wątku. To jest temat w którym niewiedzący moga się dowiedzieć czegoś o zlocie, a nie od spierania kto lepiej korzysta z Google.
Te 200 zł na atrakcje na ośrodku to przecież koncert, imprezy integracyjne itd. itp. Za darmo przecież nikt Wam kiełbasy nie da. Cena albo pasuje, albo nie. Opinie nic tutaj nie zmienią, bo tyle kosztuje nocleg i kiełbasa.
cos mi sie wydaje ze kolege archi to na zlocie raczej niee zobacymy
- - - Updated - - -
poza tym to nie przypominam sobie zebym kiedykolwiek podpisywał czy tez zawierał jaką kolwiek umowe z organizatorem zlotu (a byłem juz na kilku )
zawsze wpłacałem całóśc lub zaliczke i jak do tej pory byłem zawsze zadowolony , zeby nie powiedziec zachwycony organizacją
- - - Updated - - -
poza tym to nie przypominam sobie zebym kiedykolwiek podpisywał czy tez zawierał jaką kolwiek umowe z organizatorem zlotu (a byłem juz na kilku )
zawsze wpłacałem całóśc lub zaliczke i jak do tej pory byłem zawsze zadowolony , zeby nie powiedziec zachwycony organizacją