Tak wszystko sprawdzalem na 7 chyba. Wydaje mi sie ze tak w instrukcji bylo.
Printable View
Tak wszystko sprawdzalem na 7 chyba. Wydaje mi sie ze tak w instrukcji bylo.
Problem rozwiązany winne były sterowniki kabla :) dzięki
A ja mam interfejs ELM327 na bluetooth, o taki:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=156612&stc=1
Do tego zamierzam zmotać sobie adapter na Fiat3Pin, o taki:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=156611&stc=1
Czy dzięki takiemu zestawikowi dam radę sczytać błędy, sprawdzić airbaga i abs w 145 JTD z 2000r?
Ew. w co się zaopatrzyć? FiatEcuScan, MultiEcuScan, Alfadiag? W jakichś konkretnych wersjach?
To samo mi chodzi po głowie od X czasu, nigdzie nie zdobyłem odpowiedniej informacji...
Jak ktoś tak próbował, proszę o napisanie i czy pójdzie w 146 2.0TS
Aaaa
Witam ,czy kabalek taki jak ma kolega marieczko sprawdzi się w mojej 146 1.4ts 98r. bez dodatkowych przejsciówek? Mam wtyczkę 3pinową, ale dochodzą do niej tylko 2 kable czy tak powinno być ? Wiem,że pewnie mozna to wywnioskować ,ale chcę mieć pewność.z góry dziękuje i pozdrawiam. (na aukcji piszą ,że działa z 3 pinowym złączem)
Dzięki Arek, nie widziałem takich tylko z plusem, na aledrogo jest interfejs z adapterem takim z plusem i masą. Przypuszczam, że będzie działał, może nawet bez potrzeby podlaczania masy.Mam rację? No i czy uda się tym kasowanie błędów, adaptacja, diagnoza? Koszt to 55 plus wysyłka. Pozdrawiam
Nie, wtedy działa po podłączeniu masy i plusa :)
Rozumiem, wazne, że powinno działać :)
Udało mi się połączyć z ecu silnika, niestety abs milczy, przestawiłem przełacznik, robiłem to multiecuscanem 2.2.ktos wie co robię nie tak? Dodam, że fiatecuscan nie chciał się połączyć nawet z silnikiem.. A, w tym mes brakuje mi funkcji jak np adaptacja czy przywrócenie fabrycznych ustawień, czym zrobie taką operacje? Pozdrawiam
czego chcesz robić adaptacje ?
W zasadzie bardziej chodziło mi o reset komputera do ustawien fabrycznych, nie wiem czy nie trzeba jakiejs adaptacji np,po odłączeniu wtrysków.w ogóle coś mało informacji tam jest.Brak np.ilosci paliwa podawanego ,ciśnienia paliwa,a tego w mes nie ma.A fes nie chce się połączyć.jakim softem mógłbym takie informacje uzyskać?Udało mi się podłączyć pod abs czujniki działają,natomiast jest błąd 05 -przekaźnik elektrozaworów abs/esp ,pisze o tym w innym wątku,ale milo byłoby wiedzieć gdzie jest ten przekaźnik.pozdrawiam
Pomoże ktoś, bez problemu łacze się przes mes, ale fes juz nie chce, to samo na win 8.1 i teraz na 7demce,sterowniki z plyty od kabla. Pozdrawiam
Witam
Odgrzeje temat ponieważ mam problem z podłączeniem 145-tki JTD do kompa. Gdy podłanczam do wtyczki przy kielichu po stronie kierowcy FES znajduje mi tylko sterownik ABS a jak podłanczam do wtyczki z drugiej strony to jedno wielkie echo.
Ma ktoś jakiś pomysł jak połonczyć się z ecu silnika?
za podpowiedzi dziękuje i pozdrawiam.
Odgrzeję jeszcze ten temat. Przeleciałem sporo internetu i wymieniłem kilka maili z firmą, która produkuje interfejsy i niestety nigdzie nie ma interfejsu do boxera 1.6. Udało się komuś rozwiązać problem z odczytywaniem kodów błędów w warunkach domowych? Już nie chodzi o to, żeby pod kompa podłączyć, ale jakąkolwiek możliwość zczytania błędów. Help [emoji20]
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
Poszukaj w dziale zrób to sam
Kiedyś wrzuciłem tam skan instrukcji diagnostycznej i na boxera zdaje się też był tam sposób
Szukam szukam i nie mogę znaleźć. Podeślesz linka? Lub może masz jeszcze gdzieś te skany?
Też nie mogę znaleźć
Wrzucam tu:Załącznik 250261
Poszukaj Alfaiag i KWP2000.
Dzięki Jerry1. Jest tam i bokser, ale tylko na sterowniku bosha, czyli 1.7 16V. Mój to 1.6 na steowniku GM i dalej nici z połaczenia :(
Krzyśko próbowałeś już łączyć w ten sposób boksera?
Może jakiś stary czytnik błędów ma ktoś na zbyciu?? :)
Witam
Poszukuje programow oraz sterownikow dzialajacych pod win7 do alfy 146 1.4TS-
pozdrawiam szanowne grono
edward
Edward,
MES/FES + kabel VIAKEN z przejściówką na 3 pin.
Instalacja sterowników wymaga wyłączenia sprawdzana podpisów cyfrowych, potem działa bez problemu.
Witam.
Dołączę się do tematu.
Posiadam AR 145 1,9 jtd r2000, potrzebuję zdjagnozować airbag kierowcy, mam interfejs VAG KKL z przejściem na 3 piny FES winndows 7 64 bit, mogę się połączyć z sterownikiem silnika i ABS natomiast nie łączy się z airbag.
Koledzy poproszę o podpowiedz co jeszcze trzeba dodać lub zmnienić?
jeżeli jest uszkodzony sterownik airbag to się nie połączy - mam tak samo
Okazalo sie ze sa dwie wtyczki diagnostyczne po srtonie pasazera, druga była schowana za kodpitem i ta byla wlasciwa. Bład skasowany.
Ta pierwsza była pusta, byłem bardz zdziwiony gdy znalazłem druga:)