To ja wiem. Urzędnik tego nie wiedział tylko na żywca przepisał co stało w dowodzie niemieckim.
Printable View
Co można zrobić z tak brzydkim ekranikiem?:
Załącznik 227789
Dzięki za radę, ale nie znalazłem na allegro takiego samego panelu.
Stąd moje pytanie.
Czy nie da się zregenerować tego wyświetlacza?
alfa 145 /146 :) i bedzei gitara :P
Kup ten i przełóż sam zegarek:
http://allegro.pl/alfa-romeo-145-146...47578110.html#
Ok, dziękuję za cenne - jak zawsze - wskazówki:).
Napisałem jeszcze do gościa, który sprzedaje 155 na części.
Jak nic z tego nie wyjdzie, to kupię panel podany przez Supabache i wymienię ten wyświetlacz:).
Gościu nie ma takiego panelu, więc kupiłem ten z aukcji podanej przez Supabache:).
Przyjdzie - wymienię.
Przy okazji wyczyściłem panele i wymieniłem radio nowoczesne na oryginalne:
Załącznik 227842
Radio pasuje, ale nie gra:(.
Nowoczesne też pasowało, ale inaczej, no i grało:).
Muszę pobawić się z kabelkami, aczkolwiek bardzo rzadko słucham muzyki.
No ale powinno działać, choćby dla zasady.
Jak się z tym uporam, to wrzucę do auta parę starych kaset z muzyką, na widocznym miejscu - będzie klimat retro:).
Z Lucasa :P albo już zrobione...
http://allegro.pl/zacisk-zaciski-alf...795282035.html
Połowicznie ale pomogłeś [MENTION=15131]Artas 155[/MENTION]:) z linku wynika że z Bravo pasują.
Maryśka, kup zaciski z Maryśki :D
BTW: Ktoś ma zdjęcie Speedline'ów 16' z oponą grubszą niż 205/45? Np. bardzo popularne 205/55/16? :)
Nie wiem, czy nie będzie za duży balon wizualnie.
Dziś po powrocie z roboty czekała na mnie przesyłka z wyżej wymienionym panelem.
Wymieniłem zegarek i działa.
Prosta rzecz, a cieszy:)
Teraz zegarynka wygląda tak:
Załącznik 228070
Niestety w miejscu zegarka znalazł się napis alfaholicy.org i nie możemy w pełni nacieszyć się twoim sukcesem :D
- - - Updated - - -
Jednocześnie ponawiam prośbę o zdjęcie Speedline'ów 16' z grubszym balonem, np. 205/55 :)
która matą najlepiej wyłożyć grodź silnika pod fabryczne wygłuszenie od strony silnika?
te maty bitumiczne z klejem i warstwą alu z drugiej strony dają radę / nie trzymają wody?
zależy mi na wygłuszeniu hałasu silnika
Bitum z alu nie chłonie wody bo to masa asfaltowa i kawałek blachy.
a wygłusza to trochę?
https://www.bitmat.pl/Wyciszenie-silnika
Kiedyś tam coś od nich dobierałem, to sprawiali wrażenie ludzi znających się na rzeczy :)
- - - Updated - - -
Firma mieści się Markach lub na Allegro.
A teraz coś z zupełnie innej beczki...
Intryguje mnie i wkurza jedna rzecz, nie mam klimy i w cieple dni z nawiewu zawsze leci ciepłe powietrze, mimo ustawienia na max chlodne. Miałem tak też w fiacie palio i nie wiem czy coś jest nie tak czy to specyfika włoskich aut.
No jak jest ciepło na dworze to i takim powietrzem dmucha przy zamkniętej nagrzewnicy
Miałem Forda Sierre bez klimy to szyby otwieralem dopiero powyżej 30*C. Mam Puga 205 i też jak jest ciepło to wieje miłym chłodkiem, a w Alfie ni cholery. Może on bierze powietrze z jakiegoś ciepłego miejsca nawet jak nagrzewnica zamknieta?
Powietrze bierze z podszybia tak jak chyba w każdym aucie, może nie masz uszczelki na grodzi? albo nie domyka się zawór nagrzewnicy
Została mi już tylko jedna rzecz do zrobienia w kabinie 155.
(Pomijam kierownicę i gałkę drewnianą, które od początku zaprzątają mi głowę i nie mogę się pozbyć tych natrętnych myśli:(:)).
Zauważyłem niedawno (wcześniej jakoś nie zwróciłem na to uwagi) pęknięcia w górnej części kokpitu, tej przylegającej do szyby.
Chodzi dokładnie o te zaznaczone w kwadratach (zdjęcie z allegro):
Załącznik 228424
Co z tym fantem zrobić?
Dzięki za odpowiedź:).
A czy warto coś z nim robić?
Mi te pęknięcia zasadniczo nie przeszkadzają, nie rzucają się w oko.
Aczkolwiek fajnie by było, gdyby było idealne, tzn. bez pęknięć i ewentualnie bez skrzypienia (ale skrzypienie mi jakoś nie przeszkadza:)).
Ok, odpuszczam temat.
Jakoś tak raźniej w tłumie popękanych kokpitów:cool:.
Zdecydowanie raźniej ;) mam to samo
One popękane już z fabryki wyjeżdżały :D
Wpadła do głowy taka idea:
- mamy za niedługo imprezę na naprawdę wysokim poziomie, mowa o Forza Italia 2017: https://www.facebook.com/events/230533570794583/?ti=icl
- w tym roku przypada 25 lecie wprowadzenia na rynek 155
Jeśli są chętni na przyjazd na w/w imprezę swoją 155 to można zorganizować coś wzór małego happeningu ;) z naszymi 155 w roli głównej. Jak spotka sie to z wasza aprobatą to poruszę kwestie z organizatorami Forza Italia.
Czekam na odzew.
Dobry pomysł. Blisko Wawy, więc można to potraktować jak weekendowego spota dla lokalnych kanciaków, a może i ktoś z dalszych rejonów wpadnie oprócz Maryśki? :)
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Kiedy Forza, we wrześniu?
2 wrzesien
Panie [MENTION=7041]kasztelan[/MENTION] podobno śmiga Pan na oponach 205/45 R17? Obcierają?
nie obcieraja
w
Nie, nie obcieraja tyle ze mam caly zawias nowy, nie wiem tez jak z kompletem ludzi. Rzecz tez w tym żeby mieć felgi z wysokim ET, moje leżą w płaszczyźnie prawie tak samo jak oryginaly z ta różnica ze maja 7" zamiast 6,5 szerokosci.