bo mam bdb rabaty na billiego:D a co do koni...no nie wiem jakos nie mialem dostepu a charakterystyka b6 mi b odpowiada:) a jak inni z postepami?
Printable View
bo mam bdb rabaty na billiego:D a co do koni...no nie wiem jakos nie mialem dostepu a charakterystyka b6 mi b odpowiada:) a jak inni z postepami?
Witam moze to nie jest zbyt jakas szalowa propozycja ale ja osobiscie chcialbym na to 100-lecie jakas naprawde dobrze zaprojektowana i dobrze wykonana naklejke na tylna szybe z dobrze widocznym znaczkiem Alfy i czytelnym napisem zeby mozna bylo godnie i wyraziscie promowac Marke, ktora jak wiadomo jest najlepsza:) Pozdrawiam Wszystkich milosnikow Marki:)
Czy z Wawy będą jechać jakieś Transaxle na obchody 100-lecia Alfa Romeo ?
jeda 2 z tego co wiem:)
No to z bratem spróbujemy wyszykować trzeci :D Tylko gdzie dostać tą nieszczęsną poduchę pod skrzynię, której nigdzie nie ma?;) 2 miesiące z hakiem, może się uda zrobić wał, skrzynię, regulację zapłonu, zawieszenie, hamulce i poprawki lakiernicze, wydech.... retyy.... ile tego hehe;) Kupowaliście już bilety na obchody w Milano? Powoli się przymierzam;)
ktorej poduszki Ci trzeba? i jaki masz motor? jak potrzebuejsz gratow pisz bedziemy walczyc:)
Ja bym chcial, ale troche sie boje :) Generalnie auto jezdzi bardzo okej, ale wizja awarii gdzies 800km od polskiej granicy troche mnie martwi...
To Milano 2.5 V6. Kupiłem już przedni donut (60518193) firmy akron i tej samej firmy jedną poduchę (60533878) i potrzebuję poduchę z numerem (60533877) i za jednym zamachem przydałoby się wymienić tą trzecią (60521958) której też nie posiadam. Zakupy robiłem w firmie Vemapol. Dla informacji podam, że w FOTA nie mają nic do tych mocniejszych wersji silnikowych, nawet nie ma możliwości zamówić. InterCars twierdzi, że mogą zamówić wszystko z impergomu, ale jakoś im nie wierzę:P a okres oczekiwania - miesiąc. Będę wdzięczny za jakieś wskazówki:).
PiotrekR do odważnych świat należy:D ja też się obawiam, ale mam zamiar przetestować w połowie czerwca autko na trasie ok 700-800 km po Polsce. Jak nie pojedziesz, bęziesz żałował do końca życia. Ja mam zamiar kupić bilety, żeby nie było już odwrotu:D
Jeson właśnie jadę testować Milano w Twoje okolice:) a konkretnie do Kietrza. Nie wiem czy mi się tylko wydaje, ale chyba Alfisti z Twoich stron macie ciężko:D Jak bywam w SRC, OGL to prawie nie widać Alfa Romeo. Jednak jakieś 2 miesiące temu siedzę sobie w aucie na powiślu w Wawie, patrzę...... jedzie lśniąca, nowiutka, czerwona MiTo. Lookam numery i co widzę?:D SRC . Ucieszyłem się jak dziecko haha... :D
A wracając do wyjazdu, czy ktoś od nas z forum kupił już bilety? Będzie jakaś lista pewniaków? Może by tak po drodze zjeżdżać się w "systemie gwiaździstym" żeby opuścić granice naszego kraju sznurem Alf, którego końca nie widać:D ?
Masz racje u nas ciezko ale jest kilku nawet jedna 156 ma nasze ramki ;) wiecej Czechow mozna spotkac i sami pierwsi machaja. Ja w kietrzu jutro bede to moze cie gdzies spotkam
Tez nad tym myslalalem zeby pojechac sznurem tylko nie jestem pewien w 100% ze jade ;/
To ile osob ma juz bilety bo to juz niedlugo ;)
Ja sie namyslilem i zaryzykuje :) mam juz bilety i chetnie ruszyl bym z Wawy w jakiejs wiekszej kolumie 23 albo 24 czerwca.
No to świetnie. W takim razie ja też kupię po świętach bilety i już będzie nas 2 pewniaków na wyjazd hehe:) PiotrekR czym będziesz jechał?
Mój wyjazd stoi pod wielkim znakiem zapytania. ;)
Powód:
http://www.youtube.com/watch?v=PLI5PK33wgM
Jeszcze dużo do ogarnięcia...
super, chetnie dojade do w-wy zeby ruszyc 75kami razem:) jada z nami 2 v-ki:)
No właśnie miałem pisać, że brakuje do kompletu 3 litrówki:D A jakieś Alfetty się szykują na wyjazd?:) Żeby tak chociaż z 10 transaxle zebrać i pojechać kolumną..... byłoby świetnie:D Mam do Was pytanie odnośnie paliwa. Licząc koszty wyjazdu ile kasy liczycie na zalewanie zbiornika? TS pewnie spali prawie połowę mniej niż V-ka :P Z moich obliczeń wyszło mi prawie 2 tys. za benzynę na całą podróż:P Jestem przerażony:D ale nie poddam się haha:P
to moze wszelkie transaxle spotkalyby sie w w-wie? postaram sie skolowac gtv6;) byloby fajnie pojechac kolumna. a wogole pytanie taka czarna 2.5 v6 w bananowych skorach co sie pojawia na cuoresportivo czasem ciagle jest na sprzedaz?:> mowimy o 75 badz milano (z naciskiem na milano:)
bimski dasz radę. Ja też mam bardzo dużo do zrobienia, nawet nie potrafię powiedzieć ile, bo wszystkiego jeszcze nie sprawdziłem:P ale pojadę chociaż miałbym jechać na 2 kołach i jednej dojazdówce:P najwyżej flagę na rejestracji zakleję:P
Witam Was,
może tak trochę ni z gruszki ni pietruszki bo nie miałem siły dziś czytać całego tego wątku..
Ale tak NA POWAŻNIE -czy wiadomo, kto z TRANSAXL'i jedzie NA PEWNO..??
-czy może jest jakaś lista zdecydowanych/tych co mają bilety kupione np.
Jeśli o mnie chodzi to przez dłuższy czas (wcześniej) byłem nastawiony (napalony) mocno na tak! -bo to JEDYNA taka impreza!
ale przyznaję szczerze, po zapoznaniu się z programem moje napalenie mocno przygasło.. Bo jechać tyle kilosów (chodzi oczywiście o kase :eek:) żeby się z wami spotkać i dostać flagę, czapeczkę. Przejechać w kolumnie po Mediolanie i wrócić do domu to mi się średnio zaczęło uśmiechać :confused:
do tego jeszcze noclegi też nie za 3 złote a pola namiotowego to pewnie nie da sie ustrzelić :/
Wiadomo, ze będzie dużo innych 75, GTV, SZ i innych pewnie równie fajnych.. ale to i pewnie bliżej (np Czechy) trafi się wcześniej czy później jakiś zlot..
..piszę bo mam dylemat.. wiadomo, łatwo powiedzieć 'Chłopie jedź!'.. ale sens...
Ja odpadam, nie ruszam nosa z Poznania w tym roku...niestety w tym właśnie, w odróżnieniu od poprzednich :-( . Ale przypominam wątek Włodka, w zasadzie Mikołaja z "Pyra Team'u" (Włodek już z resztą pisał gdzieś wcześniej w tym wątku) , i może się jakoś spikniecie. Z tego co wiem, ma jechać od nas kilka ciekawych aut, SZ Zagato, 1750 GTV....
http://www.pyrateam.sylaba.pl/forum/...er=asc&start=0
...a ja czekam, może Automobilklub Wielkopolski z POL-CARem coś wymyślą na Torze Poznań.
Ja mam juz bilety, ale niestety odpadam :( gdyby ktoś nie miał jeszcze biletów to chętnie je odsprzedam:
http://www.forum.alfaholicy.org/show...093#post341093
ja swoje musialem wczoraj odsprzedac, zostaje opiekowac sie chora babcia:/
Ja stwierdziłem, że nie chcę pokazywać Alfy w tym stanie na światowej scenie...
Jest nieźle, ale nie oszukujmy się... sporo jeszcze brakuje, żeby naprawdę być z niej dumnym we Włoszech wśród kilku tysięcy innych Alf.
Poza tym kasy brak, paliwa brak i szkoda ciągnąć ładną Alfę w tak wyczerpującą podróż.
Pojawię się w tym roku na kilku zlotach w Polsce ;) A do Włoch zawsze się można wybrać kiedyś ;)
...
No a zanim kupiłem AR33 chciałem nią pojechać dookoła świata :P
Może i kiedyś się wybiorę :P:P