Te 20% na foto sie wydaja żółtawe. Chyba ze aparat tak zmienil kolory. No i zlituj sie nad ta alfa i nia pojezdzij bo zasypanaa mega:)
wysłane z WC
Printable View
Te 20% na foto sie wydaja żółtawe. Chyba ze aparat tak zmienil kolory. No i zlituj sie nad ta alfa i nia pojezdzij bo zasypanaa mega:)
wysłane z WC
No troche zoltawe ale uwazam ze w sam raz przy 30% wydawalo mi sie ze za mocne chociaz to moze tylko takie złudzenie bylo.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
A Alfa zostala odsniezona po tygodniu stania i zaparkowania w galerii:)
Fajnie to wygląda, chyba też się zdecyduję.
Masa dzięki za foty!
Z bliska żółte się wydają mocno... myślisz że faktycznie te 40% to za dużo?
Ogólne wrażenie w przedlifcie jest bardzo fajne :)
Naprawdę wygląda to bardzo dobrze, danus77 możesz zapodać jakieś foty jak to wygląda w lampach po FL ?
Jak nie zapomnę to jutro cyknę
Tomaz mialem takie wrazenie tylko. Kwestia zmiany 30% na 40% to minuta. Jak Ci nie bedzie odpowiadac 40 to zrobisz jak ja. Jeden kabelek laczysz do masy i masz 30%. W Realu naprawde nie są zolte na 30%. Są jasne jak mijania w golfie
wysłane z WC
Masa625 podaj link gdzie kupowaleś. Zapytam sprzedającego na ile świecą jak wezmę moduł "go home".
Kupilem u goscia z linku danusa. Gdzies na poczatku wątku jest. Magiczne auto sie nazywa
wysłane z WC
Ja mam modol firmy lepard i tez ma funkcje go home i sam ustawiasz na ile % ma swiecic plus pociagajac przelacznik zespolony od swiatel wydłużasz czas swiecenia.
Trzeba pociagnac szwignie tak jak w 159
Wolałbym żeby działały tak jak miałem w 156 na module kolegi z forum gdzie światła włączały się po zmroku przy zamykaniu lub otwieraniu centralnego.
Kiedyś obiecałem zdjęcia
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/01/208.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/01/209.jpg
Wyklepane Hammer AXE
W polifcie wyglada bardzo naturalnie. To juz by musial byc jakis policyjny perwers zeby to ścigał i karal. Na ulicach jest wystarczająco duzo aut typu audi 80 czy astra1 z paskami led ktore widac dopiero z bliska.. U mnie tez śmigam i jest ok nikt nie zwraca uwagi ma to, nikt nie mruga ze go oslepiam itp..
.
wysłane z WC
I w przed lifcie wygląda to całkiem normalnie. Sam myślę, żeby zakupić właśnie do swojej bo szkoda ksenonów. Tylko czy jest możliwość podpięcia to tak, żeby zapalały się razem z postojowymi?
Czyli dzienne + postojówki ? czy jak to rozumieć ?
Kurde źle to napisałem żeby dzienne paliły się razem z pozycjami, bo jednak wolałbym bym żeby lampy z tyłu też świeciły.
Przecież Masa Chyba tak zrobił. To od ciebie zależy jakimi światłami będziesz wyłączał dzienne, poprzez podpięcie kabla do odpowiedniego światła.
No to w takim razie trzeba zamówic moduł i spróbować podłączyć (totalny laik w tych sprawach jestem.)
Widzę że nie masz pojęcia jaki układ świateł jest w 166 :edziahaha:
Bo wlasnie tak to ma wygladac dla kogos kto sie nie zna hahaha. Czyli misja sie udala
wysłane z WC
No to teraz już bez obaw można zakładać :)
- - - Updated - - -
Masa625 - moduł załącza Ci dzienne i tylne z automatu?
Dzienne tylko z przodu. Z tylu cisza. W sensie ze sie nic nie swieci
wysłane z WC
Tak pije do ciebie. Jak ktos mie ogarnia tematu świateł w 166 to oznacza ze ten moduł jest stworzony do 166. W sensie chodzi mi bardziej o zwyklych ludzi policjantów itp ktorzy mysla ze świeca mijania a tu wuj. W 166 mijania są wewnatrz a drogowe zewnatrz. Na module wyglada to bardzo naturalnie. Wczesniej w tym temacie są moje fotki i sam przyznasz ze jest ok. Jakby bylo inaczej czyli drogowe od srodka a mijania na zewnatrz jak np w starych bmw to odrazu widac ze cos jest nie tak...
Zreszta wczoraj mialem stłuczkę i auto stalo odpalone przy policjantach ktorzy ogkadali szkody. Nikt nic nie mowil o światłach czy cos. Mlodzi policjanci wyluzowani, nie to co te stare dziadki
wysłane z WC
Akurat też mam taki moduł i nie wiem skąd wziąłeś że coś jest nie tak jak drogowe są od wewnątrz ??
To akurat jest normalne, to co pokazałeś na zdjęciach właśnie nie jest :).
Masz 166 po lifcie ? Tam są bixenony więc strikte nie ma drogowych, więc taki moduł nie jest do tego auta, bo raczej nie ustawisz bixenonôw na 30% mocy ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Co ty bredzisz w ogóle?
Próbujesz mi wmówić, że nie wiem jakie mam światła w swoim samochodzie?
Wyklepane Hammer AXE
Ale to też trochę dziwnie wygląda jak z przodu świecą, a z tyłu nie to już wygląda, że było coś kombinowane, albo popalone żarówki z tyłu i tłumacz się w razie kontroli. :)
Bzdura. Żadne fabryczne rozwiązania nie zapalają świateł z tyłu. Mało tego, kilka lat wstecz część producentów wzywała polskich klientów do serwisów i wyłączała im opcję świateł dziennych, bo niedoprecyzowane były nasze przepisy. Powodowało to, że były one rozumiane, że muszą się też świecić światła z tyłu, a oni tego nie zapewniali w fabrycznym rozwiązaniu.
No dobrze ale nie powiem w czasie kontroli albo na przeglądzie, że zrobiłem sobie światła do jazdy dziennej ze świateł drogowych. [emoji14]
Nie powiesz, bo to nielegalne. Musisz mieć oznaczenie na kloszach DRL albo RL.
No i o tym mówię lepiej to podpiąć pod pozycje i wygląda wtedy to całkiem naturalnie. :)
To już inna sprawa kto jak podłączył.