Italian Track Day '17 - dyskusja
Cytat:
Napisał
kylo1986
Ale jak wszyscy to wszyscy- jakieś ujednolicenie musi być żeby były w miarę równe szanse.
Natomiast ty jedziesz z sentymentu i dla zabawy i zmieniasz opony z Cupów 2- które same w sobie dają niezłe fory na Sliki, które .....
Nie wszyscy :P
Pomiar będzie, bo jak nie to to całe ITD się kupy nie trzyma
Źle mnie zrozumiałeś, tydzień przed Kielcami jadę na Poznań już zmęczonymi cup2. Po tptd same zrobią się slickami przez ich zużycie ;)
[MENTION=3383]Andrzejsr[/MENTION] pomiar pewnie będzie jak zawsze, kółko, pomiar, przerwa. Chodziło mi o to, ze nie są to klasyczne sesje z pomiarem czasu, gdzie masz 15 minut i robisz, ile kołek dasz radę plus chłodzące, jak to ma miejsce np. na Poznaniu. Nie da rady się ścigać na zimnych cup2, a tu nie ma po prostu jak ich rozgrzać, jak po kołku masz 30 minut przerwy.
Żeby mnie tez ktoś źle nie zrozumiał znowu, na Kielcach z ah byłem trzy razy i za każdym razem była to świetna impreza, ale nie można tego traktować jako klasyczny trackday, gdzie robisz iks kołek, zjeżdżasz i czekasz na kolejna sesje i jak zrobisz 4 kółka pomiarowe, to jest nieźle. A na takim Poznaniu miałem 150km na nitce toru z pomiarami. To jest ta różnica. Jest jak jest pewnie dlatego, ze tor kończył się na drodze publicznej, która wracasz na start. stąd też ja to zawsze traktuje bardziej jako spot na torze niż klasyczne upalanie na torze, ale pasuje mi to i jak tylko termin pasuje, to się zjawiam.