Są nowe mapy dla MY20 w górę.
Ver.16 dalej występuje pod oznaczeniem ver.15 dlatego wprowadzają w błąd. Choć data dodania jest 12.20.2022
Mapy z 2022.09
Zaciągać proszę
Załącznik 285693
Printable View
Są nowe mapy dla MY20 w górę.
Ver.16 dalej występuje pod oznaczeniem ver.15 dlatego wprowadzają w błąd. Choć data dodania jest 12.20.2022
Mapy z 2022.09
Zaciągać proszę
Załącznik 285693
może ktoś już rozwiązał problem z aktualizacją mapy auta z kanady zmieniłem kodowanie mam już polski ale przy próbie zainstalowania mapy wyrzuca komunikat "błąd odczytu pliku aktualizacji.Pobierz ponownie autoryzowany plik".
mapę pobrałem dla randomowego ale europejskiego vinu, bo przy próbie pobrania dla mojego pokazał że nie ma dostępnej mapy pod mój vin. auto to stelvio 2021 rokZałącznik 285951Załącznik 285951
A pen sformatowany na exfat? W poliftach ntfs robi tego typu problemy
Nie panietam czy sciaga sie zip czy juz rozpakowany, jesli zip to rozpakowujesz. Do tego na oen plik licencji. Probuj daj znac
Czy mając możliwość map 1101 do 1gen wraz z plikiem licencyjnym - mogę to wgrać do swojego auta , jak licencja nie jest na moje auto?
1051 lub 1052 w zależności czy ori było 8.8 3D nav czy 6.5 nav
chwilowo temat ucichł ale powoli do niego próbuję wrócić bo mam już auto, niestety nie podołałem instalacji mapy, poczytałem trochę zrobiłem aktualizację softu do 130 poprzedni był 119 niestety przy tym sofcie też pokazuje ten sam komunikat z brakiem autoryzowanego pliku, dla mojego vinu mopar powiedział że nie ma takiego w swojej bazie, pobrałem dla europejskiego vinu i nie da się zainstalować, nie mam poprzedniej wersji mapy w systemie auta, samochód to kanada zmienione kodowanie na europę, wszystko działa po polsku mówi. może podpowiecie w jakim kierunku iść bo nie wiem.
Inny pendrive sprobuj,innych pomyslow na ten moment nie mam.
[MENTION=94948]macias.oka[/MENTION] Jak się dużo robi updatów to taki przypadek jak Twój nie jest niczym nadzwyczajnym. Ten sam pendrive, dwa różne auta z USA, na jednym idzie na drugim nie. FW tu nie pomoże. Jak jesteś z mazowieckiego to mogę zrobić no ale tanio nie jest :(
U mniej jest taniej
Nie porównywaliśmy ceny tej usługi więc skąd wiesz :D ?
Możliwe, że mam Giulie MY2020 bez wbudowanej nawigacji? Mam na ekranie wyświetlacza ikonę nawigacji, ale nic sie nie dzieje jak na nią klikam, w ustawieniach także nie ma opcji aby zaktualizować mapę :/
Jesli europa to przeciez jeszcze niedawno navi byla za doplata 6k w poliftach. My23 mavw standardzie, tak jak i dab.
Moze tez ktos cos kombinowal, choc spidziewam sie usa zle przerobionego
zobacz czy pod słowem nawigacja małą czcionką nie jest napisane "kompas", wtedy nawigacji brak
Nie ma nic o kompasie ani nawigacji. Rozgryzlem, że ta ikona globusu to nic innego jak geolokalizacja. Chyba mam wersję bez mapy, ale mam carplay więc nie ma tragedii.
A u mnie w Stelvio USA nie mam map, rozumiem że da się dograć w jakiś sposób ( poprawcie jeśli się mylę: jak znajdę mapy 1052 to dogram sam bo nie potrzeba pliku licencyjnego a nowsze to już koledzy z forum) ale zastanawia mnie jedna rzecz. Kiedy wchodzę w kompas jest napisane kompas niedostępny, podobnie aktualizacja daty po GPS też nic nie daje. Czy po dograniu map to zacznie działać czy to coś innego? Konwersja ok, wszystko inne działa.
godzina i kompas o ile kojarze działają jak jest mapa dopiero wgrana
w zależności od wielkości ekranu mapa 1051 lub 1052
plik licencyjny potrzebujesz tyle że on jest otwarty na wszystkie viny
Do pobrania są nowe mapy z 05-03-2024. Wersja 21.0.0
cóż licencja wygasła :(
można gdzieś to znaleźć w sieci?
Nie wiem o co chodzi ale nie mogę się zarejestrować na tej badziewnej stronie. Za każdym razem pokazuje mi że mój e-mail jest już zarejestrowany... Wybierałem 3 różne które mam i ciągle to samo....no nie idzie tego pobrać..
Za 49 zł możesz kupić na jeden m-c i pobrać
Pobrałem aktualne mapy dwa foldery east i west Europe , trochę słabo , że trzeba wybrać jeden z plików , skoro obecnie mam mapę całej Europy …
Witam. Mam problem z aktualizacją map w mojej Julce. Zarejestrowałem się na maps.mopar.eu. Pobrałem pliki map i licencję i wgrałem bez tworzenia katalogu na dwa różne pendrive`y. Jeden z NTFS a drugi exFAT. Następnie zgodnie z instrukcją próbuję uruchomić aktualizację i przy użyciu obydwu pendrive`ów pojawia się ten sam komunikat: Aktualizacja mapy niemożliwa. Spróbuj ponownie później. Miał ktoś może ten sam problem? Dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam.
Problem rozwiązany. Na pendrive może być tylko plik licencji oraz jeden z plików aktualizacji. Aktualizacja zrobiona.
Mialem to samo , aktualizowałeś west czy easy Europe ?
Nie mam jak sprawdzić , ale ciekawe czy po jednej aktualizacji można wgrać drugą , podmieni czy zapisze obie . Ciekawe jaka jest pamięć wbudowana w polifice ?
Ten tekst Waszym zdaniem pozostawia jakieś miejsce na spekulacje?
It is possible to reinstall a different map at a later time, in case you need to access navigation for regions that are not present in the previously installed map.
Before proceeding with the installation, it is essential that you select the desired map to be inserted into the USB drive.
Please remember that only one map file should be placed into the USB root folder (don’t copy or add any folder).
Additionally, ensure that you also place the license file, which you previously downloaded from maps.mopar.eu.
Panowie - potrzebuje pomocy - auto USA - konwersja na PL (menu, światła, itp.) ale jak wchodzę na Navigacje - pisze że brak map. Na stronie https://maps.mopar.eu/ nie rozpoznaje VIN bo USA, jak dam randomowy VIN z PL dla rocznika 2018 - to pisze że subskrypcja się skończyła - i nie mam skąd pobrać map - rocznik obojętny - chce sprawdzić czy działają. Macie jakieś do udostepnienia, albo namiary skąd ściągnąć ? Dziękuję
też próbowałem.. przeładowuje mi tylko formularz logowania i nic się nie dzieje, raz po rejestracji dostałem maila z potwierdzeniem adresu, ale dalej też nie działało :/
Dobra, napisało mi, że aktualizacje wygasły (nic dziwnego, ale łudziłem się że pobiorę jakieś ostatnie ostatnie ;p), chyba nie warto dalej drążyć ;)
Ja niby mam aktualizacje tylko co z tego. Zalogować sie nie da, email istnieje w bazie, z alfa connect przekierowuje nigdzie, z maps mopar jakieś okno z uzupelnianiem danych potem zeby sie zalogowac potem to samo okno z uzupełnieniem danych potem żeby sie zalogować ...
a spróbuj użyć hasła które zawiera co najmniej dwie litery duże, dwie cyfry i dwa znaki typu !@#$%^, bo u mnie dopiero wtedy się udało - mega niedopracowana strona
Ciekawa sytuacja bo w sumie nic nie zrobiłem, a udało mi się zalogować innego dnia i pokazało do pobrania aktualizacje. Może jakaś niemoc, w sumie nie jestem zdziwiony bo już kilka razy trafiłem jak strona alfaromeopl przez kilka godzin potrafi nie działać całkowicie. Ostatno zniknęly mi też raporty z alfaconnect ale już dzisiaj sprawdzilem są, nieaktualny jakiś ostatni, ale pojawilo się.
Brak aktualizacji map na stronie MOPAR..
O ile pamiętam producent zapewniał, że w ciągu roku kalendarzowego będą 4 aktualizacje map.. Mamy 30 września, a w tym roku była tylko jedna: v.21 z 5 marca.. Czy ktoś z Was składał reklamacje w tym temacie?
czyli znowu to samo co kiedyś głównie z mniejszymi navi 6.5". zadzwoń na support alfy (naklejka na daszku przeciwsłonecznym) i się poskarż - zarządaj rozszerzenia okresu subskrybcji w rekompensacie.
w autach MY20 z HAS jest to o tyle ważne, że potrzeba aby nowe autostrady/ekspresówki były w mapie, inaczej system nie włączy się. źle to wróży na przyszłosć skoro w bieżącym typie navi w produkcji nie wystawiają map do aktu, to jak będzie np 5 lat po zakończeniu produkcji auta?
W Tonale same już się mają aktualizować przy nowszych softach radia via MOTA, to samo firmware via FOTA, też pytanie jak to będzie w praktyce - pojeździmy zobaczymy...