uchwyty i schowki wlasnie po to zeby nie stawac na picie czy jedzenie na parkingach bo alfy sa po to zeby nimi jezdzic a nie stac po parkingach POZDRAWIAM
Printable View
uchwyty i schowki wlasnie po to zeby nie stawac na picie czy jedzenie na parkingach bo alfy sa po to zeby nimi jezdzic a nie stac po parkingach POZDRAWIAM
Panowie! Brak uchywtow na napoje?! Taki problem to nie problem!!! :mrgreen: W linku ponizej cos dla tych,ktorym w alfach brakuje wspomnianych juz uchwytow!! :mrgreen:
http://www.allegro.pl/item262679713_...upominek_.html
Tylko zamiast "pifka" cola,lub kawosia :)
ja specjalnie sikam przed wsiadaniem do alfy, zeby mniej palila a oni mi tu o uchwytach :lol: :lol: :lol:Cytat:
Napisał Remek
co wy tak na te uchwyty???
Jezdze od 16 lat - i zaden moj samochod nie mial uchwytow na napoje.
i ani razu nie odczulem ich braku.
jakis dziwny jestem.....
Za tym kaskiem trzeba będzie się rozejrzeć bo niedługo będzie wymagana jazda w kaskach i i uchwyty się tę przydadzą :lol:
wada... to głównie brak samokrytyki mojej alfy, zawsze powarkuje na inne auta reszty świata, na światłach ciągle się nie może doczekać i wyrywa się już na żółtym. Poza tym zawsze jak się kończy jedzenie to wiernie patrzy aby ją zatankować a po tym znów dziczeje...ehhhh życie :D
Dokładnie. Nie pamiętam żeby ktokolwiek z mojej rodziny używał takich uchwytów nawet jak były.Cytat:
Napisał adasco
Jakby ten kask miał opis kocham Alfę to pewnie bym wziął i to ze dwa żeby jeszcze na różowego futrzaka sie załapać ;)
Mysle,ze z tym napisem nie powinno byc problemu :P :mrgreen:Cytat:
Napisał ja.m
witam
156
1. mało miejsca na tylnej kanapie w wersji sedan ( kombi jeszcze nie testowałem ) i nie chodzi mi o miejsce na kolana czy stopy :wink: , trzeba być bardzo zwinnym by zrealizować teksty Hip-hopowych piosenek .
2. faktycznie nie ma gdzie wstawić napoju by po ćwiczeniach się nawodnić
3. czasami konektory przewodow się luzują i trzeba się naszukać , by to podociskać
pozostałe wymieniane przez kolegow sprawy mi nie przeszkadzają , czyli w/g mnie to nie wady.
pozdrawiam
Jak się czepiacie miejsca na kubki to wg mnie wadą może być to że w 164 nie ma w miare dobrego miejsca na CB radio. Bynajmniej dla mnie i trzymam je w różnych miejscach.
No to juz predzej moze doskwierac.... niz jakis tam kubkochwyt. Swoja droga - czemu nikt nie pomyslal, zeby np produkowac opcjonalne konsole do roznyuch aut? Czemu nie znormalizowano rozmiaru pudelka od CB, skoro udalo sie znormalizowac wymiar normalnego radia i kostek ISO?Cytat:
Napisał fiergloo
Witaj
właśnie tym malkontentom to może jeszcze przeszkadzać mały bagażnik........a i w33stacyjka z lewej strony.......... i wogule na siusuiu i popitke to wymyślili przydrożne restauracje hihihihi
proponuje zmienić muzyke na klasyczną!!!!!!!!!!
To jakaś paranoja. Żeby wad szukać... Szukałem i szukałem i szukałem... aż w końcu znalazłem!!! Znalazłem wadę.
W porównaniu do (chyba) wszystkich innych samochodów (z wyjątkiem Malucha) w mojej Alfie 155 nie znalazłem uchwytu od wewnętrznej strony do zamykania klapy bagażnika. I jeśli auto jest brudne to nie ma opcji żebym i ja się nie ubrudził i żeby nie zostały ślady na klapie jakby ktoś się chciał spod niej wydostać.
fiergloo, jeśli chodzi o to miejsce na CB to mało które auto ma takowe. Zazwyczaj konstruktorzy każde wolne miejsce zapełniają jakimś schowkiem lub innym elementem
Ale faktycznie wadą może być ... wg. mnie zbyt "krótki" tylny bieg - jakoś tak ... mógłby być lepszy... (mam na myśli wrzucenie tylnego) :?
dobre sobie :DDD :DDD :DDDCytat:
Napisał ja.m
ale co prawda to prawda można też sposobem zamykać poprzez pociągnięcie za zamek wewnątrz :)
Jak jest jakas wnęka czy półka to półbiedy, można tam radio wrzucić- a u mnie to albo na fotelu, albo pod podłokietnikiem i niech ktoś do Ciebie krzyknie- "daj 2 oczka do góry"...średnio to poręczne.Cytat:
Napisał piotrek164
Mnie wkurza umiejscowienie włącznika halogenów przednich. Moim zdaniem móglby się zamienić z włącznikiem ogrzewania tylnej szyby czyli na manetce wycieraczek a szczytem by było tak: halogeny na manetce kierunków , przeciwmgielna na manetce wycieraczek a ogrzewanie na konsoli. Promień skrętu za mały i siedzenie za wysoko. Ale czego się nie wybacza :mrgreen:
i tak jest w 155 i za to ją kocham (mimo że mi nie działa ogrzewanie szyb :twisted: )Cytat:
Napisał penny21
Zazdroszczę...Cytat:
Napisał Rosik
Asia w Uno miała podobnie. Ucięła 20cm linki i już taki uchwyt ma.. :DCytat:
Napisał ja.m
Mi w 155 oprócz tego uchwytu wewnątrz bagażnika brakuje jeszcze opcji jednoczesnego nawiewu na nogi i szybę! bo jak ustawie sobie na nogi nawiew to po jakimś czasie zaczynają parować szyby, a jak ustawie na szybę to potem zimno w nogi :mrgreen:
A to ciekawe, bo w 33 jest tak to zrobione, że po mimo ustawienia nawiewu na nogi zawszę trochę nawiewu idzie na szybę :roll:Cytat:
Napisał Mdx
a to nie wiem nie przykładałem ręki i nie sprawdzałem. Może i coś tam lekko dmucha ale niestety szybki parują u mnie przy nawiewie na nogi ;//Cytat:
Napisał AR_33
Ciepłe papcie trzeba ubierac i dmuchac na szybe :mrgreen:
Już wszystko się wyjaśniło! W 155 jest tak samo jak AR_33 pisze :oops: przy włączonym nawiewie na nogi dmucha również na szybę :!: znalazłem też przyczynę parowania szyb :mrgreen: mam lekko uszkodzoną uszczelkę w drzwiach kierowcy przez którą woda sie dostaje na wykładzinę ;|/
No to spoko, Mdx, teraz tylko usunąć przeciek i szyby czyste :wink: :mrgreen:Cytat:
Napisał Mdx
Dokładnie :!: jutro spróbuje skleić to jakimś dobrym klejem jak nie zda to egzaminu to będę musiał wymienić tą uszczelkęCytat:
Napisał AR_33
Odkręć sobie listwę przy progu od wewnątrz i sprawdz czy nie masz mokrej maty wygłuszającej pod wykładziną, jak jest mokro to proponuję wysuszyć bo będzie butwiała i będzie brzytko pachniało w Belli. 8)Cytat:
Napisał Mdx
Dzięki za radę AR_33 :D
U mnie woda się dostaje przez uszczelke w przedniej szybie- i się dowiedziałem, że to będzie spora naprawa. I też wiecznie mam nawiew na szyby.
drogie ,piękne ,kuszące wszyscy ich zazdroszczą.
145 - nie ma szans na podniesienie tylnej klapy z zewnątrz, gdy ta klapa jest upietruszona błotem, by nie upaprać ręki.
Te trzaski i skrzypienia :!:
wymienienie żarówek w 156 a szczególnie przednich ;// nie wiem kto dojście do niech wymyślił , zawieszenie jest rewelacyjne lecz lubi popiskiwac czasem no i moc reflektorów przednich w 156 nawet seicento lepiej oświetla na złużytych żarówkach niz 156 na nowych
zgadzam sie ja bym jeszcze dodał te strzelające zawiasy ;// nie wiem jak to bywa u innych ale w 156 jest nagminne ;|/Cytat:
Napisał Kosiar
pozdr
a ja uważam że jak jest dopieszczona, bezwypadkowa i nie wsadzał łap pan mietek z warsztatu, eksploatacyjne sprawy na czas są załatwiane, to nie ma wad - moje skromne zdanie...
(156) Za małe schowkiw kabinie!! Przeciez tam ledwo srubokret mozna wcisnac a co dopiero niezbedne do zycia rzeczy jak dezodorant/krem/zapasowe rajstopy/Snikersa:P itp..