Mam kilka dni te Frogumy i jestem zadowolony. W ogóle się nie przesuwają. Nie miałem ani razu problemu np przy wciskaniu sprzęgła że haczą.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Ja kilka dni temu kupiłem polecane tutaj dywaniki gumowe firmy Rezaw-Plast i pierwsze wrażenia są bardzo dobre. Dywaniki są dobrze dopasowane, nie przesuwają się, nie haczą o pedały. Dodatkowo całkiem ładnie pachną. Zobaczymy jak będzie z wytrzymałością, ale na tę chwilę mogę je polecić.
Chłopie jak szukałeś kobiety to kogo się pytałeś? Rodziców? Kupujesz takie jakie Ci się podobaja :-) :-) :-) ja lubie welur, a gumę to lubie czasami rzuć.
Pozdrawiam
Czy ma ktoś konkretnie te dywaniki z emblematem (FroGum+AutoVip), które... pachną wanilią??
Panowie robię rozeznanie na temat gumowych dywaników, co polecicie na prawdę dobrego do 159-tki? Przede wszystkim wysoka jakość!
ja mam frogumy w 159 i tez jestem zadowolony w 156 miałem domy oryginalne i służyły mi długo .... jakość ta sama wysokość tez ...
Kupiłem dywaniki Doma, dzięki za poradę :) Jakość podobna do dywaników Petex, które mam w E46. Myślę że będę bardzo zadowolony :)
Pytanie czy można w jakiś sposób je przymocować do fabrycznych miejsc, są przewidziane jakieś klipsy, stopery?
A ja kupiłem dywaniki firmy X z dostawą za mniej niż 50 PLN. Mają spełniać rolę zbieracza błota, wody i spełniają. Nie śmierdzą. Są bardziej uniwersalne niż dopasowane. Szkoda mi trochę kasy na reprezentacyje gumiaki do 159 z logo czy napisem. Co innego jeśli chodzi o welurki na wiosnę - lato. Tu musi być widać że wsiadasz do Belli.
http://www.forum.alfaholicy.org/zala...714_170846.jpg
Nigdy nie zrozumiem idei kupowania takich dywaników jak w linku wyżej, przecież oryginały z delikatnym emblematem wyglądają po prostu lepiej.
Dla nie osobiście najlepsze rozwiązanie to w ogóle jakby nie było żadnego napisu tylko czysta połać welurowego dywanu ;)
kolego, czy to są wg Ciebie dopasowane dywaniki? Ten kierowcy jest fatalny, nie pasuje kształtem, miejsca pod stoper też nie. http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/12/372.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/12/373.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/12/374.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/12/375.jpg
Może ktoś wrzucić zdjęcia dopasowania z frogum'a?
Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka
Skoro dywanik się nie przesuwa, nie haczy o pedały i wypełnia powierzchnię tak, że nie zostawiam błota na podłodze, tylko na samym dywaniku to tak - według mnie dywanik jest dopasowany (mówię tu o swoim przypadku). Dziwne, bo chyba nie jestem jedyną osobą w wątku, która nie narzeka na te dywaniki, ale może mam małe wymagania. Co do stoperów przyznaję się bez bicia, że nawet nie sprawdzałem - nic się nie przesuwa, więc nie zwracałem na nie uwagi.
Frogumy pasują idealnie, zamawiałem rezaw-plast w intercarsie, ale oddałem bo akurat w 159 są średnio spasowane, mam w mondeo mk4 i tam leżą w miarę ok. Podsyłam zdjęcia dywaników frogum w 159:
Załącznik 220115Załącznik 220116Załącznik 220117Załącznik 220118Załącznik 220119Załącznik 220120
W porównaniu do rezaw-plast frogumy w ogóle nie śmierdzą, a wręcz przeciwnie mają lekko waniliowy zapach :)
Potwierdzam pasuje idealnie i nie mają tych wysokich rantów jak rezerw-plast - mam je w fordzie courierze i też nie są spasowane idealnie .
Też ma "Rezaw-Plast" i nie polecam.
Tak jak wyżej dywanik nie jest dopasowany po stronie kierowcy jak i pasażera.
Po stronie kierowcy co chwilę muszę poprawiać bo się przesuwa.
Sam materiał jest jakiś dziwnie sztywny i woda wylewa się z niego.
Czekam tylko aż zrobi się cieplej i będę mógł je zmienić.
Popieram dużymi literami!!!
Które są polecane na lato? Tylko tak. Na poważnie, bo ktoś polecał rezaw a się okazała lipaaa
Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka
Witam
Podpinam się pod temat dywaników gumowych
ostatnio zakupiłem i niestety oddałem te dywaniki:
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-05-...999611823.html
dywaniki wykonane z miękkiej gumopodobnej masy, ciężkie ok 6,7kg, strasznie śmierdzące(jakby ktoś zwierzęta woził) gdy cieplej się w aucie robi i to było powodem oddania..
Dywaniki nieźle dopasowane, od spodu takie wypustki zabezpieczające przed przesuwaniem ale bardziej masa tego dywanika utrzymuje go na miejscu.
Co ciekawe; zakupiłem też te same tylko do skody, są lepiej spasowane i nie śmierdzą..
Sprzedawca pisał, że te do alfy musiałem dostać prosto z produkcji stąd nie zdążyły wywietrzeć ciekawi mnie czy ktoś z Was kupił u tego sprzedawcy i maił ten sam problem co ja??
Zastanawiam się na zakupem tych
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-200...430225418.html
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-dyw...772283557.html
- nie muszą wyglądać, ważne żeby spełniały funkcję.
te z lików to wynalazki .... frogumy masz niżej zdjęcia i nie śmierdza nie kombinuj i nie potaniaj ....
ok to biorę te frogumy, dzięki za pomoc.
Oryginalne?
Nieee no cena nie ta. Zamienniki?
Witam.
Zakupiłem frogumy. Dywaniki same w sobie bardzo fajne, bardzo dobrze dopasowane, pachnące wanilią. Niestety nie pasują otwory na stopery. Musiałem wykręcić stopery i położyć luzem.
Nie jest to jakaś wielka niedogodność bo dywaniki się nie przesuwają. Nie mam pojęcia dlaczego nie zrobili otworów we właściwych miejscach.
Mimo wszystko polecam.
Pozdro.
Czy ktoś ma takie dywaniki i może się wypowiedzieć na ich temat?
Firma nazywa się Gledring.
Załącznik 237284
Ja mam oryginalne. Nie śmierdzą chińską gumą. :)
Witam, ja mam pytanie odnośnie welurowych dywaników. Jakiej firmy możecie polecić? ważne żeby były dobrze wykonane.
Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
mam oryginalne, beżowe welury w dobrym stanie na sprzedaż...może ktoś jest zainteresowany?
Nie mogąc znaleźć przydatnych i pomocnych informacji zakupiłem w ciemno w/w dywaniki.Liczyłem że dość wysoka cena ok.180 zł.sprawi iż produkt spełni moje oczekiwania.Niestety nie wyszło...Dywaniki dotarły ładnie zapakowane w karton.Już po wyjęciu ich z opakowania rozczarowuje mocno materiał ,z którego są wykonane.Jest to guma jednak bardzo sztywna ,niemal jak jakiś plastik.Wizualnie sprawiają dobre wrażenie jednak nie są zbyt solidne.Obawiam się o ich wytrzymałość.Co do pasowania to dość dobrze leżą w aucie ,jednak laserowe dopasowanie do powierzchni co było zawarte w opisie produktu to chyba tylko słaby chwyt marketingowy. No i najważniejsze. Z racji dość dużych płaskich powierzchni dywaników zastają na nich ślady KAŻDEGO postawienia butów. Pewnie było to do przewidzenia jednak mnie koszmarnie zaskoczyło.Dość dużo rozpisałem się na tak banalny temat jednak może komuś pomoże moją opinią.Swoją drogą jestem tu nowy ,korzystając z okazji pozdrawiam wszystkich forumowiczów.Zdrowia.
Ktoś może posiada dywaniki gumowe w kolorze beżowym? Za wiele zdjęć ani informacji nie mogę znaleźć. Jedyne dywaniki dostępne na allegro w kolorze beżowym to rezaw-plast które kilka lat temu nie za bardzo pasowały do 159, ale był to kolor czarny w innym nie było. Może przy okazji koloru zmienili też kształt?
Fajnie wyglądają dywaniki gumowe geyer hosaja, ale też nie znalazłem takich do 159 w kolorze beżowym.
Gumowe dywaniki do 159.... mam takie.. odpiąłem je do wymycia ale już nie zapiąłem... Pod spodem jest jakiś dziwny, cienki wkręt, który powinien się nakręcić na wystający szpic z podłogi.... Ale się nie nakręca...
Co za idiotyczne rozwiązanie. W innych autach ma się wyraźną zapinkę albo bolec, otwór, itp. Zapięcie dywanika w podłodze trwa 10 sekund.
W 159 wymyślono jakieś cienkie jakby wkręty i bolec ale za Chiny nie mogę tego zapiąć z powrotem...
jakieś mądre rady:)?
Nie wiem co masz za dywaniki, ale Twój opis wskazuje, że nie jest to oryginalne mocowanie.
Jakieś foto podeślesz?
Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka
Wygląda na oryginalne, bo w podłodze auta są takie jakby.... kołki obrotowe.. zrobię fotki i zamieszczę.
Podeślij, bo nie bardzo wiem o jakim pręcie i nakręcaniu piszesz...
W 159 ori mocowanie miałem normalne - wkręt w podłodze, dziura w dywaniku i na wcisk.
To nie jest idiotyczne rozwiązanie tylko bardzo praktyczne. To jest oryginalny dwuczęściowy kołek mocujący. Jedną część trzeba sobie wkręcić w dywan i ta część juz tam zostaje przaktycznie na zawsze (no chyba że ktoś nie wie i na myjni będzie na siłe szarpał to cały kołek z podłogi z dywanikiem wyrwie) a druga część się nasuwa jako blokadę !!!! a nie nakręca!!! Powstaje wtedy i mocne i estetyczne zabezpieczenie dywanika
Najlepiej to sprawdzić samemu. A jeśli ktoś ma oryginalne plastikowe bolce do dywaników welurowych i w nie chce wpiąć oryginalny gumowy dywanik, to nie ma takiej możliwości. Po to jest ten jeden dołączony do dywanika kierowcy gumowego aby go wkręcić i aby on zawsze w jednym miejscu dywanik utrzymywał aby sie nie przesuwał
Pozdr
Czyli mam NASUWAĆ DYWANIK? od strobny pedalów, sunąć po podłodze aż "załapie"?
Sorry za durne pytanie ale chce to zrobić właściwie i nie złamać niczego tam.
No i cisza. Nasuwałem i nic. To jest jakieś niewiarygodne rozwiązanie. Może ktoś życzliwy powie, jak to nasuwać. Bo mi na pedały wchodzi ten durny dywanik i mało to ciekawe.
Wrzuć zdjęcie tych stoperów w dywanikach oraz w podłodze.