Witam!
Ile by kosztowało obszycie mojej kiery? :) (foto na profilu) I jaki czas by to zajęło?...
Pozdrawiam ;)
Printable View
Witam!
Ile by kosztowało obszycie mojej kiery? :) (foto na profilu) I jaki czas by to zajęło?...
Pozdrawiam ;)
Poszło info na PM.
Wszystkie pytania proszę właśnie tam wysyłać bo nie zawsze tutaj zaglądam więc może trwać zanim odpowiem.
I kilka fotek gałki do 147 z całkiem gładką skórą i perforowaną. Do tego dekiel na połysk ale tak już było, gdy ją dostałem do obszycia.Załącznik 22180Załącznik 22181Załącznik 22182
Belfer, co jest grane?
Dn. 22-02-2011 godz. 06:19, posłałam Ci PW odnośnie dogadania się z tym obszyciem kiery i do dn. dzisiejszego zero odzewu.
Jak mam to rozumieć?
pozdrawiam
Witam. Ja niestety nie mam wiadomości od Ciebie z tego dnia. Kilka osób już do mnie pisało a ja nie otrzymałem nic prawdopodobnie z powodu przepełnionej skrzynki. PM już poszło do Ciebie.
a obszywasz moze gały od wersji JTD ? ale tam raczej na galce nie ma skory
:/
Obszywam nie tylko skórzane. Większość zwykłych da się obszyć skórą. Podeślij foto na pasubio1@op.pl to Ci konkrety podam.
Wysłałem PW :)
A tak sobie pomyślałem - dałbyś radę zrobić zwykłą plastikową dźwignię ręcznego ze 145 na skórzane bóstwo? :P
Da się zrobić tą rączkę. Gdzieś chyba mam nawet zdjęcia takiej ale muszę poszukać.
Tak jak obiecałem. Ta da! :D
Robota piękna.
PS. Mieszek który sie załapał to też robota Belfra, na ręcznym jest podobnie ;)
Belfer ogarnij tą skrzynkę bo chciałem wysłać PW ;p
Niet, przyciski są te co były. Inna sprawa że te po prawej sam przez przypadek przetarłem bardziej :/ Zwałaszcza jesli chodzi o tą biała plame na środku strzałki. Ale spoko, miałem juz upatrzone nowe raz ale nie wypaliło. A narazie sie przyzwyczaiłem.
A tak wogóle to dzięki za pośrednictwo w zakupie, kierownica gicior :D
http://img17.allegroimg.pl/photos/or.../61/1602496120
Mam tego typu kierownicę - identyczną tylko oczywiście w gorszym stanie.
Jak to zrobić żeby oddać ją do obszycia Belfrowi (jeśli by się zgodził :P) i jednocześnie nie zostać bez samochodu na + - dwa tygodnie ?
Może kupić na Allegro tą co na zdjęciu a następnie swoją bym komuś sprzedał już gotową obszytą ? Jest ktoś chętny ?
Ja mam akurat taką na stanie... Mogę Ci ją obszyć i podesłać a jak ją zamontujesz to odeślesz swoją. Zresztą już o tym pisałem. Ogólnie w domu mam kilkanaście kierownic na zamianę w tym 6 z AR. Jedynie czas oczekiwania może być dłuższy teraz bo mam w szkole dużo pracy.Więcej info na PM.
Dostajesz moje PMy ?
Załącznik 27231Załącznik 27232Załącznik 27233Kilka zdjęć z reanimacji gałki do bodajże Spidera. Zakupiona na złomie bez loga, poobdzierana, potraktowana klejem "kropelkopodobnym".
Znaczek zaadaptowany ze starego kluczyka, szlifowanie śladów po kleju, nowa skórka i wyszło ponoć trochę lepiej niż przedtem...
Belfer zapytanie poszło na PW odnośnie obszycia paru rzeczy http://autokacik.pl/images/graemlins/palacz.gif
Kolego dostałęś wiadomość na priv? byłbym wdzieczny za odp.
Belfer27 - mam pytanko odnosnie obszycia skóra kiery wielofunkcyjnej z 156 po lifcie. Czy podjąłbys sie tego wyzwania?
Tutaj jedna z kierownic po FL świeżo po obszyciu:Załącznik 33342Załącznik 33343Załącznik 33344Załącznik 33345
Wszystkich, którzy czekają na swoją kolej proszę o cierpliwość bo mam strasznie dużo pracy. Pozdrawiam.
Noo, Belfer robi kawał dobrej roboty, jestem pod wrażeniem:cool:, w delcie skórka mi się już męczy, będę się musiał kiedyś uśmiechnąc ;)
Dzisiaj wymienilem żenującą gałkę zmiany biegow ktora wyglądala takhttp://www.forum.alfaholicy.org/atta...1092011144.jpg
a przy okazji zobaczyłem prace kolejnego mega partacza: otóż w związku z tym że to stare cudo miało większą średnicę, mój poprzednik wykonał domowym sposobem kawal roboty którą widzimy na drugim zdjęciu.http://www.forum.alfaholicy.org/atta...1092011145.jpg
A teraz przy wielkiej pomocy Belfra wygląda to następująco:http://www.forum.alfaholicy.org/atta...1092011147.jpg.
Aż chce się jeździć hehehe.
Czytaj więcej: http://www.forum.alfaholicy.org/147/...#ixzz1WobbRK3n
No no nie źle się prezentuje ;) i widać przy okazji że trzeba w to włożyć dużo pracy.Nie mogę się doczekać moich elementów :cool:
Belfer - powiedz mi jeśli mam obszytą gałkę skórą jednolitą bez wybitych cyferek biegów? Da się to jakoś zrobić żebyś obszył na nowo z cyframi ? Albo wstawić jakiś emblemat z innej alfy i go obszyć ?
takie pytanie "techniczne"
Czy kolega Belfer prowadzi jakiś " komitet kolejkowy " chętnych i zainteresowanych z orientacyjnymi terminami ??
Pozdrawiam
O cyfrach już tutaj pisałem i ogólnie temat zaniechałem. Emblematy już wstawiałem (np z kluczyków i innych gałek). Podrzuć mi foto Twojej na pasubio1@op.pl to się coś pomyśli.
---------- Post added at 23:56 ---------- Previous post was at 23:54 ----------
1,50 zł razy 100. Piszę szyfrem bo skarbowy nie śpi a takiego działania nie są w stanie przeprowadzić w weekend bez komputerów:)
---------- Post added 04-09-2011 at 00:01 ---------- Previous post was 03-09-2011 at 23:56 ----------
Strach pytać ale chyba kojarzę, że kiedyś pytałeś na PM o obszycie... Opiszę to tak. W tej chwili robię zamówienia z dużym opóźnieniem z wielu względów a przede wszystkim z racji tego, że na allegro nadal nie mają tygodnia 10 dniowego ani doby 40 godzinnej:) Napisz mi jeszcze raz na PM jaką konkretnie chciałeś kierownicę bo ostatnio nabyłem kilka starych (po tym, jak mi kilka osób nie odesłało swoich zgodnie z umową... ) i myślę, że po 15 września mógł bym Ci ją obszyć.
Pozdrawiam.
Dziś lub jutro zrobię zdjęcie i Cie podeśle.
Na 156fl z czerwoną nicią bym się skusił :)
A kiedy najszybciej dało by się obszyć moją kierę od 166-tki? (chodzi o tę wersje kierownicy z dziurkowaną skórą) A może masz taką na wydaniu?
Potrzebuję identyczną kierownicę, identyko jak tutaj zrobiłeś. Powiedz kiedy mógłbyś mnie wrzucić w kolejkę - nie nagli mnie mocno, ale też chciałbym jakiś termin na przyszłość ustalić :). Kolejna sprawa jak pisałem, trzeba mi na zamianę by było jakąś bo nie mam nic... Napisz jakie propozycje :).
Proszę pytać na PM bo tutaj niezbyt często wchodzę.
zadałem pytanie na Prywatną wiadomość , ale czy to samo co PM?