Proponuję przeczytać informacje o konkursie foto który trwa od listopada 2009r. To chyba wiele wyjaśnia...
Printable View
a do mnie właśnie zawitał kalendarz i muszę przyznać że jestem w 100% zadowolony!!! jeśli chodzi o jakość, druk i kolory to nie mam żadnych zastrzeżeń a co do samego projektu to wole sie nie wypowiadać bo moja ocen będzie mocno subiektywna:P ale mi się projekt też podoba:D
Widzę, że Poczta rekord pobiła. Wysłany wczoraj o 16, a ty dziś przed południem go dostałeś :D
U mnie tez juz jest. Wprawdzie jeszcze go na oczy nie widzialem, bo jestem w pracy, ale z domu doatrly do mnie sygnaly, ze jest wypas i juz zastapil wiszacy do dzisiaj na sciane kalendarz :)
U mnie jest od rana, poczta choć raz się spisała :)
Dobra jakość (papier ma prawie idealną grubość, wolałbym troszkę grubszy).
Natomiast zdjęcia so idealne. Podoba mi się projekt i wykonanie. Świetna kolorystyka, rewelacyjnie, że są dodatkowe zdjęcia danego auta, że jest info kto wykonał zdjęcie, oraz na koncu dwa bonusowe zdjęcia - jak kalendarz się przeterminuje to można go i tak zostawić :)
Największa wada? Styczeń nie powisi, ale jakoś to przeżyję :)
Świetna robota, polecam i pytam gdzie można się zapisywać na następny rok? :D
Ja też dostałem przed 12 :) kalendarz spokoooo :] podoba mi się
a wizytówki mnie zaskoczyły oczywiście na + :beer:
Ja dostałem kalendarz po 13, a więc poczta u mnie się nie spisała ;) Oczywiście nie mam zastrzeżeń. Co do Poczty-Polskiej to ostatnio zauważyłem, że znacznie poprawili swoje usługi. Nawet ekonomiczna doszła na następny dzień. Tylko te kolejki na poczcie...
A ile kosztował by ten kalendarz, gdybyście zamówili 2x większy? Taki mały się wydaje :) Tzn. mały bo mniej pasuje na moją ścianę :D
Edit:
Poczta trochę źle traktowała przesyłkę. Przez co kalendarz jest trochę pognieciony jak kilka osób jeszcze go obejrzy to będzie jak psu z d**y wyjęty ;). Wysyłającemu kalendarze proponuję na przyszłość zwinąć spod Media Markt karton po lodówce i rozporządzić go na wszystkie przesyłki. Lekkie usztywnienie kartonem w zupełności zabezpieczyłoby kalendarz. Oczywiście nie mam żadnych pretensji :)
Pozdro
Kalendarz piękny.Poczta szybka jak nigdy.
Wykonaliście Panowie kawał dobrej roboty.
Bardzo fajnie wyszło tylko mam wrażenie że jak by zdjęcia były o ciut lepszym kontraście to by było idealnie minimalnie za ciemne zdjęcia wyszły szczególnie tak od połowy kalendarza do końca, a poza tym to wypaśny kalendarzyk brawo dla organizatora :) pozdrawiam
A mnie się właśnie takie lekko przyciemnione fotki bardzo podobają :) Panowie - chylę głowę - kalendarz wyszedł super :) Podziękowania dla wszystkich, którym chciało się go stworzyć :)
Różnica odcienia wynika że po druku zdjęcia ciemnieją. Co do usztywnienia następnym razem pomyśle nad tym. Nie chciałem żeby koszt wysyłki wzrósł, mam nadzieję że zagięcia występują sporadycznie.
Co do formatu zaczynamy skromnie. Wszystko dyktuje cena.
Póki co zostało nam jeszcze (aż) 28 kalendarzy. Niech może ktoś się wypowie kto nie zamawiał czy poprostu są one jakieś kiepskie, czy może cena za wysoka? Za rok boje się że jak będziemy chcieli zrobić większy (cena wzrośnie) i chętnych nie będzie :(
Doszedł dzisiaj też przed 15:00. Mam porównanie do Lubelskiego kalendarza no i niestety, Alfaholicki wypada słabo..
Zdjęcia, cała oprawa graficzna i sklejenie tego - super, ale forma jaką wybraliście do tego jest tragiczna.. Chodzi mi o to jak jest złożony tj. jak "czasopismo". Na ścianie nie leży równo bo ma przegięcie na środku,dziurka w każdej chwili może się przedrzeć, i ogólnie wygląda jak dodatek do gazety. No niestety taka moja opinia.. Niemniej przebilibyście LKAR jeśli kalendarz by był w wersji A2-A1 i każda kartka miała by swoją "płaszczyznę" i spięcie jakieś wspólne u góry typu LKARowa sprężynka. Wtedy na ścianie prezentował by się naprawdę zacnie.. chociaż wiem że to by podniosło koszty i problematykę przesyłki ze względu na format.
A propo tej wysyłki to się przestraszyłem wielkości jak zobaczyłem paczkę od Was :P..
Co do usztywnień chyba nie wzrośnie koszt wysyłki i tak z tego co widzę policzyli gabaryt B, a kawałek kartonu mało waży.
Pytałem o koszt innego formatu z myślą że będzie niewiele droższy. Może na przyszły rok poszukać innej drukarni? Może będzie niewiele drożej większy format. Nie wiem bo nie brałem udziału w poszukiwaniu drukarni itp także to co piszę jest jedynie czystą teorią. Proszę nie brać tego do siebie :) Jak na kalendarz faktycznie mały, nie wiem gdzie go powiesić :) Może wypaliła by edycja biurkowa w przyszłym roku? Chociaż zagracać biurko...
Nice! Bardzo ładny kalendarza. Rogi faktycznie pozaginane ale w pierwszym momencie nawet nie zwróciłem uwagi na to :D Dobra robota Panowie!
a mój się nie pozaginał.. pewnie dlatego że był między polarami :P
mi się podoba ;]
Ja natomiast jeszcze nie dostałem :P no cóż nie każdy może mieć taka wspaniała pocztę jak Wy :D
Witam! Kalendarzyk już wisi. Wszystko ok! Oto moje kilka zdań
- w przyszłym roku można zrobić duży format tj. wszystkie miesiące na jednej stronie, w tle główna tapeta o po bokach i na dole różne małe fotki alfik z nickami z forum (kto wie, może ze 100 by weszło)
- tak się zastanawiam, łączenie kalendarza (tego typu jak w tym roku) można zrobić z jakiejś metalowej spiralki lub coś podobnego
- proponuję wysyłać w kartonowych tubach lub tak jak teraz tylko z tekturką, gdyż nasza ukochana poczta uwielbia "troszczyć" się paczkami
- format obecnego jest spox, ale może za rok większy nie zaszkodzi
Ogólnie świetna robota. Pomyślmy nad moją pierwszą pozycją. Mamy czas :D.
w przyszłym roku na pewno przygotujemy go w formie bindowanej /grzbiet ze spiralką/ i myślę że rozmiar też ulegnie zmianie ale to trzeba się będzie liczyć z większymi kosztami, o ile większymi tego nie wiem :)
Do mnie już też dotarł kalendarz :). Zdjęcia super, jakośći i wykonania naprawdę pogratulować. Jedyne co, to format mógłby być większy, robiłby lepsze wrażenie, ale domyślam się ,że to by również podwoiło koszty. Podsumowując - jest to coś co każdy alfaholik mieć powinien :D
U mnie wisi od paru dni :) Nie będę się powtarzał że jest super :D Tylko skąd wyście brali że danego dnia ta czy owaka osoba ma imieniny :P
jak to skąd?:P siedziałem bite 3 dni i wertowałem 3 różne kalendarze dzień po dniu bo jak się okazuje często są spore rozbieżności w datach imienin:P a ja zawsze myślałem że w każdym kalendarzu jest to samo:)
doszło dzisiaj
dzieki.
Kalendarz przyszedł przed chwilą. Jest po prostuuuuu meeeeeegaaaa (muszę się dostać na rok 2012 :d) Bardzo ładne wykonanie, ładne kontrasty. Wszystko czytelne. No mógłby być ciut większy dla lepszego efektu, no ale jak chce coś zobaczyć to i tak podchodzę :D
Czy ja wiem, czy konieczna jest spiralka : ) Format ciut większy mógłbym być :)
mogę już chyba zdradzić jak będzie wyglądał kalendarz na przyszły rok
zdjęcie jest przykładowe, zeszłoroczne, aktualnie jesteśmy na etapie zbierania zwycięskich zdjęć
natomiast zdjęcia z 2 i 3 miejsca znajdą się prawdopodobnie na okładce w formie kolażu
póki co myślimy tylko o 50 sztukach bo w zeszłym roku było 100 i nie udało się wszystkiego sprzedać
http://img265.imageshack.us/img265/6166/layoutczer2.jpg
format A3
druk dwustronny
/czyli 6 kartek z miesiącami plus okładka/
papier: kreda błysk 250g (papier grubszy)
+ spirala czarna z zawieszką
Pięknie !
Głównie chodzi mi o papier i spiralę :) powinno być zacnie i dużo lepiej od 2011 :).
Kiedy i gdzie zapisy?
Ja tam biore na pewno
ja też biorę, mam na ten rok to i nie może zabraknąć na przyszły
Ja w tym roku też się pisze
Osobiście też uważam że tegoroczny kalendarz będzie lepszy od zeszłorocznego dlatego warto go nabyć.
Zapisy muszą ruszyć jak najszybciej by kalendarz dotarł do Was jeszcze w tym roku więc czasu mało, mam nadzieję że jeszcze w tym tygodniu ruszą zapisy, zrobimy wszystko by tak było :) Jak tylko one ruszą to zapewne pojawi się info na stronie głównej :)
Jestem "ZA".
Też się pisze!
Wszystko zależy od ceny
Pozostaje więc tylko wypatrywać tematu z zapisami na przyszłoroczny kalendarz :D
cena powinna oscylować w granicach 35zł z przesyłką
za 35 zyla to też się piszę :)
no właśnie to jest jeszcze temat do przedyskutowania choć zeszłorocznych zamówiliśmy 100 a sprzedało się około 80-ciu
więc jakby ktoś chciał to bobryt ma jeszcze zeszłoroczny kalendarzyk, w końcu jeszcze grudzień został, spieszcie się :D