koledzy co z ta zmeniarka - emulatorem? Bylbym czyms takim zainteresowany tylko czyms sprawdzonym co napewno dziala :-)
Printable View
koledzy co z ta zmeniarka - emulatorem? Bylbym czyms takim zainteresowany tylko czyms sprawdzonym co napewno dziala :-)
Moim zdaniem tracicie czas. Na razie jest tylko loudlink.
No i temat umarł :/
Pewnie dlatego umarł, bo niestety nie zadziałało.....coś mi się wydaje, że jesteśmy skazani na loudlinka albo coś tam jeszcze co jest na e-bay i co napewno współpracuje z "ICS".
rozmawiałem przez PW z MichałGdy o tym emulatorze, miał jakoś na dniach podjechać i dać znać.
oj tam skazani, 3 dni roboty i jest radio standardowe w miejsce navi, panel w środku, subwoofer i odseparowany przedni zasilany ze wzmacniacza :)
Już widziałem takie i inne rzeźby. Jest parę wątków na forum o tym. To wychodzi wioska jak dla mnie.... Może ktoś tak lubi ale dla mnie to profanacja 166.
bez przesady, panel jest ukryty sterownie to bardziej z pilota IR, a efekt nieporównywalny nawet z DSP
nie mówiąc o tym że dźwięk można kreować wtedy jednostką centralną i ma się całkowity wpływ na wszystkie elementy systemu.
Zresztą co ja będę gadać, Marko wiesz gdzie mnie szukać, zapraszam na odsłuchy ;)
Temat nie umarł. Panowie z tej firmy są niepoważni. Nie można się z nimi skontaktować, bo nie odbierają mojego numeru już. Zadzwonił mój kolega i powiedział, że mieli się ze mną kontaktować a on na to, że nikt do nich nie dzwonił z gdyni od alfy 166 :| Suma sumarum jadę do nich jutro. To moje ostatnie podejście do tych gości. Widziałem u mojego kumpla ostatnio mega sprzęcik firmy manta. Nawi wraz z emulatorem ? Tak się to nazywa co łączy się przez fale radiowe ? Jak nie uda się ze zmieniarką to kupię właśnie ten sprzęcik. Kombinowanie z ramką i wstawianie tam radia nie ori to pomyłka. Nie w tym aucie.
hehehee nie zatrybiłem.... faktycznie. Masz u siebie zamontowane? W końcu jesteś elektryk :) pogadamy jutro :)
Tylko czy telefon wtedy działa bo Ty nie masz.
piter1984 wrzuc jakies zdjecia tej twojej modyfikacji.
No więc zrobiłem parę zdjęć, musicie wybaczyć jakość, bo tylko telefonem.
http://img215.imageshack.us/img215/8...0110331.th.jpg
nie no z tym żartuję oczywiście ;)
tu są z alfy.
http://img862.imageshack.us/img862/8...0110405.th.jpghttp://img196.imageshack.us/img196/7...0405001.th.jpghttp://img5.imageshack.us/img5/9307/320110405002.th.jpghttp://img853.imageshack.us/img853/3...0405003.th.jpghttp://img215.imageshack.us/img215/7...0405004.th.jpg
Dla porównania wrzucę parę zdjęć moich modyfikacji co prawda jeszcze nie dokończonych, pozostały delikatne poprawki, ale obrazujących kolejną metodę montażu radia w 166-ce, do którego zachęcam bo nie ma porównania do tego co było :)
Sprawa z emulatorem wygląda tak,że mają je na allegro ale nie ma ich w rzeczywistości :|
ps. beczka ze zdjęcia u góry, ale tak na marginesie to bardzo dobre hertrze ma zamontowane...
Nieźle to nawet wygląda. A gdzie przenosiłeś guziki (otwieranie klapki wlewu paliwa, itp...) z tego miejsca, w którym wylądowało radyjko?
---------- Post added at 19:41 ---------- Previous post was at 19:40 ----------
Ehh, chciało by się powiedzieć "a nie mówiłem"... Biznesmeni, brak słów normalnie...
W sumie po zobaczeniu tych fotek sam się zacząłem zastanawiać nad zamontowaniem dodatkowego radia.. Bardzo mi się podoba sposób Dawid_007_04. Bardzo ładnie zostało to zamontowane i chyba też nad takim sposobem pomyślę.. jakbyś mógł to podpowiedz na co zwrócić uwagę ;) no i gdzie przeniosłeś przyciski od TCS i otwierania wlewu paliwa..
Piter1986 Twój sposób też jest ciekawy ale nie mam zielonego pomysłu jak później połączyć panel z jednostką w bagażniku żeby to wszystko chciało działać.. :/
2 skrętki UTP najpierw polutowane, później rozcięte przeciągnięte i zlutowane, wszystko działa.
sposób dawida jest fajny, ale nie chciałem ani nic ciąć, no i co on zrobił z przyciskami ?
PS. panel można jeszcze wyprowadzić do schowka centralnego
Mam tylko jeden przycisk do otwierania wlewu paliwa, powędruje on do popielniczki pod łokietnikiem , myślę że pozostałe przyciski też można bez problemu tam wkomponować. Wrzucił bym zdjęcia ale niestety brak dzisiaj czasu. Z montażem radia jest trochę rzeźby ale naprawdę warto, dla ułatwienia powiem, że na starcie wiadomo demontaż ICS-a, razem z ramką mocującą, to bardzo sprawę ułatwi. Następnie demontaż boczków z tunelu, dla większej swobody przy zabawie z kablami i nie tylko. Jak już wszystko zdemontowane to czas na usunięcie zbędnego plastiku tego pod ICS-em. No i sprawa ostatnia jeżeli chodzi o miejsce na radio to przerobienie jednego tunelu od nawiewu, jakieś 20 cm, no chyba że macie radia z niewielką głębokością montażową, to wtedy nie ma przeróbek. Jeszcze sprawa istotna czyli zasilanie radia, ja poprowadziłem przewód prosto z akumulatora ale gdy prowadziłem napięcie podtrzymania z pod stacyjki to dopiero wtedy zobaczyłem że jest tam dość solidny przewód plusowy który można spokojnie wykorzystać. Tak więc proponuje zasilanie do radia z pod stacyjki. Podłączenie głośników to plug and play. No i sprawa istota , czy warto? Bez zastanowienia odpowiadam że warto! Gra to o niebo lepiej niż ICS nawet na standardowych głośnikach, które już niebawem będę wymieniał, poza tym mamy możliwość odtwarzania CD i nie tylko.. Kolejny krok to montaż wooferów, pod wzmacniacz w tylną półkę i temat audio jak dla mnie zakończony :)
A powiedz mi jeszcze jedno czy dużo jest rzeźbienia? bo ja się zastanawiałem nad montażem radia bez napędu Cd bo wtedy ono nie potrzebuje tyle miejsca.. jest krótsze od odpowiedników na CD.. tylko że jeszcze się nie rozglądałem czy firmowe takie znajdę.. jeśli nie to pozostanę przy zwykłym na CD chociaż nie będę tego napędu używał bo nastawiam się na USB.. :) Jak skończę akcję kopania kanału to się wtedy wezmę za montaż radia :) Trochę mi szkoda telefonu który jest wmontowany w ICS-ie ale wtedy kupie radio z bluetoothem i pogodzę jedno z drugim :)
---------- Post added at 13:06 ---------- Previous post was at 13:04 ----------
A i jeszcze byłbym Ci bardzo wdzięczy jakbyś mi zwymiarował odległości otworu na radio do brzegów obudowy.. nie chciałbym na dzień dobry zniszczyć tej obudowy :) a widzę po fotkach że Tobie się to bardzo dobrze udało wyciąć :)
---------- Post added at 13:31 ---------- Previous post was at 13:06 ----------
A jeszcze jedno pytanie :) Mam system DSP i chyba żeby nie bawić się zbyt dużo z kablami to najlepiej byłoby kupić radio blaupunkt bo wtedy tą orginalną kostkę z isc-a tylko przepne do nowego radia i powinno wszystko działać:) bo jeśli tego nie zrobię to nie będę miał dźwięku :/
Ja bym kupował radio ze względu na potrzeby, o kostki bym się nie martwił bo wszystko można bez problemu przerobić jeżeli chodzi o rzeźbienie to trochę tego jest :) , wrzucam fotę z wymiarami.
Świetna sprawa,bardzo fajnie to wygląda! Pytanie czy zabawa z tym jest taka sama jak się ma wzmacniacz DSP i trzy przyciski w tym miejscu? (jeden zawsze się gdzieś zmieści,ale trzy,czasem cztery?)
właśnie się zastanawiam które przewody są odpowiedzialne za przekazywanie sygnału i padu do wzmacniacza bo jeśli one nie będą podłączone to nie będzie nic grało:/
z tego co wiem to chyba za wzmacniacz odpowiedzialna jest kostka żółta która jest podpięta z tyłu ICS-a.. ale nie jestem na 100% pewny czy po dołączeniu tylko tej jednej kostki plus głośniki i zasilanie czy będzie to działać.. Spytam się kumpla bo miał blaupunkta do sprzedania czy jeszcze go ma.. jak tak to pożyczę i sprawdzę podpinając tą kostkę czy to zadziała..
Blaupunkta bo wiem że on ma napewno takie wejścia na kostki ISO i wtedy nie trzeba szukać przewodów i ich rozcinać..
kolego zulek1986 czekam na info jak wyjdzie z tym radiem Blaupunkta bo i ja mam wzmacniacz DSP i jestm ciekawy czy da sie to sparować.
Pisałem do kolegi ale jeszcze go nie ma w domu jak tylko będę miał informację że jeszcze ma to radio to je wezmę i na dniach będę się starał sprawdzić czy to zadziała w taki sposób o którym myślę.. Mam nadzieje że nie sprzedał bo wtedy będzie lipa.. nie będę miał radia żeby to sprawdzić :(
Dzwonił właśnie do mnie Pan z tej firmy od zmieniarek. Pakuje się i jade po nią. Może uda mi się dziś to jeszcze podłączyć. Pozdrawiam.
Juppppppiiii :D w końcu. Czekamy z niecierpliwością z relacji. Oby zadziałało :-). Ps. Masz wersje z dsp?
No to zobaczymy co to będzie warte.. Ale nie liczyłbym na fajerwerki :( Konsultowałem się z osobą sprzedającą w tym sklepie takie urządzenia http://www.sklep.hadron.pl/index.php?z=1&id=69 i powiedział że niestety ale w 166 to nie działa.. :/ praktycznie wszystkie alfy obsługuje ale 166 nie.. :( A z tego co pamiętam to tamto urządzenie wyglądało tak samo... Więc straciłem już nadzieję na sukces :(
Sprawa wygląda tak, że kupiłem sprzęcik i mam zdać relację właścicielowi sklepu. Jeśli nie będzie działać to oni będą chcieli moje auto zostawić sobie na jeden dzień na testy.... zależy im żeby to zadziałało i postarają się zrobić tak żeby było ok ;) Jutro podłącze i Wam napisze. Pozdrawiam.
No to Michał czekamy z niecierpliwością :) Powodzenia
p.s tylko jak to zadziała żeby czasem się nie dowiedzieli ile Loudlink kosztuje bo wtedy cenę podwindują :/
To emocje siegaja zenitu :) czekamy :D
A więc sprzęcik nie działa :) W poniedziałek zawożę ICS'a do tych chłopaków którzy mi sprzedali zmieniarke i mają ogarnąć czemu to nie działa.
Jak uszkodzą to zapłacą ;) Nie wiem czy szkoda czasu....w kostce mini iso od zmieniarki są tylko 3 piny wykorzystane w zmieniarce cyfrowej wszystkie...wydają się w miarę ogarnięci. Zobaczymy...
No i chu... babki strzelil - choinki nie bedzie :) Tu nie chodzi o piny tylko o kodowanie z tego co kumam. Gdyby wystarczylo same kabelki pomieszac to juz dawno by byly zamienniki zmieniarek :)
Ale wiara czyni cuda :D nic nie strace jak potrzymam kciuki :)
Tak jeest ja też trzymam, ale do sądu z nimi za niezgodny opis ze stanem faktycznym. Uważaj, może spisz jakieś zobowiązanie albo coś, bo jak wezmą "ICS" na cały dzień to potem może w strzępach wrócić ;-). Pozdr
Ps. Chociaż może to jacyś magicy i coś wyczarują podobnie jak po tygodniu wyczarowali sprzęt dostępny od ręki :D.
I tego się obawiałem:( Jednak chyba bez dodatkowego radia się nie obejdzie :( No chyba że zdrzaźnię się i zamówię Loudlinka ale te 700zł trochę boli :( Mam możliwość zamówienia i przywiezienia z Anglii ale tam ceny są bardzo podobne.. jedyne co wtedy odpada to koszt przesyłki..
Co by się nie działo nie popsuję mojego wnętrza auta na jakieś udziwnienia typu dodatkowe radio :| To już mi zawiewa lekkim druciarstwem....wolał bym już kupić porządny transmiter FM. To tylko moje zdanie. No offence.
Słuchajcie znalazłem taką ofertę loudlinka http://cgi.ebay.co.uk/Loudlink-Alfa-...#ht_759wt_1139
Z tego co wyczytałem to jedyna różnica jest taka że ten egzemplarz nie ma wejścia Aux i niby nie jest nowy ale tego nie wiem na 100% Poproszę koleżankę z Anglii żeby się skontaktowała ze sprzedającym i dopytała się o ten sprzęt i czy jakbym np. zamówił kilka sztuk czy będzie coś taniej.. w sumie lepiej zapłacić 450 zł a nie 720zł.. Co o tym myślicie?
450 zł spox cena. Jak zrobimy zapisy to może z 10 chętnych się znajdzie, a przy zakupie 10 sztuk za jednym zamachem cena może spadłaby do 400 zł. Trzeba przemyśleć temat...