Hmmmm... To, za przeproszeniem, po wuja organizować akcję?! Skoro im się nie chce, niech się w to nie bawią...
Printable View
Nie chodzi mi o kontrolkę, tylko o wyświetlacz między prędkościomierzem a obrotomierzem. U mnie po załączeniu silnika pojawiają się 4 słupki pokazujące ilość oleju. U Ciebie tego nie ma?
Ja bym to zgłosił do FAP.
najbardziej mnie zdraznili w ASO tym ze wymienili mi moje sliczne ramki na jakies badziewie z ich reklama. mendy
Zmienili bez Twojej zgody?
Byłem dzisiaj na przeglądzie w Szczecinie, wbrew obawom wszystko przebiegło tak jak tego oczekiwałem. Zrobiono przegląd, powiedziano co i jak (nie zwymyślano) i nawet nie było sugestii żeby naprawiać u nich. Także jestem bardzo zadowolony :)
Robił ktoś darmowy przegląd w okolicach Rzeszowa??
Ja robiłem w Rzeszowie. polecam w 100% ! milo, szybko i fachowo :)
Ja robiłem w Płocku. też fachowo z godzine mi sprawdzali samochód. jak widziałęm przez szybe samochód na podnośniku jak koleś szarpał wszystkie elementy zawieszenia to nie miałem wątpliwości e z tymi przeglądami jakaś lipa.
potem fachowo opisane co trzeba wymienić i też nie sugerowali żeby u nich.
Część serwisów zatrudnia dodatkowe osoby na tą całą akcję, osoby te na biegu są szkolone co sprawdzić w 10 punktach, tak żeby było, często to nawet nie mechanicy. Kolega mój co roku wujka wkręca w tą robotę, na pewno nie jest jedyny.
10 punktów zaliczone, i coś od 2 dni wycieraczka od strony kierowcy kiepsko zbiera :mad:
U mnie znaleźli w zawieszeniu "tuleja tylnej lewej zwrotnicy" mimo że wcześniej na przeglądzie okresowym tego nie znaleźli.
Kupiłem nową w zaprzyjaźnionym ASO i po zdemontowaniu zwrotnicy okazało się że rzeczywiście tuleja była w słabym stanie.
Także u mnie raczej się przełożyli do przeglądu skoro znaleźli taki drobiazg.
No to chyba się poziom obsługi w Łodzi (Maredi) obniżył bo u mnie chyba nie szukali zbyt dokładnie i zasugerowali wymianę całego kompletu wahaczy i tak się tym zajęli, że chyba zapomnieli o innych rzeczach - no chyba, że wszystko inne jest w zadowalającym stanie. Całość przeglądu trwała około 1,25h przy czym większość czasu samochód stał niedotykany.
Ogólnie spodziewałem się chyba czegoś więcej.
Wiadomo coś co do darmowych przeglądów w tym roku, bo na stronie FIATa cisza ;/
są tylko nie darmowe :) 60PLN
http://www.alfaromeo.pl/pl/CMSPL/OWN...lfa_plakat.pdf
Szczerze mówiąc to nie wiem czy za te 60zł się wybiorę bo w zeszłym roku po tym jak sprawdzili zawieszenie dali sobie spokój ze wszystkim innym chyba bo przedstawili mi obserwacje tylko odnośnie zawieszenia i kosztorys wymiany. Na pytanie o stan innych diagnozowanych kwestii usłyszałem, że zawieszenie jest najważniejsze.
Ten przegląd to i tak o dupę potłuc ale jak był darmowy to się jeździło :D
No po to ten przegląd był bo po grzebaniu przy rozmowie mówił mi rok temu że coś tam do wymiany wahacz czy coś to na którą umawiać na którą jutro może być może być? :D
Powiem tak: Jako młody kierowca wybrałem się do ASO pierwszy raz właśnie na ten przegląd głównie by ocenić poziom obsługi klienta i podejście mechaników. U mnie znaleźli do wymiany wahacze, o których wiedziałem. Po tym odkryciu i przeliczeniu kosztów dalej nie szukali.
Cytat z alfanews.pl
Takiego pakietu sprawdzenia samochodu u mnie nie było. Rozumiem ze było to wszystko darmowe, ale podejściem mnie zniechęcili.Cytat:
Wyspecjalizowani pracownicy autoryzowanych serwisów FAP sprawdzą akumulator oraz kondycję ogumienia – niezwykle ważną podczas zimowej pogody. Pod lupę trafią także układy: hamulcowy, kierowniczy, zawieszenia i wydechowy oraz stan wycieraczek, oświetlenia i płynów eksploatacyjnych. Po tak szczegółowej kontroli i ewentualnej usłudze serwisowej lub naprawie kierowca może być pewien swojego samochodu.
U mnie sprawdzali czy płyn chłodniczy się jeszcze nadaje tym testerem, światła - i zrobili korektę, wspomagania płyn i chcieli dolać ale nie mieli otwartej butelki :D dalej nie pamiętam ;)
W hyundaiu są darmowe przeglądy wszystkich marek :)
Byłem Czarną i Czerwoną ;) fajnie bo mogłem wejść na warsztat i sam sobie wszystko obmacać pooglądać itd.
Dobra opcja, ale pewnie jazdę testową trzeba zaliczyć? A to sama przyjemność :), skorzystam jak znajdę chwilę.
powiem CI ze ja żadnej jazdy próbnej nie miałem i nawet sie nie pytali :)
Dziaru po co ci darmowe przeglądy jak ty 155 znasz na pamięć i sam wiesz co może w nich być nie tak. Znając ciebie i tak nie mieli się do czego przyczepić.
Wiesz Czarna to pod względem zawieszenia - szrot ( stoi bidnie w garażu i zbieram graty żeby wziąć to w jeden tydzień opykać .
Do czerwonej hmmm zawieszenie malina , tylko chłop mi chciał wmówić ze jak poducha centralna skrzyni jest wyjebana ( bo uwaga guma jest za miękka ) aj , ręce opadają ale wiesz sprawdziłem czy wzmocnienia jakie zrobiłem odgrywają swoją rolę i takie tam parę rzeczy które mogłem zrobić na podnośniku dwukolumnowym .
Ale miło wspominam wizytę (sprawdził mi stan akumulatora oraz cieczy chłodzącej no i umył mi spód silnika :P )
Jakby był darmowy to i może bym się wybrał, a tak trochę to bez sensu bo pod koniec listopada i tak mam przegląd dowodowy... więc dwa razy płacić nie będę. Ale w sumie dobrze, że coś takiego jest organizowane.
Przecież można jechać do 30 listopada na darmowy ale już nie do serwisu AR :)
a czy Wy czasem na te przeglądy nie jeździcie żeby sobie ego podreperować? :D
w Rzeszowie jest nowy salon AUTO-RES razem z Hyundaiem i "Fiat Serwis Zima" - 60zl http://www.auto-res.pl/O-AUTO-RES/Ak...AT-serwis-ZIMA ale za to Hyundai mnie milo zaskoczyl http://www.auto-res.pl/var/self/stor...zima_popup.jpg
http://www.auto-res.pl/O-AUTO-RES/Ak...DAI-Akcja-zima
ta akcja jest w calej Polsce tutaj mozna sprawdzic lokalizacje dealerow http://hyundai.pl/Promocje/Zimowa_akcja_serwisowa/
hyundai nowy targ
hyundai krakow
hyundai bielsko-biala
Ja poszukałem , przez neta najbliższego Serwisu Hyundaia i się umówiłem na godzinę i dzień.
Pełen , luksus , kultura i naprawdę fachowa robota:)
naprawdę jest to zrobiony bardzo dobrze nie jakieś na odwal ( znajomy kupił Hondę Civic i też pojechaliśmy razem , to mu jeszcze żarówki za darmo powymieniali .
ja od razu mówiłem ze kontrola filtrów , żarówek i innych dupereli mają sobie darować ( jeszcze mi coś przez przypadek połamią :P )
I napiszę jeszcze raz :
ZA DARMO ZA DARMO ZA DARMO
A mnie szlag trafił, okazuje się nie wszędzie robią przeglądy. To, że na stronie napisane jest, że dla wszystkich marek to o niczym nie świadczy. Pod domem mam salon i serwis m.in. marki Hyundai gdzie przedzwoniłam i pan - mało miły, pyta się jaka marka, no to mówię, że Alfa Romeo, a on co to za marka? przecież to nie Hyundai...na co ja, że oczywiście nie japończyk tylko włoszka, na co on, że nie rozumie. W końcu usłyszałam, że akcja dotyczy tylko ich samochód oraz Fiata i generalnie odczułam w głosie "co mi zawracasz głowę".
Wysłałam również zgłoszenie z ich strony, brak odzewu. Osobiście również usłyszałam, że tylko Fiaty i skoro mam nowe auto to co tu sprawdzać.
Mam zamiar napisać w tej sprawie do Centrali. Jeśli ktoś również spotkał się z odmową proszę o info.
W innym serwisie usłyszałam, że owszem biorą udział w akcji, ale nie ma już salonu, więc w sumie jak się przyjedzie to nie pomogą, bo przecież chodzi o to, że trzeba wziąć udział w jeździe testowej.