Jak nie alfa to na bank laguna.
Taka 3,0 miałem jeszcze tydzień temu przed alfą a 2,0 mam nadal i nie sprzedam za szybko swietne autko rodzinne.
A jako zabawka to renault 5 alpine a jak nie to GTT
Printable View
Jak nie alfa to na bank laguna.
Taka 3,0 miałem jeszcze tydzień temu przed alfą a 2,0 mam nadal i nie sprzedam za szybko swietne autko rodzinne.
A jako zabawka to renault 5 alpine a jak nie to GTT
Jeśli nie Alfa to pewno bym kupił innego włocha,chyba Fiata-a Brava :D
najblizej portfela:nissan primera '99
nieco dalej mitsubishi lancer evo 6
gdybym nie kupil 156, to bym poszedl w audi a3 1,9tdi koniecznie quattro
Co do Renault 5 moj znajomy szkot teraz taka jezdzi a wczesniej mial Subaru i powiem wam ze jest zachwycony-przede wszystkim uszczesliwiaja go koszty paliwa bo w imprezce to sie wir robil:)no ale cos za cos.Przechodzac do sedna gdyby nie Alfa to co?????a nie wiem moze jakies BMW E46 2.0,Toyota Celica w nowej budzie i pare innych.Tylko wiecie co jest najgorsze???ze jak wchodze do innego samochodu to za h...... mi sie nie podoba,a to deska,fotele itd.Przywyklem do mojej belli.........................i ciezko cos sie rozstac
Mam podobnie...no może gdyby nie alfa to coś włoskiego.Lancia Delta może...choć szczerze to bym się nie wymienił...
Hmm, mnie zawsze zachwycał Saab :wink: :oops: Ale to tylko w wypadku "gdyby nie było marki AR" :)
NO fakt saab jest dość ciekawy...mi swego czasu podobał się saab 900 Turbo
Mi się podoba pełno samochodów zaczynając od cabrio kończąc na vanach. Bardziej podobają mi się starsze auta. A Alfa jest przez przypadek. Pojechalismy całą rodziną oglądać Vectre B ale sie okazało ze nie ma właściciela komisu. W drugim komisie było A6 I generacji ale 1.6 z automatem więc powiedziałem nie a mamusi sie spodobał kolor 146 i powiedziała że ją chce. Ja byłem wielce przeciwny wolałem jakiegoś niemca. No ale została Alfa i sie pod pewnymi względami przekuuję do nich i też bym chciał dla siebie na własność ale GTV lub 145. Za to narazie śmigam Trabantem i jestem zadowolony xD
Stare auta powiadasz...owszem mi się podoba fait 125 special ale ten włoski z kwadretowymi reflektorami i silnikiem 1.6 na dwóch wałkach i 105KM.Ma ładną deskę rozdzielczą z okrągłymi zegarami no i drewniane obicia
Bardzo lubię wszystkie Alfy, a w szczególności moją ! Jednak następnym samochodem pewnie nie będzie już piękna Włoszka. Jest kilka alternatyw...
Widać kolega bardziej ceni praktyczność niż piękno :roll:Cytat:
Napisał Przemek K
AR_33 -> Nie oceniaj po pozorach. Uwielbiam Alfę za to jaka jest ! I nie jest to dla mnie tylko samochód. Jednak w przyszłości będę się rozglądał za samochodem związanym ze sportami motorowymi, rajdami itd. Alfę można kochać, albo nienawidzić... Ja ją kocham, ale dostrzegam również wady !
no więc właśnie jak siękocha łatwiej te wady wybaczyć...
W takim razie polecam GTV 2000 Bertone albo Montreala no chyba że chodzi o coś ekstremalnego to proponuję 33 TIPO :mrgreen:Cytat:
Napisał Przemek K
gdybym przez przypadek nie znalazł tej alfy to jeździłbym laguną z 2000 roku( miałem nawet już upatrzoną :P )
ja byłem prawie posidaczem lanci lybra combi 1.9 klekot :mrgreen: co prawda była od alfy droższa o 5 tyś ale miała skóre powiem że dość zadbana i full opcja więcej bajerów niż w alfie ale alfa jakaś masywniej wyglądała no i alfa sam wygląd i brzmienie TS mnie urzekło
Ja swoją wypatrzyłem na internecie...wcześniej jeździłem hondą civic....pojechałem zobaczyłem i następnego dnia hondy już nie było, za to alfe wprowadziłem do garażu
Na internecie krążą filmiki z Alfami 75 przerobionymi na rajdówki, lub wyścigówki. Alfy 156 wygrywały w ETCC. A jeśli chcesz prawdziwe rajdowe auto to z Włoch bym nie wychodził i wziął Lancię Delte HF Integrale.Cytat:
Napisał Przemek K
delta HF cudowne autko...kolega mnie kiedyś taką przewiózł po górach .... szczęka z wrażenia opada
Ja jechałem ją jako kierowca. Stwierdziłem, że jak bym ją kupil i miał nią jeździć to napisałbym już testament.Cytat:
Napisał Marek
Chyba przesadzasz :wink:Cytat:
Napisał ozzy
Moim marzeniem był samochód z zupełnie innej bajki...
Land Rover Defender.
Jest to auto tak oryginalne, ze nie ma możliwości pomylenia go z czymkolwiek innym - tak samo jak Alfy z żadnym innym się nie pomyli. Niestety, ceny(zarówno zakupu jak i utrzymania) są tak wysokie, że wolę Alfę.
Ja to jadąc w fotelu pasażera już chciałem pisać...niesamowite autoCytat:
Napisał fiergloo
Ja bym wybrał Subaru Legacy 2.5 4wd z 1999 roku . Bardzo mi się podoba
Przed kupnem Alfy byłem mocno napalony na taką ładną Lancie Delte II HPE 2.0 16V 140km na pięknych 16" alufelgach z dużym rantem i fotelami RECARO - najładniejsze fotele jakie kiedykolwiek widziałem. No ale Lancia zostala sprzedana - potem rozglądałem się właśnie za Alfą 145 i Fiatem Coupe, niemieckie samochody mnie wogóle nie interesowały ... ewentualnie Peugeot 306 Cabrio (406 Coupe był za drogi) - projektant tych autek chyba wszystkim znany i nie dziwne że mi się te autka spodobały ;)
Subaru Impreza WRX STI... :twisted:
Tylko i wyłącznie bmw, z tych najłatwiej dostępnych. :)
ja z rodziny Oplów a dokładnie Vectre III :)
Witam
A ja was wszyskich zaskoczę jak nie Alfę to chyba kupiłbym Alfę :roll: albo jak nie to może Alfę no chyba , że w ostateczności Alfę. Wiecie dlaczego? Bo jest tania, ładna i się nie psuje he, he, he :lol:
pozdrawiam
ja prawie kupiłem dwa auta :D
hehe
jedno które ostatnio prawie kupiłem to nowy Lancer 2008 z silnikiem 1.8 benzyna
a drugie to Dodge Avenger- super autko miałem olbrzymi rabat (40%) ale mimo wszystko się nie zdecydowałem :)
serce zdecydowało za mnie... :D
A jak to mówi reklama: Il Cuore ha sempre ragione (Serce ma zawsze racje) :idea:Cytat:
Napisał Wierzba
A ja gdyby nie Alfa to nie wiem co :? Ale podoba mi sie PT Cruiser, czy np. Xedos 6, ale w kazdym badz razie szukal bym auta unikowatowego, rzadko spotykanego, o oryginalnej stylistyce, i dobrych osiagach :twisted: :wink:
A ja sobie wczoraj pojeździłem 3-drzwiową toyotą corollą '99, ta z okrągłymi światłami (ja ją nazywam ważką) i muszę powiedzieć ze samochodzik całkiem całkiem. Silnik 1.6 110KM, dynamiczny, ładnie się wkręca. Zawieszenie- udany kompromis pomiędzy komfortem i dobrym prowadzeniem (może za bardzo sie wychyla przy szybszym pokonywaniu zakrętów). Wady to typowo japońskie wnętrze-bez polotu i smutne plastiki, pedał gazu za blisko tunelu środkowego no i cena na poziomie alfy 156-wiec dla mnie wybór oczywisty :mrgreen: Ogólnie fajne auto o ciekawej, nietypowej stylistyce. Jakby było w cenie AR 145 1.6TS to chyba wybrałbym corollę :twisted:
Ja pojezdzilem ostatni Focusem i musze przyznać że lepiej mi się jezdziło niz 156 jeśli chodzi o komfort. Alfa można za to przydusić a Fokus bedzie wąchał tylko smród:) No i jest brzydki chociaz kiedyś miałem odmienne zdanie.
Za to zabiła mnie zupełnie siostra, ktora ostatnio była za kierowcę w Alfie a na codzień jezdzi Lanosem.
Zapytałem ją: i jak się jezdzi Alfą? Ona na to: Trochę gorzej jak lanosem, w Alfie bardziej odczuwa sie prędkość przy setce i wszystkie nawet najmniejsze dzury tak jakby wpadało się w studzienkę.
Ma za to Alfa hamulce na dotyk i nawet dobrze przyspiesza :evil:
Pocieszam się tym że nie każda kobieta zna się na samochodach.
hmm gdyby nie alfa to co? prawdopodobnie saxo VTS, dlaczego bo koacham rajdy a ten samochód świetnie do nich nawiązuje ma kapitalne osiągi przy których 2.0 TS nie ma najmniejszych szans, dopiero alfowskie V6 mają jakiekolwiek szanse na prostej... hamulce mają skutecznośc podobną do porsche a do tego jest mały i zwinny czego nie mogę powiedziec o swojej 145'tce która ledwo co mi się mieści na parkingu :evil: Muszę się przyznac że jak kupywałem swoją belle to się zastanawiałem nad takim maluchem i bardzo chciałbym miec takiego ale pożyjemy zobczymy gdybym miał 20patyków kupiłbym alfe ale za 10 już bym się musiał poważnie zastanowic :)
O Jezu Rafcio, to gdzie Ty mieszkasz, w szuflandii? :DDDCytat:
Napisał Rafcio
406 coupe- piękne auto, bardzo mi się podoba. Ewentualnie xedos 6 :)
no prawie :D strasznie ciasno tutaj u nas i do tego ciągle mi obijają fure...Cytat:
Napisał Rosik
A odnośnie 406 coupe - jak nie stac Ciebie a ferari to sobie ją kup, tylko koniecznie czerwoną z V6'tką pod maską ;)
Mój tata ma lanosa . Ta kobieta ma dużo racji w tym co mówi , bo to dobre auto .Cytat:
Napisał tomkap
Gdyby nie Alfa to ja bym chyba wybral Volvo S60 bo tez mi sie w miare podoba.Ale kocham alfe mimo iz jak wszyscy mowia ze trzeba w nia wkladac duzo pieniedzy....a zreszta jak dbasz tak masz... ;).Ja swoja za pare latek bede dbal jak o wlasne dziecko ;)