Ja tez od jakiegoś czasu macham albo puszczem długie, ale efekty sa <OO> :|?:
Printable View
Ja tez od jakiegoś czasu macham albo puszczem długie, ale efekty sa <OO> :|?:
nie ma tego zlego...faktycznie malo machaja,ale mam dwoje pewnych znajomych w alfach na ktorych zawsze moge liczyc...no i jest hyundai i opel i straz miejska...zawsze machaja...tylko do tych alfistow teskno...kurde trzeba co niektorych oswiecic! pozdrawiam was kochani serdecznie <papa>
nie wiem czy to tu mogę to napisać ale chciałem przeprosić kolegę w alfie romeo 159 kombi za niewpuszczenie go przed siebie , pewnie kolega mnie pamięta bo chyba się na mnie delikatnie zdenerwował ( ja jechałem bordową alfą romeo 155) ale nie wpuściłem kolegi bo się zamyśliłem :P
Skąd ja to znam... również puszczałem oczka, machałem... reakcje jednak były j/w.... :roll: :>>> Teraz rzadziej już to robię...........Cytat:
Napisał POLO
ja macham zawsze niech się uczą :) może ktoś odmacha :)
troche głupie pytanie :D
ale powiedzcie mi ile razy puszczacie oczka?:D raz czy moze dwa? :)
pozdrawiam
Wcale sie nie zdenerwowalem =), nie ma sie czym przejmować. Do następnego spotkania na krakowskich drogach.Cytat:
Napisał Darknes
pozdrawiam
mugram kilka razy aż ślepy by widział macham tymi ręcami i nic :)
a w moim przypadku zauwazylam ze jak mrugam swiatlami to od razu tym do ktorych mrugam oczy leca na deske i patrza czy maja swiatla wlaczone...ale oni sa udani...aha a ze nikt nie odmachal to pewnie zaczne inaczej to pokazywac tylko nie wiem jak.rece w odwrocony trojkat bede skladac na znak atrapy alfy...moze zrozumieja...pozdrawiam kochani...
Ja zawsze macham i powiem Wam, że nawet nie jest źle. Mniej więcej połowa mi odmachała.
Najlepiej się sprawują kobiety :lol:
Im się należy pochwała, bo spotkałem kilka pań i każda się odwzajemniła, i to z ładnym uśmieszkiem :!:
Dzisiaj odmachała mi 156 :) , około 13, jechała "czwórką" z Krakowa w strone Wieliczki . Pozdrawiam
Ja staram sie machać zawsze, zależy kto siedzi za kółkiem, czasem aż wstyd machać dziadowi w garniaku co jedzie jakby był władcą na drogach i jego Alfa byłą jedyna i najlepsza..."prezesi". Ale całej reszcie macham zdarzaja się odpowiedzi, więc nie jest najgorzej.
Moja Alfa jest jako jedyna zamieszkała w Krakowie NH która ma tablice KMI... Mamy ja na spółke z kumplem z poza Kraka... ale Alfa mieszka i remontuje sie w KRAKU więc machajcie łapami i mrugajcie do mnie zawsze!
wczoraj jechałem moją Alfą 155 i z naprzeciwka jakiś pan jechał drugą 155-tką jak mu pomachałem to popatrzył się na mnie jak na debila , ale machać będę dalej :)
No w Krakowie coraz lepiej :) dziś pozdrowiłem się z niebieską 145 na Słomianej. Pozdrawiam. Chyba coraz rzadziej widujemy się w serwisie :lol:
A mnie ostatnio odmachał kierownik czerwonej 166 na Edukacji w Tychach (Pozdrawiam) Nawet było widać ,że chciał machnąć pierwszy ale chyba nie do końca był pewny. Machać ,machać - ile wlezie panowie i panie :!: To zaraźlwe :]
Trochę nie o pozdrawianiu się Alfisti ale dziś przydarzyła mi się ciekawa historia :). Robiłem sprawunki na mieście i tak trafiłem też na parking przy stacji Shell na ul. J.Conrada w Krakowie. Wychodzę, ze sklepu, idę do autka i już z oddali widzę jak jakaś Pani chodzi i przygląda się zaparkowanym autom. Podchodzę bliżej i widzę już wyraźnie, że owa miła Pani przygląda się tylko mojej Belli :) Widziałem jak dokładnie ogląda auto więc gdy dotarłem już na miejsce zapytałem "czy się podoba Pani moje auto?" Odpowiedziała, że bardzo, uśmiechała się po czym wsiadła do swojego Opla i odjechała. Poczułem się jakbym miał co najmniej jakieś Lambo albo coś egzotycznego - Nasze Belle wyróżniają się na ulicach :).
Panią z Opla oczywiście pozdrawiam :) .
Pozdrawiam AR 156, dzisiaj pozdrowiliśmy się na księcia Józefa w Krakowie. :)
Jak ktoś zawita w moje skromne okolice, to niech wypatruje grafitowej AR 156 SW 1,9 JTD KCH.... i blondynki za kierownicą to będę ja :twisted:
Koledzy zmieniłem autko już nie śmigam 146 na KMI... teraz pozdrawiam ze 145 srebrnej. Ale dzisiaj to był koszmar, toczyłem się w koreczku na ul. Klasztornej w stronę Rybitw. Mijałem się z dwiema 146 prowadzonymi przez Panie, które pomimo moich starań nie pokazały nawet środkowego palca heh, i jednego Pana w 156 który popatrzył na mnie jak na kretyna, gdy mu pomachałem. ALE I TAK BĘDĘ POZDRAWIAŁ DALEJ!
witam
a ja ostatnio jechalem A4 i jakas/is Pan/i w 147emce czerwonej na KR...mrugnela awaryjnymi jak mnie wyprzedzila :D
Napisze to samo jeszcze raz co na głównym
Dzisiaj jechałem drogą dojazdową do Krakowa z Niepołomic i z naprzeciwka jedzie niebieska 145 z napisami "alfa romeo" w kazdym mozliwym miejscu, obnizona,szyby niebieskie, wydech slyszany z odleglosci kilku kilometrow itd. jednym slowem full wies tuning :) , wiec pomyslalem ze taki to mi napewno odmacha, a Tu "dupa", koles popatrzyl na mnie tak jak to ja mialbym byc walniety. =)
Ja tam często pomykam ;) ale jak na złość jak ja jade alfą to nie spotykam za często innych.Cytat:
Napisał M@T
Srebrna, sedan z rejestracja KMY to ja, lub moj brat-będziemy pozdrawiali :)Cytat:
Napisał Carissa
Pozdrawiam srebrną 146, jadącą dziś za mną na trasie Wieliczka - Niepołomice około 13:30, pozdrowiłem ją kierunkami, na co kierowca zamrugał długimi, aż się lepiej zaczęło jechać;)
ja też pozdrawiam i macham i mało kto odmachuje ale jak zaczniemy machać to może zrobi sie nas więcej. Więc srebrna bela z przodem od GTA na blachach KGR to ja :D machać mrugać itd :D zawsze odmacham i odmrugam.
A druga to kolega ma AR 147 czarna z ciemnymi szybami i ksenonami na blachach KR on też macha i mruga :D :D
Nie wiem czy powinienem się wypowiadać, ale za każdym razem, kiedy jeżdżę Alfą taty mrugam, macham, jak dotąd jedynie jedna odpowiedź - jakiś czas temu koło Timkena na odcinku Czeladź - Sosnowiec odpowiedział mi Pan ze srebrnej 156, nie zdąrzyłem niestety zobaczyć, czy ma klubowe ramki, aczkolwiek serdecznie pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź! Heh, jechałem wtedy z dziewczyną, próbowała za wszelką cenę mnie uspokoić bo zacząłem cieszyć się jak dziecko, że w końcu ktoś zareagował na moje pozdrowienie :) Czarna 33 z klubowymi ramkami, najczęściej Sosnowiec, Czeladź, Jaworzno - za kierownicą zawsze ja bądź mój tata, obaj pozdrawiamy! Do zobaczenia na drodze!
u mnie w miescie nie lepiej...... ale juz cale dwa razy ktos mi pomachal.... biala 155 z włoskim numerem NAW to ja :)
ja tez męczę i męczę , często czuje się jak debil ( żona tak twierdzi ale sie nie zrażam )
jakis czas temu jednak sukces : młody chłopak z osiedla jeździ 156 , machałem , mrugałem, nawet zatrąbiłem i nic ale walczyłem i po około 2 tygodniach w końcu odmachał rączką i chyba nawet sie nie wstydził bo jechał z kolegami a jednak odpowiedział
... i kurcze od tamtego czasu go nie widzę :mrgreen:
a jak na Słowacji zaczepiłem miejscowego na parkingu to był w szoku jak zobaczył ramki i naklejki na szybach i wyraźnie zazdrościł klubu bo płakał o problemach z elektryka i że nie ma mu kto pomóc ( a ja mu na to żeby wpadł na strone z ramki :mrgreen:
i opisał problem to ktos na pewno pomoże , kumał wszystko po polsku)
p.s.
umówiłem się na jazdy po górkach ze słowakami ( przewaga vw polo i gólf 3, fabia x 4, biemdablju 316 x 2 , mx5 , pg 307 i ja moim skromnym 1.6 )
i niestety byłem 7 ale jak na pierwszy przejazd trasą która oni znali na pamięć czułem sie jak na podium ( mieli tą przewagę że znali zakręty a ja jechałem pierwszy raz na wyczucie - na jednym nawet sie poślizgałem )
ale sie rozpisałem :DDD ale fajnie było
ja juz niewiem co z tym witaniem...... jade dzisiaj fordem tescia i gdy zauwazylem czarna 147- mke z przyzwyczajenia zaczelem machac i mrugac a gosc wystawil mi srodkowy palec..... jesli tacy ludzie jezdza alfami to chyba koniec swiata bedzie..... gosciu z czarnej 147 o numerze KR strzez sie!
nawet wśród najlepszych owoców znajdziesz czasem cos zgnitego :DDDCytat:
Napisał laska
wiesz- wyjątki potwierdzają regułę
A ja dzisiaj za to pozdrowiłem się z czerwoną 146 na drodze do Niepołomic, chłopak trochę zaskoczony, ale odmachał ;) No już nie wspomnę o niedzielnym pozdrowieniu z M@T na czwórce do Wieliczki :twisted:
No to rzeczywiście gość przytrzymany, ale wszędzie się trafia czarna owca :DCytat:
Napisał laska
Ja dość często jeżdzę A4 więc od dzisiaj możecie na mnie liczyć :D
Jeżeli zobaczycie czarną 146 z rejestracją KN to ja ;)
mi ostatnio odmachala srebna 146 TS :) jechalem sobie kolo Pogori i tak pomyslalem a mrygne i wystawilem reke a on tak jakby nie kumal o co chodzi ale tez odmachal :) ale wiekszosc to stari panowie lub panie jezdza i nie wiedza o co chodzi :/
Gopcio ale ja wiem , ja wiem
machaj do mnie machaj
będzie gut
:P
a w Kielcach to rożnie choć sporo ludzi odmachuje :)))
Machac i oplaca sie dzis odmachaly mi 3 OSOBY :D Jeden kolega z niebieskiej 145 na fajnych felach z batem na dachu i kolega w 156 srebnej oraz 156 czarna z ramkami :D (adamodg ) :D powiem tak jak ktos odmacha to naprawde jest to jak dla mnie fajne uczucie przez chwile nawet ciesze sie jak dziecko :P :lol: :lol: 8)
i klaksonik nawet byłCytat:
Napisał Gopcio
tylko małe sprostowanie - moja to nie czarna a Blue Cosmo Metalic :mrgreen: ( był nawet temat założony jaki to kolor ten blue cosmo : http://www.forum.alfaholicy.org/topi...or-vt12272.htm )
U mnie sytuacja wygląda tak: na pozdrowienie odpowiada 1 na 6 alf. W samym mieście jast ledwie kilku posiadaczy marki, niestety nie znam osobiście żadnego, na machanie odpowiedział mi dotychczas tylko jeden (od ponad pół roku) . Na tym forum jest jak widzę kilka osób z Nowej Soli więc mam nadzieję poznać przynajmniej wirtualnie. Jeśli się to uda to zapewniam, że w niedługim czasie wszyscy alfiści z Soli będą się pozdrawiali.
Zapomniałem dodać-srebrny 156 SW, końcowe litery na tablicy to TG. Nawet wiem w jakich rejonach niektórzy koledzy mieszkają. Np: biała 156 sedan ze sporym statecznikiem na bagażniku albo ciemnozielony sedan też 156. Kochani! Więcej solidarności między alfistami! :DDD
Pozdrawiam kierowce czerwonej 155 który odmachał mi dziś rano na ul. Stoczniowców !!! Pzdr.!!