No po co kupować farbę przeznaczoną do malowania zacisków, jak można kupić hammeritea za 30- 40 zł, który starczy na wszystkie zaciski i jeszcze zostanie. Efekt conajmniej podobny a koszt mniejszy o jakieś 80 zł
Printable View
No po co kupować farbę przeznaczoną do malowania zacisków, jak można kupić hammeritea za 30- 40 zł, który starczy na wszystkie zaciski i jeszcze zostanie. Efekt conajmniej podobny a koszt mniejszy o jakieś 80 zł
Aha, właśnie nie wiedziałem czy się z tym zgadzasz, czy nie:P
Puszka farby 0.7l 32zł w casto. Pomalowałem puszkę od wydechu od moto 2 razy, nie żałowałem farby i dobre 0.5l jeszcze raczej zostało. Czyli i na zaciski będzie:)
Jakże bym się mógł nie zgadzać :D Mi na dwa zaciski zeszła minimalna ilość farby, a też nie żałowałem ;) Także jedna puszeczka na pewno wystarczy
Abidibi uporales sie z nierownomiernym scieraniem tarcz?
Jeszcze nie miałem na to ani czasu ani funduszy :/
ładnie tou ciebie wygląda masz jakies szablony do takiego malowania??
możesz zamówić od klubowego kolegi http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...-naklejki.html
a w jakiej cenie one sa??
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
Ja zamawiałem naklejki od jakieś kobitki która dla Alfa Club je robiła. Koszt chyba 2,50 zł od sztuki + 5 zł przesyłka. Z tego co wiem to Bocian ma do niej namiary mailowe i telefoniczne bo kiedyś podawał. Na Alfa Club też chyba są :)
aga.mru@interia.pl
koszt za jedna sztuke 2,50
koszt wysylki 5 zl
Dokładnie ta sama pani i te same koszta :) Jakbyś zamówił więcej naklejek to mozesz je wykorzystać gdziekolwiek. Ja np. zamówiłem jedną więcej to nakleiłem sobie na pokrywe zapalniczki (czarna naklejka na srebrnym tle) i wygląda ciekawie, zwłaszcza w połączeniu z poniższym emblematem "GT" :)
pogadać można też z "naszym" tomkiem o naklejkach które dają radę na zaciskach - czytaj - nie odkleją się itp
ale jak ktoś koniecznie chce malować to i z tomkiem można pogadać ( krótko i na temat - jest ktoś to robi to za tyle i tyle , kupiłbym u ciebie ale za mniej , jakość folii itp bez znaczenia bo to tylko szablon ma być a nie stała wlepka )
negocjacje zawsze są warte grosza
Jak będę malował zaciski wystarczy na stary kolor nałożyć nowy z Hammerita(czy może kupić coś innego) czy pasuje coś jeszcze z nimi zrobić?Dodam że będę naklejał naklejki od "naszego" Tomka.Proszę o podpowiedź gdyż nigdy się nie zajmowałem takimi rzeczami.
Starą farbę należy zedrzeć najplepiej szczotką druciana, odtłuścić rozpuszczalnikiem lub benzyna ekstrakcyjną i dopiero malować na nowo.
A muszę ściągnąć cały zacisk czy wystarczy jak zdejmę koło?
Marek co Ty gadasz? :P Pewnie, że jak ktoś chce mieć profesjonalnie to ściągnie sobie zacisk i będzie malował, potem czekał aż wyschnie i zakładał. Z tym wszystkim ogólnie dzień roboty Ci wyjdzie conajmniej. Jeżeli zależy Ci kolego na tym, aby było zrobione dokładnie i estetycznie to zrobisz to bez ściągania zacisku. Zdejmujesz samo koło, czyszscisz wszystko tak jak uprzednio pisałem, bierzesz malutki pędzelek i jedziesz pomału. Gwarantuję, że małym pędzlem dojdziesz nawet w trudno dostepnych miejscach. Moim zdaniem nie ma sensu ściągać zacisków, bo dokładasz sobie tylko roboty. To czego nie widać i tak nie musisz malować,bo... i tak tego w żaden sposób nie zobaczysz
tak wychodzi dzień roboty ale wygląda odpowiednio.
a nie napaćkane pędzlem na zacisku.
zrobisz to porządnie to 2-3 lata z głowy.
zrobisz na odpierdziel to rok maks.. jeśli jezdzisz autem a nie stoi.
Oj tam, każdy robi wg własnego widzimisię :) Ja po prostu nie uznaję roboty a'la "zamiatanie pod dywan" ;) Ale nie twierdzę, że ktoś ze zmysłem estetycznym nie jest w stanie uzyskac dobrego efektu bez rozbierania do śrubki :) Widziałem jednak nie raz prowizorkę i wyglądało to słabo. Dlatego sam jestem przeciwny takiemu powierzchownemu podejściu.
Panowie a jaka farba do tego?Wspominany Hammerit da radę czy lepiej kupić jakiś zestaw?Np. coś takiego: http://allegro.pl/motip-zestaw-do-ma...414395009.html. Chyba że macie jeszcze jakieś propozycje?
u mnie hammer daje radę
nie będę płacił za nazwę czy kij wie co
niektórzy piszą że tamp jest - wg mnie na sprawnym zacisku nie ma grzania i dla tego zwykły hammer daje rade
p.s
jak chcesz to ci podeślę dwie puszki hammer ( biała na napis , czerwona na zacisk )
kupiłem obie 250ml i teraz przekazuję po koleii bo na zaciski starcza o wiele mniej ale mniejszej pojemności nie było w sklepie więc kupiłem takie
Starczy na 4 zaciski?I właśnie będę naklejał naklejki i jak to zrobić?Trzeba też i biały kolor do tego?;)
starczy spokojnie
jak ? :
malujesz kawałek białego
naklejasz napis
malujesz wszystko na czerwono
odklejasz naklejkę napis
pod nią masz biało
wszystko
To jak wystarczy to mógłbyś podesłać.Jeszcze powiedziałbyś ile za to i będzie gitara;)
będzie pewnie z 10zł ( koszt paczki )
dane daj na PW i podeśle
tylko jedna prośba :
potem ty przekazujesz dalej jak ktoś będzie chciał ( bo na pewno farbki zostanie - jak nie wylejesz :-) )
Ok nie ma problemu:)
Ile schnie hamerite? W sensie po jakim czasie od pomalowania można ruszyć w drogę?
spokojnie jakieś 3-4 godziny i można jechać
A ja pomalowałem zaciski na czarno + na to białe naklejki zrobione ok 5 tys km i nie widać by coś złego się działo. Farba Hammerite a naklejki od kolegi Wiertło
Załącznik 61958Załącznik 61959
Mam podobnie, wyszło fajnie :)
a teraz porządnie zagrzejcie zaciski i zobaczcie jak ładnie lakier gotuje sie na zaciskach..
malowałem motipem i i tak po kilku dohamowaniach w DE autostradzie lakier zaczął schodzić z zacisków..
Mi klocki z tyłu się tak zagotowały, że leciał z nich dym prawie jak ze sprzęgła, felgi całe gorące. Farba dalej trzyma, za kilka dni zrobię zdjęcie. Malowane sprayem z obi za 20 zł zaraz po zakupie, więc już ponad rok.
Malowanie spayem jest bez sensu kilka myć aktywną pianą i po farbie (brak utwardzacza), mnie tak zastanawia czy malowanie lakierem nie powoduję gorszego odprowadzania ciepła z zacisku?
jeździsz całymi dniami po torze, że to jest aż tak istotne ?