O mały włos przerabiałbym ten temat tylko na szczęście hak mnie wtedy uratował :)
Printable View
miałeś szczęście ;D Przypomniała mi się sytuacja kiedy to mój wujek cofając w szczerym polu trafił hakiem w jedyny stojący tam słup ;D no czasem się ma w życiu szczęście raz pecha ;D
może ktoś ma dostęp do zderzaków po fl? na allegro strasznie tego mało i wysokie ceny.
znalazłem zderzak po fl w kolorze ale z kasą cienko w tym miesiącu hehe ;D mam nadzieje że będzie jeszcze dostępny w następnym miesiącu :P ;D dzięki za info :)
Założone zimówki oraz ramki klubowe, mycie i sprzątanie wraz z woskowaniem, ale niestety na mokro, na ręczne woskowanie jakoś się nie mogę zebrać;)
Przełożone koła, nabite zimowym powietrzem. Wymienione LEDy w trzecim stopie.
na allegro znalazłem za 300zł stan idealny :) cena ok, mam nadzieję że za dwa tygodnie dalej będzie ;D
haha dzięki ;D ale moje nerki ledwo chodzą ;D poza tym osoba która by kupiła ode mnie nerkę chodziłaby 2 tygodnie pijana ;D
159 marzenie :) ale kusi mnie też GT.... może za rok za dwa :)
umyłem :)
Może nie Bella a 1.8T zalana pod koreczek,miało być mycie i woskowanko ale pogoda nie dopisała niestety:(
Wczoraj dotarła a dziś wymieniłem konsolę środkową z pseudo drewnianej na szarą. Teraz bardziej pasują do siebie wcześniej wymienione elementy wnętrza.
U mnie nowy ręczny, naprawiony tłumik, i sprawdzone zawieszenie :) teraz już Wszystko oki hehe :) może powoli się wezmę za blacharkę....
Ja u siebie wymieniłem gumy na stabilizatorze (ciężko było) i linki hamulca ręcznego, teraz cieszę się przyjemną jazdą bez stuków i z dobrym ręcznym :)
W czwartek test nowego podnośnika (dzięki Marcin) i wymiana klocków hamulcowych z tyłu. Jakimś dziwnym trafem okładzina odpadła od blachy przy jednym ze starych klocków no i trzeba było wymienić. W zeszłym tygodniu wymienialiśmy z bratem dysze spryskiwaczy na nówki i teraz mamy czyste szyby.
o właśnie potrzebuję jednego spryskiwacza bo coś jeden mi nawala :P gdzie kupiłeś? :)
A tutaj kupiłem : http://allegro.pl/spryskiwacz-sprysk...964127892.html
Dokonałem dziś zmodyfikowania skrzyni biegów w mojej 147. Zaprojektowałem i wykonałem samodzielnie od podstaw limitowaną edycję skrzyni biegów - dwusprzęgłowa sekwencyjna skrzynia 'KartofelTronic" - czyli standardową gałkę zmiany biegów, którą wysłałem do obszycia do kolegi Belfer27 zastąpiłem z konieczności surowym ziemniakiem :D wszystkim polecam rozwiązanie - kartofel pięknie leży w dłoni, jest bardzo ergonomiczny, a design nie do opisania! Zrobię jutro foto to wstawię :P
Wymieniony czujnik temperatury silnika i w ostatniej chwili zmieniłem opony na zimowe. Tragedia, śnieg spadł i ledwo dojechałem na wymianę, ale tak to jest jak się odwleka ;)
mlOda pokaże jutro fote to zobaczysz - sama też sobie tak zrobisz ja Ci to mowie! ;)
edit: miałem dodać foto więc dodaje :D genialne rozwiązanie kartofelek tak leży w dłoni że miodzio ;) jedyny minus to że po tych kilku dniach jazdy się już trochę obruszał ale to nic w porównaniu do przyjemności z jazdy! :P
nowe oponki założone
olejek i filterki zmienione :-)
btw. Kto wymyślił w takim miejscu filtr powietrza... no szok, ciężko wyjąć, całe ręce poobdzierane..
Ja też dziś popracowałem, wymieniłem sobie wahacz dolny i drążek kierowniczy z lewej strony. Przesmarowałem zapobiegawczo tuleje w zawieszeniu silikonem żeby nie skrzypiały i wypiłem piwko. Jest lepiej i już nie stuka. Ach te upierdliwe sworznie w wahaczach potrafią denerwować.
Dzis kupiłem i założyłem nowy akumulator Centra Futura CA770 77Ah i zalałem bellę pod sam korek razem z dodatkiem zimowym
;D
Kiler_911 ; musisz zrobić tutorial. Kartofelek wygląda jakby był tam zawsze:).
A ja wymieniłem bendix, bieżnie i tulejki w rozruszniku. Teraz to nie słychać kiedy odpalam. :)
Chwila zabawy, a ile radości.
Jędrność kartofla myślę, że mieściła się zdecydowanie w normach :D jednakże na jutro postaram się poszukać w kuchni nowego bo na dłuższą trasę ten obruszany może być nie do końca wygodny ;) plusem niezaprzeczalnym jest to, że mam stały dostęp do nowych, niezużytych 'gałek' :D heh lepiej się sprawdzają jako część Alfy niż jako posiłek - podczas gotowania zauważyłem, że jedne są jeszcze twarde a inne zaczynają się rozlatywać - ewidentny minus w kwestii przydatności do spożycia :P
Wreszcie wymieniłem silniczek zamka pasażera, centralny działa z pilota :) uufff.
W sumie w większości sugerowałem się tym, że w innym poście do naszych silników dokładnie ten model polecałes;) Pan w sklepie otworzył katalog Centry i powiedział że dedykowany do mojego modelu jest właśnie CA770 więc bajka;) Super kręci, aż miło się słucha;) Cena jaką dałem za nową baterię to 370zł z oddaniem starej;)
Akurat Centę Futurę mam sprawdzoną na innych 2 autach więc brałem ze wahania;D
Kartofel ???
I jest eco !!!!!
Moja Bella znowu ze mnie zdarła kasę ale za to przegląd poszedł bez zająknięcia, zero uwag ze strony diagnosty. I jeszcze się głupkowato dziwił że Alfa i wszystko w pełni sprawne:D
ja tez Bartek byłem niedawno na przeglądzie i tez z taka głupia uwaga się zetknąłem ze alfa i ze wszystko Oki :)
---------- Post added at 20:39 ---------- Previous post was at 20:30 ----------
Do mojej tez troszkę dołożyłem ostatnio .... wymiana dolnego i górnego wahacza prawy paska wielorowkowego, śruby imbusowej od napinacza nigdzie nie mogłem znalesc i w ASO powiedzieli 45 zł zacisk przód prawy, i przewody przód i wymiana płynu hamulcowego :) hehe uffffff....... i teraz można zawirusować przy pomocy 2 alfaholików mam nadzieje ze na +++++ wyjdzie :)