Czyli czekamy na efekty mojej naprawy - jak dla mnie wina po stronie dwumasy i sprzęgła jest całkiem prawdopodobna.
Printable View
Czyli czekamy na efekty mojej naprawy - jak dla mnie wina po stronie dwumasy i sprzęgła jest całkiem prawdopodobna.
I to jest właśnie typowa choroba wieku dziecięcego. Kupując nowe (modelowo) auto na rynku trzeba brać to pod uwagę (przynajmniej ja się z tym liczę). A tak naprawdę to cieszy mnie fakt, że widać światełko w tunelu (oby to nie był pociąg :)). Szkoda tylko, że to na Was trafiło :(. Trzymam kciuki za szybkie załatwienie sprawy i spodziewam się rychłej akcji serwisowej. Nie wykluczone, iż moja Julka też dostąpi tego ,,zaszczytu", aczkolwiek-odpukać-wszystko jest OK. Hacząca jedynka z czasem się uspokoiła, jak kto woli dotarła.
Z ciekawości poczytałem fora zagraniczne i widać, że problem jest dość powszechny. Wystarczy tylko w google wpisać Giulietta problems with gearbox
Tygrysio na kiedy obiecali zwrot auta??
W ostatniej wizycie a ASO (sprawdzaliśmy dostępność elementów) wyskoczył nam termin 12 lipiec ... Z tego co tłumaczono mi i pokazywano termin ten w systemie był oznaczony trzema gwiazdkami (4 gwiazdki znaczy pewny) te moje trzy to prawdopodobny. Więc wcześniej niż połowa lipca nie mam co liczyć - reasumując auto miesiąc spędzi w serwisie przy optymistycznej wersji :(
W sumie dostałem zastępcza 159 ale jest jedno ale .... Nie mogę tym autem opuszczać terytorium RP .... gdyby nie posiadanie drugiego samochodu to przez zawalony urlop lub dodatkowe koszta chyba bym się psychicznie załamał :)
Dostałem dziś telefon że auto gotowe do odbioru - części przyszły niespodziewanie szybciej. Pan z serwisu poinformował że jest nieporównywalnie lepiej (choć jakieś dzwięki słychać) ale jak to ujął jest tak jak w nowym egz. z lawety. Spasowano uszczelki, wymieniono felgę na nową. Jade odebrać autko i na urlop .... jak tylko iPad znajdzie gdzieś zasięg w dziczy to napiszę jak wrażenia po naprawie.
A mnie jak na złość przestało się wczoraj podobać, jak wchodzi jedynka :).
A możesz opisać co z felgą było nie tak,że wymieniono.
Ja odczuwam ostatnio przy prędkościach między 120-150 km/h dziwne wibracje całego auta i odczuwalne drżenie kierownicy. Ciśnienie w oponach jest ok. Felgi z oponami wyważone. Dzieje się tak tylko w tym przedziale prędkości.
Generalnie po przejechaniu 5000 km czas odwiedzić serwis. Sprawa z biegami,skrzynią biegów i odgłosami ich pracy jest jako pkt 1.
Kiedyś dwa razy w Skodzie tak miałem. Raz jak był uszkodzony szkielet opony (było wybrzuszenie na powierzchni styku opony z nawierzchnią) ale to raczej przy mniejszych prędkościach i bardziej na kierownicy niż na całej budzie. Drugim razem jak zużył się przegub od strony skrzyni biegów. To by objawowo bardziej pasowało ale przy takim przebiegu?
A wiec tak ;) : jest zdecydowanie lepiej ;) biegi wchodzą bez charakterystycznego do tej pory "haczenia" przy tym dźwięk jest dużo bardziej subtelny ( pewnie taki jak u Was wszystkich) jest slyszalny przy zmianie biegów przy bardzo niskich obrotach ( ale to pewnie charakterystyka tej skrzyni jak i wyciszenia podwozia ). Wymieniono koło dwumasowe (miało ponad 0,5 cm luz poprzeczny od nowości) i kompletne sprzeglo, natomiast Pan z ASO powiedział ze to jeszcze nie jest to co być powinno ( i ja się z nim zgadzam) sprawa w FAP jest już dość mocno rozdmuchana i na 100% jeszcze się na akcji serwisowej zobaczymy. Zrobiłem 500 km i jedynka ze dwa razy stawiała opór ;)Felge wymieniono bo auto przy odbiorze już miało ze tak powiem "skaze" lakiernicza na feldze :) ale to było już wcześniej zauważone i teraz przy okazji jak przyszła felga wymieniona została na nowa.
@radosuaf a co z Twoja ?, przy okazji ten przycisk od alarmu o którym Ci pisałem działa - tyle ze po otwarciu auta trzeba dać mu kilka sekund na rozbrojenie alarmu ;) uszczelki radzę Ci tez jedz i przymocuj :) teraz wyglada tak jak powinno ;)
Ps. Dostałem gratis za czas naprawy aluminiowe nakladki progowe - zamontuje to pokaże ;)
Ps2 cholernie drogi ten olej AEC3 Selenia ..... 60 zł za litr w ASO .... Tak na wszelki wypadek kupiłem bo nie lubię być gdzieś zaskoczony :)
---------- Post added at 06:18 ---------- Previous post was at 06:12 ----------
Dziękuje :)
Kolego masz prawdopodobnie tzw. "kwadratowe felgi", czyli są pokrzywione i wymagają prostowania (wyoblania), bo mają duże bicie poosiowe co przekłada się na drgania przy określonej prędkości obrotowej. Zakład który ci wyważał powinien to zauważyc.... Niestety aluminiowe felgi szprychowe (takie są turbinki) są podatne na tego typu uszkodzenia
Ano wyskoczyła mi jedynka i jakoś tak sobie czasami wchodzi, mam nadzieję, że się poprawi z czasem, bo na samym początku było chyba lepiej. Co do przycisku to dzięki za info, bo sprawdzałem i również nie zaobserwowałem żadnego działania... U mnie uszczelki są w zasadzie OK - na żywo nikt nie stwierdził, że są nierówno. Są różnice rzędu 1mm, może 2mm, ale jak się patrzy na spasowanie współczesnych aut, to jak najbardziej w normie.
P.S. Bo oleju się nie kupuje w ASO :D.
Mialem identycznie ten sam problem....nowe fele 18 z nowymi oponami....odpowiedz - chlopaki wywazali i poprawiali 6 razy...i nic, pojechalem na "wibratorze" do Polski i wrocilem odrazu na ponowna poprawe ktora okazala sie ostatnia :) zalozyli inne jakies zolte pierscienie wywazyli jeszcze raz i od tamtej pory smiga jak ta lala :)
@tygrysio
Cieszę się, że udało Ci się poradzić sobie z tymi problemami, a dzięki temu wielu forumowiczów już jest wyczulonych na powyższe kwestie. Dobra robota - i miłych wakacji...
Pozdro,
Jest już jakieś oficjalne stanowisko w sprawie tej trzaskającej się skrzyni biegów ?
Bo nie wiem czy mam już jechać z tym do ASO czy jeszcze si wstrzymać.
Sprawa jest ewidentna. Też zaczynam słyszeć lekko w/w objawy. To na 100% koło dwumasowe. Na razie specjalnie nie przeszkadza ale na pewno się pogłębi.
Przy pierwszej wymianie oleju mam zamiar zgłosić problem do naprawy. A jak nie pomoże, to zrobię akcję jak kiedyś z wariatorem w TS. Oficjalne pismo do FAP z mailami kilkudziesięciu użytkowników... pomogło, FAP zalecił zgłaszanie się wszystkich do ASO na bezpłatne rozwiązanie problemu, chyba nawet po gwarancji.
Mnie wczoraj znowu nie chciała jedynka wskoczyć - co jest trochę drażniące przy S&S, bo nie można ponownie wysprzęglić bez wyłączania silnika... Więc lekki gaz, jedynka wyskoczyła, a za drugim razem już weszła bez z lekkim ociąganiem...
Nie martw się u mnie wymieniono koło i jest trochę lepiej - choć niestety cały czas jedynka i dwójka tak jak to napisałeś "ciągnie się" a jedynka potrafi nie wejść .... Mechanik powiedział ze poczekamy chyba aż pojawią się koła Valeo i wtedy bedzie już ok :) Generalnie powinna być akcja serwisowa
Tygrysio to napisz proszę ile km przejechałeś po tej wymianie i czy faktycznie aż tak bardzo się nie polepszyło. Mi wczoraj na liczniku wybiło przebiegu 5555 i myślę sobie (a od myślenia głowa boli) czy wstawiać auto do serwisu czy jeszcze jeździć. Tylko,że nie chcę odpoczywać od auta tak długo jak Ty odpoczywałeś:)
Sorry za mały offtop, ale po przeczytaniu tego tematu mam ochotę zrezygnować z zakupu julki. A mam ją mieć we wtorek oO
Tak Ci szczerze odpowiem .... to coś Ty czytał przed zamówieniem ..... :) Generalnie zapewne będziesz miał problem jak my tu prawie wszyscy. Ale :) Nie ma się co martwić ... ASO wiedzą o problemie i jest szykowana akcja serwisowa - to raz. A dwa to nie myśl że to jakieś masakryczne jest ... ot skrzynia mogła by być bardziej precyzyjna i KULTURALNA :)
Choć trzeba przyznać ze chyba dwóch kolegów urwało/połamało "kulkę" zmiany biegów przy siłowaniu się z tym ustroństwem :)
Mi wymieniono to co opisałem - z zaznaczeniem że jeszcze się spotkamy .... Wiemy co jest nie tak - ale przysłane części to znowu te same części .... Więc czekamy. Po wymianie przejechałem 1500 km jest lepiej ale do ideału jeszcze trochę brakuje
PS. Trzeba było kupić TCT .... ja jako fan DSG nie mogę doczekać pierwszej opinii kogoś z forum na temat TCT :)
Do Alfy?! Do Golfa bym zalał, do Alfy tylko w ostateczności ;).
Do 1.4MA do prawidłowej eksploatacji silnika w zupełności odpowiednia jest 95tka, zastanawiam się co sobie poprawisz tankując V-Powera ;P
pojawiły się przypuszczenia, ze jakość benzyny wpływa na pracę skrzyni biegów. :P
Moje silniki w alfach nigdy plebejskiego 95 lub zwykłego ON nie chłeptały - po prostu mam od dawna kartę V-Power Club - za to zawsze odwdzięczały się niezawodnością
U mnie na razie nie widać problemów ze skrzynią ale nie zazdroszczę tego co Was spotkało. Ktoś pisał oficjalne pismo do nich? Jakby była potrzebna pomoc prawna to dajcie znać - mogę Pomóc skonstruować pisemko i reprezentować wszystkich poszkodowanych, choć każdy przypadek będzie indywidualny. :)
Witam,
posiadam Julkę 1.4 TB (120), 4500 przebiegu - w półtora miesiąca.
Zaobserwowane usterki - stukanie przy wysprzęglaniu i machaniu dźwignią zmiany biegów (biegi 1,2,3) oraz zacinająca się jedynka przy ruszaniu z S&S - trzeba ruszać z 2., bo jedynka po prostu wyskakuje i słychać zgrzyt. Auto kupione w Carserwise w Warszawie przy Żwirki.
Czekać z usterką do przeglądu przy 15.000 czy jechać od razu? Czy mogę prosić o uwagi, na co uważać w Carserwisie, w jaki sposób zgłosić usterkę tak, aby została rzetelnie naprawiona? To mój pierwszy "fiat".
Pozdrawiam!
Jedź od razu. Nie ma co czekać.
Witam, mam taką samą Julkę i analogiczne problemy. Usterkę zgłosiłem w Carserwisie już w marcu i do chwili obecnej czekam na akcję naprawczą. Od marca dowiaduję się regularnie czy coś już definitywnie opracowano, ale jak widać do chwili obecnej wszystkie rozwiązania tymczasowe to lipa. Sprawę tę zgłaszałem już oczywiście co Centrali AR w Bielsku Bialej, ale oczywiście niczego nowego od nich się nie dowiedziałem, jedynie proszono o cierpliwość i wyrozumiałość ( a ja jestem już maksymalnie wkur....ony). Ręce już opadają na tę włoską super technologię.
darek3972
Nie tylko tobie ręce opadają , ja oprócz trzaskającej się skrzyni mam jeszcze w pakiecie bijące tylne zawieszenie , a na dodatek rozpadła mi się dziś gałka zmiany biegów ale z tym to sobie akurat poradzę , zakleję dziada :)
Panowie i Panie, proponowałem żeby zrobić jedną akcję, ale nie widzę odzewu. Każdemu z Was biegną terminy a tym samym przepadają uprawnienia, a Wy się wykłócacie z serwisem. Może rzeczywiście dobrze byłoby zrobić jedną większą akcję?
Jestem jak najbardziej za ... bo w tej chwili jedno co robimy to grzecznie idziemy na rękę serwisowi swoim kosztem ....
Jesteś za to może po prostu zrób, pismo do fap, opis usterek w Polsce i na świecie (choćby w oparciu o UK), żądanie zajęcia stanowiska i naprawy wady fabrycznej, miejsce na listę użytkowników z danymi kontaktowymi osób podpisujących się/zgłaszających problem, albo każdy pismo o identycznej treści i przesłane zbiorczo.
Kolego myslałem że raz na zawszę wyjaśniliśmy sobie sprawy Twojego doradzania (ja nie potrzebuję doradcy i konsultanta, a tym bardziej "dyrektora" który będzie mi mówił co mam robić ) .... kolega wproszewski wyszedł z inicjatywą czynu którą ja bardzo chętnie wespół z Nim podejmę .... jeśli masz coś od siebie do dodania oprócz jak zwykle celnych rad to zapraszam do wzięcia czynnego udziału (za konsultację dziękuję).
Powtarzając się wiem gdzie pisać pisma i jak to robić .... doprawdy Twoje rady dotyczące zawartości nie są mi do tego potrzebne.
Stwierdzenie zrób to, od osoby która tylko "wszechstronnie" doradza ... możesz sobie zastosować gdzieś indziej w swoim życiu. Ja wiem co mam robić i tym bardziej pozwolisz że będę decydował z Kim.