No dokładnie tak jest . Nigdy nie było żadnych akcji serwisowych i to się słyszy za każdym razem
Printable View
No dokładnie tak jest . Nigdy nie było żadnych akcji serwisowych i to się słyszy za każdym razem
Jeśli dany VIN widnieje na akcji to każdy serwis z radością wykona taką akcję. To jest dla nich przerób, płaci FCA przecież.
Problem pojawia się, jeśli FCA usuwa celowo VIN'y z listy, bo np ogólnie akcja się skończyła. To, że została ogłoszona nie oznacza, że będzie trwać wiecznie.
No... ale np Passerati mojego ojca, słynne 2.0 TDi z B6.... pomimo zakończenia gwarancji samochodu, braku 1 przeglądu na powłokę lakierniczą zostało przez ASO odmalowane (2 elementy) i wymienione zostały wszystkie Siemens'owskie wtryski na nowe. Jak salon chce to przekona "górę"- zawsze.
Napisałem do FCA i w odpowiedzi otrzymałem informację ,że co do modelu Alfa Romeo 159 nie było nigdy akcji naprawczych. Jeżeli coś serwis komuś wymieniał, to była to naprawa w ramach gwarancji lub rękojmi i tyle. W dodatku otrzymałem info że to nie tylko u nas w Polsce taka informacja ale, że to dotyczy całej Europy.
Mimo, że mój win się znajduje w tych tam zamieszczonych to i tak nici z tego. W ASO mówią to samo.
PS
A co do koncernu VW, to mój kumpel zakupił Audi A4 1.8 i tam wymiana były objęte cewki zapłonowe. Zadzwonił po 12 latach do serwisu i podał swój numer vin i zaprosili go na bezpłatną wymianę. Da się ??/
U mnie w Oplu też sanki wymienili po 10 latach w ramach akcji serwisowej.
A ma ktoś w ogóle dojście żeby się dowiedzieć czy są jakieś akcje
Jadrek podpinam sie do twojego zapytania;)
Kurde ale jubel mają niezły, jeden serwis wymienia, jeden twierdzi że akcja się zakończyła a inny że nie było jej w ogóle na co FCA odpowiada że dla SR 159 nei było akcji serwisowych :D
Kampanie są tylko dla konkretnych numerów VIN.
Bo 159 jest stara.
Czy się mylę?
Jeśli tak to w jaki sposób sprawdzić czy moje auto łapie się na coś?
Mylisz się, bo akcje są ogłaszane głównie z powodów bezpieczeństwa i będą wisiały dopóki auto nie pojawi się w ASO bez względu na jego wiek, a np. w Toyocie są datowane ważności na 31.12.3000r. :D Co do samej 159 bardzo mało egzemplarzy miało coś zgłaszane.
Tylko że Toyota ma do akcji serwisowych inne podejście. Jakby wypuścili taki szmelc jak pozmianowy kolektor dolotowy dla 1.9 JTDm to inżynierowie popełniliby sepuku.
A o akcjach serwisowych 159 mało kto wie/słyszał, ponieważ producentowi najwidoczniej nie chce się bulić na naprawę baboli.
- - - Updated - - -
https://www.toyota.pl/service-and-ac...anie-serwisowe
A wpisanie w google frazy "Alfa Romeo akcje serwisowe" prowadzi do naszego forum :)
Podejście może inne, ale np. VAG też jakoś nie "szalał" z naprawami swojego wypuszczonego badziewia :) Problem z klapami był również np. w BMW i z tego co pamiętam też kampanii na to żadnej nie było.
Ale fakt jest faktem, że akcje dla Alf były i wiszą w systemie, a info pojawia się jeszcze np. tu: https://www.samar.pl/alfa-romeo/akcje-serwisowe
Kluczem jest jak wspomniałem głównie bezpieczeństwo (nie typowe usterki mechaniczne), a tylko czasami ogłaszane i nazywane "satysfakcja klienta".
Pracuje a aso i codziennie mamy pojazdy na serwisie na akcje naprawcze w starych Outlanderach - na zamki drzwi, silniki wycieraczek, komputery silnika, mechanizmy wycieraczek, przekażniki a nawet zaciski hamulcowe i szyberdachy oraz w Kia Ceed na wymiane całego zgnitego zawieszenia...az dziw bierze , że fiat nie reaguje na nasze zgnite sanki w 159!!!
Byłem we Fiacie podpytać o akcje serwisowe dla mojej 159 i powiedzieli, że nie wyświetla im się żadna, a jeśli kiedyś jakieś były to niestety nie widzą tego w systemie bo ponoć akcja serwisowa znika po jakimś czasie od wprowadzenia.
Ja mam zapisane takie akcje serwisowe
Załącznik 261261
Załącznik 261262
roznie to bywa, VW terminuje akcje serwisowe na ok 6-10 lat od jej rozpoczęcia (nie produkcji auta). zakłada się ze do tego momentu ok 90% się w serwisie pojawi, rynek referencyjny niemiecki ;)
Mam pytanko czy nie wiecie czy były robione akcje serwisowe chłodnicy gdyż nikt do mnie nie dzwonił z serwisu a autko z 2018 roku a zaczyna ubywać mi woda.
[MENTION=87786]lukkom[/MENTION] Jak 159 z 2018 roku?
ops sorry chodziło o 2010rok produkcji tylko na laptopie mnie sie zle wcisnelo
Akcje serwisowe są przewidziane tylko dla aut na gwarancji. To jest typowe zabezpieczenie przed odpowiedzialnością za szkody zanim powstaną. Jeżeli nikt nie gwarantuje że auto będzie działać, nie ma odpowiedzialności za szkodę.