Wydawało mi się, że łatwiejszym sposobem - czyli 3 kawałkami innego koloru :)
Printable View
Wydawało mi się, że łatwiejszym sposobem - czyli 3 kawałkami innego koloru :)
No to chyba zostaje tylko kwestia odpowiedniego docięcia tej folii. Ewentualnie zadziałanie opalarką by trochę uelastycznić.
Moje znaleziska - spore ilości naklejek tanio: http://allegro.pl/naklejki-ufo-dc-mo...196902135.html i http://allegro.pl/naklejki-monster-d...205946175.html
Zastanawiam się, czy ojcu Mazdy nimi nie okleić, zamiast lakierować błotnik, zderzak i lusterko ^^
Ja uważam, że dobrze, delikatnie, bez przesadyzmów i ta folia też z takim innym wzorem niż wszystkie
Kurde a myślałem że ja bd pierwszy :( też o tym myślałem tylko na błotniku przednim bo jakaś oferma mi porysowała cały :D ale jak coś ja mam 20 lat :)
Potem taki błotnik czy też zderzak lakierujecie bezbarwnym porządnie czy zostają same naklejki ?
Ja bym samą naklejkę robił bo żeby potem problemów nie było jak mi sie znudzi
Są porządne naklejki, i były by same pewnie też ale moim zdaniem jak się robi błotnik z pojedynczych naklejek to lepiej potem całość psyknąć z 10 warstw bezbarwnego i spolerować.
u nas jeden kolega mial tak oklejone 145, i wg mnie wygladalo to bardzo fajnie :
http://img688.imageshack.us/img688/1602/sbalfa.jpg
Gdyby ktoś potrzebował natchnienia :)
Załącznik 52784
Z serii nie myć eksperyment NASA ;P
Załącznik 54065
Stickery mają zarówno i zwolenników jak i przeciwników, zanim postanowiłem napisać ten post przeczytałem cały dział.
Ja mam 21 lat, i mi się podoba to co zrobiłem, swoją droga jakbym miał oryginalne progi Alfy pod kolor auta nigdy bym tego nie zrobił- do oklejenia poszły czarne elementy takie jak progi czy klamki.
Są ludzie którzy kupują srebrne auta bo się nie rzucają w oczy, a ja chciałbym się rzucać w oczy i StickerBomby mi pozwoliły to zrobić małym kosztem - więc zamierzony efekt został osiągnięty.
Moim zdaniem to wygląda kiepsko i totalnie nie pasuje do tego samochodu. Osobiście uważam, że lepiej się rzucać w oczy perfekcyjnym lakierem i ładnymi felgami, szczególnie w przypadku Alfy, no ale co kto lubi.
Powiem tak - lubię tuning i ogólnie wszystkie dodatki to rzecz gustu ale do mnie ta propozycja nie przemawia. Zdecydowanie lepiej wyglądała ta biała z oklejonym zderzakiem i lusterkami. Za nieduże pieniądze można kupić oryginalne progi do 145 nie odcinające się tak od linii auta jak te powyższe. Tuning z zasady polega na wyróżnieniu auta poprzez posiadanie czegoś innego niż wszyscy a te progi niestety wyszły w większej ilości niż model 145 w swoich czasach. Zasadniczo o ile rozumiem montaż niższego zderzaka przy pozostawieniu pozostałych elementów w serii o tyle jak ktoś zamontuje progi tak, że są niżej niż pozostałe elementy wygląda to dziwnie.
Fuck, faktem.. paskudnie wyszło, bardzo nienaturalnie i "na siłę" te progi wyglądają i tak jak drifter napisał zupełnie niepotrzebnie.
Dokładnie olej to i rób to co chcesz tobie ma się podobać :D tak się składa ze alfami zazwyczaj jeżdżą starsi ludzie ( bo większości młodych nie stać na utrzymanie jak dla mnie na całe szczęście ) ja też na swoją będę kleił stickera i pewnie też zostanę objechany :D chodź mnie może trochę uratuje to że sticker jest robiony pod alfę i są typowo włoskie naklejki :) ale pamiętaj też jedno we wszystkim liczy się umiar i jak chcesz się wyróżniać to wyróżniaj się pozytywnie a nie w tym sensie patrzcie co za pajac jedzie :)
Jeszcze nie ale zamierzam :D Ale poważnie przynajmniej u mnie w mieście jak patrze po alfach jak mrugam komuś to jakieś starocie tam siedzą poczute . No ale jak ktoś pomacha to właśnie zazwyczaj ktoś w moim wieku a pisząc starsi nie miałem na myśli ludzi po 60 a ludzi już w pełni usamodzielnionych ja tam mam 21 lat wiec pewnie jeszcze mało w życiu widziałem .
Aha, tacy starsi...
Hmmm ja jestem taki starszy i mrugam światłami ;)
Ogołnie rzecz ujmując ludzie jak oglądali to pytali się czemu nie obkleiłem też lusterek - nie zrobiłem tego bo są pod kolor.
"Taniej było by progi wymienić" - tak też słyszałem tylko na czas kiedy postanowiłem to zrobić Fundusz mój starczył by jedynie na progi, a że Alfa trafiła do mnie w cięzkim stanie podłogowo-progowym każde ruszenie progu wiąże się z górką blachy odpadającej. Alfa na okres letni będzie trafiać do blacharza w celach rekonstrukcji podłogi i w tym samym momencie zostaną założone progi z koniczynką - lecz nie pod kolor auta tylko nadal ze Stickerami.
Tak Swoją drogą (robiąc OT) mam pytanie co sądzicie jakby na felgi został rzucony kolor biały bądź obklejone białym matem?
Do tych naklejek najbardziej będzie pasowało oklejenie felg futerkiem :girl_wacko:
Pozdrawia Starszy Człowiek ;)
Ostatnio widzialem w Wawie na Niepodleglosci Alfe z naklejkami na tylnej szybie. Czyja to? I gdzie mozna to oblukac z bliska?
Załącznik 54391Załącznik 54392Załącznik 54393Załącznik 54394Ja dzisiaj zrobiłem w końcu powiem tak mi się pobodoba osobą które widziały się podoba chodź jedna stwierdziła (moja mama ) że gówniarskie . Wieczorkiem wrzucę fotki . Ale powiem że jak zawsze chodziłem robić coś przy aucie żeby się wyluzować to tym razem tak się nawku.... że masakra :)
Tak to u mnie wygląda ale faktycznie na zdjęciach średniawa trzeba na żywo zobaczyć :) więcej rzeczy nie oklejam miał się troszeczkę delikatnie wyróżniać i jest git :)
Dla mnie też git, bez przesadyzmu i z głową.
34 letni staruszek jest na tak ;-)
:cool: jest ok, dobrze ze masz makaronowy wzór:P
Na fotkach wyglada to srednio na jeza i szalu nie robi.
ja ogólnie jestem na "NIE". ale jeśli się tobie podoba to najważniejsze.