Witam wszystkich.Na Allegro pojawił się nowy emulator;http://allegro.pl/zmieniarka-usb-sd-...916831924.html,niby pasuje do 166,czy coś komuś wiadomo?
Printable View
Witam wszystkich.Na Allegro pojawił się nowy emulator;http://allegro.pl/zmieniarka-usb-sd-...916831924.html,niby pasuje do 166,czy coś komuś wiadomo?
Kolego, jako pierwszy tester Audiostrady, twierdzę, że na razie oprócz Loudlinka, działa tylko ona :-). Mam już ją od maja i jest lux. Cena też koło 3 setek.
Jednak bede musiał kogos poszukać, tak żeby pomógł wyjąc ICSa(to raczej sie uda), pózniej złozyc a z tym mam zawsze jakis problem;-(
Tak więc szczerze mówiąc potrzebowałbym wsparcia jak jest ktoś z okolic Warszawy, Lublina, Zamościa z chęcią skorzystam z pomocy i wiedzy, bardziej doświadczonych kolegów.
ICS mogę ci pomóc wyjąć...
A z resztą to sam się przymierzam to zrobić...
Gdzie w Warszawie urzędujesz?
Przed audiostradą tez byłby glosy ,ze tylko Loudlink działa wiec nie mozna przesadzac sprawy.Audiostrada kosztuje 400 zł a nie okolo 300 wiec nowy emulator jest sporo tanszy
Ale audiostrada od początku robiła zmieniarkę do ICS a nie do alfy 166. Ten sam system nie zadziała na 147, 156 i 166 równocześnie, dwa pierwsze mają inną jednostkę główną. Sprzedawcy o tym nie wiedzą.
Znajdź coś do Lancii Lybra ICS, Porsche 996 i Alfy 166 - to powiem że pasuje. Póki co po liście modeli widać, że nie. Dragon - to nie głosy, to doświadczenie.
a czy po podłączeniu np odtwarzacza MP3 można regulować parametry pracy przyciskami z kierownicy. Na moją głowę to opcje regulacji głosności będą działać. A co jeśli np wcisnę przycisk przewijania kasety?
to zacznie ja przewijać bo on "widzi" że kaseta jest w środku.
Na logike to oczywiste ze tylko z glosnosci skozystasz :D przewijac sobie mozesz ale to nic Ci nie da :)
No i dzisiaj mimo że niedziela znalazłem kilka chwil i wyjąłem ICSa . Zgodnie z instrukcją wlutowałem kabel zakończony z drugiej srony Jackiem 3,5 mm w ścieżkę kaseciaka i przeciągnołem kabel "wypuszczając" go pod podłokietnikiem. Wszystko działa naprawdę super. Dźwięk jest naprawdę bardzo dobrej jakości. Idąc za radą marka230482 śrubokrętem popchałem zapadkę kaseciaka tak żeby ICS myślał że kaseta gra i uważam że jest to lepszy sposób od wyginania blaszki, ponieważ w każdej chwili możemy wrzucić kasetkę do odtwarzacza i będzie działać nie ingerując w mechanikę odtwarzacza (podginanie blaszki). Jest to naprawdę genialny sposób na zrobienie pełnowartościowego wejścia AUX w Alfie 166. Temu kto to wymiślił powinniśmy się zrzucić na skrzynkę wódki :)
ja tez zrobiłem AUXa 2 dni temu i powiem ze jest spoko gra ładnie.. polecam to tanie rozwiązanie
Wczoraj podłaczyłem AUXa . 2 godz. walki z ICS ,strasznie to szło, lutowanie to jakies 10 min, kabelek puszczony do popielniczki. Player bedzie w popielniczce (dopasowany wielkością) i na stale podłaczony do zasilania kablem od spodu zapalniczki (nic nie bedzie wystawało) :)
ICS w alfie to kiepska jednostka. Polecam kupic wmontowac jakies lepsze radio w miejsce schowka. najlepiej z pilotem. Glośniki w AR potrafia duuuzo więcej niz fabryka im dała.
Temat juz byl walkowany. Ale niestety nikomu nie udalo sie zabudowac radia na tyle zgrabnie zeby choc udawalo fabryke. A wszelkiej masci modyfikacje w tym aucie szpca na maksa. W dodatku w tak jak ja np. mam telefon i z niego korzystam. Podlaczenie autonomicznego radia u mnie odpada.
Stalem sie kolejnym posiadaczem wejscia AUX w mojej 166 :) Chcialem podsunac jeden pomysl odnosnie mechanizmu kasety, mianowicie u mnie nie wiem dlaczego nie chodza przyciski od wlaczania zmieniarki, kasety i autorewersu, dlatego wzialem stara kasete, wyjalem z niej wszystko co bylo lacznie z rolkami tasma itp i wkladam pusta obudowe z kasety, podlaczam tel pod radio i gra :)
Przyciski nie bedą działac jak nie masz zmieniarki lub kasety lub nie odgiąłeś blaszki w srodku zeby oszukiwało ze jest kaseta.
zmieniarka jest, po przycisnieciu guzika nie wyswietla sie nic, nawet napis no cd player. tak samo nie wyswietla sie nic po wcisnieciu guzikow od kasety, jedynie dziala przycisk do wyjmowania kasety. No ale AUX dziala tak wiec reszta malo potrzebna bedzie ;)
Jak wyżej. Jestem kolejnym zadowolonym użytkownikiem wyjścia AUX. Jak gra? Może nie będę powtarzać po innych, a dodać tylko mogę dwa słowa: Bez porównania!
Schowek pasażera? Ten pod air bagiem?? Jeśli o mnie chodzi to nawet nie chcę tego widzieć...... Od biedy już mogło by być pod tą chromowaną listewką pod ICS. Ktoś robił takie na forum. No.... to jeszcze w miarę nieźle wyglądało. Ja mam dobry pomysł (tak myślę) łączący również radio, a raczej mp3. Ale pozostanie to na razie tajemnicą dopóki nie zrealizuję tego projektu :D
Aaaaa to od biedy może być. Myślałem że to kolejny pomysł z dziurą w tapicerce. Mi osobiście nie podchodzi. Ale po sylwestrze mam tydzień wolny od pracy to może coś wymodzę.
panowie prosze was napiscie krok po kroku z dokladnymi fotkami w co sie wlutujemy chodzi o dokladny manual con i gdzie robimy aby moc miec mp3 pod ics kaseciaka bardzo was prosze jestem w elektronice zielony. chodzi mi o szczegółowy manual z fotkami
A czytałeś w ogóle manual? Czego jeszcze tam nie rozumiesz. Moim zdaniem jest wszystko ze szczegółami i dokładnymi fotkami.
Ostatnio widziałem jak zrobił dawid_007.... coś tam :) i jego zabudowa jest na poziomie. W zasadzie jedyne akceptowalne dla mnie rozwiązanie. Aczkolwiek ja osobnego radia nie chcę.
Wszystko ok ale w tym manualu wlasnie nie jest wyjasnione o tym wlutowaniu sie w plytke. mianowicie chodzi o kabel do mini jacka z tego co wiem to jest dwu zylowy a na fotce jest 4 razy wlutowane w plytke więc niew rozumiem tego
A czy pojęcie "stereo" mówi Ci coś..?
kolego mateo020 z kabla minijack będą wychodzić Ci 3 przewody- 2 kanały i masa, musisz sprawdzić który to kanał a ktory masa a potem ten z masy rozdwajasz i masz 4 przewody i lutujesz. Ja nie rozdzielałem masy tylko potem zmostkowałem krotkim kabelkiem oba luty. Poradzisz sobie :)
Tez przymiezam sie do tego rozwiazania, emulator zmieniarki za 399 to dla Mnie nie co za duzo, wole w inne czesci aksplaatacyjne do mojej allfinki zainwestowac :P
Podlaczenie w tego co widze to koszt nie wielki i zaabawy troche - mnie zastanawia co pozniej pod ten kabel podlaczyc zeby bylo tanio i wygodnie kupic jakas mp 3 na alledrogo tylko jak do tego podlaczyc zasilanie 12v, z poprzedniego auta zostal mi transmiter moze jego uzyc, zasilanie wyciagniete tylko wpiac sie w tor audio.
Wogole transmitery te co sa na akcjach sa fajnie czytelne i na 12v wiec ciekawy pomysl.
ja mam u siebie tak :
mp3 jest aluminiowe
A jak podpieles zasilanie do tego mp3 i jakiej firmy to urzadzenie :)
http://www.odys.de/web/entertainment_mp3-player_de.html
zasilania nie podpiąłem bo w sumie nie ma potrzeby, bateria trzyma mi 8-10 godz, 4 gb pojemnosci, a ciekawe jest to ze zasilanie tez wychodzi z minijacka wiec jak by sie uparl to daje rozdzilacz i podpinam pod zapalniczke :)
Tu masz wszystko
No ja tez postanowilem sie za to zabrac krok po kroku i wszystko wyszlo elegancko:) dzwiek jest bardzo dobry i czysty a kabelek schowalem sobie do popielniczki :) teraz to jest miod malina:) Polecam wszystkim to rozwiazanie! No i przede wszystkim wielki szacun dla pomyslodawcy!!! :) Pozdrawiam.
U mnie również wyszło wszystko jak należ (prawie). Dźwięk jest dobry, chociaż muszę sporo podkręcić głośność w porównaniu np. z radiem. Też tak macie?hmm
...a napisałem prawie, dlatego że podczas zdejmowania panelu przedniego wyrwałem (nie umyślnie oczywiście) złącze od potencjometra - tego prawego - co zaowocowało dwoma godzinami lutowania pod lupą 6-ciu kabelków:/. Przestrzegam, te wtyki już kilka lat mają i mogą się najzwyczajniej ukruszyć/wyłamać, jak to było w moim przypadku.
Ale pomysł przedni :)
Witam!
Dziś otrzymałem audiostradę i nie mam pojęcia co z tym zrobić. Czy ktoś może mnie poprowadzić za rękę?
a mnie naszła dziś taka drastyczna myśl.. bo panel z klimy jest osobno awaryjne i przeciwmgielne też... czy da rade w 166 wywalić sam środek i wstawić radio 2pin czyli to większe? czy poza głosem reszta bedzie działać nawiew i klima? myślał juz ktoś o tym?
mój pomysł znalazłem na niemieckim portalu.. brzydkie wykonanie ale i tak nic nie kapuje z tego co tam piszą
http://www.alfisti.net/alfa-forum/ca...s-m-glich.html
opcja ciekawa, ale nie w takiej wersji stylistycznej :P (znowu Niemcy coś zepsuli:P)
gdyby inaczej to zamontowali(ładniej) było by całkiem oki... tylko pytanie czy wszystko działa?