Nie da sie ukryć że Fiat miał fajne autka ja zawsze myślałem o UnoTurbo :mrgreen:
Printable View
Nie da sie ukryć że Fiat miał fajne autka ja zawsze myślałem o UnoTurbo :mrgreen:
a ja ujezdzalem 125 10 lat :mrgreen: ale to byl samochod pol europy zwiedzilem i nigdy mnie zawiodl. :mrgreen:
Rafał pradę mówiąc to i to. A GTV6 jak podobnie inne alfy na płycie 116 mają bardzo dobry start jeśli chodzi o właściwości jezdne, moc też nie jest towarem deficytowym. A auta na pewno nie będę zmieniać - po 2 latach gromadzenia funduszy i informacji, i 8 miesiącach szukania auta...
pzdr.
wróciłem po dwóch dniach i tak czytam i czytam- jestęmy alfacholikami????
ja jestem - jak widze ąlfe jaką kolwiek to miło mi sie robi- to że jestem psychol na punkcie 164- to już inna bajkaale szanuje alfistów.
odp. silnik jest w trakcie pertraktacji tanio go nie chcą puścić- ale walcze - i też nie mam drukarni papierów a le obaczymy co wyjdzie- NIEZAPESZAJMY
Rozumiem cie doskonale masz to co chciałeś- Myślałem ze szukasz serducha
pozdr.!!
a czy ten motor był może kiedykolwiek montowany w jakimś modelu Ferrari?
i to jest dobre pytanie - zapytam na forum Lancii
Khmm, zastanawiam sie co Wy, krytykujacy BMW, tylko ze wzgledu na wizerunek tych aut w Polsce powiecie, gdy nagle te wszystkie buraki zaczna przesiadac sie do Alf, hihi :wink: . Zreszta juz teraz mozna dosc czesto zobaczyc w AR osoby, ktore strasza nieco swoim wygladem i zachowaniem. Dla mnie BMW jest druga marka po Alfie i ja, mijajac takie auto, jesli tylko nie widze lysola, trzymajacego kierownice jedna reka i przekrzywionego w strone wytapetowanej kolezanki na prawym fotelu(niektorzy maja prawy fotel pusty, ale gest przekrzywienia sugeruje bujna wyobraznie :mrgreen: ), to naprawde nie patrze na niego przez pryzmat osiagniecia dna, ale wrecz przeciwnie - dla mnie to ta sama klasa ludzi. Ludzi, ktorzy doceniaja niebanalnosc, nietuzinkowosc, promuja ciekawe rozwiazania techniczne i przede wszystkim chca czerpac przyjemnosc z jazdy. Co do samych aut to nie bardzo rozumiem jak mozna wielbic AR za ich zalety i jednoczesnie przekreslac, czy niedoceniac podobne cechy w BMW. Czy lepiej by bylo, gdyby BMW bylo kolejnym Oplem, czy VW? Osoboscie nie znosze niemieckich aut, sa imo beznadziejnie nudne, ale smiem twierdzic, ze wlasnie BMW zdecydowanie odstaje od tego stereotypu.
Przy czym, zeby nie bylo watpliwosci, BMW dla mnie Alfa nie jest i nigdy nie bedzie(szczegolnie biorac pod uwage wyglad ostatnich modeli :mrgreen: ), co z drugiej strony nie znaczy, ze jesli kiedys bede mial okazje spotkac na jakiejs torowej pojezdzawce BMW to nie bede mial o czym rozmawiac z kierowca i nie podam mu nawet reki :wink:
Ponawiam pytanko - szukam dokumentacji silnika z lancii 8.32 v8 - pilne!!!
JacekK beje to pewnie ciekawe auta, wnioskujac po tym jakie jest zalozenie marki. Ale w zyciu nie chcilabym byc kojarzony z gosciem ktory podjezdza pod dysktoeke i mowi do bramkarza - ja nie place bo mam BMW :lol: :lol:
To nie wypowiedz staryka tylko goscia ktory organizowal imprezy drum and bassowe w szczecinie :P
Gosc wyrastal jako najglubszy w szczepie, wiec musial sie dowartosciowac, wstrzyknac sobie cos w dupe, obwiesic sie lancuchem, wyrwac najbardziej umalowana lale (wg niego najladniejsza bo ma najwiecej tapety), kupic sobie BMW, zeby mogl jadac 220 przez miasto spogladac na frajer i nieudacznikow ktorzy tak nie moga. Zalosne... Mam takich w wiosce i sam nie wiem co mam zrobic jak slucham czegos takiego to sam nie wiem czy sie smiac czy plakac.
tacy ludzie kupuja bejki, bo kojarzy sie to z ta czarna beja z ktorej wysiada 3 lysych i rowalaja cale balety, potem wsadzaja kogos do bagaznika i odjezdzaja. a taki lysy debil chcialby budzic wlasnie taki respekt.
co wy tak o tych beemkach????
a ja nie wiem jak byl temat to powiedzialem co mysle :D :D
Chyba cie robi OT... :mrgreen:
Hehe, no na pewno takie przypadki sa nagminne, ale ja caly czas powtarzam, ze coraz wiecej takich gangsta-lysoli widze w Alfach, z drugiej strony latwo jest odroznic normalnych uzytkownikow BMW od tych wszystkich co bardziej zakompleksionych lysolkow :wink: . Wiem, ze wiekszosc ludzi postrzega te auta i ich wlascicieli negatywnie, to byl zreszta moj koronny argument, dlaczego nawet nie myslalem o kupnie BMW - jak zaszaleje bmw to pewnie 90% ludzi dookola zmiesza mnie z blotem, ze niby dres i najlepiej by bylo sie od nich jak najszybciej oddalic. Inna sprawa, ze My, Alfisci 8) wiekszoscia nie jestesmy, swiat motoryzacyjny postrzegamy nieco glebiej i tez nieznosimy stereotypow, wiec czemu mielibysmy promowac taka postawe na forum.Cytat:
Napisał Tuti
PS. To chyba trzeba by przeniesc na jakies inne forum :wink:
Tuti
U mnie bylo tak samo jak ktos proponowal mi Beje :) Ale skonczmy juz gadanie o bejach bo rzeczywiscie to moze smiesznie wygladac :lol:
A co do lysych w Alfach to tez golilem sie na lyso, ale dlatego bo tak mi do twarzy, bo lysi jak juz gdzies wspomnialem to nie tylko gangsterzy ale tez np politycy :D Ale karku nie mam wiec nie mam darmowego wjazdu na dyskiteki :D
jasna holera zmieniacie upodobania a miało być o v8 do mojej niuni - może w klubie bmw coś wiedzą o moim silniczku???
Rafał wątpię = Bmw i Ferrari. Może coś znajdziesz tutaj www.italiaspeed.com
dzieki dzieki
[ Dodano: 2006-05-28, 22:26 ]
no i wyrwałem MAM V 8 32V kase wybuliłem jak cholera przez miesiąc bede jeżdził autobusem ale warto - jak pomyśle że bedzie w alfce to aż serducho kołacze - mam fizia no trudo inni lubią braz a ja dzwiek 200 kucy w 8 stajniach hihi Pozdrowionka!!!
:shock: Gratuluje to zrób jakieś fotki silnika :shock: :shock: w jakim jest stanie? masz wszystko? znaczy cały osprzęt silnika? pompe paliwową itpitp??
na razie tylko silnik i skrzynia a osprzet jedzie z itali- pdobno cała lancia bez silnika ale z komputerem i osprzetem bedzie ok 10 czerwca
pytanie czy odpali ale i tak trza go najpierw rozebrac i na nowo złożyć to potrwa , ale jestem dobrej mysli i gram w totka - pozdrowionka!!
WOW :shock: :shock: :shock:
Rafał dasz rade z przekładką do zlotu?? Jak tak to jestem pierwszy w kolejce do przejażdzki chociaż na miejscu pasażera........
nie moze Cie zabraknac rafal :)
ja nawet w bagazniku moge sie bryknac, bo w 164 duzy :twisted:
no to teraz to juz przesada z przekładką nie ma mowy samo dopasowanie silnika i skrzyni do Q4 bedzie koperfildowskim zajeciem!!! hihi ale wierze wierze wierze a wiara czyni cuda- - sciagam wlasnie głowice i rdze widze ale cylinderki sa całe troche sie wrypałem ale za silnik na chodziw w stolicy gosc krzyczał11000- a ja wyrwałem za 4500-
[ Dodano: 2006-05-29, 17:55 ]
z oświecimia, apropo wczoraj ochroniaz papierza postawił tam dacha-
słyszałem BMW X5 chciał walnąć bączka i sie wywalił buahhhha :lol: co za kretyn narazie zawiesili go w czynnościach :lol: a jeśli chodzi o silnik to masz zamiar połączyć go z nzpędem na cztery łapy Alfy?
tak dokładnie skrzynie z q4 spróbuje spasować jutro sie okaże-
powodzenia nielada wyzwanie naprawde a niemyślałeś o skrzyni z tej Super Viscodrive czy coś??
i w tym szkopuł bo skrzynia z alfy viscodriwe - jest podobna do q4 - czytaj półosie -przód
zdejmujemy obudowe i dodatkowe przełozenie z Q4 na wł - teraz tlko łacznik z ferrarką i gra - to tyle teorii - nikt tego jeszcze nie robił - zobacze mam 4 skrzynie cos wykombinuje - a praktyka i tak swoje pokaże
jeśli byś potrzebował jakieś części do 164 to wołaj kolo ma kilka na części nawet Q4 może coś jak ci będzie potrzeba to od niego wyrwe tanio :wink: a jak z łączeniem skrzyni nielepiej poczekaj na całą Lancie? i skrzynie od Themy??
dzieki sliczne bede pamietał pozdr!!!
Rafał myślę, że jeśli płyta 164 była przygotowana pod napęd na 4 koła to nie powinno być problemu, najpeiej by było sicągnąć jakiegoś trupa 164 Q4 z wmiare sprawnm napędem. A będziesz się pozbywać swojej v6? :mrgreen:
pisałem gdzies ze mmam Q4 bez silnika w niezłym stanie + 4 skrzynie i teraz silnik ferrarki cos wykombinuje
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C953338 za taką cene 24V :shock: :shock:
Nie wiem czy zauważyłeś ale w ogłoszeniu jest napisane ze cena części od 500zł. a nie cały silnik!!
NO I STAŁO SIE !!! pierwsze odpalenie mam za soba - ryk v8 w moim garażu to maestria dzwieku, zroboino mi łacznik pomiedzy silnikiem z ferrarki a skrzynia Q4 - po prostu odlano forme z alumunium.
po 3 próbie 2 odlewy kicha
Na zlot nie zdaże ale w przyszłym roku bede napewno na jakims zlocie moją ALFĄ 164 Q4 Ferrari!!!mam cała zime na dopieszcenie cacka i pokarze dopiero jak bedzie gotowe na 100 %
Wyobrazcie sobie JEDYNA TAKA W POLSCE ALBI I NA ŚWIECIE!!!!
Jestem szczesliwy jak dziecko!!!
Pozdrawiam!!!
gratuluje :D
i zycze zeby wszystko poszlo Ci jak w planach :)
Również gratuluję i życzę aby nie było przykrych niespodzianek. Powodzenia :D
dzieki dzieki jednak jestem hory hihi
powodzenia, naprawdę ciekawie to wszystko się zapowiada :wink:
U mnie stoi thema V8, osobiscie jej nie probowalem, jest na kapciach, pordzewiala i do generalnego remontu. ludzie ktorzy go testowali, mowili ze lepiej sie jezdzi V6 24V z Alfy.
Brakuje kopa na dole, a pali sporo wiecej niz Alfowska V6.
to daj mi do nich namiary chetnie ja kupie !!!Cytat:
Napisał drugimarcin
a tak prawde mówiąc to nawt najlepszy silnik ale zajechany bedzie gorzej jeżdził niz maluch!
Na tvn-- turbo porównywali 3 autka maseratti ferrari i chyba lamborgini- i na chamowni np. ze 230 KM pozostało 110 - Tak wyglada moc w zuzytym silniku
to bylo w top gear :) tylko, ze te auta mialy 30 lat :PCytat:
Na tvn-- turbo porównywali 3 autka maseratti ferrari i chyba lamborgini- i na chamowni np. ze 230 KM pozostało 110 - Tak wyglada moc w zuzytym silniku