Ale Andrzej jak się chcesz swoich pozbyć to daj znaka ;) Z tą czerwoną nicią to nawet czarne bym przygarnął ;)
Printable View
Ale Andrzej jak się chcesz swoich pozbyć to daj znaka ;) Z tą czerwoną nicią to nawet czarne bym przygarnął ;)
Ja z kolei wtrącając się w temat, zapytam czy kanapa alfy 147 przed liftem, pasuje bez przeróbek do tej wersji po lifcie również 3d? Czy wyglądowo się czymś rózni chodzi o wykonanie ze skóry. ?
Ja też chłopaki chciałbym się przyczepić do tematu. Bardzo mi się podoba stylizacja foteli, boczków i kanap z GTA 147 lub 156 które bym chciał zobaczyć w swojej GT.
Czy ktoś mógłby podzielić się wiedzą jak wypadają fotele GTA w stosunku do tych w GT? W których lepiej się jeździ? Oczywiście mowa o jeździe sportowej nie turystycznej. :) Jakie są możliwości przełożenia foteli ze 147 lub 156 GTA do GT, czy będą pasowały?
Witam, odkopię trochę temat, czy podmieniał ktoś tylne boczki lub sam skórzany elementy od gt do 147. Na foto wyglądają całkowicie inaczej.
Z tego co pamietam nic nie pasuje
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Przód jedynie pasuje, tył nic.
Przód pasuje po przycięciu kawałka plastiku w górnej części boczku. Różnica wynika z tego, że 147 ma szyby w ramkach a GT bez.
Przeciez koles pytal o tyl to po co piszecie o przodzie?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W razie jakby ktoś czytał i się nad przodem zastanawiał.
Zachecony trudnosciami zabralem sie do roboty..
W komplecie dostalem dywaniki komplet foteli podlokietnik i schowek.
Dywaniki.
Ksztaltem pasuja. Wczepki inne i jedna w innym miejscu. Wczepki przelozylem ze swoich. Zrobie dziurke w odpowiednim miejscu i przeloze przy pogodzie. Tyl troszke krotszy pod fotelem, nie widac. I wiecej przy kanapie ale ulozylo sie ladnie. Wczepki z moich rozmieszczenie pasi. Wczepione.
Fotele.
Pasuja. Mialem Ti bez ogrzewania. Te sa z ogrzewaniem. Okazalo sie ze w wiazce z podlogi byly wszystkie trzy wczepki. Wpialem. Grzeje. Wydaje mi sie jednak ze mimo opuszczenia max dol siedze wyzej o 1-2cm nic w moich Ti. Lokiec ma dalej do drzwiowej polki.
Kanapa.
Szerokosc ideal. Nie trza demontowac kieszeni. Srodkowy otwor pasi. Boczne maja przesuniecie ok 1,5cm. Kat rozwarcia mocowan kanapy w Gt jest mniejszy przec co kanapa nie wczodzi odpowiednio gleboko. Trzeba rozewrzec mocowania lub przelozyc ze 147. Do zrobienia. Oparcie bede probowal jak zdobede imbus do odkrecenia oparcia no i jak nie bedzie padac..
Tyle na razie..
Pozdro dla grzebaczy
Witam, ktoś przekładał boczki z anglika ?
Tak, ja w 5D. Mam skórzane ale.... tył OK. Przód to kombinacje. W lewym musisz wyciąć większy otwór pod sterowanie szybami. W prawym trzeba zaślepić pół otworu by dopasować mniejszy przełącznik (oryginalnie w angliku jest po prawej sterowanie wszystkim) i dobrać odpowiednią skaję, dociąć ją, dopasować, przykleić. Straaaszna dłubanina. Skaja, którą kupiłem była piątą, która w miarę wygląda jak oryginał. Ogólnie nie polecam. Polecam jednak dla osób z cierpliwością i tych, które lubią się dłubać w takich przeróbkach.
[MENTION=24546]LukaSS[/MENTION] dasz zdjęcie jak ci to wyszło z prawej strony? Jestem bardzo ciekawy jak to zrobiłeś, mam możliwość kupić od anglika a wiem że ciężko będzie kupić jeden boczek prawy od Europejczyka. Pozdrawiam
Witajcie
Mam następujący problem. Otóż nie jeżdżę Alfą lecz Fiatem Punto II, do którego pasują fotele z "147". Fotele w moim Puncie mają niewygodne wypukłe oparcie, a ja problem z kręgosłupem lędźwiowym. Czy mogli byście powiedzieć jak to wygląda w fotelach z regulacją lędźwiową oraz w tych bez regulacji, w przypadku których jest bardziej proste oparcie?
Pozdrawiam
Nie wiem jak jest w tych bez regulacji i czy są takie w 147 (ja mam drugi komplet foteli, miałem welurowe, a teraz mam skórzane z wersji TI i w obu jest regulacja odcinka lędźwiowego). Natomiast w tych z regulacją dopasujesz sobie oparcie jak chcesz, od wklęsłego po wypukłe.
Choć Twoje pytanie chyba nie powinno się znaleźć w tym temacie..
Dziękuję Maxi.