Mam pytanie w kostce mini iso (zółta, mam 4 piny) interesuje mnie co to ten 4 pin brązowy jest? dziekuje, Mam HI FI Bose
Printable View
Mam pytanie w kostce mini iso (zółta, mam 4 piny) interesuje mnie co to ten 4 pin brązowy jest? dziekuje, Mam HI FI Bose
Mam pytanko, skąd wziąśc nr seryjny radia jeżeli sa wszystkie naklejki zdrapane?
Powinien być jeszcze wybity na metalowej obudowie. Zaczyna się od liter BP, chyba że chodzi o CN[/QUOTE]
Dzieki za pierwszą odpowiedz(czyli to jest wzbudzenie wzmacniacza do Bose ) a co do drugiej chodzi mi konkretnie o Instant nav(Radionav) mam tam naklejki ale nie mam nigdzie nr seryjnego, a takie mam ciągi znaków
156091801
DMU000C4K
F939166400PTSB115110
E24 10R-030420
DFG01S74A
W jakim celu potrzebujesz ten numer seryjny?
Potrzebny aby uzyskać mastercode
Mam pytanie w temacie:
Czy taki (http://allegro.pl/kenwood-dnx4280bt-...943122113.html) sprzęt będzie pasował do AR 159?
Czy będzie możliwość zestrojenia go z przyciskami w kierownicy i czy znajdę bez problemu ramkę (o ile jest za mały :P) ?
Szczerze mówiąc, dopiero raczkuję w temacie wymiany seryjnego radia, na coś innego :)
Pozdrawiam
Radio jak radio, czemu nie miałoby pasować. Jest to normalny 2DIN. Sam mam podobnego Kenwooda (DDX6029). Co do przycisków na kierownicy to mogą działać - trzeba dokupić adapter np. taki http://multisort.pl/product/Adapter-...rera,8085.html. Nie wiem, czy wszystkie będą działać ale te podstawowe na pewno. Ramkę dopasujesz bez problemu. Typowa ramka 2DIN do AR 159 np. taka http://allegro.pl/ramka-2din-alfa-ro...909471661.html.
Zakładam, że masz to standardowe radio, a nie ConnectNav+.
Tak, radio mam standardowe.
Rozumiem, że aby móc korzystać z nawigacji, to musiałbym jeszcze kupić jakiś odbiornik sygnału GPS ?
Raczej nie, większość tych nowych stacji 2DIN ma już wbudowaną antenę GPS.
A jak jest z mapami ? Można tam wgrać np. naszą Automapę, czy sa jakieś mapy dedykowane dla modelu ? Nie ma problemów z aktualizacjami itd. ?
Pytam, bo jestem laikiem :)
- - - Updated - - -
Ok na ostatnie moje pytanie, sam sobie odpowiedziałem. Zadaje więc kolejne:
Jakie Waszym zdaniem jest najlepsze obecnie radio z GPS-em, które jest najbliżej "złotego środka" (cena/jakość). Oferta rynkowa jest ogromna, a ceny wahają się od 800 do 5000 zł :)
Jeżeli ma ktoś doświadczenie z jakimś konkretnym modelem, to niech się podzieli :P, będę wdzięczny :)
Pozdrawiam
Dzieki bardzo za odpowiedz, czyli trzeba podpiąć pod kompa hmmm:(
Tak też kodu nie odzyskasz. Jedynie zgranie z pamięci flash
Jaki mniej więcej koszt i kto to robi?
iNTELL to robi. A o koszty pytaj u źródła.
Podepnę się pod temat.
Niedawno padła mi centralka convenger B&M, w efekcie nie działa ani B&M ani USB. Usiłowałem zaadoptować centralkę z fiata 500 ale nic z tego nie wyszło - proxy nie wykryło jej w dodatku mruga licznik. Chodzą mi po głowie 2 rozwiązania:
- zakup używanej fabrycznej centralki, ale nie wiem czy wszystko zadziała (może jutro w pracy się dowiem)
- wyrzucenie jej, wsadzenie jakiegoś radyjka 2DIN z bluetooth'em, USB. Nie wiem tylko czy po wyrzuceniu convengera nie zacznie coś świrować (np mrugać licznik). Pytanie czy da się podłączyć fabryczne gniazdo USB i mikrofon do takiego radia. Wyczytałem już że aby podłączyć sterowanie kierownicy trzeba zakupić adapter. Radyjka które chodzą mi po głowie:
http://allegro.pl/pioneer-avh-2400bt...955471869.html
http://allegro.pl/alpine-cde-w235bt-...972810900.html
Jeżeli ktoś ma doświadczenie w tej materii byłbym wdzięczny za podpowiedź.
Ja dluzszy czas zastanawialem sie nad radiem do alfy, firmowe w ogole mnie nie satysfakcjonowalo, z lepszymie i gorszymi skutkami bawilem sie i sprawdzalem chinskie radia ale przewaznie musilabym sie zdecydowac na pogorszenie dzwieku kosztem funkcji - wiec tez zrezygnowalem.
Pojechalem do znajomego ktory prowadzi sklep car audio i wkladalismy 4 sztuki radi 2 pioneerki, kenwooda i clariona VX 402E.
Wybor bezapelacyjnie padl na ostatni. pod wzgledem designu jakosci dzwieku przypadl mi do gustu, filmy rewelacyjnie odtwarza dolby digital daje rade :). BT dziala super, ksiazke z telefonu zczytal poprawnie (z czym chinczyki mialy problem, zczytywaly tylko czesc kontaktow), usb pociagnalem sobie do schowka z 2 penami wspolpracuje rowniez prawidlowo. Radio posiada naped DVD, z ktorego rowniez czyta mp3, dvd, cdaudio.
Na navi mi nie zalezy bo mam osobne urzadzenie, poza tym uzywam go bardzo sporadycznie.
Generalnie polecam, mnie z montazem kosztowalo to 1250 zl i nie zaluje ani jeden wydanej zlotowki.
Pozdrowka
a jak ze sterowaniem z kierownicy?
da się zmienić podświetlenie na czerwone?
sterowania nie mam wiec nie powiem, ale pewnie kwestia modulu i bedzie dzialac,
odnosnie podswietlania niestety nie, ale sa to tylko 3 przyciski.
aha, ale za to monitor też daje po oczach niebieskością :(
obawiam się że jak wydupię centralkę B&M będzie mi mrugał licznik
- - - Updated - - -
zrób jakie foto, jak to współgra z oświetleniem pulpitu
ale na mrugający licznik pomaga osiowanie PROXY wie to żaden problem
niestety po osiowaniu (z centralką z innego modelu) nadal mruga :(
Zrób "twardy reset" tego B&M to powinno wrócić do życia i miganie zniknie.
Tej która fabrycznie była w aucie i wywalała błąd, tj miganie licznika.
Ona nie spowodowała migania licznika, po prostu B&M przestało działać. Licznik zaczął migać po podłączeniu innej.
Witam
Mam pytanie odnośnie sprzętu grającego w AR 159 a mianowicie chodzi mi o wymianę mojego sprzętu grającego a jest nim zwykły odtwarzacz cd seryjnie montowany w tych modelach na model z wyświetlaczem. Wchodzi w grę w ogóle taka wymiana, są to te same kostki podłączeniowe czy będę musiał wymieniać coś więcej? Orientuje się może któryś z forumowiczów także gdzie taki model z displayem mógłbym zakupić, najlepiej oczywiście używany.
Nie wiem jak z kostkami, ale na pewno musisz wziąć pod uwagę dwie rzeczy:
- antena do GPS która musi być w przypadku ConnectNav+, a której nie ma przy standardowym radiu
- cała ramka konsoli musi pójść do wymiany, gdyż ConnectNav+ ma większe wymiary zewnętrzne i nie zmieści się do ramki po standardowym Blaupunkcie
Z tego, co mi wiadomo użytkownik erni, a ściślej zdaje się jego ojciec miał w swojej 159 zmienione radio na ConnectNav+ ale nawigacja mu chyba nie działała. Nie znam szczegółów.
link -> http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/19508.html
A tak przy okazji: link -> http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ast_radia.html
Dzięki wielkie. Zaraz czytam. Tak na marginesie sorki za otworzenie tematu, źle szukałem a tam jest wiele cennych informacji. Raz jeszcze dzięki
ja tez podepne sie pod temat, ja z kolei chce zamienic ta spartanska fabryczna navi na jakiegos chinczyka 2din nawet juz go mam ale jak sie dowiedzialem po fakcie org navi ma wiekszy otwor w konsoli a 2 din mniejszy:)i co teraz?jest jakas ramka maskujaca czy musze wymienic konsole srodkowa ktora bedzie na fabrycznym radiu?
kolego jest ramka specjalna do wersji z oryginalna navi, niestety niedostępna w sprzedaży w Polsce. Ja znalazłem na Niemieckim ebay : http://www.ebay.de/itm/Doppel-DIN-Ra...#ht_3332wt_968
drogawo, panel konsoli kosztuje 200pln
A przypadkiem Misiek nie ma w swojej ofercie ramek?
Pozdrawiam.
- Rafał
Podepnę się pod temat, też zastanawiam się nad zmianą fabrycznej navi na coś lepszego tylko czy:
- da sie zrobić sterowanie z kierownicy?
- jak sie dobrać do ustawień auta programowanych z Navi
- czy da sie komunikaty z navi puscić na wyświetlacz pomiędzy zegarami?(mam rekonfigurowalny wyświetlacz)
Ewentualnie w gre wchodzi wymianka na bose ale szukając w ePER nie znalazłem żeby SW miał jako opcje Bose
Witam
podstawowa sprawa czy masz samochód z B&M nav czy bez? bo jak masz B&M nav to wystarczy tylko ramka i dodatkowy plus po stacyjce, a i jaką orginalną nav chcesz włozyc instant czy connect.
przerabiałem temat ostatnio dogłębnie i w tej chwili jezdzę na instant nav a miałem wcześniej B&M nav z cd.
pozdrawiam
Mógłbyś opisać jak to ogarnąłeś?
Mam zwykle radio cd i blue&me nav (piktogram) i swego czasu chciałem zmienić na instant nav. Przekopałem cały internet, pytałem na włoskim forum i nikt nie potrafił zrobić tego zapewniając funkcjonalność fabrycznego wyposażenia. Dodatkowo potrzebny był program o nazwie leonardo.
Jeśli jest to wykonalne, poproszę o opis wymiany, chętnie powrócę do tematu.
Jeżeli masz B&M nav sprawa jest prostsza,bo nie musisz kupować anteny.
B&M nav wymieniasz na B&M, zmiana ramki z większym otworem.W instant nav jest kostka fakra , robisz złączkę miedzy iso a fakra i mini iso a fakra, podpinasz antene na fakra i gsm na fakra. potem podpinasz fesa i działasz. tak w skrócie, jak cos to pisz lord8@o2.pl chętnie się podzielę wiedzą a może i skorzystam