racja Faya, racja. 159 to ostatnia piekna i szlachetna alfica:)
Printable View
racja Faya, racja. 159 to ostatnia piekna i szlachetna alfica:)
ESP działał sprawnie, stabilizował tor jazdy, ale autko było ultra-lekkie z elementami alu, więc przy niemal przy każdym przyspieszeniu dało się odczuć rzucanie na boki. Na górskie zimowe warunki tylko AWD. Ileż to razy zdarzało mi się walczyć z podjazdem do garażu, bo nie szło wjechać.... ;)
Chwilowo jestem zadowolony z tego czym jeżdżę - po obfitych opadach poruszam się wyłącznie Nissanem Patrolem - został lekko zmodyfikowany (podniesiony i poszerzony), zainstalowałem 2 wyciągarki (przód i tył), obydiwe osie blokowane, założyłem felgi z mocowaniem opony (można jeździć na "flakach" - min. ciśnienie 0,8), póki co robię za pomoc drogową wśród znajomych i sąsiadów :D. A kiedy wybieram się dalej, lub w interesach, to Brera z napędem na 4 kółka radzi sobie spokojnie. I nawet daje się nią wjechać do garażu, co Mesiem bez podsypywania piachem było niewykonalne...
Dlatego chwilowo nie planuję nowego autka i mam nadzieję, że za rok, może dwa, AR wypuści jakiś model godny uwagi. Ale jeśli nie, to rozważę inne opcje, jednak żadne SUVy, czy sedany. Wyłącznie coupe. Te lubię najbardziej :cool:
Witam wszystkich. Niestety poprzeczka leży zbyt wysoko dla następcy 159 /najpiękniejszy samochód świata/. Do tej pory nikt nie zmierzył się z tym wyzwaniem. Dzisiaj byłem w salonie AR w Rzeszowie. 159 już nie ma i w przyszłym tygodniu mają dostać czarnego sedana z niezłym wyposażeniem. Na moje pytanie o następcę usłyszałem, że ok. 1,5 roku. Bez komentarza. Na szczęście ja dopiero w tym roku kupuję pierwszą 159 bo nie umiałbym odpowiedzieć na pytanie co po niej. Pozdrawiam.
Pytanie ktore jest tytułem tematu to dla mnie spory ból głowy.
Bo sprawa jest taka ze ja w kwietniu 2014 musze sie rozstac ze 159 - koniec leasingu
Wiekszosc z was nie ma takiej scislej daty ze trzeba zmienic auto , albo mozecie zmienic na cos uzywanego - ja w takiej sytuacji wzielabym Brere.
A u mnie du.a - leasing sie konczy i kropka.
A do tego czasu albo moze jeszcze nie byc Giulii albo bedzie Giulia mumin.
I sama nie wiem co wtedy
Az sie boje myslec
---------- Post added 11-03-2012 at 08:55 ---------- Previous post was 10-03-2012 at 23:33 ----------
Kiedys pomyslalam ze chcialabym fiata 500 , w jakiejs wypasionej wersji , jest przesliczny i boski.
Ale nie nadaje sie na trasy typu 600 km w jeden dzien.
A ostatnio spodobalo mi sie to : http://moto.onet.pl/313958,11513626,...tml?node=50503
Nie czuję się upoważniony by pisać co kupię po AR 159 bo...najpierw muszę kupić Alfę (wiosna / lato br );)ale jeśli nie pojawi się godny jej następca poważnie brałbym pod uwagę następczynię Mazdy 6. Anka Cyganka - powinni zdążyć z wdrożeniem przed końcem leasingu Twojej Alfy...
http://www.jazdamiejska.pl/galeria_a...keri,58,8.html
Ooooo fajna !! i dokladnie tak bedzie wygladac wersja seryjna?
Prawie jak maserak quatroporte
Ja jeszcze rowniez nie mam 159, ale podoba mi sie nowe Volvo V40 pokazane ostatnio. Jezlei marka pojdzie w tym kierunku z pozostalymi modelami, chyba sie zainteresuje ich oferta. Chociaz ta Mazda z postow wyzej jest absolutnie obledna.
Mazda raczej dość wiernie "przekłada" prototypy na wersje produkcyjne,przynajmniej z zewnątrz,środek pewnie będzie zmieniony ( materiały ) ale zarys pozostanie mniej więcej ten sam. Prototyp wygląda na wersję przedprodukcyjną ale w jakim jest stanie technicznym trudno ze zdjęć ocenić.Z drugiej strony - nie powinno mieć to znaczenia, zdarzyło mi się parę razy zwiedzać wystawę w Genewie i widziałem np. prototyp Forda Cougara w którym odkleiła się przednia szyba od słupka plus kilka innych wizualnych niedoróbek,co jednak nie przeszkodziło by po kilku miesiącach auto było już produkowane.
Właśnie wyczytałem w "Motor" ,że nowa 6- tka w sprzedaży jest przewidziana już w przyszłym roku w 80% wierna prototypowi i pojawi się jako sedan,liftback i kombi.
Radosuaf - oj no wiem , wiem , przeciez nie mam na mysli dosłownie.
Dla mnie tez Maserati jest genialne , i lata swietlne od mazdy , miałam tylko na mysli troche podobna linie.
Długi przód , krótki tył , tylne drzwi niskie i schowane , no tak ogolnie pisząc.
Przecież do głowy by mi nie przyszło porównanie tych aut.
Masa OK.
Co kupimy? zobaczymy jaka bedzie oferta za 3 lata, tyle zamierzam ujeżdzać bellę.
Na dzis nie bedzie to Alfa, bo Alfa moze nie mieć wtedy zadnej oferty.
Ale okaze sie. Może Masa:)?
Sylwetka bardzo fajna, fotele genialne, deska - nie wiem - czegoś brakuje.
Japończycy robią coraz mniej nudne auta :)
Chciałabym aby za 2 lata ( bo wtedy musze zmienic alfe ) Alfa miała oferte dla mnie czyli coś w segmencie 159 ( i oby nie muminowata porozciagana Giuletta )
Jeśli nie bedzie takiego segmentu wcale to mimo checi nie bede mogla kupic alfy
A jesli bedzie Giulia jako rozciagnieta Giuletta to pewnie kupie ja ale bez radości i ze zgrzytaniem zębami
Racja.
Ale w takiej sytuacji nie kupie nic.
Te nowe "Lancie" są okropne
Bocian - pudło - myślisz ze to szef wybierał mi 159? A przed nią Peugeota 407 tez?
No to cie zaskocze bo cała firma jezdzi niemieckimi autami , a jedynie ja wybierałam jakie chce , bo kiedys 407 to tez ja chciałam
Powiedzmy ze " mam chody" u szefa
407 ? :sarcastic:
buda fajna i na tym koniec
No własnie , buda fajna a najfajnieszy był szklany dach w kombi i dlatego wlasnie go wybrałam
Przód też bardzo mi sie podobał , tył w kombi zepsuli
ale środek dooopa
Srodek wcale nie taki zły , w porównaniu do niemieckich to nawet bardzo dobry.
Tylko silnik słaby , zawieszenie takie sobie
Ale bezawaryjnie jezdzil 120 000 km
Środek w Peżo, i to w zasadzie we wszystkich klasach, jest jednym z najładniejszych, pomijając oczywiście Alfę. 407 jechałem chyba tylko raz, ale powiedziałbym, że Passat miałby z czego brać wzorzec (chociaż oni teraz zegarek ściągali od Maserati, więc PSA to może być dużo za nisko jak dla nich :D).
Cyganko- ten na kolanach to Twój szef? :)
skąd wiesz, że on by tak nie chciał? :)
Panowie, nie róbcie tutaj zawoalowanej projekcji własnych marzeń sennych:)))
Szkoda ze to nie jest segment 159 bo jak zobaczyłam to umarlam w wrazenia.
Niesamowity !!!
http://moto.onet.pl/183301,7213903,2...e.html?node=27
Anka o zesz kur..ja pier.. hahaha piekna ta cytryna.
takiemu citroenu mówimy stanaowczo -TAK!
niech sie schowaja wszystkie pancerwageny: merce, bmw i audi...
No! Mnie też się bardzo podobuje:D
Ta cytryna rzeczywiście piękna, ale nie wierzę, że w takiej, czy nawet zbliżonej formie mogłaby trafić do produkcji. O ile w ogóle trafi do produkcji...
Podobno ma wejsc , chyba testują juz nawet.
Ale to auto z segmentu cenowego ze 300 000 na moje oko
Ja podobno jestem człowiekiem słabej wiary, więc nie wierzę, że jeżeli wejdzie do produkcji, to w takiej lub zbliżonej formie. Droga od konceptu do wersji produkcyjnej jest bardzo długa.
Ale bardzo chciałbym się mylić w tej kwestii :)
A propos C6 : z rok temu gdy mielismy zlot w centrali w niemczech caly parking byl zastawiony A6 i passatami a tu ekipa z francji zajechala C6.
Tamte nie mialy co przy nim robic
Ale jednak w rozmowie wiekszosc ludzi uwazala ze a6 duzo lepsze i sie zachwycali a c6 roznie odbierali
Mi c6 tez bardzo sie podoba.
Ale moze i tak lepiej , - niech szara masa wybiera a6 a c6 bedzie dla koneserow i ludzi o bardziej wysublimowanym guscie
wlasnie mialem pisac wczesniej o C6 bo jest tez piekniusia:).Jednak dla mnie wlosi i francuzi robia najladniejsze auta.Przynajmniej nie sa nudne i co nowy model to ma cos nowego a niemieckie auta jak powstaly to kolejne odslony praktycznie niczym sie nie roznia tylko tym ze sa nowsze.Wnetrza praktycznie te same