Czy są do wzięcia pokoje 2 osobowe? Mogą być za dopłatą.
Printable View
Czy są do wzięcia pokoje 2 osobowe? Mogą być za dopłatą.
Witam. Mieszkam w Żywcu, w sprawie zlotu mogę coś pomóc jak ktoś by potrzebował nocleg czy coś. Jestem na miejscu więc mogę sie rozglądnąć za jakimś noclegiem. Kurcze mam wesele zaraz po zlocie czyli 23 sierpnia i zabrałbym Was wszystkich heheh. Pozdro!!!!!
Z tą nową nawierzchnią to lekka przesada. Tor ma w 3 miejscach nowy asfalt, głównie na prostych. Na zakrętach jednak czekają niespodzianki typu dziury, naniesione kamulce. Łuki toru wykonane są z płyt, co nie gwarantuje za dobrych wyników.
Mam rozrysowane na mapce gdzie jest jaka nawierzchnia, jak wrócę do domu to wrzucę mapkę.
Jutro pojadę na tor (bo dziś nie mam czasu) i porobię jakieś zdjęcia.
A tak liczyłem na tą nową nawierzchnię...
Ciao! właśnie ,właśnie dobrze mówisz ( polać mu ;) ) W tamtym roku na zlocie w (Biłgoraju -Tor)byłem ze swoją dziewczyną jako gość i żałowałem że nie mogłem się wpisać na listę . Tym razem - odpuszczam wakacje w Italii (oczywiście wyjazd Bellą aż do Lanciano) i piszę się na tańszą wersję wakacji razem z Alfaholikami :D
Pozdrawiam i jestem pełny nadziei na wszystkie atrakcje jakie nas czekają :rolleyes:
Kurde od tego polewania już mam bombę:D Czyli już widać że nawet po samym pobycie na torze człowiek ze świrował a co dopiero po pełnym pobycie.Krótko mówiąc.Pojechać,zobaczyć,oceniać.Tak więc ludziska zapisywać się i nie marudzić:D
---------- Post added at 11:45 ---------- Previous post was at 11:41 ----------
Oj Adaś nie irytuj się już tak:) Temat domków będzie znany za jakiś czas więc uzbroicie się w cierpliwość.
Jutro sprawdzę empirycznie co i jak, bo to co napisałem wyżej wiem z przekazów ustnych ludzi, którzy na codzień maltretują tam produkty tyskiej fabryki :)
obiecana mapka:
Załącznik 50501
ja też byłem na zlocie w zeszłym roku, było naprawdę super, organizacja, atmosfera, ludzie....bardzo miło to wspominam...sąsiedzi z podlasia to też bardzo zacna ekipa :) bardzo bym chciał pojechac tez w tym roku ale jest jeden problem....nie jest to problem natury finasowej tylko problem czasu. nie dam rady ani ja ani moja ukochana wyrwac się na cały tydzień....bardzo ubolewam, ze nikt nie przewidzial możliwości przyjazdu w piątek i pozostania do niedzieli. wystarczyły by identyfikatory w 2 kolorach które okreslały by kto na co może sobie pozwolić. może jestem skąpy a moze tylko rozsądny...nie zapłace za wstęp na osrodek 200zł tylko po to zeby zjeść kiełbase z grilla....za 200zł najadł bym się ja, moja kobieta, flatbeet i ajromek i to tak pod gwint...czyli ceny mariot warszawa. poczekam do konca zapisów jak troche organizatorom zacznie zależeć też na uczestnikach 3-4 dniowych....a zapewniam ze zacznie :) wiec spokojnie, sądze ze wszyscy nawet ci którzy nie moga byc cały tydzień znajdą dla siebie tam miejsce....kwestia czasu... EASY :)
gdybym tylko miała możliwość zaplanowania się z takim wyprzedzeniem chętnie bym się pojawiła, ale tymczasem to zbyt odległa przyszłość! :-)
Właśnie wróciłem z toru i stwierdzam że tragedii nie ma. Asfalt ma miejscami nierówności a i płyty też miejscami nie są w rewelacyjnym stanie. Nie stwierdziłem większych ubytków, które mogłyby spowodować utratę koła. Najgorzej wygląda "kwadrat" (plac manewrowy) zaznaczony w szkicu kilka postów wyżej na czerwono, ale tam pewnie nie będziemy jeździć. Tor na łukach jest fajnie pochylony i trzeba go pokonywać w górnej części bo dołem nawierzchnia jest gorsza.
Chyba sam się skuszę na udział w rywalizacji :)
Fotki:
Załącznik 50579Załącznik 50580Załącznik 50581Załącznik 50582Załącznik 50583Załącznik 50584
tragedii nie ma ale nawiezchnia troche poszarpana jak w biłgoraju...ten łuk mi sie podoba sprubuje z niego nie poleciec :D
Jest wyprofilowany więc nie powinieneś, ale...........
widziałem Cię w Biłgoraju ;)
Trzeba uważać na zwierzynę, bo dziś widziałem tam stado saren i parę bażantów.
---------- Post added at 17:41 ---------- Previous post was at 17:40 ----------
Ja tam dzisiaj Lancią jechałem jakieś 70
Myślę że ten filmik fajnie pokazuje prawie cały tor. Gościu CC naginał po łuku koło 100
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=7TDpG52efW4
Jagiel miałeś sprawdzić i dać znać dokładnie co do wyżywienia , sprawdziłeś??
poza tym ponawiam pytanie o przedszkole ( bo jak na razie konkretnej odpowiedzi brak )
ja mam 40 km do Tych i 50 do bielska , ale mimo to chciałbym wykupić z noclegiem , zawsze to jakaś rozrywka .
maciekk lepiej żebyś nie wyleciał na łuku, bo może to być dłuuugi lot :D, poza tym możesz wrócić z widłami w plecach jak zdenerwujesz lokalną społeczność
Na ośrodku jest restauracja wiec śniadania i co kto jeszcze będzie chciał może sobie kupić. menu będzie podane tuż przed zlotem , rozmieszczenie pokoi i domków po zamknięciu zapisów. w cenie są obiadokolacje i grill , ale nie wykluczam iż w miarę czasu będzie szersza opcja wyżywienia i picia- zależy od sponsorów.
---------- Post added at 19:49 ---------- Previous post was at 19:48 ----------
A przedszkole w trakcie negocjacji do konca zapisów bedzie wiadomo:)
Czy lista zapisów jest jakoś aktualizowana? Zapłaciłem zaliczkę chyba ponad tydzień temu a na liście tego nie widać. Dziwi mnie że na liście nie przybywa osób, marzec ma się ku końcowi a tu chętnych niewielu.
powiem tak;pp urlopu na zlot niedostane;/ ale biore z noclegiem ;pp bo we wtorek przyjade w srode wolne w czwartek rano do pracy i mozliwe ze w piatek na wieczor znow bede wiec do ogarniecia;pp a mam jakies 50km z zywca do roboty;pp
Ps. Jagiel wiesz jak jestesmy dogadani:)
Przepraszamy za zwłokę z uaktualnieniami , niedługo będzie wszystko na bieżąco - załatwiamy wiele spraw z zlotem :) prosimy o cierpliwość
Moje pytania:
1. Wtorek grill wieczorem, środa - południowe śniadanie na Żarze wieczorny grill, co z wyżywieniem w czwartek, piątek, sobotę i ewentualnie w niedzielę? Rozumiem, że dokładne info będzie po zamknięciu zapisów, ale chodzi mi o jakiś ogólnik typu - TAK będzie jakaś forma śniadań i objadokolacji lub NIE - wyżywienie we własnym zakresie.
2. Na pierwszej stronie tematu jest pozycja CENNIK - dla osób używających czarnego stylu na forum jest ona kompletnie nie czytelna :) przez co nie do końca logiczne pytania zadałem organizatorm przez maila. Czy można zmienić kolor czcionki w opcji CENNIK?
3. Po torze miałem okazję jeździć kilka lat temu przy okazji Youngtimer Adventure Rally 2 i wtedy było raczej kiepskawo, a jechałem autem znacznie lepiej (ciszej) wybierającym dziury niż moja Mysza (więcej o moim autku niedługo w osobnym temacie). Czy zatem asfalt/płyty/nawierzchnia na łukach i owal w rejonie "hopy" (bo o nich głównie piszę) została cokolwiek poprawiona od 2008 roku? Ze zdjęć wynika, że łuki bez zmian, ale z mapki widać, że sama "hopa" jest nowa. Czy w okół "hopy" jest tak jak na łukach, czy cokolwiek lepiej?
Hopa raczej nie będzie dla nas dostępna na zlocie, jest za stromo.
Wiadomo coś o koncercie? Jaka kapela będzie grała?
A ja jeszcze raz pytam tych "co mają za płotem ośrodek" czy w pobliżu jest jakieś boisko na którym można by było pograć w piłkę...?
Zespół to Awokado , a boisko sie załatwia - mysle ze sie uda załatwic.
Apropo bedziemy mieli 4 przejazdy na torze :) i troche niespodzianek :)
A mi niespodzianki kojarzą się z wypadkami, szkoda że nie ma hopy, wziąłbym kilka misek olejowych i zestaw kluczy to bym zarobiony wrócił:D
Wogóle wypisaliście 12 stron o zlocie a mi się nie chce tego czytać a najwyższa pora się zapisać ;) - niechaj mi ktoś streści :P
krawat nie interesuj sie :) co ma byc to bedzie zapisz sie i tyle