-
Parking będzie wynajęty na parę godzin, chyba, że chcesz przyjechać wcześniej dzień to jakoś się dogadamy. Piszcie kiedy chcecie przyjeżdżać żebym wiedział jak załatwić parking.
Będziemy rozmawiać z parkingami przy muzeum narodowym obok błoń, z parkingiem na placu szczepańskim, oraz przy teatrze bagatela koło dworca. W razie potrzeby można zaparkować przy fundacji, która jest z drugiej strony błoń przy ulicy Cichy Kącik 14.
Czekam na wasze deklarację i idę załatwiać parkingi.
-
ja mogę być od samego początku
-
Ja chciałbym aby imprezę zacząć rozkręcać około 8 rano rozdając ulotki i promując ją w centrum miasta "warcząc" naszymi Alfusiami, a około 10:30 wyjechać na miejsce koncertu kolumną. Jak staniemy kolumną przy błoniach to zapraszam do Fundacji na herbatkę jeśli się wszyscy zmieszczą hehe.
-
Przeczytałem tylko 1 stronę, ze akcja dzieje się na kobierzyńskiej. Kupiłem w sobotę 156 sw V6. Nie mam jeszcze na opony co prawda i dokładka jest do zrobienia ( spora dziura po jednej stronie), lecz jeśli założę opony na piękne 17'' to jeśli nie będzie kolizji z moim egzaminem językowym, to NA PEWNO przyjadę, bo mieszkam obok stadniny prawie.
Śliwka Wegierka V6 SW ...lpg...
Słuchaj... Mój znajomy NIE WIEM czy będzie wtedy akurat w krk... nie ma Alfy, ale ma jedynego w kraju FSO POLSKI 2000 ( polonez 2000 abarth na rynek skandynawski, prze cudo). Jego kobieta jeździ konno, ma konie, ma stajnię i tak żyje. Może dla takiego celu udałoby mi się go poprosić by tym poldkiem przyjechał, gdyż może nie alfa, ale sztuka konkret.
------
Studiuję zarządzanie kulturą na UJ ( w zasadzie to kończę właśnie )... może wkręciłbym kogoś z moich wykładowców w imprezę... Ostatnio, jeden z nich był podniecony jak więzień po 30 letniej odsiadce na widok 90/60/90 jak usłyszał, że kupiłem kolejną alfę. Inny zaliczył mi za Alfę egzamin i sam kupił crosswagona.
Potrzebujesz coś z artystów? Mój ojciec jest plastykiem. Ja działałem w teatrze jednym, mam znajomości też różne.
-
Ja też mam dużo znajomości i wtyki w Grotesce i Bagateli. Znam dwie kompozytorki i piosenkarki, ale na pewno nie pogardzę żadną kolejną znajomością. Myślę, że na takie rozmowy trzeba się konkretnie umówić i pogadać wcześniej bo to nie koniec imoprez koledzy na czerwiec lub lipiec następny zjazd,
Co do twojej Alfy i Poldka bierzemy:)
Pozdrawiam Rafał
r.gabrych@o2.pl
gg: 5196954
-
Taki Poldek to rarytas, przydałby się na miejscu :D
Gdyby mi za alfę zaliczali egzaminy na uczelni.. eh... :rolleyes:
-
http://commons.wikimedia.org/wiki/Fi...rak%C3%B3w.jpg Dokładnie to ten samochód. Był w legendach. Właściciel jest prawnikiem, więc jest zaganiany ale sprzedałem mu inicjatywę i czekam na odzew. Nie wiem tylko, czy mu się to nie pokryje z wyjazdem, bo mają jechać w Pireneje... po NOWEGO funkiel niemal ( przebieg coś koło 1000km ) Borewicza we fiołkowym kolorze. Jadą po niego w dodatku starą beczką mercedesa- taka wyprawa zapaleńców.
-
Super !!!
Kochani, potrzebuję juz pewną ekipę do końca tygodnia. PROSZĘ WSZYSTKICH JESZCZE RAZ O POTWIERDZENIE PRZYBYCIA!!!
Zamykamy scenariusz imprezy w piątek!!! Jeśli ktoś tu ostatnio nie zagląda z osób z listy proszę innych o pomoc w doprowadzeniu go.
heheh naprawdę muszę mieć na 200% do piątku potwierdzenia!
P.S. Szukam konferansjera. Jakby ktoś coś wymyślił też do piątku.
-
-
Potwierdzam tylko prosił bym na sam koniec dokładnie napisać gdzie w końcu mamy być i od której. I jakiś sensowny plan bo trochę idzie się pogubić wertując ten wątek.
-
-
-
Co do konferansjera... jakby to miało wyglądać? Może byłbym w stanie Ci pomóc. Ja potwierdzam siebie i swoją alfę, choć nie najpiękniejszą jeszcze. Co do Poldka- dam znać z końcem tygodnia, bo właściciel jest bardzo ciężko uchwytny.
Proszę też o jakiś większy plan imprezy jak inni ;)
-
-
dobra to połowa potwierdza hehe;)
Co do konferansjera jutro będę wszystko wiedział bo biegam gdzie mogę i czekam na odpowiedzi, ale koledzy będzie kolejna impreza z wjazdem na rynek ale to 2 połowa czerwca i w innym miejscu. Teraz jest za dużo imprez więc nas nie wpuszczą.
Więc tak. Do dwóch dni będę brał się za parking gdzieś w centrum miasta to wam napiszę jak będę miał zgodę. Spotykamy się o 8 rano na poboczu przy błoniach (aleja 3 maja) i jedziemy razem na ustalony parking już promując fundację. Spędzamy w centrum miasta czas do godziny 10:30. Następnie jedziemy razem na miejsce koncertu (ulica Kobierzyńska 175a, Krakowski Klub Jazdy Konnej. Ruczaj).
Na scenie przez pierwsze pół godzinki konferansjer będzie witać przybyłych i otwierać piknik zapowiadając najpierw zespoły artystyczne szkół integracyjnych dla osób niepełnosprawnych.
Do tego konkursy straży miejskiej i konkursy firmy DECATLON, która czasami nam pomaga. Będą namioty kilku firm np z grami komputerowymi dla dzieci.
Około 13 będzie konkurs karaoke z podkładami muzycznymi zespołu Fasolki (Pan Tik Tak). Ok 14 koncert zespołu RattleSnake.
Myślę co by znaleźć sponsora z zabawkami lub kupić coś samemu i zrobić jakiś mały queez dla dzieciaków o Alfaholikach i naszych autkach. A odpowiedzi na późniejsze pytania będziemy mówić w trakcie pokazu samochodów. Kto zapamęta szczegóły to wygra.
O 15 zakończenie festynu.
Dodatkowo my mamy miejsce na parkingu ośrodka przy barze Stare Konie. W barze jest piwo i dogadujemy się z nimi co do grilla. Będą z klubu także konie, na których będzie można pojeździć.
Może uda mi się załatwić mały pokaz graficiarzy, wszystko w ustaleniach. Poświęcam każdą wolną chwile po pracy i przed na załatwianie wszystkiego.
Chórek i prowadzenie karaoke będzie albo przez Panią Barbarę Leśniak, albo koncert poprowadzi cały wtedy Pani Lidia Jazgar. Ale odpowiedzi mam mieć jutro popołudniu to ciągle niepewne więc ciągle szukam jeszcze alternatyw na konferansjera.
Pozdrawiam RAFAŁ
-
-
No ja się wreszcie dokopałem do tego wątku :) znajdzie się jeszcze miejsce? :>
-
Lista się powiększa kilka stron wcześnie, dokładnie na stronie 8, nie będę już jej kopiował bo wtedy juz wszyscy chyba zabłądzą tutaj. Ciągle aktualne, godzina 8. Plan imprezy jest już zatwierdzony, do poniedziałku zaczynamy plakaty projektować.
Proszę aby każdy z was wymyślił po dwa pytania konkursowe na temat swojej Alfy Romeo. Jedno łątwe dla dziecka i jedno dla tatusia.
Podaję także kontakt do mnie jakby ktoś miał się zgubić. Parkujemy gdzie się da najlepiej przy samej pętli tramwajowej w Cichym Kąciku to jest na samym końcu błoń Krakowskich.
694-254-623 DZWOŃCIE. Musimy mieć podczas imprezy ze sobą kontakt.
Rafał Gabrych
-
ja też moge potwierdzi że bde
-
To i ja potwierdzam że bede.
-
powiem tak bardzo chcialbym przyjechac ale nie wiem czy dam rade. Bede w stanie potwierdzic pare dni przed zlotem. Moze sie uda. Aha mam kolege z jakiegos klubu motocyklowego jak cos to moge zagadac
-
Ok, to ja potwierdzam ze bede ;) Do zobaczenia na pętli za błoniami :)
-
Super super. Motocykliści?? Jacyś harlejowcy tam jeżdżą czasami, mogę się postarać o eskortę policji, mam nadzieję, że się zgodzą. Z parkingiem pustym w miarę jest ciężko, ale błonia jako postój i pełno miejsc do odwiedzania, gdzie są spacerowicze. Oczywiście jak Pani prezes da mi klucze do fundacji to herbatka po podróży w Cichym Kąciku się należy. Podsumuję, przekopiuję listę tutaj i zaznaczę każdą osobę, która potwierdziła.
1. Featmilka X
2. BYKrak X
3. PiterR X
4. Kolas X
5. luktroch X
6. kwachuGSE
7. pietia
8. Slawny
9. ajdacho X
10. Farciaż
11. Ozi 164 X
12. Sobieski156 X
13. Wieri X
14. Sudi X
15. ayem X
16. Rafał X
17. Jez
Wszyscy z X potwierdzili. P.S. Przypomniał mi się jeden parking. Jeszcze sprawdzę czy jest dostępny. Parking przy stadionie Wisły Kraków od strony błoń. Przy wejściach na stadion jest parking raczej nie strzeżony. Droga jest jednokierunkowa, wjazd od strony hotelu Cracovia w stronę pętli w Cichym Kąciku. po prawej będzie stadion, nie wiem czy będzie wolny parking podczas imprezy więc prosze każdego przejeżdżającego o sprawdzenie czy nas tam nie ma, jeśli nie to podjeżdżamy do końca i stajemy w wolnym miejscu, albo przy błoniach albo na pętli autobusowej (przy pizzerii).
JEŚLI KTOŚ NIE KOJARZY MIEJSCÓWKI mogę się z kimś umówić chwilę wcześniej po drodze.
694-254-623
Czytaj więcej: http://www.forum.alfaholicy.org/malo...#ixzz1tNWOlCHn
-
tu masz kolego parking
http://www.zumi.pl/,Krak%F3w,,19.909...a,namapie.html
@ wieri, ale kola wysuniesz i dupe obnizysz ?
-
-Dzięki, ale jednak wolę przy alei 3 maja, większa pewność, że na takiej długiej ulicy się zmieścimy, tym bardziej, że na błoniach też ma byc festyn i parkując przy samej trawie będziemy widoczni.
-Więc ostatecznie PARKING PRZY ALEI 3 MAJA ( tylne wejście na stadion Wisły - tam jest nowy parking z kostki ), a jeżeli będzie zajęty to stajemy od razu naprzeciwko stadionu w pierwszych wolnych miejscach na poboczu drogi. Tak się raczej nei zgubimy jadąc wzdłuż błoń jednokierunkową.
694-254-623
-
Do spotkania coraz bliżej. Przypominam także o zlocie 24 czerwca. Mamy w tej chwili 9 Alfusi. Zapisy do zezwolenia na wjazd do strefy A w Krakowie zbieram jeszcze tylko kilka dni.
-
Hej,
Ten nadchodzacy to jest w koncu 26 czy 27? PiteR mnie dzis nakierował ze to jest 27my, a ja dalej zyje w swiecie gdzie to jest 26ego :)
Dodatkowo, jest gdzies watek o tym 24tym? Moze bym sie pisal.
-
@ jez
Weź mnie nie ...... !
Koła wysunięte, na obniżanie się fundusze zbierają! ;]
-
-
-
Super super koledzy
tak tak 27 maja na parkingu przy alei 3 maja, przy błoniach - parking przy stadionie wisły dokłądnie, a jeśli nie to stajemy gdzie się da w pobliżu i spotykamy się przy parkingu.
694-254-623 dla wszystkich zagubionych.
Dzięki za 24 czerwca także, czekam na grupę najpóźniej do środy bo dokumentację rozpoczynamy pisać do urzędu jak się okazuję już w poniedziałek.
-
czesc równiez potwierdzam przybycie ale sie juz pogubilem z tym planem imprezy na rynek jedziemy? i co z ta strefa wjazdu A jakies pozwolenia maja byc cos mi sie o uszy obilo o podawaniu numerów tablic rej. na meila?
-
wjazd na rynek jest na kolejnym, 24 czerwca więcej info:
http://www.forum.alfaholicy.org/zlot..._dzieciom.html
-
Miał też być na tym hmm:)więc sie zobaczy czy na nastepnym będzie :D
-
Na tym miał być. lecz nie będzie tylko ze względu, że 26 rozpoczyna się tydzień osób niepełnosprawnych i w tych dniach będzie więcej imprez w Krakowie różnych fundacji. Z tego powodu, aby nie robić zamieszania nie zgodzili się na wjazd, proponując możliwość wjazdu 24 maja (parę dni wcześniej) lub przy następnej okazji gdy będziemy coś organizować i nie będzie już się tyle działo. Następnym terminem kiedy coś robimy jest właśnie 24 czerwca i szykujemy za wczas dokumenty, aby mieć wcześnie odpowiedź.
Mam kontakt z Urzędem Prezydenta i już wstępnie wiemy, że w 99% bo 1% to tylko formalność, będziemy mieć patronat Prezydenta Miasta Krakowa podczas festynu 24 czerwca. Myślę, że skoro urząd jest tak przychylny i sam zaproponował inne terminy tylko nie ten naszej majówki, wszystko się powinno udać.
Podsumowując.
Majówka 27 maj spotkanie o 8 przy błoniach, festyn od 11 do 15 na Ruczaju
Festyn czerwcowy - 24 czerwca z wjazdem na rynek.
Jakby z wjazdem miało się cos zmieniać i trzeba by było znowu iść na ugodę z miastem, to będziemy dużo wcześniej wiedzieć, aby was poinformować, bo ja wjazdu na rynek nie odpuszcze hehe
-
Przypominam o spotkaniu. Prezeska jeszcze próbuje załatwić parking pod hotelem cracovia i dowiadujemy się czy aleja 3 maja nie będzie w tym dniu zamknięta bo taki słychy nas doszły.
Czerwcowa impreza jest trudniejsza do zorganizowania i będzie to dużo większy festyn. Ale majówka także musi się udać.
Pozdrawiam
Rafał
-
Czy w końcu wiadome co gdzie i jak?Bo na razie niby konkrety ale w dalszym ciagu jakieś niejasności wyskakują
-
Powiedz mi gdzie widzisz niejasności. Umówieni jesteśmy o 8 rano na parkingu TS Wisła od strony ulicy 3 maja (błonia). Tam często autobusy stoją więc jeśli będzie zapchane parkujemy na alejce dojazdowej obok lub przy alei 3 maja i spotykamy się wszyscy przy parkingu. Dokładnie między torami tramwajowymi a TS Wisła jest parking.
Urząd miasta poinformował nas, że aleja 3 maja będzie wtedy przejezdna.
Więc o 8 na piechotkę lub z autem na parkingu. W zależności od natężenia ruchu myślimy co dalej. Na pewno trzeba będzie trochę pochodzić z ulotkami i musimy wymyślić pytania konkursowe na festyn.
Pozdrawiam gorąco
Rafał
694-254-623
-
Tam gdzie widziałem niejasność właśnie ja wyjaśniłeś chodziło o to że w poprzednim poście napisałeś iż prawdopodobnie 3-Maja będzie zamknięta ,coś o parkingu Crakowi,teraz juz wyjaśniłeś.Więc jednak była niejasność
-
Oki rzeczywiście przepraszam.
Firma VIAMOT wystawi na festynie jakąś Belle i będą gadżety od nich z firmy ale Hundaya bo takie mają teraz na stanie. Na czerwiec także ich zapraszamy.