Bardzo ładny gril!
Printable View
Bardzo ładny gril!
a ja chyba zrobię taki jak Ty masz bo mi sie bardziej podoba :)Cytat:
Napisał RedScorpion
Heyka Wracajac do poprzedniego tematu (Wyciaganie Lamp Bez Odkrecania Zderzaka) mam tu kilka fotek z mojego demontazu :) Moze Komus Sie Przyda.. (^^,)
http://www.speedyshare.com/799865736.html
A Fotki Z Terazniejszym Wygladem Lamp Dodam jak sie rozpogodzi troszke :)
Co do lampek GTA look to zerknijcie na to
http://allegro.pl/item417571029_nowa..._03_black.html
oto moje lampki :)
teraz jeszcze tylko soczewki:) Bo to jest sam HID na odbłysniku prawda?
niestety tak, ale kolor swiatla jest niezly :)
planuje na dniach zabrac się za moje lampy w 156 - szukam na allegro H7 8000k HID Xenon i mod lamp na gta
ostatnio zacząłem polerowac papierem ściernym wodnym ( 2000 i 2500 ) klosze lamp bo miałem takie brzydkie odpryski i chciałem to usunąc - podczas polerowania zaczeła mi schodzic taka jakby warstwa klaru z lamp :cry: co to jest i jak najlepiej pozbyc sie tego ??? chyba musze zwiększych grubość papieru bo 2000 bardzo długo by usuwał ten klar - w sumie odeszło mi w bardzo małym stopniu ,ale jak juz troszkę usunąłem to muszę do konca usunąć aby to sensownie wyglądało :DDD
moze macie jakiś sposób na te klosze lamp ???
Moja dobra rada to nie kupuj HID 8000K tylko najlepiej 4300 a nawet ostatnio na allegro pojawiły się 5000K i takie bym teraz kupił bo 8000K to zdecydowanie za niebieskie światło.
dubel
mozliwe że wybiorę 6000k bo lepiej swiecą niz 8000k
poratujcie co robić z tymi kloszami !!??? :cry:
w najgorszym wypadku zdecyduję sie na nowe lampy już w wersji black - są na allegro za około 400 zł marki depo
jako żarówki do świateł długich planuje zakupic H1 osram night breaker - chyba że są lepsze alternatywy aby uzyskać dobre światło - teraz podczas moich dojazdów do pracy jest jeszcze ciemno i zależy mi na dobrym oswietleniu !!!
Nie bierz 6k, weź tak jak kolega wyżej proponował 4.3k albo ostatecznie 5k...
6k świeci ciut za niebiesko, nie mówiąc o 8k (12k już daje na fioletowo). Im wyższy kolor - tym słabiej świecą...
A zamiast tych Osramów weź Philips Night Vision - dają ładne białe światło (no i ładnie świecą).
żarówki philips h1
czy chodzi o takie ????
lekka niebieska poświata jest do zaakceptowania
Nie wiem czy znajdziesz HID H7 o niższej temperaturze koloru niż 6000K. Swoją drogą 6000K jest OK, do przyjęcia, ale nic powyżej.
Natomiast jeśli chodzi o klosze reflektorów, to właśnie są one pokryte bezbarwną powłoką, która je zabezpiecza, po jej oczyszczeniu szkło będzie o wiele bardziej podatne na zarysowania... Ja polerowałem bez użycia papieru, przy użyciu tarczy polerskiej coś w rodzaju wełny na krążku i pasty ściernej, bodajże TEMPO.
Pozdrawiam.
- Rafał
czyli po usunieciu tej warstwy bede musiał czesciej polerować klosze ??? nie myje auta na myjniach wiec zbytnio nie powinny się rysować :)Cytat:
Napisał alces1
tak przeglądałem allegro i faktycznie h7 6000k jest ale nic poniżej :?
co do H1 to jeszcze cos takiego wyszperałem : H1 philips
No tak jak napisałem, będą bardziej podatne na zarysowania, które niekoniecznie powstają na myjni...
Co do żarówek, jeśli nie chcesz HID, to poszukaj H7 Philips GT 150. Miałem i świeciły rewelacyjnie, oczywiście to dalej tradycyjna halogenówka, ale świeci na prawdę dobrze.
Natomiast HID 6000K jak wspomniałem, jest OK.
Pozdrawiam.
- Rafał
h7 - będą HID xenon 6000k jako mijania
h1 - philips vision plus jako drogowe
co myslicie o tych lampach ???????? : lampy 156 gta-look
mozliwe że stare lampy sprzedam a kupię te w wersji black :)
Słyszałem od innych użytkowników, że DEPO są OK i nawet po latach użytkowania nic nie można im zarzucić. Chociaż pewnie oryginał Carello jest lepszy. Nie powiem, bo cena za komplet przystępna raczej.
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. nie jest do końca wyjaśnione, czy posiadają regulację elektryczną, czy są tylko do tego przystosowane.
Odnośnie regulacji to DEPO jest dostosowane do regulacji elektrycznej, wystarczy stare silniki regulacyjne z oryginalnych lamp włożyć w otwory nowych lamp i przekręcić o ok 30 stopni.
Patrzyłem po allegro i jest możliwość kupna 4300K H7 i takie będę zakładał po przeróbce reflektorów na soczewki, co do długich jeżeli masz mało światła to kupić H1 100W (nie maja homologacji ale i tak służą tylko do długich, a będą świeciły lepiej).
i swoim ciepłem uszkodzą odbłysniki :( żadne 100W - zainwestuję w jakies dobre markowe H1
co do depo tych czarnych to rozumiem że z czystym sumieniem polecasz te klosze ??? około 10.10.08 zakupie je razem z hid H7 6000k - te 4300k :? sam nie wiem - musiałbym zobaczyć jak świecą w porównaniu do 6000k i 8000k
Pięknie wyglądają te lampki. Naprawdę mega mi się to podoba i się zastanawiam, czy swojej Belli, czegoś takiego nie zafundować.
Mam tylko pytanie: czy po polerce nie trzeba będzie np. jej powtarzać co pół roku?
I drugie czy warto przeczekać zimę i dopiero na wiosne podejmować temat?
I trzecie najważniejsze: czy jest ktoś z okolic Krakowa, kto by się tego podjął - pisać na priv wraz z ceną, bo jeżeli będzie bardzo dużo to poradzę sobie sam:P
Ja też się przymierzam do tekiej operacji, bardzo delikatne poprawienie wyglądu bardzo cieszy ;) :lol:
podłączę się do pytania :
1)Czy lepiej przeczekać zime (zdjęcie zderzaka to dla mnie nie problem) ? czy jeśli mam teraz ze 2-3 dni czasu to warto się za to zabrać :) ??
2)Jak rozebrać lampe bez piekarnika poprostu ostrym nożykiem (może jakieś wskazówki) ?
3)I jak ją potem skleić gdzie nakładacie silikon albo klej do szkła (jak ten klej się nazywa ? i gdzie go kupić)
1. zabrać się teraz.
2. podobno, że można za pomocą "kąpieli" w gorącej wodzie, ja jednak używałem piekarnika :),
3. w sklepie motoryzacyjnym: klej do szyb, firmy np. Wurth. Jak rozkleisz reflektor to będziesz wiedział gdzie klej nałożyć i nie żałuj go - będzie to gwarancja, że reflektory nie będą parować.
Pozdrawiam.
- Rafał
edit: mam pytanie do moderatora: dlaczego jeśli ja byłem założycielem tego wątku, to jako autor widnieje kol. Starscream?
rozumiem że napęd regulacji lamp itd.. trzeba po odkręcać ? :D ... i jeszcze jedno wkładając do piekarnika dać pod lampe jakąś szmatke czy coś ? no bo jak by nie było ona jest z plastiku a włoże ją na metalowej kratce albo blasze :mrgreen: i to chyba wszystkie moje wątpliwości
Jak już zdemontujesz reflektory to powyciągaj co się da i dopiero później wpakuj do piekarnika, na jak dług i przy jakiej temp, to już nie pamiętam. Najlepiej podłóż jakieś drewniane klepki pod reflektor i ustaw tak by nie dotykał żadnej powierzchni metalowej.Cytat:
Napisał banita
Pozdrawiam.
- Rafał
ok ślicznie dziękuję za tak szybką odpowiedź :mrgreen: ... gdzieś tu był link a tam info że na 200stopni C i na 2min i styknie ... :) no to po weekendzie zabiorę się do pracy pozdrawiam 8) .
Cytat:
Napisał banita
witam!!!trochę przydatnych informacji znajdziesz też w tym poście:http://www.forum.alfaholicy.org/topi...ku-vt13955.htm
:DDD
pozdrawiam!!!
andro34, o dzięki :mrgreen: też się przyda ... mam nadzieję że nie spapram lamp bo chwilowo nie mam kasy na nowe :lol: ... no ale kto nie ryzykuje ten nie wygrywa :mrgreen:
super :!: wszystko pięknie się komponuje i ładnie wygląda :mrgreen:
tylko według mnie,gril trochę biednie wygląda bez tej kratki w środku ;//
jak się patrzy z bliska to widać za nim maskownicę zamka,kawałek chłodnicy i zderzak. :>>>
pozdrawiam!!!
od spodu będzie czarny plaster miodu - jak w zderzaku
Zrobilem z lampami wszystko wg opisu i mimo tego ze klika razy polerowalem pastą dalej sa niezadowalająco matowe i nie lśnią tak pięknie jak te na waszych zdjęciach. CO moge zrobić źle?
Opisze czynnosci jakich dokonywalem
rozebranie lampy wyczyszczenie szkla od srodka alkoholem potem klosz od przodu matowilem papierem sciernym wodnym 2000 z lewej do prawej a potem 2500 z gory na dol przy uzyciu odrobiny wody
nastepnie nakladam cienka warstwe tempo czekam do wyschniecia i scieram
(probowalem 3 sposobów)
+sciereczka z mikrofibry
+gabka polerska miekka na wiertarce niskie obroty
+ pap toaletowym
mimo ze widac ze lampy nie sa tak matowe jak po starciu to i tak nie jest to tak slicznie jak na waszych zdjeciach co moze byc nie tak?