trzeba ustalić szerokość i promień późneij każdy będzie szukał swojego idealnego zakrętu z miarką heheh :)
Printable View
trzeba ustalić szerokość i promień późneij każdy będzie szukał swojego idealnego zakrętu z miarką heheh :)
Hej, hej. Nie chcę sie chwalić że katuję czasami moją Bellę.
Wymieniłem przpływomierz, inne autko.
Była okazja, ta sama obwodnica co wcześniej.
ZAMKNĄŁEM LICZNIK 260 km/h !!!! Na fotce trochę mniej bo nie zdążyłem odpalić aparatu w telefonie.
Chyba już nigdy więcej, ale była frajda.
gdzie ta fotka?
ja moją skromnie 200.może i poszła by do 210 ale nie chciałem przeciągać sinika
ja swoją niunią leciałem 230 po obwodnicy w trojmiescie na 17' kołach...
sądze że jak ją pobujam to zamnke licznik i do tego jak zmienie na zime na mniejsze 15' to bez problemu poleci 250 byleby obrotów wystarczyło :)
Ja moją 156 2.4JTD 136km, na autostradzie Katowice-Kraków 220km/h.
Ja Swoją naginałem 217 Km/h i odciecie wydaje mi sie ze jesli by nie było odciecia to leciał by jeszcze do 225 spokojnie ale sytuacja jest taka ze do 180 to idzie jak na Turbinie apo 180 juz zaczyna sie wolniej zbierac aczkolwiek na 1.8 8v. i tak sie zdziwilem ze tyle leci....ale ogolnie na trasie predkosci wahaja sie miedzy 160-180 wiecej nie ciagne bo nie ma sensu
210km/h :cry: i jak osiągnąłem tą prędkość zaczeła mnie doganiać Meganka której uprzednio odjechałem na przyspieszeniu bo alfa stanęła wmiejscu przy tej prękości
Taki jest urok Alfy Romeo. Duże przyśpieszenie ale "niska" prędkość maksymalna. Ale przeciez wiemy co jest ważniejsze.
235 na obwodnicy trójmiasta :)
doszedlem do 210 km/h na autostradzie miedzy wroclawiem a opolem :)
jeszcze troszke brakowalo do czerwonej kreski, ale nie wiem czy uda sie wykrzesac wiecej :)
na obwodnicy trojmiasta udalo mi sie(sam na pokladzie)dojsc do 210 na lpg,moze na benz.byloby 215?nie wiem,ale co ciekawe ze w opisach 147 z tymi parametrami max.195km/h.Ale to byla tylko jedna proba i wiecej nie bedzie (na razie)za duzo adrenaliny jak dla mnie :shock:
Widzę tu kilku wariatów z AR Pomorze. Ja zamknąłem licznik tj 260 km/h z Marcinem jako pasażerem. Nie wiem jak wrzucic fotkę, albo gdzie . Macie jakis darmowy hosting?
Na Gierkówce w okolicach Tomaszowa jechałam 217km/h, ścigałam się z Audi A4 coś tam FSI z 4 facetami w środku, myślałam że mam przewagę , bo byłam sama.
Z pod świateł do 170km/h prowadziłam, a potem zaczeli mnie wyprzedzać, chociaż sisnełam ją ile sił. Licznik doszedł do ok. 217 a oni dalej odjeżdzali.
Chłopaki nie wytrzymali długo, po paru kilometrach siedzenia im na tyle zjechali mi i tylko ręce rozłożyli...
Trzymali się za mną kilka kilometrów, później zjechałam na Łódź i tyle ich widziałam. :lol:
nio nio .... a ja myslałem że tylko faceci są tacy porywczy do ścigania sie... :mrgreen:
mam dobrego nauczyciela, uczeń kiedyś przewyższy mistrza.
Ja wycisnąłem z mojej 210 na paliwie i na długiej pustej prostej :lol: . Prowadzenie przy tej prędkości jest tak neutralne, że byłem w szoku. Toatlny brak jakichkolwiek nerwowych wstrząsów, pływania po drodze itp.
mam tylko taka fotkę, reszta była za mało wyraźna do postu.
KLIKNIJ NA FOTKę
Jeżeli odjeżdżali przy 217 to mieli chyba coś więcej niż FSI, albo to FSI było bardzo duże... :D
Co tak ci sie ręce trzęsły? ale podziwiam przy takiej prędkości puścić kierownicę :shock:
2 litry FSI to bardzo dobry silnik i bardzo żwawy . wcale się nie dziwię że Alfinka wymiękaCytat:
Napisał Daevit
a może to było jakieś turbo???dokładnie nie widziałam, trudno się skupić przy takiej prędkości.Cytat:
Napisał 75andrew155
a propos tego zdjęcia, u mnie zegary zaczynaja się na godzinie szóstej, czy to na pewno ALFA?
hihi, no jeśli 2.0 FSi to jakies 180 kucy miała, moze troszkę więcej. A co masz w Niuni za serduszko?
2.0 jts 165KM, a ten Audi mógł mieć nawet 200 koni, miał taką jape rozdziawioną, i 2 rurki z tyłu, w porównaniu z Alfką - ohyda!!!!Cytat:
Napisał Daevit
Widzę iż z moniniki prawdziwe cuoresportivo,tak trzymać :D
ta audi to mogło byc wedłóg mnie 2.0 turbo 4x4.... to chyba nowa Ar jak sie niemyle... coś koło 200 KM...albo jakieś moze miał 2.5 TDI... nio ale jak na twoje 2.0 to dawało rade nio 165 kucyków to tez niemało :roll: ....
wy się scigacie z audicami a ja z kaszlakami.... wczoraj pomykałem sobie tak lajtowo 70km/h po wioskach alfunia i patrze w wstecznme lusterko a tu coś sie zbliza szybko do mnie i nagle sru patrze kaszlak mie wyprzedza :shock: myslałem że mie cos tam na miejscu trafi,kolesie to mało co się ze smiechu niepopłakali...co mi zostało do zrobienia- redukcja na 3 i power.... nio niestety kaszlak niemiał zbytnio za wiele do powiedzenia :twisted:
pozdrawiam
ja niestety nie miałem okazji do końca mojej niuni wypróbować, a rekord to narazie 190km/h na wylocie z miasta :)
2.0 FSI by VW ma 150 KM. 2.0 TFSI (turbo) ma 200 KM. Więc chłopacy mieli na pewno wersje TFSICytat:
Napisał Daevit
"It's much more fun to drive fast car slowly than to drive slow car fast" Depnąc do oporu na kilkudziesięciokilometrowej prostej to żadne cuore sportivo, ale tor, górskie serpentyny, i kultura za kólkiem, that's what I'm talking about baby :mrgreen:
Ahh aż mi się wakacje przypomniały, szkoda że teraz jest grudzień, i szkoda że wtedy nie Alfką - trzymałaby się na tych zakrętach :lol:Cytat:
Napisał PietereQ
JTS-em przy pełnym załadunku i 4 osobami na pokładzie udało się wyciągnąć 230km/h. Swojej jeszcze nie miałem okazji przeciągnąć porządnie gdzieś na trasie.
Polecam wycieczkę do Szwajcarii. Tam poprostu czuć ze te samochody najlepeij czują się na krętych i równych! drogach. No i można pstrykać ładne fotki samochodzikowi :DCytat:
Napisał moninika
jak prowadziłem Alfe z niemiec do polski , noc , autostrada hanover-berlin , 3 pasy , pusto , siatka od lasu , idealne warunki , prawie 250
PietereQ czy czytałes temat? "ILE WYCIąGNIE TWOJA ALFA ?"Cytat:
Napisał PietereQ
Jeśli było by "ILE WCHODZISZ W 90 STPNIOWY ZAKRęT?" to napisałbym co inego.
Jesli chodzi o ścisłość to te 260 miałem po ok 6 km.
Ale oczywiście jeśli brakuje Ci zakrętów i bedziesz w Gdańsku to zapraszam na Słowackiego, tam jest co pokazać. Toru niestety nie mamy.
pozdrowionka
a ja swoja lecialem 290 ale przeciez chyba nie o to tu chodzi
slowackiego?? za duzo dziur. i wieczne korki to moze byc wyzwanie no chyba ze helikopterem. pozdro600
morelexx !!!prosze uzupelnic swoj profil chyba ,ze rzeczywiscie mieszkasz nad adriatykiem
ano mieszkam nad adriatykiem :)
fajnie ci :D
nie wiem czy sie orientujesz ale ul. słowackiego w Gdańku wyremontowano , są przepiękne długie i szybkie zakręty w którym można się pobawić ...
tam rozwijam na letnich nawet do 170 pomiędzy zakrętami...
pozdrawiam
no to jestem w tyle bo nie wiedzialem o remoncie pamietam tadroge jak bylawoplakanym stanie