Świetny kokpit.
Printable View
Świetny kokpit.
już się nie mogę doczekać końca pracy przy alfie .... przedliftowe cudo które mimo tylko 200kucy jest lżejsze od q4 czy qv p9oliftowej
czekam na wrażenia z jazdy
brawo za prace które zostały wykonane do tej pory *** Załącznik 72073
jak będzie podsufitka .. tzn chodzi mi o kolor
Sprężyny na miejscu. Obniżone nadwozie prezentuje sie o wiele lepiej.
Załącznik 73185Załącznik 73186Załącznik 73187Załącznik 73188Załącznik 73189Załącznik 73190
- - - Updated - - -
Przymiarka rzadkiego Autosystemu. Zobaczymy która opcja ostatecznie zostanie.
Załącznik 73192
Super. I czerwona nitka na rantach powalająca. Jak to zrobiłeś ?
Zgadza się. QV-łki miały czerwone szwy na konsoli środkowej, osłonie zegarów oraz drzwiach. Q4 mialy już nić koloru grafitowego.
Kurcze, a ja myślałem, że wszystkie 164 miały takie konsolę:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2012/10/98.jpg
A to niespodzianka - czego to człowiek jeszcze nie wie ;)
To jest polift. Wg mnie najfajniejsza konsola ever, z tą masą guziorów :) Kurcze. Aż zacząłem przeglądać allegro w poszukiwaniu 164 :)
- - - Updated - - -
Z kolei panel pokazany wyżej był chyba raczej jakimś aftermarketem, bo widziałem zdjęcie 33 z bardzo podobnym a nigdzie nie natknąłem się na info o fabrycznym klimatroniku.
- - - Updated - - -
O! Znalazłem! Choć teraz widzę, że jest jednak trochę inny:
http://www.alfabb.com/bb/forums/atta...n-p3190564.jpg
Cytat: "Z kolei panel pokazany wyżej był chyba raczej jakimś aftermarketem"
http://www.forum.alfaholicy.org/33_1...czy_panel.html
Mnie też ten US market mało przekonuje. Na alfabb jest sporo 164 i mają raczej tradycyjne panele z przedlifta. Zapytałem tam. Zobaczymy co powiedzą.
- - - Updated - - -
Chłopaki z alfabb twierdzą, że takich paneli nie było w US ani Kanadzie. Ten benelux nie jest bez sensu, ale z drugiej strony, żeby tak specjalnie? Może to było jakieś "doposażenie" w klimatronik w salonie w autach, które nie miały go fabrycznie? Bywały takie cuda - jeszcze w 2000 r matka kupiła atosa z klimą, którą dołożył dealer, bo z jakichśtam powodów (bodaj podatkowych) wychodziło to taniej niż przywiezienie takiego cudu z Korei.
Jeśli chodzi o ten konkretny panel to wygląda na strikte zrobiony do Alfy 164. Pomijając rozmiar i sposób mocowania identyczny z normalnym panelem, nawet dolne przyciski mają identyczną strukturę jak te znane z pierwszej serii. Może ten dotykowy panel okazał się za drogi w produkcji. Jest znacznie solidniej wykonany. Jest metalowy, a nie plastikowy jak ten popularny. Jeśli została wypuszczona krótka seria, to znaczy, że gdzieś był zamiar wprowadzenia tej opcji na rynek. Coś jednak stanęło na przeszkodzie.
Może cena a może poddostawca się nie dogadał na dłuższą metę. Fakt, że rarytas niemały :)
niemal identyczny panel jak ten na zdjęciu 33 które pokazałeś widziałem na zdjęciach kilku 155 - i nie pamiętam dokładnie ale jest wielce prawdopodobne że te 155 były z Benelux'u... tam w ogóle takie cuda można znaleźć że ....
a jak szukasz 164 z panelem klimatronika to właśnie pojawiła się taka:
http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...61a59f4a;r:;s:
i aż żałuję że pośpieszyłem się z kupnem mojej bo ta jest na oko w lepszym stanie i z bogatszym wyposażeniem. :P
To standardowy panel . Uwielbiam ten granatowy welur na siedzeniach:)
Dzisiaj instaluję kabelki:)
Załącznik 74502
Śmiesznie tanie są teraz 164... Gdybym miał jakiś garaż, od razu bym kupił 3.0 V6...
164 dają dużo frajdy z jazdy. Jednak trafić godny uwagi egzemplarz to jak wygrać w lotto. Na zachodzie zwykłe v6-ki ładnie utrzymane też trzymają cenę. QV i Q4 już tak śmiesznie tanie nie są.
Przymiarka zderzaka i świateł. Jak już wszystko będzie na miejscu pomyślę o całościowym lakierowaniu.
Załącznik 74546Załącznik 74547
Dla takich "topiców" czlowiek zyje :D Garaz masz fenomenalny. Zycze wszystkiego dobrego i czekam na ukonczenie projektu :)
Jeszcze chwilkę. Cieszę się, że podzielasz mój entuzjazm.
Dziś przyszedł tłumik środkowy.
Załącznik 74839
Załącznik 80455Załącznik 80456Załącznik 80457Załącznik 80458Załącznik 80459
Odebrałem skóry z regeneracji. Efekt przekroczył moje najśmielsze oczekiwania:)
Polecam firmę:
http://www.naprawa-lodz.pl/odswiezan...ej_lodz_3.html
Ładnie im to wyszło - drogi zabieg?
Jestem pod wrażeniem skóry wygladają na zdjeciach jak nówki:) Można wiedzieć ile zapłaciłeś za tą renowacje?
Śliczne.
Tak jak na stronie firmy podają. Cena za komplet tapicerki to 1400zł. To profesjonalny zabieg. Polega na całkowitym usunięciu fabrycznego koloru, impregnowanie "gołej" skóry przed nałożeniem koloru, nałożenie koloru oraz impregnacja substancjami zabezpieczającymi przed pękaniem i odbarwieniem. W rezultacie efekt jest długotrwały.
Pierwsza klasa bravo!
Skóry odnowione na prawdę przyzwoicie, bardzo ładnie wyglądają i się prezentują, jednak nie wiem dlaczego ale przekonany jestem do czarnych, oryginalnych skórek.. Po prostu to kwestia gustu i komu co pasuje :)
No ja nie twierdzę, że nie :) czekam na całość aż zmontujesz i zobaczę wtedy jak to się prezentuje.
Powodzenia !
A mi się bardzie podoba jasny środek jest wręcz rewelacyjny,a co do praktyczności to inna bajka.
- - - Updated - - -
Ale każdy ma inny gust!
Świetnie się prezentują te skórki :)
sam mam czarne teraz ... ale coś mi podpowiada że wrócę do bananów....
co do pracy ... stary podchodzisz do tego z wielkim sercem ...
perfekcyjnie
Dzisiaj, korzystając z ładnej pogody, małe wietrzenie :)
Załącznik 81165Załącznik 81166Załącznik 81167
QV-ka powoli się robi. Zastanawiam się nad kupnem drugiego silnika QV 12v.
Jeśli ktoś ma namiar na taką jednostkę proszę o kontakt. Chcę zakupić taki silnik i bez pośpiechu go wyremontować przed montażem w aucie.