uuuu to mocno komplikuje sprawę :(
za małe ET mają? Co dokładnie przeszkadza? Może jakieś dystanse będą w stanie załatwić sprawę?
Printable View
jeżeli problem tkwi tylko w ET to dystans jak najbardziej załatwi sprawę
jeżeli natomiast problemem jest np wygięcie "ramion" felgi mocno do wewnątrz to już może być problem samym dystansem odrobić miejsce na zacisk
( wczoraj założyłem felgi 7,5J 17" ET35 szprychy z GTA/GT 3.2 o takie :
http://www.forum.alfaholicy.org/atta..._04_01_015.jpg
foto autka kolegi archi :-)
zaciski mam brembo 4tł przerobione pod tarczę 330mm średnicy , 32mm grubości
między szprychami a zaciskiem jest tak na oko około 5-7mm luzu
między zew. stroną zacisku a wnętrzem felgi nieco mniej miejsca
i teraz np kupisz felgi o takim samym rozmiarze ale ramiona będą nieco bardziej wklęsłe i już będzie lipa dla tego bez przymiarek ciężko cokolwiek powiedzieć co będzie poparte jakimś faktem i tyle
a skąd kolega macek ma pewność że akurat te felgi brembo nie pomieszczą ? tego nie wiem
trzeba by jego zapytać czy mierzył czy opiera się na samych wymiarach felg
mam pewność :P
Dzięki Panowie za pomoc!
W takim razie póki co kupuję do Gtvki Selespeedy w 17".
Obawiałem się czy podpasują do zacisków Brembo ale znalazłem foto gdzie ktoś ma założone :)
Załącznik 115026
na tym foto to zwykłe zaciski widze chyba a nie brembo, z drugiej strony brembo w gtv są malutkie (porównując np z 166) więc myślę że da się upchnąć, opcjonalnie z dystansem
Przyznać się. Który z Was zakosił mi Sienny do Gtv, które koleś chciał oddać za flaszkę? ;/
Ale o co chodzi ??? :p
chyba o to że ktoś w PL sieny sprzedawał :D
ciekawe ile sekund trwała sprzedaż XD
Ogloszenie kolegi bylo aktualne cala dobe
A panowie czy panie z krakowa ktorzy mieli najblizej zadziwli mnie dajac mi tyle czasu na dojazd :cool::p
kupił sieny i się nie pochwalił
weś wyjć stont :D
Nie chcialem dobijac tych co nie zdazyli :p
hał macz?
Nienawidzę Cię bocian :bootyshake: :(
Da się je uratować?
Dobic cie?
0,7 jack daniels jak kolega sobie zyczyl zgodnie z ogloszeniem
Dwie felgi nieco uszkodzone - do roboty beda
0,7 danielsa ;p
Jedna bez problemu , druga nieco gorsza ale jestesmy dobrej mysli - pisze jestesmy bo kolka zabiera dobry kolega
oooo nieźle, gratulacje dla szczęśliwego nabywcy :)
gdzie teraz takich okazji szukać? na jakiem portalu było ogłoszenie?
Na forum...:)
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-C31439458.html
czy to nie są sieny?
Tak. To zender siena 18. Tyle że wściekle czerwone i właściciel nic o nich nie pisze w treści ogłoszenia - to chyba nie są zimówki.
Wyklepane z kalkulatora przy użyciu Tapatalk
ta czerwien to nie problem ....dajesz do wypiaskowania ..potem malowanie proszkowe i masz nówki,,,,
dzwonilem przed chwilką,,,,,sprzedane...:) trzeba bylo brac.....w tym temacie refleks sie liczy..
- - - Updated - - -
chyba ze zdążyles i kupiles ...dla mnie sa zajefajne ale przeraza mnie profil opony w 18'' czy te zendery tez wychodzily w 17''?
No kuźwa mać! Następny mi zgarnął fele -.-
Kupiłeś je Maras, tak? Te czerwone?
do trzech razy sztuka :D
Jak tak to nie ma nigdzie, a jak są to za kosmiczną kasę, a wciągu 2 dni poszły za grosze( zwłaszcza te z forum)...
Tak, były też w 17". Osiemnastki były niedawno do sprzedania na alfaowner.comCytat:
Napisał maras37[SIZE=1
ty drugie ci uciekly....:( poczekaj one ostatnio rosna jak grzyby po deszczu heh plaga jakas.....a calkiem serio to mysle ze to byly niezle okazje które szybko sie nie powtórzą '''te czerwone nie pytalem za ile poszly ale mysle ze w okazyjnej cenie...ja dzwonilem w waszej sprawie ,,to kto łyknął te czerwone? heheh
- - - Updated - - -
no nad 17'' bym sie zastanowil....:) panowie spokojnie po kolei ustawić sie w kolejce każdy swoje zendery dostanie....hehe
Pewnie znowu bocian :D
Pierwszy w czas :cool:
a potem ''dostal zendery i umarl w wieku 99lat'' heheh
Tym razem nie mam z tym nic wspolnego:)
Hahaha popieram Marasa. Jeśli to znowu bocian to bez kitu, radzę mieć oczy dookoła głowy :D
Może trzeba bardziej pokojowo? Dać ciasto z haszem i sam odda ;)
albo czarami voodoo mozna.....oddaj zendery,,,,,oddaj zendery,,,,oddaj zendery,,,:)
Nie mam garażu , uważać na Wedżegie też nie muszę bo pisałem że kółka idą do kolegi :p
Aha - te z forum to byly 17