Dzięki chłopaki, czyli zamawiam tego z allegro i montuje ;)
Pozdrawiam
Printable View
Dzięki chłopaki, czyli zamawiam tego z allegro i montuje ;)
Pozdrawiam
Witam
przeyłam filmik z mojej naprawy
http://www.youtube.com/watch?v=NwY0Pl60T-0
Witam
przeyłam filmik z mojej naprawy'
http://www.youtube.com/watch?v=NwY0Pl60T-0
jak by ktoś chciał to mam do opchnięcia za grosze mechanizm prawej przedniej szyby + silniczek. Za jakieś symboliczne piniondze :)
Odświeżam trochę temat. Jeśli szyba lewy przód mi się podnosi ale robi to z lekkim chrobotem to czy słusznie podejrzewać mechanizm do wymiany? Pzdr.
mi od 3 lat jak sie domyka to tak trzeszczy jakby jerszcze chciala do gory pojsc, a juz nie moze.Nie wiem czy masz to samo
Panowie pilnie poszukuję samych linek do podnośnika szyby - tylny bok alfa 159
może jak ktoś z Was wymieniał na nowy a miał połamany plastik to linki mu zostały.
Prosze o kontakt 606 726 883.
Na razie unieruchomiłem szybkę.
mi linki rozwalilo.Powciagalo i poplatalo ale jak chcesz to poszukam:D
Wymieniałem dwa mechanizmy i w obu linki też były poszarpane więc nie wiem czy uda się je komuś odzyskać...
Panowie pytanko - w moich tylnych drzwiach po opuszczeniu szyby do maxa nie chce się podnieść, rozebrałem wszystko, wymieniłem mechanizm i myślałem, że już jest OK, ale niestety szyba dalej opuszcza się nie podnosząc. Działa dopiero po lekkim poruszeniu silniczkiem, w pewnym momencie działa, jednak odwrotnie - po podnoszeniu automatycznie opuszcza się :( Miał ktoś kiedyś taki przypadek ? Prawdopodobnie to wina silnika, ale może to coś innego ? Z góry dzięki za pomoc! Pozdro
hej.
no jka były poplątane i załamane to własnie takie mam, wieć wymiana mija się z celem. ale dzieki za odp.
Odgrzewam temat bo fatum tylnego lewego podnośnika dopadło również mnie. Prawdopodobnie złamała się ta plastikowa część trzymająca szybę bo podnosi się ale nie opuszcza (chyba że popchnę ręką). Pytanie do tych co włożyli te zamienniki z niebieskim plastikiem - czy są z tymi podnośnikami jakieś problemy albo wady w funkcjonowaniu, czy może lepiej dopłacić i kupić pozmianowy oryginał?
ja mam chyba niecaly rok zamiennik i nie mam z nim zadnych problemow ale moze to za krotki okres czasu zeby cos powiedziec.Nie slyszalem zeby ktos pisal, ze cos sie z nim dzieje, a kilka osob go zakladalo.Ile kosztuje pozmianowy oryginal??Ten zamiennik ostatnio ktos gdzies wrzucal i cena chyba 120-130 zl wiec nie tak drogo.Ja chyba dalem ponad 200zl
Mój zamiennik działa już prawie dwa lata... tfu tfu!
Taka przyjemność na allegro kosztowała mnie równe 159....zł, przypadek? :P
kupie jak zejdzie do 50 :P
ciekawe czy bys tak gadal jakby Ci szyba spadla i auto stalo pod chmurka.W sumie pod chmurka nie pod chmurka zawsze gdzies jedziesz i zostawiasz auto.Mysle, ze nie spadnie do takiej kwoty
Tymczasowi możesz na plastikowe opaski przyczepić szybe do mechanizmu i będzie ci ja normalnie opuszczać (widziałem takie rozwiązanie u kogoś jak po przyciemnianiu szyby złamali zatrzask to opaskami przyczepili a klient nawet o tym nie wiedział -chamstwo i polskie cwaniactwo)
Ja u siebie mocowanie do prowadnicy w ubiegłym roku naprawiałem i jest OK.
Okazało się jednak, że tak jak u wszystkich połamały się plastiki w prowadnicy. Postanowiłem spróbować to polutować i to był strzał w 10, tworzywo z którego wykonano ten plastik idealnie się do tego nadaje. Zakupiłem spraw do tworzywa >POM< - jest bardzo mocny, wszystko działa jak należy. Najtrudniejsze było założenie z powrotem linek bo są bardzo mocno napięte. Uwaga przy zakładaniu szyby na zatrzask, wciskając na siłę z pewnością się złamie (musiałem jeszcze raz wyciągać i lutować). Trzeba wysunąć plastik na max do góry i pod kątem delikatnie wsunąć zatrzask w otwór szyby.
a czy jest dostępny gdzieś ten plastik może z innego modelu włoskich super samochodów coś spasuje
jako że szukam coś w temacie spasowania mechanizmu to wygląda podobnie to od cromy http://allegro.pl/uchwyt-szyby-lanci...306583542.html może to pasuje
już wiem że nie pasuje to raz, dwa że u mnie linki się poplątały tak że tylko wymiana na nowy używany na samym plastiku się nie kończy. Jak te zamienniki pasują, działają?
ja też zamówiłem zobaczymy, pytałem sprzedającego co to za plaga uszkodzeń tych mechanizmów mówi że w każdej marce się psuje najbardziej francuzy ale i vw czy audi
U nas to jest plaga... mi dwa lata temu strzelił plastik po lewej stronie z tyłu. Kupiłem taki sam jak pokazujecie (był trochę droższy, bo 159zł... przypadek? :P ) i do tej pory działa, tfu tfu.
już naprawione zestaw pasuje idealnie i działa jak należy ciekawe jak długo.
Panowie, w sprzedaży na alledrogo pojawiły się same plastiki, wyglądają jak oryginały i kosztują 50 PLN więc całkiem rozsądnie
tylko linki musisz miec cale albo i je wymienic
Jakiś link?
jestem po wymianie razem z linkami, wszystko pasuje bez problemu więc można śmiało kupować i zakładać :)
dla tych którzy jeszcze mają całe te plastiki: nie trzaskać drzwiami przy otwartych szybach - moim zdaniem to wada fabryczna drzwi, luźne prowadnice powodują, że szyba wyłamuje mocowania tego plastiku
Panowie, żeby się upewnić - mechanizm każdych z drzwi jest inny?
Pytam, bo szukam lewego tyłu i nigdzie nie mogę namierzyć :(
Są inne. Tj. jeden nie będzie pasował na prawą i lewą stronę.
http://allegro.pl/nowy-mechanizm-pod...403845089.html pytałeś tego sprzedawcę? Napisał, że oba dostępne, ale lepiej się upewnić przed zakupem ;-)
Kupiłem u nich lewy i dostałem potem info że nie mają. Ale dostałem w końcu tu http://allegro.pl/show_item.php?item=4323963725 i wszystko OK. Prawy taki sam wymieniłem ponad dwa lata temu i do dziś działa bez problemu.
Dzięki za info Panowie. Chyba uda się dostać na miejscu w Łodzi, a jak nie to skorzystam z namiarów :)
A jakie są pierwsze objawy padania mechanizmu? Pytam, bo nie wiem, czy się resztą przejmować.
W tych padł ewidentnie, więc wymiana obowiązkowa. Reszta póki co działa tylko nie wiem jak długo ;)
Nie ma objawów... to po prostu pęka i szyba spada i sie nie chce podniesc zeby auto zamknac (u mnie tak było).