U mnie to tak wygląda pod deską i tak wygląda przekaźnik(a właściwie nóżki) które odpowiadają wtykom w gnieździe.
Printable View
U mnie to tak wygląda pod deską i tak wygląda przekaźnik(a właściwie nóżki) które odpowiadają wtykom w gnieździe.
Dokładnie taki jest układ nóżek jak u mnie.
No to teraz czas szukać przekaźnika :)
Ciekawe czemu u mnie tego nie ma? :(
Orientujecie się czy jest szansa na dołożenie tego przekaźnika beż wymiany wiązki?
No ja też schematów czytać za bardzo nie umiem, więc Ci nie pomogę :/
No i niestety moja radość była przedwczesna, gniazdo wolne jest od czasowego włącznika spryskiwaczy reflektorów, więc kicha pozostaje rzeźba.
No ja już mam doprowadzony prąd do tylnych elektrycznych szyb, ale jak to jest zrobione nie wiem, wszystko dzięki FLAR-ITAL. Teraz tylko czekam aż przyjdą mi maty wygłuszające, i szukam prawego siłownika bo w tym co mam uszkodziłem ślizg przez nieuwagę :/ A może wie ktoś czy się da ten żółty ślizg zmienić?
Dziury po korbkach zaślepiłem plakietkami samoprzylepnymi typu "Nie Palę" przekreślony papieros w czerwonej obwódce. Zdjęcie zapodam jutro.
a ja na dziury mam już patent, i może jutro uda się go zrealizować ;)
Witam. Odgrzeję troszkę temat. Po zimie przyszedł czas aby uporać się w końcu z tematem dołożenia tylnych elektrycznych szyb. Przypomnę, że wszystko pięknie szło do momentu kiedy to okazało się, że nie posiadam w schowku przekaźnika od tylnych elektrycznych szyb. Niedawno więc zakupiłem takowy przekaźnik wraz z jego podstawą i kawałkiem wiązki. Jednak teraz nie bardzo wiem gdzie się nim wpiąć do instalacji samochodu aby to wszystko zaczęło działać. Nie bardzo potrafię czytać schematy i elearn staje się dla mnie mało przydatny. Dlatego też chciałbym prosić o pomoc kogoś kto się w tym łapie i mógłby sprawdzić gdzie powinno być to wpięte.
Poniżej zdjęcia przekaźnika, podstawy z bezpiecznikiem i wiązką.
Załącznik 96692Załącznik 96693Załącznik 96694Załącznik 96695Załącznik 96696
Opis jaki kolor kabla odpowiada nóżce przekaźnika
-87 (ten wyżej)-czerwony, który idzie do bezpiecznika
-87 (ten niżej)-żółty
-86 - czerwono-czarny
-85 - fioletowo-czarny
-30 - zielono-czarny
Za wszystkie porady z góry dziękuję.
powiedz mi jeszcze, czy chcesz, żeby to łatwo było podłączyć, czy chcesz, żeby połączenia były identyczne jak w fabrycznej instalacji??
- - - Updated - - -
jeśli łatwo, to:
- zółty usuń całkowicie
- cienki czerwono-czarny połącz pod stacyjkę. jest tam kostka 4-pinowa, podłącz się pod niebiesko-biały
- zielono-czarnym podłącz pod akumulator.
- filoetowo-czarny do masy
- wstaw bezpiecznik 30A
- czerwono-czarny z wyjścia podstawki bezpiecznika wyprowadź do kostki wiązki el.czyb. Mususz go przedłużyć do kostki, którą miałeś w kupionej wiązce. Na pinie nr 17 i 45 będą 2 przewody koloru pomarańczowego i pod nie to podłącz.
- - - Updated - - -
chociaż chyba tej kostki w wiązce nie miałeś, jest to kostka 50-pinowa pod skrzynką bezpieczników, wygląda tak:
- - - Updated - - -
....
W zakupionej wiązce nie miałem właśnie żadnych kostek, od tej podstawy z bezpiecznikiem odchodziły tylko przewody o długości ok 30cm. Czy kostka, o której piszesz jest przykręcona do całej skrzynki bezpieczników i do niej mam wpiąć ten czerwono-czarny?
Co do tego żeby było jak w fabrycznej instalacji to pewnie nie będzie łatwo bo oprócz tego przekaźnika z kablami nie mam więcej elementów instalacji, a podejrzewam że byłoby to potrzebne. No chyba że się mylę :D.
Dzięki za tak szybką odpowiedź.
ta kostka będzie do ramy przytwierdzona. Zrób fotki tej kostki.
a jak wiązki w drzwiach??
Wiązki w drzwiach są ok, były wymieniane, w przednim słupku od strony kierowcy i środkowych było więcej pinów niż w kostce drzwi.
Poniżej zdjęcie tej kostki, o której pisałeś (zdjęcie troszkę kiepskie bo robione telefonem a i miejsce do najlepszych nie należy). Jest ona zaraz za dźwignią do otwierania przedniej maski i przykręcona do jakiegoś metalowego uchwytu
Załącznik 96762
no to licząc od szarego w prawym górnym rogu, lecąc w prawo masz pin 1, 2 .... drugi rządek 13, 14.... itd.
spr czy na pinach 17 i 45 masz przewody. Wtedy odetnij je od kostki, połącz razem i dołącz do przekaźnika jak pisałem wcześniej
- - - Updated - - -
a zanim podłączysz przekaźnik, to bez żadnego odcinania, podaj 12V na te piny - bez rozczepiania kostki. Wtedy szyby tylne powinny działać
Czy kostkę tą mogę normalnie wypiąć i nic się nie stanie?
Od jutra mnie nie ma bo wyjeżdżam na szkolenie, ale po powrocie zabiorę się za to i na pewno napiszę o efektach. Jeszcze raz dzięki za pomoc.
lepiej najpierw odepnik aku, jak masz zamiar tą kostkę rozpinać.
Czy to chodzi o tą kostkę i przewód co jest zaznaczony na zdjęciu?
Załącznik 98551
Po podaniu napięcia bezpośrednio do tej dużej kostki na piny 17 i 45 tylne szyby się zamknęły :D. Czy 12V do przekaźnika musi być podane bezpośrednio z aku czy można z innego miejsca podać np. jak do modułu kierunkowskazów?
Ja dolozylem cala instalacje tyl i cala kierowcy na 4 szyby tylko tyl nie dziala wiec pytanie co jest nie tak , mam doprowadzic dwa +12V do tych pomaranczowych pinow 17 - 45 w 50 pinowa kostke ? Dzieki za pomoc bo mam otwarte szyby i nie wiem jak je zamknac
cisza jak po smierci organisty , a szyby jak nie działały tak nie działają :/
Witam, też dokładałem szyby i po złożeniu wszystkiego, patrze że szyby nie działają oraz nie ma podświetlenia tych przycisków, bylem pewny że coś nie działa, na szczęście u mnie winowajcą okazał się przycisk odpowiedzialny za wyłączenie tylnych szyb.
Zaolzylem sala instalacje z alfy ktora miala el szyby tylnej a u mnie wraz nie dzialaja co jest dalej nie tak
Dodano po 6 minutes:
Wymienilem cala instalacje auta loncznie z wiazkami drzwi tyl i lewe przod z jednego auta wszustki kable a szyby ani drgna
juz szybki tyl dzialaja :) po dolozeniu przekaznika ,dzieki wszystkim za podpowiedzi
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2