Rzeczywiscie nowośc... z korkiem wlewu oleju:) Niestety, ale spotkałem sie ze 156 co miały miec niby silnik 140 mJTD, a miały 116 uJTD własnie z przełomu lat 02/03 - wiec co takiemu jegomosciowi po oględzinach powiedziec? Że nie wie co oferuje?
Printable View
Yyy nie wiem o co Ci chodzi z tą nowością ale znam wiele różnic pomiędzy silnikami jtd bo miałem okazję przy nich pracować :) ale człowiek może sobie sam sprawdzić jaki ma silnik otwierając maskę (co zapewne zrobił kupując auto), to nie jest taka sytuacja jak w vw z silnikami tdi gdzie były różne warianty mocy, a silnik wyglądał identycznie, w jtd ma na osłonie napis 16v to ma te jtdm i koniec.
1.9 jtdm 140 konny pojawil sie po lifcie wnetrza i jest tych aut stosunkowo sporo (przed pelnym liftem) biorac pod uwage ze byly produkowane tylko przez rok.
Sporo nie sporo, ale bialy kruk to nie jest, wklepac w allegro i jakies znajdzie.
P.S. Moc jest w dowod wbijana i nie latwo ja zmienic, a sens zmiany na wiecej w dowodzie jest mocno watpliwy (na zachodzie wieksze oc, u nas kupie bieganiny z papierami) wiec mysle ze mozna sie sugerowac tym co w dowod wklepane co do mocy seryjnej.
Wysyłane z mojego A953 za pomocą Tapatalk 2
A 2,4JTDm też montowali przed pełnym liftem?
Nie słyszałem o takim przypadku.
Kolego akurat nie mam zdjęcia komory silnika będę musiał potrzaskać kilka fotek... Ale na pewno to jest wersja 140KM wlew oleju jest po stronie kierowcy a druga rzecz to rozrząd by nie pasował do 116KM który wymieniałem i był kupiony do JTDm.. Nie wspomnę o takich pierdołach jak świece żarowe też się różnią.. Te silniki w sumie różnią się tylko głowicą bo tu masz jeden wałek a tu dwa rozrządu...
Troszkę wiem i nie dałem się zrobić w banbuko...
Białe kruki... Na allegro jest ich troche...
http://allegro.pl/alfa-romeo-156-jtd...627753614.html
No pominąłeś chyba fakt, że jest też inna skrzynia biegów, bo 6cio stopniowa .