Fotki wrzucę w przyszłym tygodniu ale na pewno ksenony bo jakiś miesiąc temu jeden sie przepalil i wymienialismy w ASO. I osobiście widziałem przetwornice
Printable View
Fotki wrzucę w przyszłym tygodniu ale na pewno ksenony bo jakiś miesiąc temu jeden sie przepalil i wymienialismy w ASO. I osobiście widziałem przetwornice
no i co z tymi fotkami ;)
Koledzy od niedawna jestem posiadaczem alfy 166 i mam taki problem mam zamontowane seryjnie spryskiwacze do ksenonów i teraz problemem jest to ze nie działają. Płyn zalany po korek. Gdzie znajdę przekaźniki i bezpieczniki od tego ustrojstwa i gdzie dostanę się do pompki bo nie wiem co jest walnięte. Na szyby działa wszystko ok. No chyba, że nie potrafię ich uruchomić
tam jest zero elektryki wszystko hydrauliczne a moze ci poprostu zamarzło :) albo wężyk wyskoczył hehe :)
pamietaj że muszą być włączone ksenony żeby pryskało też na światła ;)
Samochód na chodzie światła włączone, jak psikam to pod autem kałuży nie ma a lampy suche jak pieprz, na dworze temp. +5`C
układ pompki w kazdym innym aucie zabezpieczony jest bezpiecznikiem (np w renówce aż 30A, tylko po co taki wielki...:D) i dodatkowym przekaźnikiem rzecz jasna. Trzeba iść tym tropem.
Ale gdzie to znajdę? kolega wyżej pisał, że działa to bez elektryki więc... jak w końcu?
jak bez elektryki, to pompka na co działa? :D
przekaźnik C i bezpiecznik 12 (20A) jest opisany jako spryskiwacze reflektorów.
RUFIK ma po lifcie wiec pewnie mu chodziło o wysuwanie sprysków. To faktycznie jest samoczynne pod wpływem ciśnienia. Jednak tak jak maestro pisał to pompkę i tak musi coś napędzać :) w dodatku przed liftem nie były wysuwane tylko stałe dysze.
podejrzewam że układ jest taki sam jak w po FL. Jeśli tak to skręcasz kołą na maksa w lewo (najlepiej byłoby zdjąć prawe koło), odkręcasz nadkole i masz dojście do pompki spryskiwaczy świateł. Trzeba ją wyjąć, zobaczyć czy nie skorodowały styki na niej. Potem podpiąć na krótko do aku i zobaczyć czy działa. można jeszcze wziąć i dmuchnąć kompresorem w obieg, aby sprawdzić czy nie są zawalone kamieniem dysze (taki numer miałem u siebie). Jeśli wszystko oki to trzeba sprawdzić czy dochodzi napięcie na kostkę - ale najpierw sprawdź to co pisałem wcześniej.
Mam pytanko. Czy jest mozliwe że w pełnej wersji wyposażenia 166 nie było ksenonów?
Tak jak tu http://www.motogarage.otomoto.pl/alf...C28251134.html
Faktycznie pełna opcja (pomijając DSP o którym nie wspomniał bo pewnie nie ma). Poza tym są wszystkie rarytasiki. Ksenon też, przecież pisze. W 166 były ksenony dość często, zwłaszcza w późniejszych rocznikach.
Tak pisze, ale na zdjecicha widać zwykłe żarówki.
Jakie zwykłe żarówki???????? Jak niby odróżnisz ksenon od halogenu jak będą miały taką samą barwę? Jak ma wstawione 4300K (a tyle było fabrycznie) to nie odróżnisz. Ba, wtedy nawet żarówka xenono podobna będzie bardziej wyglądać jak ksenon :)
- - - Updated - - -
Żeby się upewnić to musisz widzieć jak się zapalają. Zadziała samopoziomowanie i zobaczysz jak żarniki się rozpalają. Ponadto nie będzie pokrętła od wysokości świateł (tylko od ściemniania liczników).
Wiem. Wiem. Na zdjeciach wygląda jak żarówka dlatego sie zastanawiam poprostu. Jutro jade ją zobaczyć.
Wyposażenie ma na prawdę na wypasie (tylko sprawdź czy ma DSP) więc nie sądzę żeby coś drutował. Pewnie ma fabryczne.
Jak będzie w takim stanie technicznym jak wygląda to ją biore czy z DSP czy bez:)
Przez soczewkę widzisz żarówki? Copperfield czy jak?
Wysłane z mojego GT-I9000
Nie widze nie jestem magikiem:) Poprostu na zdjęciach widać że ksenony swiecą na żółto więc wydaje mi się że mogą być to poprostu żarówki.
kupiłeś ? ogloszenia juz nie ma ...
Niestety nie!!! Ktoś był przede mną. Wpłacił zadatek.
Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Nie chce zapeszać. Jak wszystko wypali jutro będę sie chwalił:D