Wymieniłem... Teraz Alfa otwiera sie na widok kluczyka... W każdej temperaturze... Tak ze polecam goscia z Selgrosa
Printable View
Wymieniłem... Teraz Alfa otwiera sie na widok kluczyka... W każdej temperaturze... Tak ze polecam goscia z Selgrosa
Panowie,
Ponieważ mam ten sam efekt, o którym piszecie będę musiał wykonać analogiczną operację,.
W związku z tym mam pytanie, czy nie zna ktoś jakiegoś punktu, który jest w stanie poradzić sobie z tym problemem w Warszawie (lub okolicy)?
Pozdrawiam,
Zapraszam na priv
Panowie to wcale nie musi być stacyjka. U mnie wymiana nic nie dała. Jeśli macie kartę kodów do kluczyka to pomoże przegranie softu w pilocie.
transporder w kluczyku?
U mnie problem wygląda następująco: po kilkugodzinnym odstawieniu samochodu pilot nie działa, ale jak otworze już kluczykiem to moge od razu korzystać z pilota.
Ktoś podpowie mi co zrobić? Karta kodów czy coś innego?
własnie rano nie chwyta, a po pracy w południe lub wieczór daje rade. dzięki za odp.
Witam. Bardzo was proszę o pomoc :(
Wymieniałem linkę klamki zewnętrznej i aby się do niej dostać zdjąłem boczek wyciągnąłem szybę i wymieniłem ową linkę na nową ponieważ stara była urwana. Po zamontowaniu linki chciałem zobaczyć jak otwiera drzwi, żeby lepiej chodziło psikłem wd40 do zamka żeby lepiej chodził ponieważ był lekko zardzewiały. Zamknąłem drzwi i już ich nie otworzę :( ani ręcznie ani jedną ani drugą linką :( jak wyjąć zamek lub otworzyć drzwi :( drzwi nie mają szyby a auto parkuje pod blokiem :( równie dobrze mógłbym zostawić kluczyki na dachu :( byłem w kilku serwisach i ode jednego do drugiego wysyłają :( nikt nie chce się podjąć otwarcia drzwi :(
Ewenement !
Idę dziś rano do samochodu, nie działa pilot ... myślę wtf, sprawdziłem drugi pilot to samo - otworzyłem kluczykiem, dojechałem do roboty wszystko działa o.O
Poczytałem forum ktoś pisał, że jaja bo mu tylko pod domem nie działa. Wróciłem z pracy po drodze byłem w dwóch miejsach zamykam, otwieram wszystko cacy.
Zaparkowałem na swoim miejscu parkingowym wychodzę pyk NIE DZIAŁA (drugie wtf). Myślę odpalę silnik zgaszę zobacze jeszcze raz, dalej to samo ... Odjechałem 100m wysiadłem DZIAŁA ! Wracam na swoje miejsce dalej nie działa :D Sąsiad sobie kupił "nowy" samochód i stoi od dziś od rana obok mnie jakieś audi ....
Spotkał się ktoś z taką sytuacją?? :D System zabezpieczający audi zagłusza mi kluczyk ??
hehe. Nowe samochody mają system bezkluczykowy (samochód cały czas nasłuchuje, czy w pobliżu nie ma kluczyka - a jeśli jest, to drzwi zostają otwarte - i można odpalać samochód, bez konieczności wyciągania kluczyka z kieszeni). Swoją drogą nieźle musi siać falami, skoro zakłóca alfę. Teoretycznie jest to możliwe :/
Nie no ewenement kumpel stoi miejsce obok mnie i jak stanie kolo tej Audi to tez swojego nie otworzy musi podejsc z drugiej strony ;-) Ja nie otworze gdziekolwiek bym nie stal ...
Kolego odnosnie tego zamykania /otwierania ja mam dołożony jakis drugi sterownik z pilotem bo orginalny nie działa .To muwisz że trzeba na nowo je zakodowac
U mnie to w ogóle jest tak że centralny ostatnio nie zamyka. Tzn. zamyka z kluczyka, ale odbija i otwiera. Z pilota jedynie kierunki migają. Natomiast gdy przytrzymam któryś z przycisków, otwiera i zamyka szyby. Bądź mądry.
Siema! A miał ktoś z was tak, że przy niższych temperaturach centralka z pilota nie działała? Jak otworzę z grota i wcisnę od razu przycisk na pilocie to zaczyna działać i zamykanie i otwieranie itd... Latem wszystko ok zimą lipa. To już druga zimę mam 159 i drugą zimę się z tym boksuje
https://r.tapatalk.com/shareLink?url...2&share_type=t
Centralny zamek nie dziala z pilota
Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
Nic nie trzeba kodować. W 99% przypadków.
Albo masz nieoryginalne kluczyki i ktoś ich nie potrafił dopisać albo nie potrafił naprawić centralnego.
- - - Updated - - -
Nic nie trzeba kodować. W 99% przypadków.
Albo masz nieoryginalne kluczyki i ktoś ich nie potrafił dopisać albo nie potrafił naprawić centralnego.
Nie za bardzo uśmiecha mi się jechać do Katowic... Na czym polega cała ta wymiana centralki? Czy wgrywanie starego softu na nową centralkę to konieczność? Czy może wystarczy podać jej kody kluczy? Kto mi to łopatologicznie wytłumaczy? :)
Dla uzupełnienia Treść wpisu z Autodaty:
Alarm/immobiliser nie działa, jednak odblokowanie drzwi kluczykiem samochodowym jest możliwe.
Dotyczy następujących pojazdów
Wszystkie modele, →VIN 7092553.
Treść zgłoszenia:
Alarm/immobiliser nie działa, jednak odblokowanie drzwi kluczykiem samochodowym jest możliwe.
Przyczyna:
Niezindentyfikowany kluczyk z transponderem.
Sposób usunięcia:
Części zamienne
Komputer sterujący wyłącznika zapłonu 156061620 1
Sprawdzić baterie pilota zdalnego sterowania i w razie potrzeby wymienić.
Zamontować nowy komputer sterujący wyłącznika zapłonu.
Rozumiem, że komputer sterujący wyłącznika zapłonu to inaczej stacyjka?[emoji846]
Zgadza się. Przy okazji na czym polega kodowanie tej nowej stacyjki?.
witam Panowie i mnie dopadła stacyjka ktora kluczyk widzi za 2 razem i nieraz jest z błędem blokady kierownicy A ostatnim czasy nawet centralny z pilota nieraz zapomina o swoich do czego służy i tu moje pytanie do was czy stacyjka może być od wersji TI 2.0 mimo ze ja mam 1.9 i czy może być od Angelika ? I następne pytanie do was gdzie mógł bym podjechać aby mi to zrobili jestem z Kalisza z góry bardzo dziękuję za odp. dodam że zima również mam przypadłość ze muszę na początek otworzyć z kluczyka aby wróciło centralne z pilota .
może być z 2.0, anglika, benzyny. Nie ma znaczenia.
dziękuję Ci bardzo za odpowiedź maly_777 bo właśnie przed chwilą miałem zakładać nowy temat czyli co do stacyjki juz wszystko wiem ze ma byc po 2008 rok aby również zakończyć problem centralnego zima i co najważniejsze wiem ze każda stacyjka będzie odpowiednia nie ważne z jakiej wersji silnika ! znalazłem u siebie szpeca który powiedział że ogarnie mi stacyjki A mam do niego pewność bo wywalił mi jakiś czas temu EGR i DPF i ostatnie pytanie do was jak wyciągnę swoją stacyjke to wystarczy zabrać klucze do stacyjki i nowa stacyjke ? I jaki koszt jest tego przegrywania abym wiedział jak sie przygotować finansowo ?
No to dogadaj się z tym gościem nie z nami :D
Stacyjka nowa i stara to wszystko co mu potrzebne.
a jeszcze jedno pytanie do was bo stacyjke zamówiłem wczoraj więc niedługim czasie bedzie (rok 2009) ale wracając do starej stacyjki czy komuś z forum miał taka sytuacje (raz na ruski rok ) ze wyciągając brelok ze stacyjki i mającgo w ręku to zaplon dalej był włączony i można było wszystko robić tak jak by kluczyk byl w stacyjce mnie przez 5 lat spotkala taka sytuacja z 8 razy - zeby wyłączyć zapło musiałem znów umieścić brelok do stacyjki i ponownie go wyciągnąć - pytam z czystej ciekawości ;) ;) i jeszcze jedno bo dość dużo szukałem ale nigdzie nie ma informacji dokładnych czy idzie zrobić automatycznie odpalanie silnika w wersji przed liftowej i co było by potrzebne aby coś takiego zrobić ?
Witam,
A ja mam taki problem od wczoraj.
Pilotem nie mogę zakluczyć drzwi (wszystkich). Jest charakterystyczne stuknięcie, zapalenie świateł, wszystko wygląda normalnie. Zauważyłem to, ponieważ akurat spojrzałem przez szybę od drzwi kierowcy i widzę, że nie mruga lampka alarmu.
Drzwi mogę normalnie otworzyć i alarm się jednak włącza.
Podsumowując: nie mogę zakluczyć drzwi pilotem, alarmu niby nie ma ale jednak jest:D jutro zrobię próbę odpięcia i założenia klem, sprawdzę też poziom naładowania akumulatora.
Jakby ktoś miał dodatkowe pomysły to chętnie poczytam / sprawdzę
Pzdr
Naładowanie aku pomogło - polecam od tego zaczynać.
Pzdr
ktos doradzi, czemu po odpięciu akumulatora nie mogę otworzyć tylnej klapy przyciskiem w klapie (SW)? Przestawienie na kompie pokładowym nie przymosi skutku...
Zazwyczaj pomaga zamknięcie samochodu z pilota i otwarcie. Pozniej powinno działać.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Dokładnie jak pisze kolega otwarcie-zamkniecie auta pilotem i wtedy powinno działać otwieranie klapy.
I u mnie to się zdarzyło. Po długim postoju Bella nie reaguje na pilota, muszę otwierać z kluczyka. Stacyjka z 2009 już zamówiona, pozostaje ogarniecie tematu jak ją zgrać. Ktoś może to wytłumaczyć albo polecić jakiegoś magika z okolic Wrocławia?
Zaczynajcie od akumulatora. 85 % tych problemów zniknie.
Ciekawe są te przypadki z akumulatorem. W innych autach jak akumulator pada to wpierw silnik przestaje odpalać a nie otwierać i zamykać się ;)
To akurat nie wina akumulatora :P
Hej, pojawił mi się znany problem z nieotwieraniem na mrozie w przedliftowym egzemplarzu. Czy ktoś wie kto wymieniłby mi tą stacyjkę w Trójmieście? I czy stacyjka od 1.9 będzie pasować do 2.4?
Pozdrawiam i z góry dziękuję :)