-
Cytat:
Napisał
Belfer27
Z Grybowem to tylko żartowałem bo jest w połowie drogi między NS a Gorlicami:) A kulki są nadal aktualne tylko nie wiem, czy parking pod naszą "Galeryją" nie jest za mały na tak duży zaszczyt w postaci tylu AR?! Frajdę z jazdy przy obecnym tempie remontu drogi nr 28 będziesz miał za jakieś... pół roku.
---------- Post dodany o godzinie 18:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:07 ----------
28 sobie odpuszczę i śmignę przez Korzenną, jest równiutko i przyjemnie więc się nie wymigasz;)
Prawdopodobieństwo jest tak samo duże, jak to, że któreś z nich to moje byłe uczennice:)
To, że byłe to chyba lepiej niż obecne bo to byłby już totalny żywiec:sarcastic:No chyba, że udzielasz korepetycji po godzinach?
---------- Post dodany o godzinie 22:08 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:01 ----------
Cytat:
Napisał
wiertar
jezu, dzięki:) wpadłbym ale alfe miałem dopiero drugi dzień więc chciałem się nią nacieszyć:)
jakieś wkupne trzeba przywieść??:)
Nacieszyć tzn. co:confused:, oglądasz ją tylko i pod kocyk. Cała frajda to jazda więc taka mała rundka, ze Szczawnicy do Sącza to była by dla niej tylko rozgrzewka. A za karę to następny zlot zrobimy w Gorlicach i będziesz musiał podjechać dalej:D
-
Nacieszyć tzn. co:confused:, oglądasz ją tylko i pod kocyk. Cała frajda to jazda więc taka mała rundka, ze Szczawnicy do Sącza to była by dla niej tylko rozgrzewka. A za karę to następny zlot zrobimy w Gorlicach i będziesz musiał podjechać dalej:D[/QUOTE]
no jak powiedziałes jazda to cała frajda.. wiec do sącza troche za blisko było;)
spoko jakaś śliweczka się znajdzie:)
-
To może na Gumballa pojedźmy ;) Wtedy będzie jazda non stop
-
A jest jakiś konkretny termin na następny spot ? Bo nie wiem czy się nie doczytałem, czy tak spekulujecie narazie ? :)
-
Cytat:
Napisał
WeGi
A jest jakiś konkretny termin na następny spot ? Bo nie wiem czy się nie doczytałem, czy tak spekulujecie narazie ? :)
Proponuj jakiś termin to się pomyśli. Tylko żona mówi że mnie samego nie puści i mówi że ma być spot razem z żonami.....
-
Cytat:
Napisał
laska
Proponuj jakiś termin to się pomyśli. Tylko żona mówi że mnie samego nie puści i mówi że ma być spot razem z żonami.....
Tylko czemu Ona się o Ciebie boi? Chyba nikt z nas nie wyglądał na "kochającego inaczej" a kobiety wśród nas były tylko na plakatach...:) Chyba jej nie mówiłeś nic o zaczątkach GG (Gorlickie Galerianki)?
Co do terminu to może być nawet za tydzień w weekend (3-4 lipiec) i wcale nie głupi pomysł z tymi rodzinami.
-
Cytat:
Napisał
Belfer27
Tylko czemu Ona się o Ciebie boi? Chyba nikt z nas nie wyglądał na "kochającego inaczej" a kobiety wśród nas były tylko na plakatach... Chyba jej nie mówiłeś nic o zaczątkach GG (Gorlickie Galerianki)?
Nie boi się ale stwierdziła że spot za długo trwał i niema zamiaru następnej niedzieli znów spędzić sama w domu.O galeriankach nic nie wspominałem ;)
-
poszukuje jakiegoś Alfisty z okolic sącza który ma dostęp do kompa( sprawdzenie czy jakichs błędów nie ma) i ogólnie kogoś kto chciałby przejechać się moją bellą, porównać do swojej i wskazać ewentualne usterki itp.... jak coś to walić smiało:) najlepiej w weekand
-
Cytat:
Napisał
wiertar
poszukuje jakiegoś Alfisty z okolic sącza który ma dostęp do kompa( sprawdzenie czy jakichs błędów nie ma) i ogólnie kogoś kto chciałby przejechać się moją bellą, porównać do swojej i wskazać ewentualne usterki itp.... jak coś to walić smiało:) najlepiej w weekand
Jak chcesz to podjedź to Ci sprawdzę Twoją Alfinę. Pozdrawiam:)
---------- Post dodany o godzinie 21:12 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:25 ----------
Panowie a może się zbierzemy i zaatakujemy Rymanów w dniach 17-18 lipca robią grillspota? Parę kilosków w kilka alf, może być całkiem wesoło.:driver:
http://www.forum.alfaholicy.org/podk...now_zdroj.html
-
Cytat:
Napisał
Miki74_06
---------- Post dodany o godzinie 21:12 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:25 ----------
Panowie a może się zbierzemy i zaatakujemy Rymanów w dniach 17-18 lipca robią grillspota? Parę kilosków w kilka alf, może być całkiem wesoło.:driver:
http://www.forum.alfaholicy.org/podk...now_zdroj.html
Ja jestem za!
-
To ja wstępnie też się pisze
-
Witajcie:)
Na następny zlocik z checią przyjade jak znajde wolny czas:) Jestem z Krynicy więc nie powinienem mieć problemu z dojazdem do NS :D
-
Cytat:
Napisał
Miki74_06
chętnie podjade. ale dopiero w przyszły weekand. odezwe sie do ciebie w tygodniu.pozdro
-
Z tym grillem w Rymanowie to niezła myśl ;)
A dzisiaj Kolega wiertar odwiedził nasze progi swoją 156, więc my już widzieliśmy jego nowy nabytek ;)
-
a to ciekawe... bo kolega Wiertar od rana siedzi w pracy:D
p.s. kurde ide na parking zobaczyć czy alfa stoi;))
-
Hmm... pomyliło mi się ;) tylu alfaholików nas odwiedza że mam wymówkę ;)
A dzisiaj robiłem tego nowego 1.9JTDm 150PS w 159 i namawiałem właściciela do rejestracji na forum - swoją drogą fajnie to lata po modzie ;)
-
spoko...wybacze:) a piątek wpadne bo jak wszystko będzie ok z silnikiem to może w niedalekiej przyszłości tęż jakiegoś małego wiruska bym wszczepił:)
-
Cytat:
Napisał
wiertar
spoko...wybacze:) a piątek wpadne bo jak wszystko będzie ok z silnikiem to może w niedalekiej przyszłości tęż jakiegoś małego wiruska bym wszczepił:)
A ile masz teraz koników ;) ??
-
tzn powinno być 110:)tak myślałem delikatnie o 130:)
-
Czyli masz 110KM i 275Nm - po zabiegu byłoby ok. 130-135KM i 330-340Nm ;)
Rezerwować termin? :wub:
-
Cytat:
Napisał
sstuning
Z tym grillem w Rymanowie to niezła myśl ;)
A dzisiaj Kolega wiertar odwiedził nasze progi swoją 156, więc my już widzieliśmy jego nowy nabytek ;)
Chyba chodziło o mnie :) ale też na W więc mogła się przytrafić mała pomyłka :)
-
Cytat:
Napisał
WeGi
Chyba chodziło o mnie :) ale też na W więc mogła się przytrafić mała pomyłka :)
Mamy powód do radości - jest nas już tak dużo, że się mylimy ;)
-
termniu jeszcze nie ustalamy:) najpierw musze poznać szczegóły co i jak i najchetniej taką alfinką po wirusie się przejechać żeby poczuć różnice:) niestety narazie inne wydatki więc pewnie dopiero po wakacjach będą pieniadze. ale w każdym bądz razie wpaśc do was mozna pogadać??
-
Miki ma zawirusowaną 156 1.9JTD 115KM więc demo car jest ;)
A wpaść pogadać zawsze można - czas na kawę zawsze się znajdzie.
-
ja z ciekawości zapytam, jaki byłby koszt zawirusowania 156 1.9JTD 115KM:) I o ile by sie poprawiły osiagi?:P
-
Cytat:
Napisał
dzik1982
ja z ciekawości zapytam, jaki byłby koszt zawirusowania 156 1.9JTD 115KM:) I o ile by sie poprawiły osiagi?:P
Co do osiągów to okolice 140KM i 330-340Nm bez problemu - a czasem się da radę więcej wycisnąć - to już zależy od auta - Miki ma identyczny silnik ;)
A co do ceny - sprawdź PW bo mamy małą promocję dla Alfaholików ;)
-
A ile można u mnie wykręcić?? Czy możesz przybliżyć co nieco waszą ofertę bo na stronie nie znalazłem w sumie nic.
-
Witaj
Stronkę mamy obecnie w przebudowie, bo uruchamiamy jeszcze kilka podstron (między innymi skleptuningowy.eu, usuwaniedpf.pl) więc chwile przestoju mamy.
Ile można u Ciebie wycisnąć? Napisz ile teraz masz koników, żebym wiedział dokładniej który masz silnik, bo 1.9JTD 16V występował w trzech wariantach mocy z tego co pamiętam.
Pozdrawiam
Marek (SS Tuning)
-
Mam 140 kucyków... Jak dokładniej wyglądają wasze działania?? Czy jest to chip czy nowy soft??
-
W Twoim przypadku z oryginalnych 140KM i 305Nm można zrobi ok. 165KM 360Nm.
Nie jest to żaden chip, ani gotowy soft - tylko program zrobiony od podstaw na bazie oryginału.
Czyli szczytujemy Twój oryginalny program, mierzymy wartości rzeczywiste przed, następnie modyfikujemy ori soft, wgrywamy, znów pomiary wartości rzeczywistych, jazda próbna i ewentualne dostrojenie/poprawki.
Pozdrawiam
Marek (SS Tuning)
-
Wizyta w SS tuning zaliczona:) narazie tylko orientacyjnie i podpięcie pod kompa.. ale jak wszystko pójdzie ok to zastrzyk mocy będzie za niedługo;) a i dzięki za dokręcenie śruby;)
-
Cytat:
Napisał
sstuning
W Twoim przypadku z oryginalnych 140KM i 305Nm można zrobi ok. 165KM 360Nm.
Nie jest to żaden chip, ani gotowy soft - tylko program zrobiony od podstaw na bazie oryginału.
Czyli szczytujemy Twój oryginalny program, mierzymy wartości rzeczywiste przed, następnie modyfikujemy ori soft, wgrywamy, znów pomiary wartości rzeczywistych, jazda próbna i ewentualne dostrojenie/poprawki.
Pozdrawiam
Marek (SS Tuning)
To rozumiem. O właśnie coś takiego mi chodzi. A jaki jest orientacyjny koszt takiej przyjemności?? Ile też ewentualnie kosztuje sam pomiar na hamowni?? Jakiego rodzaju posiadacie hamownie??
-
Czy ktoś się wybiera może na spot do Rymanowa? Pewnie nikt bo alfy się przecież psują a Wy macie 40 km więcej ode mnie i już bez lawety ani rusz. Ja mam assistance więc pewnie pojadę:)
-
panowie bo temat jakoś ucichł... kiedy jakiś spocik??:)
-
Cytat:
Napisał
wiertar
panowie bo temat jakoś ucichł... kiedy jakiś spocik??:)
Wszyscy na wakacjach :)
-
A może zlot w Czorsztynie
-
Panowie co taka cisza? Robimy jakiś spot? Może w końcu odwiedzimy kolege Belfera??? I popatrzymy na słynne galerianki.......?
-
No można by było przed zimą zrobić jakiś wyjazd
-
O ile kolega Belfer jeszcze nas zaprasza, bo pewnie już dawno się na nas obraził ;)
-
Cytat:
Napisał
laska
O ile kolega Belfer jeszcze nas zaprasza, bo pewnie już dawno się na nas obraził ;)
Ależ skądże...:) Ja nadal zapraszam na kręgle.