http://moto.allegro.pl/piekna-alfa-r...036115655.html
ktoś coś wie dobrego na jej temat?
Printable View
http://moto.allegro.pl/piekna-alfa-r...036115655.html
ktoś coś wie dobrego na jej temat?
cena dobra...tylko błąd w opisie w GTV są 2 poduszki. Po za tym wygląda ok
cena faktycznie przyzwoita, jedna wgniota na błotniku tylnym, pare drobnych braków, przebieg możliwy, troche rzeczy do poprawki, jeśli lakier jest ok i silnik chodzi dobrze to po wymianie tapicerki na banan lub czerwień będzie super i warto sie przyjrzeć no i ponegocjowac
czy przypadkiem na bokach nie powinno być emblematu Pinifariny?
przedni zderzak krzywo siedzi.
Po mojemu jakieś przygody były, malowane całe ewentualnie część i reszta polerka. A na ile poważne przygody to wypada zajrzeć pod spód i w miejsca których po zdjęciach nie widać.
witam, to mój samochód.
Emblematy są na błotnikach, wiem że zdjęcia są slabe ale to nie Płock czy Gostynin :)
Przedni zderzak jest OK. Auto zostało sprowadzone na kołach z wgniecionym tylnym zderzakiem oraz pękniętą lampą tylną, naprawa trwała 2 godziny i 250 zł, tyle co drugi zderzak i lampa z brytyjskiego kolegi. Samochód w b.dobrym stanie technicznym jeśli chodzi o silnik i zawieszenie, natomiast w niedalekiej przyszłości trzeba wymienić sprzęgło - co pewien czas przy mocnym przyspieszaniu daje znać o sobie.
Zainteresowanym wyślę więcej zdjeć, oczywiście zdjęcia przed naprawą także posiadam.
Co myślicie o tej? http://tablica.pl/oferta/alfa-gtv-bl...adcc36d9;r:;s:
Sprzedający chce się zamienić za Cabrio, np. Barchettę więc się zainteresowałem
Piotrek
Witam. Jestem nowym użytkownikiem. Mam do kupienia Alfę 147, 2001 rok, 2.0 twin spark, 5 drzwiowa, w full opcji z półautomatyczną skrzynią biegów selespeed+łopatki do zmiany biegów przy kierownicy. Chciałbym zasięgnąć Waszych rad, opinii i pełnego planu potrzebnych rzeczy do przerobienia auta na UE i oczywiście jakie są to koszty części i jaki koszt montażu. Proszę podać mi oddzielnie koszt części i przekładki. Nie wiem czy warto się w to pchać i przede wszystkim martwi mnie skrzynia, bo ma przeciwników, jak i pozytywne opinie. Może ktoś miał do czynienie z takim egzemplarzem i coś mi podpowie, zanim popełnię kolosalny błąd. Z góry dziękuję :).
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-14...027535854.html
Rafał, tutaj nikt Ci nie pomoze jak sądzę z głupim pomysłem żeby przerabiać anglika, bo 147 w wersji europejskiej są tanie i nie wiem po co sprawe komplikować, poza tym trafiłeś na temat gtv/spider, wiec jak sie uparłeś to napisz nowy temat w dziale 147, ale jak sądze popłyną po Tobie ;)
Będę w poniedziałek służbowo w Krakowie to postaram się sam ją oglądnąć choć może już być ciemno jak będę mieć czas. Nie jestem super specem, ale ogólny stan mogę ocenić. Oj wzięło mnie na GTV, zupełnie nonsensownie bo dopiero co kupiłem Bareczkę i ją ładnie ogarnąłem. Może mi jeszcze przejdzie jak się zrobi ciepło:)
hehe poszukaj spider bedziesz mial dwa w jednym ;)
Eee po prostu chcę mieć fajne, drugie auto, a zauważyłem że Barchettą więcej jeżdżę z dachem niż bez. Już przy ok. 100 km/h jest bardzo głośno, w spiderze pewnie też. Stąd pomysł na GTV żeby było trochę bardziej komfortowo niż w Barce i Fabii. Szukam 2.0 TS i uważam że możliwości tego auta i tak przekraczają moje (i nie tylko moje umiejętności). Moja dygresja jest taka, że wszyscy chcą turbo albo V6, koni mechanicznych itd, a ilu z nas wykorzystuje możliwości swoich aut? bo chyba nie chodzi tylko o to, żeby wcisnąć gaz na prostej. Barchetta to bardzo zrywne auto, a GTV 2.0 TS ma jeszcze lepsze osiągi więc dla mnie ok. Życzyłbym sobie nauczyć się wykorzystać w 75% możliwości GTV z silnikiem 2,0 TS. A jak kiedyś nauczę się wykorzystywać się je w 110% to pomyślę o 3,0;)
Z tego co kojarze barka ma dach bez ocieplenia więc może być głośno, u mnie przy dobrym spasowaniu kata szyb i uszczelek do 130 140 jest w miarę spokoj
Głośno, głośno. Jest zwykła cerata, nic więcej. Uszelki dachu, te przy szybach są w idealnym stanie, ale nigdy nie regulowałem szyb, może byłoby ciszej? Ale to generalna opinia że jest głośno w barce i ja to potwiedzam, myślałem że nie ma nic głośniejszego niż moja słuzbowa Fabia z 3-cylindrowym dieslem. Okazuje się, że jest-Barchetta:D Zimy mamy dosyć łagodne i okazuje się że jest dużo dni bez śniegu i syfu na drogach kiedy można pojeżdzić, ale pow 100 robi się GŁOŚNO. A ostatnio jechałem autostradą A2 192,5km/h (według aplikacji w telefonie, na cyferblacie trochę ponad 200) to myślałem że hałas urwie mi głowę;P
Jakimś rozwiązaniem jest Hardtop na zimę, może o tym pomyślę. Barka chodzi jak zegarek i trochę jej szkoda, a kolejne używane auto to kolejna loteria...
no jak nie ma ociepliny i wygluszenia to faktycznie bida, ja tam halasu jakos do 140 nie odczuwam wiec pewnie mam ciszej, a 200 przekraczalem na razie tylko z hardtopem
A może rzeczywiście warto sie zainteresować spiderem? Są piękne i chyba mniej spartańskie niż Bareczka;) Oczywiście Bareczka ma swój urok, nie wiem skąd opinia że to "damskie" auto, to surowa bestia nad którą trzeba zapanować-twarda, głośna, ciasna, wewnątrz goła blacha...
spider to zupelnie inne auto niz barka, jak wsiadziesz do srodka to bedziesz widzial jak wielka jest różnica, ale niestety nie ma takiego surowego charakteru i spartanskosci jak barka, spider jest sportowy tylko z wyglądu, no chyba ze w dopieszczonej wersji v6 ale to juz prawie jak bialy kruk wśród złomu ;)
ale v6 to oprocz mocy to jeszcze dzwiek :-) i to jaki dzwiek!!! szukaj 3,0v6 :-)
Popieram! V6 to jedyny sluszny motor :)
Po przesiadce na V6 popieram kolegów wyżej :)
Wysyłane z mojego LG-E610 za pomocą Tapatalk 2
Pisząc V6 macie tez na myśli 2,0 V6 TB? Bo innych to nie widzę nawet we włoszech -w promieniu 200km od Genovy znalazłem jedną 3,0 na sprzedaż. Plus jest taki, że nie ma dylematów z wyborem:P Ale koszt sprwadzenia (akcyza...) aż wolę nie myśleć...
zdecydowanie nie TB, ten silnik jest bardzo, bardzo wymagający i raczej w tym wieku jego moc nie jest zbliżona do fabrycznej, a przywrócenie jej kosztuje fortunę, dostępność części też słaba
a v6 3.0 z kolei jak już pisałem w dobrym stanie to biały kruk i nie ma co wybrzydzać ;)
eee bez histerii.... troche cierpliwosci i mozna wyrwac V6 3.0 ;)
Chocby na tym forum tez jest pewna rotacja GTV? z tym motorem.
Z tym Krukiem to tez bez przesady ;) Wg mnie jeszcze nie teraz,ale nie da sie ukryc,ze z roku na rok bedzie trudniej.
W pewnym momencie ceny pewnie wrecz zaczna rosnac...
W zasadzie to macie rację, każde auto trzeba ogarnąć po zakupie -rozrząd, płyny, a to hamulce, a to sprzęgło, a to opony... więc zamiast tracię kasę na półśrodki lepiej się wstrzymać, przyoszczędzić i kupić to właściwe i w nie ładować:) Popatrzcie na tą http://www.autoscout24.it/Details.as...000&asrc=st|fs to jest właśnie to! I to wnętrze! Gdyby nie Barchetta to bym się pakował na wycieczkę do Włoch:D Podejrzewam, ze przebiegiem 200K nie ma się co przejmować bo auto w tym wieku powinno mieć taki przebieg i prawdopodobnie jest prawdziwy.
Jakoś niedawno była czarna, z czerwonym wnętrzem 3.0, z wydechami ragazzona, rozpórkami, na glebie, z ładnym silniczkiem, za 12.000 więc poczekać a niemądry Polak znów sprzeda coś za bezcen, to brać:)
hehehehehe
Byla ;)
Nadal jest :D
Tutaj http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...orzy_pl-6.html
o tej pisałem, ładna :)
Dzieki :)
Trafilo sie slepej kurze ziarno ;)
Wiem :) Dlatego po pierwszej rozmowie z wlascicielem zdecydowalem sie troche w ciemno wplacic zaliczke :cool:
Tym bardziej,ze nie mialem mozliwosci odrazu jechac na ogledziny. Auto grzecznie czekalo na mnie 2 tyg.
To co? Kto chce kupic? Opis i stan jest znany... Cena wyjsciowa 19999pln:dance3:
No do negocjacji ;)
da się spokojnie znaleźć porządne 3,0 ja kupiłem swoją nim nawet trafiła na portale ogłoszeniowe ;) dobry cynk od zaprzyjaźnionego właściciela ASO, że szykuje się sprzedaż GTV i już była moja :)
To następnym razem ja będziesz miał taki cynk z Wawy to mi przekaż :D
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-gtv...C27906203.html
Wie ktoś coś więcej o niej ?
Listwy na 100% malowane bo to 1996, ale może ktoś ma blisko i mógłby sprawdzić, bo GTV z gazem jest jak na lekarstwo. Może okaże się, że nawet niezły egzemplarz tylko do dopieszczenia... :)
Ktoś coś wie? http://allegro.pl/alfa-romeo-gtv-3-2...054903695.html
Dziwnie tanio.
Piekna. I bardzo tania. Warta uwagi. Moze jakis alfaholik podjedzie i ci sprawdzi ja za piwko. Jest ich tam spiro w Krakowie :-)
- - - Updated - - -
Zauwazylem ze to jakas licytacja... ciekawe jaka jest minimalna cena. bo moze okazac sie ze np 25tysi.
Nie ma minimalnej. Jest wywoławcza 15 tysi tylko