Wszystko OK z mailem ze strony Cinka, tylko pewnie nie ma czasu na odpowiadanie.
Do mnie odpisał dzisiaj i ja też już mam termin. We wtorek już będę wracał do Lublina na nowym sofcie :D
Printable View
Wszystko OK z mailem ze strony Cinka, tylko pewnie nie ma czasu na odpowiadanie.
Do mnie odpisał dzisiaj i ja też już mam termin. We wtorek już będę wracał do Lublina na nowym sofcie :D
Ja tez dzisiaj odpowiedz, termin na czwartek 11.07 . Zobaczymy co z tej mojej wycisniemy. Pozdrawiam.
Teraz jadę saabem z JTD pod maską, tu nie wiele będę wyciskał, tak 150 z seryjnych 120 kucy mam nadzieję, żeby za bardzo DPF-a nie zapychać.
Za to w następnej turze Alfą z tym samym silnikiem mam nadzieję, że uda się więcej wycisnąć. Wszystko w granichach rozsądku co Cinek poradzi :)
no to fajno że wszystko się powoli "robi"
pozostaje życzyć Wam powodzenia i dobrych "kresek"
no i czekamy na wyniki
w temacie o wykresach
termin na 20.07 ;) bo tak nam obu a przede wszystkim mi pasuje.
jakos nikt sie nie chwali do tej pory w sumie .. :P
chyba tobie :lol:
wczoraj Lukano nawet był u mnie :-)
- - - Updated - - -
no i temat w sumie też nie od tego
Jak ktoś się jeszcze zastanawia to polecam :D
Cinek wie co robi, fura śmiga aż miło. A u mnie tylko delikatna modyfikacja była ze względu na DPF. Wyciągnęliśmy 155 koni i 320 NM z 1,9 8 V. Do sprawnego wyprzedzania na trasie wystarczy. A o to głównie chodziło, na pewno nie do ścigania ze świateł.
W następnej turze jadę z Alfą, tam nie ma DPF i będzie można pozwolić sobie na dużo więcej.
Przy okazji właśnie odwiedziłem bocian :)
Witam.Ja juz po wizycie u Cinka po modyfikacji wyszlo 161 KM i 330Nm.
Chciałbym się dowiedzieć czy można jeszcze dołączyć do listy? Moje auto to stilo 1,9 jtd 8v 115 koni. Już jest zmieniona sprężarka na 1749VB i czekam na frontowy cooler który się robi i będzie do odbioru w środę a zamontuję go w okolicach soboty. Więc chip nie wcześniej jak 20.07 I tylko jaka byłaby cena takiego chipa??? Proszę o info na PW
1.9JTD 115KM, zaślepiony EGR i przewiercony DPF. Reszta seria. Czego mogę się spodziewać po takim czipie i ile to kosztuje w moim przypadku ?
Bocian, zapisy są już zamknięte czy jeszcze otwarte? Bo mi kumpel marudzi, że chciałby podciągnąć swoje auto.
w piątek 19.07.2013 koniec
chyba wszyscy info dostali
bocian no i myśl powoli już o VI turze :)
Bym podjechał teraz drugą furą coś wycisnąć.
Ile kosztowało by chipowanie w moim przypadku : tylko zwiększenie mocy?.
proszę o dopisanie mnie do listy, 159 2,0 JTDM 163KM, raczej tylko moc/moment, no chyba, że namówicie mnie na DPF i egr;)
Velvet - masz pw od cinka. Gdyby jednak jakos nie dochodzilo to daj maila albo tak jak pisalem - napisz lub dzwon do niego
wsio poszło już do cinka
dziękuję dobranoc :-)
ja dzis ]:-> oby sie wszystko udalo
w drodze powrotnej nie zapomnij zjechać z A4 :lol:
Termin ustalony na 6 sierpnia :)
Witam.
Więc ja się wypowiem na temat wrażeń po pobycie w firmie ''cinsoft''
Prócz tego że nawigacja z konsternacji w drodze powrotnej poszła pod młotek kiedy po raz któryś znalazłem sie w lesie na drodze bez asfaltu podróż minęła w miare przyjemnie ( szczególnie w drodze powrotnej). A najbardziej rozbawiło mnie to że przeoczyłem autostradę;)
Zabiegi:
EGR OFF , DPF wywalony , CHIP
Najdłużej zeszło u tłumikarza, Ale to pewnie za sprawa tego że zostawiłem atrape/puche po filtrze DPF - ogólnie chłopaki robią robotę taśmowo
Następnie strojenie:
Seria: Miało być dowodowo/katalogowo 115 km, a wyszło 128 km i 280 Nm - także bonus fabryczny był ;)
Po modzie pierw : 152 km i w dodatku z turbo dziurami.
Ostatecznie : 161 km i 330 Nm
Wiecej nie próbowaliśmy ze względu na niewymieniony rozrząd L
Plusy jakie zaobserwowałem:
Lepsze przyśpieszenie, mniejsze spalanie (0.6l/100 sprawdzone na trasie ponad 400km ), czuć że silnik już nie meczy się z tą budą i że auto zrzuciło jak by z 200kg.
Podsumowując : Jestem baaaaaaaaardzo zadowolony. Program dosłownie jak podemnie. Wszystko ładnie fajnie i przyjemnie a kiedy tego ja chcę auto pokazuje pazur. Z reguły jeżdżę spokojnie. Także to mi wystarcza, choć nie powiem 161km to takie minimum dla tego auta. Pozdrawiam Pana Marcina z Cinsoft’u , widać że ma pojęcie o czym mówi i widać fach w ręku. ( PS. Rozrząd zamówiony i mechanik umówiony ;) )
Załącznik 102805Załącznik 102806
Ktoś z Was w tej turze będzie modyfikował, zwiększał moc w 1.9jtd 8v? Opiszcie swoje odczuciaa, jestem coraz bardziej przekonany i z chęcią na następną turę się przyszykujee, ale waszych opinii z chęcią posłucham :)
Poczytaj cały temat, bo większość, łącznie ze mną byli chyba 8v ;) Tylko w różnych wariantach mocy początkowej.
Ja jestem mega zadowolony, a poszło tylko 155 koni, można więcej. Na pewno nie jest to tylko moc na wykresie. Ja niedługo jadę drugim samochodem, oba to 1,9 JTD 8 V. Na razie czekam na odpowiedź od Cinka czy da radę podjechać w tej turze, czy trzeba czekać na następną.Moment widać teraz przy prawie każdym wyprzedzaniu, a do tego mi to było potrzebne. Wyścigów spod świateł nie prowadzę to pod tym względem nie wiem ;)
Nie no mi też o to chodzi, żeby na drodze było bezpiecznie i manewry były szybko wykonywane. Myślę że takie parametry są wystarczające do tego by się w miarę szybko a co najważniejsze - bezpiecznie i bezstresowo podróżować bo naszych drogach. :)
Kuba... przypuszczam, że moje Stilo było po chipowaniu, bo nie wierzę, że miało tylko 115 ... Przyznam, że to fruwało :)
No opowiadałeeś, moje i też mogłoby się nauczyć fruwaać :)
nUUUUUUU nie zaszkodziłoby :D
Zamykam stawkę. Właśnie wróciłem od Cinka. Wyszło 150 km, 320 Nm. Więcej nie dało się z tym czymś fabrycznym co udaje intercooler ;) Za bardzo zaczynał ciuchciać. Tak, że na następny sezon zmiana na większy i gdzieś z przodu, a nie schowany i poprawka softu. Marcin mówił ,że tym sporo jeszcze można ugrać. Co nie zmienia faktu, że już jest mega różnica i jestem zadowolony. Odpycha się sporo lepiej niż wcześniej.
A ja dzisiaj właśnie co wróciłem.
Cała operacja DPF wycięty, EGR zaślepiony i strojenie ok 4h.
Wyszło bez żyłowania 160,7 KM i 320 momentu. Potwierdzam wszystkie pozytywne opinie, sprawnie i profesjonalnie, przy okazji dostałem kilka drobnych porad. Polecam.
Panowie kiedy kolejna tura?
październik - po 20 09 nowy temat
będzie
zapisy - październik . listopad max
robota od połowy 11 do końca 12 max -