Uszczelniacz walka rozrządu i wału korbowego, jak cieknie wymienic.
Printable View
Uszczelniacz walka rozrządu i wału korbowego, jak cieknie wymienic.
Co sądzicie o tej ofercie ? 469 zł Mega tanio jak za oryginalny rozrząd. Najtaniej udało mi się znaleźć za 570 zł. oryginał. Wychodzi taniej jak rozrząd w zamienniku.
http://rozrzad.pl/pl/p/Rozrzad-pompa...-71771579/8603
- - - Updated - - -
Dodam jeszcze,że sklep z banera reklamowego naszego forum
Tomaszchwesiuk z forum załatwia ori rozrząd z pompą za 420zł
Tomek_KRK z autek.pl?
- - - Updated - - -
ok widzę już
- - - Updated - - -
Gdyby ktoś szukał.....
http://www.forum.alfaholicy.org/raba...tml?highlight=
Nie ten tomek. Chodzi mi o tomaszchwesiuk. On jest z Wrocka i ma za 420zł
Szybkie pytanie. Blokady rozrządu w 2.0 JTDm są te same co w 1.9 i 2.4?
koledzy pytanko-kiedy byscie polecili mi wymiane rozrzadu? wymieniany byl ok.listopada 2011. Przejechane ma jakies 60 tys. 5 lat stuknie mu za rok. Przy jakim przebiegu zalecana jest wymiana nie liczac lat bo za rok pasuje tak czy tak go wymienic?
Ja bym wymienił dla pewności. Koszt niewielki, a spokój duszy bezcenny.
W przypadku zamienników producenci zalecają wymianę co 60 000 km. Tak wyczytałem na opakowaniu któregoś paska (chyba Gates). 5 lat to jazda w lekkich warunkach, nawet AR w przypadku jazdy w trudnych warunkach (częste rozruchy, jazda po mieście) zaleca skrócenie interwału do 4 lat.
Ja również bym już wymienił.
Za dwa miesiące minie 5 lat od wymiany i zrobione około 60 tys. raczej w trudnych warunkach. W przyszłym miesiącu wymiana .
gadalem dzis z Tomkiem_KRK i powiedzial mi, ze na pasku Dayco spokojnie mozna zrobic 80 tys lub 5 lat
Gowniane te paski. 60tys km to mozna w 1 rok zrobić i wypada co roku robić rozrząd. Moj ojciec w kii ma łańcuch pozbawiony wad i można i 200 tysi zrobic, starość też mu nie groźna.
Wymienialem teraz u siebie, 5 lat 96tys km, pasek mocno już popekany.
Gdzie prócz ASO dostanę górną osłonę paska rozrządu do 1,9 JTDm?? Z Vectry C jest taka sama?
Zadzwoń może akurat
http://allegro.pl/silnik-czesci-alfa...711815434.html
Szukam nowej osłony, na allegro używane są po 40zł
Znalazłem taką osłonę http://sklep2.equatro.ogicom.pl/oslo...um-z19dth.html Jednak nie będzie pasowała,inne wyciecie:(
Rozrząd wymieniałem 40 tyś temu (2,5 roku) na podzespołach SKF i pasek Dayco. Teraz auto ma 105tys. Od 2 tyś po rozgrzaniu auta były metaliczne stuki z okolic rozrządu. Auto jest wystawione na sprzedaż ale szanse sprzedaży z taką usterką zerowe. Efekt po rozebraniu : pompa wody i napinacz paska rozleciały się. Dodatkowo zlokalizowano uszkodzoną rolkę prowadzącą na mikro. To się nowy właściciel ucieszy :)
No proszę jaki SKF szajs robi. Jak się okazuje nie tylko do 2.0 ;)
Auto jest wystawione na sprzedaż ale szanse sprzedaży z taką usterką zerowe. Nieładnie tak sprzedawać auto, jeśli jestes świadomy jego wad. Pamietaj, że następnym razem to ty możesz być klientem. :)
W ogłoszeniu napisane jest 6.10.2015 wymiana rozrządu i ogłoszenie jest od wczoraj. Więc na sumienie mi nie wchodź. Także przyszły właściciel ma ok 1000 zł w kieszeni. Sorry ale jeśli miałbym bujać się ze sprzedażą pół roku i co dzień jechać z duszą na ramieniu i powtarzać sobie słowa że: ''może akurat dziś jeszcze nie pierdo**ie'' to byłbym skrajnym idiotą. Traktuje potencjalnego klienta jak sam chciałbym być potraktowany.
Spokojnie. Po co te nerwy:) Za dużo zjeździłem kraju za samochodami i chyba jestem za bardzo wrażliwy :)
Witam, jaki jest pełny oryginalny montowany w salonach zestaw rozrządu w 2,4? I gdzie można kupić i za ile?
Cześć. Orientacyjnie, jaki jest koszt wymiany rozrządu w AR 159 2.0 JTDM? Przy założeniu, że robociznę i części (zestaw z pompa wody podobno oryginalny) daje warsztat. Wymiana w Krakowie.
Od 600zł do ponad 1000zł w zależności ile warsztat weźmie za robotę, a ile sobie doliczy marzy do części ;)
Sam zestaw rozrządu np INA to poniżej 400zł
Witam,mam zamiar wymienić rozrząd w mojej AR 159 2.4 Jtdm (200 km),czy mógłbyś podpowiedzieć ile taka wymiana kosztuje i czy znasz lub mógłbyś polecić warsztat w łódzkim (mieszkam w Opocznie) gdzie zrobią to dobrze. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
części oryginał kupisz od znajomego z forum, koszt jakieś 5 setek. Za robociznę różnie, zależy od warsztatu. Według książki wymagane jest wyjęcie silnika :( ale robią to inaczej.
Dzięki kolego za szybką odpowiedż.Czy możesz podpowiedzieć kto z forum miałby te części,a może ze sklepu?
Ok dzięki.
slawek986 prosba o podesłanie na PW info odnosnie częsci (u kogo zakupić), dzięki.
Planuje wymianę rozrządu + oleju i filtrów w mojej AR 159 2.0 JTDM. ASO Fiata w Poznaniu wyceniło mi taki serwisik na 2200 zł :)
skoro informacje nie dochodzą do ciebie to napisz na e-maila: mrozek_s@interia.pl
Polecicie jakiś serwis z okolic Wrocławia?
Do zrobienia rozrząd + klapy off + (opcjonalnie) EGR off
Cześć.
Jestem po małym serwisie mojej Alfy 159.
Wymiana rozrządu - komplet.
Wymiana płynu chłodniczego.
Wymiana oleju + filtr.
Wymiana świec żarowych.
Wypalenie DPF - było 69% zapchania.
Kasowanie błędów.
Koszt całkowity 1900 zł + grosze.
Dużo czy w sam raz??
Jakie są Wasze opinie/doświadczenia odnośnie zestawu rozrządu SKF, w tym pompy do 1.9 JTDM 16V?
Panowie pasek Gates,roki Ina i pompa wody SKF robione 11.2014 rok. Przejechane mam 55 tyś ..... Jak myslicie kiedy wymiana ?
Czy posiada ktoś 159 2.0 JTDM 170 KM z 2010 roku z silnikiem 939B3000 np z września i montował oryginalny zestaw rozrządu pompą wody o numerze 71771579 oraz może potwierdzić, że wszystko pasuje.
Wg eper posiadam wersję samochodu X8 - 159 MY11 (2010-2011), a zestaw pasuje tylko do X3 (2005-2008) i X9 (2008-2010) w tym do takiego samego silnika w 159 2.0 JTDM ale z maja 2010. Sprawdzony VIN od kolegi.
Po za tym eper nie przewiduje zestawu rozrządu z pompą wody do mojego samochodu.
Kolego wejdż na stronę www.rozrzad.pl
To jest sklep, tam dobierzesz i dodatkowo możesz mailowo spytać sklep, czy będzie pasowało i już wszytko wiesz. ;)
Na gorąco: https://rozrzad.pl/pl/p/Rozrzad-pomp...-71771579/8162
Pytania możesz on-line.