Troche duzo chce za ta 145 limited ale ladna jest nie powiem :P
Printable View
Troche duzo chce za ta 145 limited ale ladna jest nie powiem :P
DeeS, wiesz jak jest... tutaj placisz za to, ze masz jedną z pięciuset :D jesteś Pancio wtedy :D:D:D hehe
Alfy 156 sa tak naprawde awaryjne? bo czytam opinie i ciagle na nie nazekaja. Moje poszukiwania 146 i 145 ciagle trwaja :d napalilem sie strasznie na 156 :mrgreen:
wszystko zalezy w jakim stanie kupisz, jesli chodzi o silniki benzynowe to masz to samo co w 146 czyli tsy.. w 156 troche bardziej skomplikowana zawiecha i oczywiscie drozsza w utrzymaniu.. w 146 masz proste zawieszenie i tanie w naprawie...
mnie sie osobiscie 156 sie nie podobają i wolalbym zadbaną 146 pełną wigoru :mrgreen:
no chyba ze 156 po lifcie ale to juz inne widełki cenowe :P
Ale w 156 ma wieksza dostepnosc mocniejszych silnikow. Dlaczego kazdy pisze ze zawieszenie tansze w 146 i latwiej dostepne.. OK moze tak jest, ale przeciez nie wymienia sie tego codziennie czy raz w tygodniu zeby to byly jakies gigantyczne kwoty!! Ja jezdze swoja Alfa juz ponad 2 lata i nic nie musze wymieniac w zawieszeniu. Nie wiem co ile sie w takiej 156 wymienia. Co 40k?? To podzielcie sobie te kilometry przez czas jaki uzytkujecie auto i wyjdzie wam cena i wtedy zadajcie sobie pytanie czy to faktycznie tak drogo??Cytat:
Napisał Alfista
Z tymi 2-3 tysiącami na remonty zadbanej alfy to przesada... Nie mogę niestety powiedzieć, że moja była zadbana, ale sukcesywnie ją uzdrawiam i juz widze swiatlo w tunelu, a wydalem poki co 1,500 zł. Jeszcze czeka mnie wydatek okolo 700 zł i bedzie idealna:) Ale tak jak mowie- kupując ją byłem świadom niedoskonałości. Polecam alfe 146, bo bardzo łatwo się w niej zakochać:) No i dysponując 15 tysiącami- JTD, bo benzynka TS mimo iz dostarcza mnostwo frajdy, jest nieco łykawa:)
nie rozumiem w czym masz problem, stwierdzilem tylko fakt a to co napisales to chyba kazdy jest czlowiekiem myslacym i sam potrafi wyciągnąc wnioski czy mu to bedzie przeszkadzac czy nie w pozniejszym uzytkowaniu..Cytat:
Napisał Konrado
a czy ja napisalem ze mam problem? Napisalem tylko ze nie mozna sie sugerowac tym ze zawieszenie w 156 jest drozsze, poniewaz sa to czesci ktore sie zadko wymienia i nie powinien to byc priorytet przy wyborze modelu...Cytat:
Napisał Alfista
Jesli chodzi o zawieche, to ja u siebie wymieniam tylko koncowki drazka i silentblocki (koncowki: 35 zł/szt., silentblocki: 20 zł/szt). Zamykam sie w 120 zł, wymieniam je w warsztacie taty co ok. 8.000 km (bo nie są to oczywiscie produkty TRW - prawie niezniszczalne) i mam SWIETY spokoj z zawieszeniem i to chyba nie sa kolosalne kwoty ;)
Moglbym to wymieniac nawet co 2, 3 miesiace ;) w zasadzie tylko to mi sie psuje i procz lania do baku i wymiany oleju takie mam "OGROMNE" wydatki na Belle :).
Kumpel kupil alfe 156 i za same zawieszenie zaplacil 2.5K u mechanika.
Kurcze to albo leciał na oryginalach, albo padło mu wszystko po kolei ;) Wydaje mi sie ze 145/6 jest tansze w utrzymaniu niz 156. Ale DeeS nad czym Ty myslisz, przeciez szukasz 145/6 wiec czemu temat sie sprowadzil do 156????Cytat:
Napisał DeeS
Bo 156 tez mi sie podoba w sumie jak kazda alfa a jest troszke drozsza niz 145/146 tylko boje sie ze nie bedzie mnie stac na jej utrzymanie.Cytat:
Napisał showtime
Znalazlem pare ladnych alf na allegro ale chyba sie wstrzymam az ta zima troche minie bo co to za radosc z auta jak nie mozna wytestowac nowej fury no chyba ze znajde jakas super okazje :D
Na Twoim miejscy wolałbym zakupić zadbaną i wychuchaną 145 lub 146-stkę od miłośnika( a za "tą" kwotę napewno coś takiego znajdziesz :D ) aniżeli 156-stkę w "dobrym" stanie. Prawda jest taka, że i tak musisz wpakować trochę kasy po zakupie autka- wiadomo jakieś drobiazgi ale się uzbiera...A teraz jak się patrzy na allegro to wyjdzie, że niektóre 156-stki chodzą taniej od 145/146 :D- nic tylko pozazdrościć nowemu właścicielowi. Ja osobiście znam typa co kupił sprowadzoną 156-stkę z "dojczlandu" za 8 patyków. Po 2 tyg. silnik się posypał i Alfka stoi bo nie ma na naprawę. A teraz pieprzy, że Alfa to syf i psuje reputacje- śmieszą mnie tacy ludzie :D . Także musisz się dobrze zastanowić. Pozdrawiam
Ciezko o taka a moj budzet troche sie skurczyl niespodziewany wydatek i mam teraz 13 tys na alfe :cry: w tym musze liczyc cale oplaty i mechanika chyba ze wstrzymie sie do lutego z kupnem ale chcial bym auto do swiat kupic.Cytat:
Napisał wojtek7551
Macie jakies ciekawe oferty to prosze o info ogladalem pare alf ale niestety same trupy.
Zrob sobie prezent na swieta ;)
Glupia pora na kupowania auta :wink: ale coz alfke chce sie miec :lol:
Hehe, ja swoją pierwszą 145-tke kupilem w wigilie zeszlego roku :D
Pojechalem i nikomu nic nie mowiac przyjechalem alfą, robiąc kupe szumu pod domem :D bo mialem w bokserku wydech Ultera, a poza tym byly jaja bo nie moglem podjechac pod dom, bo próg pod brama byl za wysoki :D (zawiecha eibacha)
I tak milo wlasnie wspominam zakup pierwszej Alfy.
Teraz to moja trzecia 145-ka, pierwszy diesel i zdecydowanie najlepszy zakup ;P
A co sie stalo z twoimi alfami ze w ciagu roku to juz 3cia??
Pierwszy boxer 1,6 - sprzedalem bo mnie zżerało utrzymanie niestety przy mojej ciezkiej nodze. Drugi boxer 1,4 - padl silnik, sprzedalem chyba za 1500 zł :D a teraz dieselek sie kreci jak oszalały, wszystko powymieniane - wlozylem w nią juz kupe kasy i wiem ze mam pewne auto. Poza tym teraz juz pracuje, wiec stac mnei na utrzymanie furki.
DeeS, Poczytaj sobie tez opinie pod tym linkiem:
http://www.autocentrum.pl/oceny/alfa_romeo/145/
Niekoniecznie jest różowo.
Kolego jak średnia ocen koło 4.0 dla Ciebie jest niewystarczająca to ja nie wiem co Ty oczekujesz od samochodu... Zaznaczam, że w większości przedstawione oceny dotyczą Alf 9 i 10- letnich. A oceny 2.0 piszą jacyś właściciele niemieckich wozideł albo kolesie co kupili Alfę za paczkę gruszek i oczekują cudów. PozdrawiamCytat:
Napisał J@rek
Moim zdaniem oceny sa niezle. To byla wlasnie pierwsza strona na ktora weszlem aby dowiedziec sie cos o alfach.
Co o tym sadzicie?
http://www.moto.allegro.pl/item48713...romeo_145.html
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6293261
widzę że cały czas masz dylemat czy diesel czy benzynka oba autka są niezłe ale chyba to ty musisz zdecydować
Mi zalezy glownie o zadbana alfe zeby po zakupie nie wlozyc drugie tyle w naprawy.
Wiadomo najlepiej odpowiadala by mi bezyna ale jak znajde dopicowanego diselka to nawet nie bede sie zastanawial. A na obrazku wszystko ladnie wyglada.
Jak duzo miejsca jest z tylu w alfie 145? bo moja zona nie jest przekonana do 145 bo mamy 2 synow.
Hehe z tylu jest fajnie dla 2 osob, bo fotele sa wyprofilowane dla 2 osob z tylu. Jest wygodnie i duuuzo miejsca, tymbardziej dla juniorów ;)
ale dorosłym już nie będzie wcale wygodnieCytat:
Napisał showtime
bedzie, bedzie spokojnieCytat:
Napisał alfasound_mania
Osobiście wybrałbym tego dieselka. Bo:
1. Benzynka niestety lubi paliwko
2. Moc tego dieselka jest wystarczająca do dynamicznego poruszania się
3. Ten dieselek lepiej wygląda wizualnie :D (ładny kolorek, loteczka, oryg. alusy, nowa kierownica itp)
4. Dieselek jest młodszy(wersja po lifcie)
Ale jak to zwykle bywa żadne autko nie wygląda lepiej na żywo niż na zdjęciach :D Musisz niestety sam pojechać i po prostu odwiedzić najlepiej ASO żeby podpiąc do kompa i niech sprawdzą zawieszenie- lepiej wydać "stówke" niż później o wiele więcej.
P.S- Ta dwulitrówka miała zmieniony przedni zderzak- brak halogenów w najbogatszej 145-tce? :D
Pozdrawiam
Ta 145 1.9 JTD to kilka miesięcy szuka nowego właściciela...wogóle tylko jedną poduszkę posiada...ale kolor ładny. Co do miejsca; z tyłu 145 jest całkiem nieźle. Przeciętnie zbudowany osobnik rozsiądzie się wygodnie. Ja jeżdże przeważnie sam, ale dla rodziny praktyczniejsza jest chyba 146.
Pojade w niedziele na gielde do Gliwic moze tam znajde jakas alfe bo na tym allegro nic ciekawego nie ma. Trace nadzieje ze znajde ladna alfe jak nie kupie nic w tym roku to jade z kumplem do Belgi w styczniu.
Dzieci jeszcze male starszy ma 6 lat wiec napewmo sie pomiescimy tylko zone przerazaja te drzwi :D
Nie licz na to...Cytat:
Napisał DeeS
Eee tam, drzwi są super, bo są ogromne :) otwieraja sie szeroko, nie ma problemu z wsiadaniem do tylu.
Popatrz na to (masz blisko):
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5757225
Poza tym ubezpieczony i po przegladzie - masz troche kaski zaoszczedzone. Bedzie na czesci:).
imo nie warte tej ceny. Manualne lusterka i brak klimy :< Poza tym wyglada jakos tak dziwnie jak by odpicowana pod sprzedaz. Bez alu jestCytat:
Napisał Magic
Ta alfa juz dlugo na allegro wisi. Nie ma klimy i alumow a pozatym 1.4 :((
Czy alufelgi to jakiś problem kupić po zakupie auta?
Moze i nie problem ale i nie maly wydatek.
Ale weź pod uwagę, że gdy sam będziesz dokupował felgi, to sobie wybierzesz wzór jaki Ci się najbardziej podoba. A tak jesteś skazany na to co już jest.Cytat:
Moze i nie problem ale i nie maly wydatek.
Znów na Allegro pojawił się ładny komplet z QV przed liftingiem za 550pln. Jakieś nasilenie tego wzoru. Trzeci komplet w ciągu miesiąca. Jak ja szukałem tego wzoru to ponad pół roku czaiłem na allegro. Zabuliłem prawie 700pln za felgi które musiałem prostowac i malować. Ale za to jak wygląda :D
Jak bys potrzebowal felgi to ja Ci oddam swoje oryginaly Alfy te co sa na moim autku za bardzo dobre pieniadze, tyle ze na wiosne albo na poczatku roku jak bede kupowal nowe.
Ale to jest OT, wiec nie bedziemy tu mowic.
Jezeli kupie alfe bez alu to z checia.
Jutro jade na gielde ale nie sadze abym cos kupil naprawde ciezko o alfe mozliwe ze i kupie cos innego :(